Kies data
Santa Cruz de Tenerife

(Mini)bustours

Santa Cruz de Tenerife Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Santa Cruz de Tenerife: wandelen in het Anaga-gebergte

1. Santa Cruz de Tenerife: wandelen in het Anaga-gebergte

Ontdek het bos van het Anaga Rural Park tijdens een wandeling van 3,5 uur naar de vulkanische koepel in de buurt van het gehucht Taborno, naar beneden door het prachtige laurierbos van Anaga, een Unesco-biosfeerreservaat sinds 2015. Wandel terwijl u geniet van een fantastisch uitzicht terwijl het pad uit het bos komt en de kliffen nadert die uitkijken op de noordoostelijke oever van het eiland. Taborno is een gehucht bovenop de kraan van twee verschillende kloven. Het wordt beschouwd als een uitkijkpunt gehucht. Wees getuige van het lokale plattelandsleven van het eiland en luister naar je gids die het lokale gebruik in zo'n geweldige bergketen zal uitleggen. Anaga is een van de plaatsen op Tenerife waar sommige inheemse pre-Spaanse gebruiken langer zijn bewaard. Na de wandeling zal de lunch worden geserveerd met lokale producten.

Tenerife: tour Santa Cruz - La Laguna - Taganana

2. Tenerife: tour Santa Cruz - La Laguna - Taganana

Deze excursie neemt je mee naar de hoofdstad Santa Cruz, waar je traditionele en moderne architectuur ziet, zoals de iconische Auditorio de Tenerife. Bezoek het hart van de stad, Plaza de España. Nadat je het moderne Santa Cruz bezoekt, ga je verder naar La Laguna, een stad die door UNESCO is uitgeroepen tot historisch erfgoed. Maak een wandeltocht door de stad en laat je verbazen door de schoonheid van de gebouwen en straten. Reis verder door het gebergte Las Mercedes, een natuurreservaat voor het subtropische laurierbos, en ga door het indrukwekkende Anagagebergte om te arriveren in Taganana: een traditioneel gehucht aan de kostbare noordoostelijke kust. In Taganana proef je de prachtige gastronomie van Tenerife in een typisch visrestaurant dat de meest authentieke smaken van het eiland serveert.

Vanuit het zuiden: Teide National Park & Botanische Tuin Tour

3. Vanuit het zuiden: Teide National Park & Botanische Tuin Tour

Verken het Teide National Park en de botanische tuinen van Portillo tijdens een begeleide dagtrip vanuit het zuiden van Tenerife. Bekijk prachtige voorbeelden van lokale flora, wandel door het Teide National Park en geniet van een prachtig uitzicht vanaf de Mirador Roques de García. Ontmoet je chauffeur op het door jou gekozen ontmoetingspunt in het zuiden van het eiland en ga naar het noordwesten. Bezoek eerst de botanische tuin van Portillo en bekijk de inheemse flora van de regio. Leer tijdens je wandeling over de planten van de vele borden in het park. Reis vervolgens naar het Alto de Guamaso-pad door het Teide National Park. Op dit gemakkelijke 3 kilometer lange pad wandel je door het midden van een vulkanische krater en omhels je de hellingen van de berg. Geniet tijdens je wandeling van duizelingwekkende uitzichten over de Orotava-vallei en een brede strook van de noordkust van Tenerife. Nadat je bent teruggekeerd naar de bus, ga je naar het beroemde uitkijkpunt van het Nationaal Park Teide, Mirador Roques de García. Bewonder het uitzicht op fascinerende rotsformaties die door erosie zijn ontstaan. Keer per bus terug naar je ontmoetingspunt, nadat je het prachtige noordwesten van Tenerife hebt ontdekt.

