Costa Brava
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Costa Brava Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Uitstap Girona en Costa Brava met ophaalservice in Barcelona

1. Uitstap Girona en Costa Brava met ophaalservice in Barcelona

Ontdek de adembenemende landschappen van de Costa Brava tijdens een dagexcursie naar Girona vanuit Barcelona. Je verlaat de Catalaanse hoofdstad naar de stad Girona, waar de overblijfselen van het Romeinse en middeleeuwse verleden een interessant contrast vormen met de huidige stad. Dwaal in een doolhof van smalle straatjes en waag een bezoek aan het best bewaarde Joodse getto in Europa. Je bewondert de kathedraal, de thuisbasis van het breedste gotische schip ter wereld. Kijk naar de felgekleurde huizen aan de oevers van de rivier de Onyar. Je gaat vervolgens naar de adembenemende landschappen en dorpen van de Costa Brava en pauzeert onderweg bij het middeleeuwse dorp Pals. Wandel over geplaveide straten en profiteer van enkele van de beste panorama's van de Middellandse Zee met de woeste wind van Tramontana. Je bewondert de velden en vlaktes van Empordà die zich uitstrekken tot aan de horizon. Ontdek spectaculaire uitzichten op de Catalaanse kust, omringd door groene bergen, steile kliffen en kleine dorpjes met witgekalkte huizen. Je bezoekt het traditionele vissersdorpje Calella De Palafrugell en voelt je alsof je terug naar vroeger bent getransporteerd. Verken het ongerepte landschap van Calella en ontdek de oude paden van de Caminos de Ronda. Eens gebruikt door vissers, wachters en smokkelaars, laten deze paden je de ongerepte kust verkennen op je gemak, waar je populaire stranden en ontoegankelijke baaien en kliffen ontdekt. Je neemt een duik in kristalhelder water, omringd door ongerepte natuur.

...
Vanuit Barcelona: kajak- & snorkeltour Costa Brava van 6 uur

2. Vanuit Barcelona: kajak- & snorkeltour Costa Brava van 6 uur

Vertrek om 09:00, 12:00 of 16:00 uur vanuit Barcelona en reis ongeveer 1 uur langs de Costa Brava om het beginpunt van je spannende kajak- en snorkelavontuur te bereiken. Bij aankomst op het strand krijg je instructies van je gids en ontvang je alle benodigde uitrusting. Verken afgelegen stranden en rotsachtige grotten in een kajak en zwem en snorkel tussen de lokale zeedieren. Kom vulkanische kliffen die hoog boven het glinsterende water uittorenen tegen en zie vissen, zee-egels, koraalformaties en nog veel meer. Geniet onderweg van een lunchpicknick en gratis water en krijg ruim de tijd om te ontspannen op een wit zandstrand. Ga aan het einde van je avontuur van 6 uur terug naar het hart van Barcelona en geniet bij aankomst van een rondje bier of sangria.

