Belevingen in

Sevilla

Verwacht bruisende pleinen, middeleeuwse sferen en Game of Thrones-locaties in de hoofdstad van Andalusië.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Sevilla: 10 hoogtepunten en bezienswaardigheden

Een wandeling door Sevilla is een wandeling door de historie: van de Moorse invloed in de Middeleeuwen tot het toppunt van het Spaans kolonialisme en de rijkdom die dat met zich meebracht. Er is aardig wat te doen en te zien in Sevilla.

 • Alcázar van Sevilla

  1. Alcázar van Sevilla

  Deze residentie van Moorse koningen werd in 930 gebouwd en ontwikkelde zich in de eeuwen die volgden. Met zijn mooie tuinen is het een ultiem voorbeeld van mudéjar-architectuur.

 • Kathedraal van Sevilla

  2. Kathedraal van Sevilla

  De op twee na grootste kerk ter wereld staat op de plek waar in de 12e eeuw de Alhomadmoskee stond. Sinds 1898 is het de laatste rustplaats van Christopher Columbus.

 • De Giralda

  3. De Giralda

  De [klokkentoren van de Kathedraal] (/giralda-l4544/) is meer dan 100 meter hoog en diende in de tijd van de moskee als minaret. Sinds de 16e eeuw staat op het bronzen vaandel 'geloof'.

 • Torre del Oro

  4. Torre del Oro

  Deze robuuste "Toren van Goud" aan de oever van de Guadalquivir was ooit bedekt met gouden tegels. Tegenwoordig vind je er het Marinemuseum, waar je leert over de Spaanse kolonisatie van het Amerikaanse continent.

 • María Luisa Park

  5. María Luisa Park

  In 1929 was dit park aan de rivier het centrum van de Iberisch-Amerikaanse Expo. De perfecte plek om even uit te puffen op een warme zomerdag.

 • Plaza de España

  6. Plaza de España

  Dit plein werd voor de Expo gebouwd aan de rand van het María Luisa Park. Het complex in de vorm van een halve cirkel staat vol fonteinen en kleine kanaaltjes.

 • Algemeen Archief van de Indies

  7. Algemeen Archief van de Indies

  Het archief bevindt zich in het Casa Lonja de Mercaderes en stamt uit 1785. Er liggen 43.000 documenten die driehonderd jaar Spaanse kolonisatie illustreren.

 • Teatro de la Maestranza

  8. Teatro de la Maestranza

  Dit theater werd gebouwd voor de Expo van 1992. Er vinden hoofdzakelijk opera- en muziekvoorstellingen plaats, zoals de Spaanse operetten die bekend staan als Zarzeulas.

 • 9. Museum voor de Schone Kunsten, Sevilla

  In het museum uit 1839 zie je kunst van de Middeleeuwen tot de 20e eeuw. Bekijk meesterwerken van kunstenaars als Zurburán, Murillo en Goya.

 • 10. Metropol Parasol

  Dit wafelachtige gebouw zorgde voor de nodig controverse, maar al met al blies het leven in een uitgepufte buurt. Vanaf de top heb je panoramisch uitzicht over de stad; bij de grond zie je Romeinse en Moorse ruïnes.

Plan je bezoek

 • Hoe veel dagen heb je nodig in Sevilla?

  In vier volle dagen kun je de attracties van Sevilla ervaren zonder te hoeven haasten. Als je in de lente komt voor het Feria de Abril, neem dan wat meer tijd om van dit kleurrijke evenement te genieten. De Semana Santa (Heilige Paasweek) is ook een tijd in de stad die je een onvergetelijke ervaring zal bezorgen.

 • Openbaar vervoer in de stad

  Sevilla heeft een bus- en metrosysteem, en er zijn overal taxi's. De hoofdattracties bevinden zich ook allemaal op loopafstand van elkaar. Als je in Triana slaapt of deze buurt wil verkennen, geen zorgen: daar komen de bus en metro ook.

 • Waar slaap je in Sevilla?

  De wijk Santa Cruz is redelijk centraal, en alles wat er te zien is in Sevilla ligt vlakbij. Arenal is ook een goede optie, net als de voormalige Joodse wijk Triana aan de overkant van de rivier. Denk eraan dat sommige hotels een minimum van een week hanteren tijdens Semana Santa.

Goed om te weten

 • Taal
  Spaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +34
 • De beste periode voor een bezoek
  Tussen maart en mei is het weer al lekker, dan laat de zomerdrukte nog op zich wachten en vinden er een paar geweldige festivals plaats.

Sitemap Sevilla

Wil je alle activiteiten in Sevilla ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sevilla

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 31.811 beoordelingen

Prachtige kathedraal. Overweldigend.Prachtige schilderijen en beelden ook. Giraldi tower mooie ervaring. Goed te beklimmen omdat er geen trappen zijn maar lichte hellingen. Uitzicht van boven over de stad is adembenemend. Fijn ook het direct kunnen doorlopen doordat de tickets vooraf besteld waren.

Ghislaine, de gids in het Frans is briljant, een en al glimlach, veel energie, kennis van de plaats en hun eindeloze geschiedenis en zeer behulpzaam. We hebben erg genoten van de gecombineerde rondleiding door het Alcazar, de kathedraal en de Giralda!

Goede professionele rondleiding. Tal van leuke anekdotes. Onze gids, Miguel, maakte er een geanimeerde rondleiding van. Wachttijden waren verwaarloosbaar (wel buiten seizoen).

Hartelijk dank aan Montse voor dit geweldige bezoek en alle uitleg die ze ons heeft gegeven. We hadden een geweldige tijd. Stephane, Sarah en Laetitia

Mooie rit door een deel van de stad. Gezellige begeleiding. Top.