Tenerife: groepsreis naar het eiland

4. Tenerife: groepsreis naar het eiland

Na de ophaalservice is je eerste halte op deze dagexcursie La Laguna, een belangrijk historisch centrum van het eiland en tevens UNESCO-Werelderfgoed. Je gaat vervolgens naar Candelaria, een vissersdorpje waar je een standbeeld van de Maagd Candelaria, beschermheilige van de Canarische Eilanden, vindt, evenals de prachtige basiliek Candelaria. Deze stad is een belangrijk bedevaartsoord in het zuidoosten van het eiland. Je bezoekt daarna El Médano, een charmant strand met een majestueus uitzicht op de vulkanische Montana Roja. De volgende halte, Garachico, is een stad die barst van de bloeiende bomen en fascinerende geschiedenis. Andere hoogtepunten van je tour zijn La Orotava en de klif Los Gigantes. Aan het einde van de tour, word je teruggebracht naar je hotel, haven of appartement.

Tenerife: excursie naar El Teide & noorden van het eiland

5. Tenerife: excursie naar El Teide & noorden van het eiland

Je bezoekt La Laguna, de oorspronkelijke hoofdstad van Tenerife die als UNESCO-Werelderfgoedlocatie aangemerkt staat, vanwege de rijke landbouw en de goede staat van de oude gebouwen. Wandel mee met je gids die je alles over deze charmante stad vertelt en neem ondertussen kiekjes van de fotogenieke omgeving.  Daarna bezoek je op weg naar de Teide-vulkaan het Esperanza-bos. Pauzeer hier om een heerlijke koffie te proeven die bekenstaat alsbarraquito en vervolg je weg langs de verschillende uitkijkpunten in het bos, vol mooie Canarische pijnbomen en eucalyptussen. Dan arriveer je in het nationaal park waar je opnieuw een paar keer gaat pauzeren, maar niet in een van de typische tourist traps. Terwijl je naar beneden rijdt, zie je de Chinvero Vulkaan die voor het laatst in 1909 tot uitbarsting kwam. Op weg naar Garachico stop je om te lunchen en kun je een traditioneel Canarisch gerecht proberen. Garachico is een uiterst innemende stad die vanwege het rijke architectonische erfgoed uit de 16e, 17e en 18e eeuw in 1994 werd benoemd tot plaats van cultureel belang.  Aan het einde van je reis bezoek je Icod de los Vinos waar je de Drakenboom kunt bewonderen, een belangrijke boom van meer dan 1000 jaar oud.

Santa Cruz de Tenerife: wandel 2 uur door het bos van Anaga

6. Santa Cruz de Tenerife: wandel 2 uur door het bos van Anaga

Ontdek de schoonheid van het eeuwenoude laurierbos tijdens een wandeltocht die je in contact brengt met de natuur. Maak een gemakkelijke wandeling zonder al teveel inspanning en geniet van de frisse lucht en heerlijke geuren van dit laurierbos. Als je een beginnend wandelaar bent of gewoon een ontspannende wandeling in een rustig tempo wilt maken, trek er dan op uit door het bos van Anaga. Ontdek de rijkdom van de natuur tijdens je wandeling door dit prachtige bos dat ooit een geïsoleerd terrein was en bekijk de authentieke Canarische structuur. Loop door een landschap dat miljoenen jaren geleden nog een apart eiland was dat door de zee van de rest van het eiland werd gescheiden. Ook vandaag de dag wordt dit bos gezien als een afzonderlijke wereld, als een eiland aan een ander eiland met een eigen identiteit.

Zuid-Tenerife: San Cristóbal de La Laguna en Anaga-tour

7. Zuid-Tenerife: San Cristóbal de La Laguna en Anaga-tour

Nadat je bent opgehaald van Playa de las Américas bezoek je eerst de stad San Cristóbal de La Laguna, een UNESCO-werelderfgoedlocatie doordrenkt van traditie, legendes en schoonheid. Bekijk de vele kerken, historische gebouwen en charmante straten van een stad die wordt omschreven als het "Florence van de Canarische eilanden". Ga vervolgens naar Anaga, een vulkanische rotsformatie die tussen de 7 en 9 miljoen jaar oud is. Verken de landschappen van het gebied die zijn versierd met geologische formaties zoals roques of oude vulkanische schoorstenen en dijken, dat zijn breuken gevuld met gestolde magma-vormende rotsplaten die op muren lijken. Zie mooie rotswanden en diepe ravijnen. Verken de nabijgelegen bossen met laurier- en drakenbomen voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Tenerife: Anaga Rural Park-dagtour met gids