...
Salvador Dalí: daguitstap in kleine groep vanuit Barcelona

3. Salvador Dalí: daguitstap in kleine groep vanuit Barcelona

Met deze dagtrip vanuit Barcelona treed je in de voetsporen van het surrealistische genie Salvador Dalí en verken je het landschap dat de inspiratie vormde voor zijn kunst. Je bezoekt zijn favoriete schuilplaatsen, het legendarische Dalí-museum bij Figueres en zijn voormalige huis vlak bij Cadaqués. Je gaat vanuit Barcelona naar Figueres, waar je de geboorteplaats van Dalí bezoekt en het bijzondere museum dat gewijd is aan zijn werk. Dalí wou dat bezoekers zijn enorme collectie als "een geheel" zouden zien, daarom is er geen catalogus en is het werk niet in een georganiseerde manier tentoongesteld. De trip gaat verder naar het prachtige kustdorpje Cadaqués dat beroemd is om zijn witgekalkte mediterraanse huizen en smalle straten. Met zijn aantrekkelijke baai is dit één van de meest pittoreske dorpjes aan de Costa Brava. Wat vooral ongelofelijk mooi is is het indrukwekkende landschap op de weg ernaartoe! Bij de lunch kun je lokale zeevruchten proberen op één van de vele terrasjes of je kunt gewoon een boterham pakken en ontspannen op het strand. Je zult al snel begrijpen waarom Cadaqués een bron van inspiratie was voor Dalí en vele andere kunstenaars. Je rijdt langs de kust naar het kleinere dorpje Port Lligat, waar Dalí de rust en vrede zocht die hem echt inspireerden.  Het winterschema (1 september - 30 juni) begint met een rit naar Figueres, waar je de ochtend doorbrengt in het Dalí-museum. Vanaf het museum rijd je naar Cadaqués. Na de lunch op eigen kosten, ga je verder met het verkennen van Cadaqués of ga je naar Port Lligat om Dali's huis te bezoeken. Het zomerschema (1 juli - 31 augustus) omvat een bezoek aan het kasteel in Pubol, waar Dalí en zijn vrouw Gala hebben gewoond, in het gelijknamige dorp. Je bezoekt het museum in het kasteel en na de lunch verken je een van de vele mooie kustplaatsjes langs de Costa Brava.

...
Dagtour naar middeleeuwse dorpen in Catalonië vanuit Barcelona

4. Dagtour naar middeleeuwse dorpen in Catalonië vanuit Barcelona

Ontmoet je gids om 08.30 uur in het centrum van Barcelona voordat je op weg gaat voor een rit door het hart van het Catalaanse platteland naar de oude stad Besalú. Bij aankomst maak je een begeleide wandeling door dit prachtig bewaard gebleven dorp uit de middeleeuwen. Bewonder de arcadenstraten van de stad, bezoek een gerestaureerde mikwe (een oud Joods bad uit de 12e eeuw) en bekijk de overblijfselen van een middeleeuwse synagoge. Tijdens deze 10 uur durende tour ga je per minibus verder naar het dorp Rupit. Onderweg passeer je Castellfollit de la Roca, een van de kleinste steden in Catalonië met slechts 1.000 inwoners die op slechts 3.280 vierkante meter aan ruimte wonen, gelegen aan de rand van een basaltafgrond. Wanneer je aankomt in Rupit, geniet je van 2 uur vrije tijd om dit prachtige dorp op je gemak te verkennen. Dwaal door de geplaveide straten met 16e-eeuwse landhuizen, stop bij de hangende houten brug en bezoek de kerk van Sant Miquel uit het barokke tijdperk. Lunch in een lokaal restaurant (op eigen kosten) en bekijk de overblijfselen van het kasteel van Rupit op een rotsachtige top. Geniet vervolgens van een mooie rit naar de top van de zandstenen kliffen van Cingles de Tavertet. Je passeert een megalithische tombe (een veld met urnen) en vervolgens de Iberische muur voordat je het dorp Tavertet bereikt. Bezoek met je gids dit charmante dorp, uitgeroepen tot nationaal bezit van cultureel belang vanwege de 48 bewaard gebleven huizen uit de 17e en 18e eeuw. Leer meer over het dorp terwijl je de huizen en de 11e-eeuwse romaanse kerk van Sant Cristòfol bewondert. Geniet van een korte pauze voor koffie in een plaatselijk café (op eigen kosten) of loop naar het uitkijkpunt om een prachtig uitzicht over het Panta de Sau-meer te bewonderen. Ontspan vervolgens tijdens de rit terug naar Barcelona en geniet van het uitzicht op El Magatalls, een prachtig weelderig bos en El Montseny, een door UNESCO beschermd natuurpark voor mensen en biosfeer.

...
Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

5. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de twee meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagtrip vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Vertrek vanuit Barcelona na je gids te hebben ontmoet en ga eerst naar Girona, een stad gesticht door de Romeinen. Je bekijkt enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Kom van je gids meer te weten over de geschiedenis van Girona en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat en op zichzelf een surrealistisch kunstwerk is. Stap een ander universum binnen wanneer je het museum binnengaat en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een rondleiding. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

...
Ontdek de Costa Brava-dagtour vanuit Barcelona

6. Ontdek de Costa Brava-dagtour vanuit Barcelona

Ontsnap aan de drukte van Barcelona tijdens een dagtour door de Costa Brava. Reis noordwaarts over de kustweg naar Blanes, de toegangspoort tot een van de mooiste kustlijnen van Europa. Vertrek vroeg uit Barcelona om een van de weinige overgebleven baaien te zien die nog vrij zijn van de drukte en grote commerciële ontwikkelingen langs de kust, en om op eigen gelegenheid van het strand te genieten. Geniet van een afgelegen duik in het kristalheldere water. Je hebt de mogelijkheid om de komende twee uur op het strand te blijven, of het zand nog een dag te verlaten en naar de beroemde botanische tuinen te gaan. Misschien vindt u zelfs de tijd om beide te doen. Geniet vervolgens van een typisch mediterrane lunch in een lokaal restaurant. Uw feest begint met een selectie van traditionele lokale gerechten en een glas Sangria, gevolgd door een keuze uit hoofdgerechten. Alle gerechten in dit door een familie gerunde restaurant zijn liefdevol handgemaakt en ze hebben een welverdiende reputatie opgebouwd als een van de best bewaarde geheimen van de stad. Vervolg langs de kust naar Tossa de Mar, de laatst overgebleven versterkte stad aan de Costa Brava. Loop langs geplaveide straten naar de vuurtoren voor een prachtig uitzicht op de kustlijn. Dwaal terug door de oude stad en ontdek een doolhof van smalle straatjes met traditionele witgekalkte huizen en winkels. Geniet van een uur om de sfeer op te snuiven en souvenirs te kopen bij de plaatselijke ambachtswinkels. Als je nog niet genoeg van het water hebt gehad, heb je nog een laatste kans om een duik te nemen onder deze historische stad, of zelfs een kajak te huren om snel onder de kliffen te peddelen. Na een paar uur Tossa de Mar te hebben verkend, ga je terug naar Barcelona.

...
Salvador Dalí Tour vanuit Barcelona met Hotel Pick Up

7. Salvador Dalí Tour vanuit Barcelona met Hotel Pick Up

Je wordt opgehaald met eigen vervoer naar deze 10-uurs persoonlijke rondleiding te beginnen door het idyllische landschap van de Costa Brava. Ervaar de sites van belang in het leven van Salvador Dalí, een van 's werelds belangrijkste surrealistische schilders. Hoofd eerst naar Figueres, een klein stadje in de buurt van de grens met Frankrijk en een van de punten die deel uitmaken van de zogenaamde Dalí driehoek. Salvador Dalí werd geboren in Figueres, en bracht zijn jeugd hier. Maak kennis met de straten en plaatsen die zijn vroege jaren gekenmerkt evenals een aantal van de plaatsen die hij bezocht als een volwassene te leren kennen. Vervolgens breng je een bezoek aan de Dali Museum, genaamd de grootste surrealistische object in de wereld. Ontworpen door de kunstenaar zelf op de ruïnes van een oude gemeentelijke theater, het Museum neemt je mee in de geest van de schilder via een verzameling van de vreemdste voorwerpen je kunt bedenken. Volg de voetsporen van de kunstenaar om Cadaqués, een van de verborgen juweeltjes van de Costa Brava. Het meest oostelijke van de dorpen op het Iberisch schiereiland biedt een spectaculair uitzicht op de witte huizen, de zee en de grillige vormen van het bergachtige terrein. Loop rond het centrum van de stad, ontspannen in het water, en geniet van de keuken van een traditioneel vissersdorp. Slechts een mijl van Cadaqués is Portlligat, de laatste halte op uw route. In 1930, Dalí maakte zijn huis in dit kleine, charmante baai, de bouw van zijn huis van een groep van hutten vissers. Het is sindsdien omgezet in het House Museum want het is de plaats waar de schilder creëerde zijn belangrijkste werken. Neem een intieme rondleiding door de kamers waar hij woonde met zijn geliefde vrouw en muze Gala.