8. Tenerife: Anaga Rural Park-dagtour met gids

Ontdek een van de laatste laurierbossen ter wereld tijdens een dagtour door het Anaga Rural Park, waar de tijd eeuwen lijkt te hebben stilgestaan. Begin in het typische vissersdorpje San Andres, net buiten Santa Cruz de Tenerife, vlakbij het strand van Teseritas. Je wordt vrijwel direct ondergedompeld in de natuur. Je gids geeft informatie over de geschiedenis van een van de oudste kanten van Tenerife, gevormd door miljoenen jaren vulkanische erosie. Steek de Fayal-Brezal over en ontdek plaatsen vol landelijke tradities en vriendelijke lokale bevolking die altijd op bezoekers wacht. Leer de legendes en verhalen van de aboriginals en de eerste gouverneurs die het eiland veroverden. Op de top van Anaga ervaar je een van de beste geheimen van de Alisio-wind; geniet van de magie van het vochtige Laurisilva-bos. Bezoek vervolgens geïsoleerde dorpjes die nog steeds door de lokale bevolking worden bewoond om de traditionele landelijke architectuur te zien. Geniet van een uniek uitzicht vanaf een bevoorrecht uitkijkpunt, direct boven een klif die 550 meter boven de zeespiegel uittorent. Eindig met een wandeling in de UNESCO-werelderfgoedstad San Cristóbal de La Laguna en ontdek waarom het soms het 'Florence van de Canarische Eilanden' wordt genoemd.

Tenerife: privédagtour over het eiland met hotelovername

9. Tenerife: privédagtour over het eiland met hotelovername

Geniet van het eiland Tenerife tijdens een privétour waarbij we de meest emblematische plaatsen van het eiland Santa Cruz de Tenerife, San Cristobal de la Laguna, La Orotava, Puerto de La Cruz, Icod, Garachico, Los Gigantes, Costa Adeje, Candelaria zullen verkennen . U zult de eigenaardigheden van de ingewikkelde landschappen van het eiland kennen. De zon, wind en adrenaline zorgen samen voor een onuitwisbare herinnering aan uw verblijf op Tenerife. Geniet van het eiland Tenerife tijdens een privétour waarbij we de meest emblematische plekken op het eiland zullen bezoeken. Zodra we je bij je hotel hebben opgehaald, gaan we naar Candelaria waar de beschermheilige van de Canarische Eilanden, de Maagd van Candelaria, zich bevindt, we zullen doorgaan naar Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het eiland, het is een kosmopolitische en fascinerende stad, zullen we onze reis voortzetten naar San Cristóbal de la Laguna, Werelderfgoed van de mensheid, we vervolgen onze weg naar La Orotava waar we het historische centrum zullen bezoeken. We gaan verder naar Puerto de La Cruz, de eerste toeristische stad van Tenerife, we gaan verder naar Icod de los Vinos waar we de beroemde duizend jaar oude Drago kunnen bewonderen, dan zullen we Garachico bezoeken, waar zijn geplaveide straatjes ons uitnodigen om de hart van de stad, de kerken en historische gebouwen. We gaan verder naar Los Gigantes, kliffen die hun naam eer aan doen, aangezien ze een van de meest spectaculaire landschappen van Tenerife zijn, en verder naar Costa Adeje, de bestemming in het zuiden van Tenerife waar luxe en exclusiviteit samenkomen. U zult de eigenaardigheden van de ingewikkelde landschappen van het eiland kennen. De zon, de wind en de adrenaline zorgen samen voor een onuitwisbare herinnering aan uw verblijf op Tenerife. De volgorde van de reisroute kan worden gewijzigd, afhankelijk van waar uw hotel / accommodatie zich bevindt