...
Van Barcelona: Private Figueres & Pubol Full-Day Tour

8. Van Barcelona: Private Figueres & Pubol Full-Day Tour

Volg in de voetsporen van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí tijdens een 10-uur durende sightseeingtour vanuit Barcelona en ga naar de stad waar het Catalaanse genie werd geboren en waar hij een groot deel van zijn leven doorbracht. Na een pick-up van je hotel in Barcelona, transfer per privé-minibus door het idyllische landschap van de Costa Brava. Ontdek de mysteries van Salvador Dalí op weg naar Figueres en ontdek een klein stadje nabij de grens met Frankrijk dat deel uitmaakt van de zogenaamde "Dalí-driehoek". Het was in Figueres dat Dalí werd geboren en zijn jeugd doorbracht, en het is hier dat je het Dalí-museum zult vinden. Ontworpen door Dalí zelf, op de ruïnes van het oude stadstheater dat hij vaak bezocht, neemt het museum je mee op een vreemde reis door de geest van de schilder. Ontdek zijn meest complete kunstcollectie en ontdek enkele van de vreemdste artefacten die je je kunt voorstellen. Ga vervolgens verder naar Púbol om het Gala-Dalí-kasteel te zien, gemaakt door Dalí als een toevluchtsoord voor zijn vrouw Gala vanuit een gerestaureerd renaissancegotisch paleis. Volledig gerenoveerd door Dalí zelf, het gebouw bevat prachtige fresco's en de "View of Púbol" aquarellen. Het is ook de thuisbasis van het mausoleum dat hij bouwde als de laatste rustplaats voor zijn vrouw.

...
Vanuit Barcelona: halve dagexcursie Costa Brava

9. Vanuit Barcelona: halve dagexcursie Costa Brava

Tijdens deze halve dagexcursie vanuit Barcelona verken je de kust van Girona, 100 jaar geleden gedoopt als de Costa Brava, vanwege de ruige kustlijn met kleine baaien, dennenbossen en kristalhelder water. De natuurlijke schoonheid van dit gebied zie je terug in verschillende beschermde gebieden zoals Cap de Creus, de Emporda Marhes en het Marine Reservaat van de Medes eilanden. Het gebied is ook van oudsher een plaats van binnenkomst en vestiging geweest voor verschillende beschavingen. Iedere cultuur heeft zijn invloed gehad, zo kun je bijvoorbeeld nog steeds de Griekse en Romeinse plekken in Èmpuries zien. Tijdens deze excursie van een halve dag verken je het zuidelijke deel van de Costa Brava, waarbij je 2 dorpjes bezoekt die de essentie van de kust vertegenwoordigen. Je vertrekt om 08:30 uur vanaf Plaça Catalunya in het centrum van Barcelona voor de rit naar Lloret de Mar, het belangrijkste toeristische dorp van de Costa Brava. Bij aankomst wordt je ondergedompeld in de drukte. Wandel over de boulevard voor een prachtig uitzicht op de stranden, van het majestueuze strand van Lloret tot de verborgen Sa Caleta. Loop door de smalle straatjes, die een ambiance van het maritieme verleden van Lloret behouden. Je verkent de modernistische architectuur van de kerk van St. Roma. Daarna stap je aan boord van de Dofijets en vaar je naar het naburige dorp Tossa de Mar. Staar naar het karakteristieke landschap terwijl je vaart, een optocht van enorme kliffen die door de zee en de wind zijn gevormd tot fantasievolle vormen door de eeuwen heen. Bij aankomst in Tossa de Mar verken je zijn stranden, grotten en Romeinse overblijfselen in de Villa Romana dels Ametllers, één van de belangrijkste villa's in de oude Romeinse provincie Tarraco. Verken de oude binnenstad van Tossa, sinds 1931 geklasseerd als artistiek-historisch monument, en één van de weinige overgebleven middeleeuwse steden aan de Catalaanse kust. Ontdek traditionele en sfeervolle vissersbuurten, zoals Sa Roqueta. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch in Tossa, met een aantal van de beste gastronomische aanbiedingen langs de Costa Brava. Daarna is er tijd om rond te dwalen door de aantrekkelijke winkels in de charmante straten van Tossa. Tegen 15:00 uur ga je met de bus terug naar Barcelona, voor een terugbrengservice naar Plaça Catalunya rond 16:30 uur.

...
Costa Brava: Boat Ride and Tossa Visit met Hotel Pickup

10. Costa Brava: Boat Ride and Tossa Visit met Hotel Pickup

De professionele gids haalt je op in je hotel in een privévoertuig en brengt je naar de Costa Brava, met name ten zuiden ervan. Daar bezoekt u de mooiste en meest karakteristieke vissersdorpjes omringd door de helderste greens en het prachtige turkooisblauwe water van de zee. Je gaat eerst naar Lloret de Mar, waar je een schip naar de volgende bestemming brengt. Onderweg ontdekt u verschillende idyllische baaien verborgen in de kustlijn. Tijdens de tour kunt u ontspannen en genieten van de verschillende kleuren in het landschap, de zoute zeewind, en van het verbazingwekkende zeeleven van de Costa Brava, dat u zult observeren door het onderzeese visioen van het schip. Je volgende bestemming is Tossa de Mar, een oud vissersdorp dat door grote kunstenaars en intellectuelen als zomerresidentie is gekozen. Een bezoek aan het kasteel biedt een spectaculair uitzicht voordat je de stad bezoekt en stopt voor een lokale lunch. De gids rijdt door een panoramische weg met uitzicht op de zee en de natuur van de Costa Brava. Tijdens de route stop je om een paar geweldige foto's van de kust te maken. Aangekomen in Sant Feliu de Guíxols, een van de meest representatieve dorpen in de omgeving, maakt u een wandeling door de charmante straatjes en ervaart u de lokale cultuur van dit pittoreske stadje.

...

Sitemap Costa Brava

Wil je alle activiteiten in Costa Brava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Brava

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.707 beoordelingen

Een leuk georganiseerd dagje uit waar iedereen van zal genieten. De prijs is een beetje hoog, maar we zijn niet in Azië ... 6 uur werd 7 uur (inclusief 3 uur rijden) 4 uur plezier kajakken, snorkelen en klifspringen Er was ook een zeer gedetailleerde introductie tot kajakken, een broodje, fruit en water / bier voor iedereen.

Leuke activiteit na paar dagen Barcelona, even de stad uit. Was samen met mijn zoon van 14. Kayakken en snorkelen in prachtige heldere zee onder prettige begeleiding van Oscar. Daarna nog een klein uurtje ‘eigen’ tijd op het strand. Wij vonden het een top activiteit samen.

Prachtig avontuur om de Costa Brava te ontdekken! Kajakken langs de kust, met verkenningen van enkele baaien en plaatsen die alleen over zee kunnen worden bereikt ... adembenemende plekken! De gids die ons op het avontuur vergezelde was een pluspunt, vriendelijk en aardig!

Fantastische ervaring Toegegeven, de busreis is vrij lang, maar het is deze kleine opoffering waard. De gidsen zijn supervriendelijk en hebben ons prachtige baaien laten ontdekken. Ik raad deze activiteit aan?

Zeer mooie en goede dag doorgebracht, entertainers aan de top. Ik raad het echt aan. De snack daarentegen is niet erg lekker.