Vanuit het zuiden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

10. Vanuit het zuiden van Tenerife: Anaga Rural Park & La Laguna Tour

Begin aan een excursie in Tenerife die natuur en cultuur combineert tijdens een dagtocht met de bus naar zowel Anaga Rural Park als La Laguna. Volg je gids door de weelderige bossen van het park en geniet met al je zintuigen van het immense natuurlijke landschap. Ga vervolgens naar de kleurrijke stad La Laguna om door de schitterende straten te wandelen en je gids te volgen naar de meest historische plekken. Nadat je je gids hebt ontmoet op een van de geselecteerde ontmoetingspunten, stap je in je bus en ga je rechtstreeks naar Anaga Rural Park. Wandel door het fantastische laurisilva-bos, ook wel Monteverde genoemd, dat werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat vanwege zijn ongelooflijke diversiteit. Leer hoe het park een beschermd natuurgebied is in het Anaga-massief en hoe het de thuisbasis is van het grootste aantal endemismen in Europa. Wandel door deze subtropische en weelderige omgeving en let goed op voor de lokale fauna. Spring dan terug in je bus en begeef je naar de stad La Laguna, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO. Dompel jezelf onder in de heldere en levendige straten van het stadscentrum, die altijd vol leven zijn. Luister naar straatmuzikanten en ontdek de honderden tavernes, restaurants en bars. Loop langs de schitterende winkelpuien, met weelderige vintage items of avant-garde modekleding, evenals indrukwekkende kerken, herenhuizen en historische gebouwen van deze oude en oogverblindende stad.

  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Minivan- & bustours in Santa Cruz de Tenerife

Welke andere activiteiten dan Minivan- & bustours zijn de moeite waard in Santa Cruz de Tenerife?

Andere onmisbare dingen om te doen in Santa Cruz de Tenerife:

Welke Minivan- & bustours in Santa Cruz de Tenerife nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Santa Cruz de Tenerife

Wil je alle activiteiten in Santa Cruz de Tenerife ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Santa Cruz de Tenerife

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 252 beoordelingen

Heel leuke dag gehad. Busje was privé voor ons 6 en dat maakte het heel persoonlijk, zo konden we zelf kiezen hoelang we in elk stadje rond liepen en zelf onze tijd verdelen. Onze chauffeur was angel, heel vriendelijk, gaf uitleg in het busje zelf tijdens het rijden zodat we op die manier in de stad alle tijd privé hadden. verhouding rijden en tijd in de stad was zeker prima Eerste stop is in el teide (korte stop van 10 min - lange stop van 40 min - lange stop van 20 min - korte stop van 5 min), vervolgens wordt er gereden naar la laguna (stop van 40 min), dan naar Garachico (stop van 1u30) en als laatste wordt er nog naar de drakenboom gegaan (stop van 30 min) zeker een aanrader!

Mijn vriend en ik hebben echt genoten van deze excursie omdat de gidsen zo vriendelijk en aardig voor ons waren! Ze lieten ons thuis voelen en deden hun best om de ervaring aangenaam te maken. Deze excursie stelde ons in staat om vele plaatsen op het eiland te verkennen voor een goede prijs. Het zou veel duurder zijn geweest om dit alleen te doen! 10/10 zou aanraden.

We gingen met Angel en Dori en we hadden een geweldige tijd! Ze legden ons veel uit over typische dingen van Tenerife en Angel legde ons dingen uit over de natuur van Anaga. Heel erg bedankt jongens!!! Het was een fantastische manier om onze vakantie te beginnen in de rust van Anaga

Geweldige tijd met onze gids Angel. Zeer informatief en we waardeerden het ophalen van ons resort zo terwijl we bij Amarillo Golf logeerden. Vanwege hitte en vuur waren de bospaden gesloten, dus gingen we op een alternatieve tour (malpais de guimar) die geweldig was.

Aanbevolen, Ángel was de gids en super attent, hij vertelde ons veel geschiedenis over Tenerife en de Canarische Eilanden, en grappige en interessante anekdotes, erg leuk, we vonden het erg leuk.