Datums kiezen

Blue Lagoon, IJsland

Geniet van het warme, geothermische water en neem het IJslandse natuurschoon in je op.

Blue Lagoon, IJsland: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

1. Vanuit Reykjavik: toegang tot de Blue Lagoon met vervoer

Geniet van een veilige en betrouwbare transfer tussen het centrum van Reykjavík en de wereldberoemde Blue Lagoon, waarbij je kunt kiezen tussen het comfortpakket en het premium pakket. Beleef de rust van de unieke geothermische, melkachtige blauwe zeewateren, door velen beschouwd als een unieke ervaring en een niet te missen onderdeel van je vakantie in IJsland. Er zijn vele verschillende vertrektijden van en naar Reykjavik, zodat je op jouw eigen tempo kunt verkennen. De Blue Lagoon werd in 1976 gevormd tijdens een operatie in de nabijgelegen geothermische energiecentrale. In de daaropvolgende jaren begonnen mensen in het water te baden en de silicamodder op hun huid aan te brengen. Het staat bekend om zijn herstellende eigenschappen en gezondheidsvoordelen. De Blue Lagoon is omgeven door een bemost lavaveld en biedt een ongelooflijk landschap, met ultramoderne faciliteiten en een buitenaardse sfeer. Kies tussen twee verschillende beschikbare pakketten en neem de tijd om te ontspannen.Daarna keer je terug naar Reykjavik. Jouw retourticket is flexibel/open en kan worden gebruikt voor alle vertrekken vanaf de Blue Lagoon.

Reykjavik: Golden Circle, Kerid-krater en Blue Lagoon-tour

2. Reykjavik: Golden Circle, Kerid-krater en Blue Lagoon-tour

Ervaar de 2 meest bezochte natuurlijke attracties van IJsland, de Golden Circle en de Blue Lagoon, op één dag tijdens een comfortabele en handige minibustour. Verlaat Reykjavik en ga naar het Thingvellir National Park, waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Slenter door het prachtige, met meren gevulde gebied, heen en weer huppelend tussen continentale grenzen, en bekijk de plek waar het IJslandse parlement werd gehouden van 930-1798. Ga vervolgens naar de Geysir Hot Spring met geothermische zwembaden die temperaturen van 200 graden bereiken. Wees getuige van de Strokkur-geiser die een pluim kokend water uitbarst en 30 voet in de lucht stoomt. Pak een hapje voordat je naar de adembenemende waterval bij Gullfoss gaat. Bezoek vervolgens de vulkanische krater Kerid met zijn diepblauwe wateren, omringd door levendige rode rotsen. Rond je tour af bij de iconische Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermische water, gebruikmakend van een inbegrepen silicamoddermasker, voordat je terugkeert naar Reykjavik.

Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

3. Vanuit Reykjavik of Keflavik: vervoer naar de Blue Lagoon

Ontspan en geniet van comfortabel vervoer naar de beroemde Blue Lagoon vanuit de hoofdstad van IJsland, Reykjavík, of de internationale luchthaven in Keflavík. De transfer van Reykjavik naar de Blue Lagoon is inclusief een gratis busverbinding naar uw hotel, pension of dichtstbijzijnde bushalte. Als u verder reist naar Keflavík International Airport, houd er dan rekening mee dat de reis van de Blue Lagoon naar Keflavík ongeveer 20 minuten duurt. Houd er rekening mee dat u elke etappe afzonderlijk moet boeken, dat wil zeggen van Keflavik International Airport naar Blue Lagoon (één etappe) en Blue Lagoon naar Reykjavik (één etappe).

Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

4. Vanuit Reykjavik: Golden Circle & Blue Lagoon, kleine groep

Ga mee met een minibustour door de Golden Circle met onderweg veel stops op de beste locaties. Bekijk natuurlijke formaties, zoals geisers, watervallen, meren en kom tot rust in de warmwaterbronnen van de Blue Lagoon. Bezoek Thingvellir, een historisch monument waar het IJslandse Gemenebest werd gesticht. Bekijk de Noord-Atlantische Divergent Ridge en zie uitbarstingen tot 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 3 tot 4 minuten uitbarst. Passeer de slapende Geysir. Geniet van het uitzicht op Gullfoss, beschouwd als de mooiste van de 30.000 watervallen van IJsland. Stop voor de lunch voordat je naar Kerið gaat, een opvallend kratermeer gevuld met blauwgroen water en omgeven door zwarte en rode hellingen. Het hoogtepunt van de dag is de tijd die je doorbrengt in de Blue Lagoon, de populairste geothermische spa van IJsland. Bij deze luxe beleving krijg je een gratis mondkapje en drankje naar keuze.

Reykjavik: retourbustransfer naar de Blue Lagoon

5. Reykjavik: retourbustransfer naar de Blue Lagoon

Begin uw reis vanaf het centraal gelegen BSI-busstation in Reykjavik. De rit van Reykjavík naar de Blue Lagoon duurt ongeveer 50 minuten en belooft indruk te maken: bewonder onderweg de prachtige lavavelden van het schiereiland Reykjanes. Eenmaal bij de Blue Lagoon kunt u op uw gemak ontspannen in melkachtig blauw water met temperaturen van rond de 100 graden. Als je hebt genoten van alles wat de Blue Lagoon te bieden heeft, stap dan op de comfortabele bus terug naar Reykjavik (50 minuten rijden) of naar Keflavík International Airport (20 minuten rijden)* voor je middagvlucht. De transfer naar de Blue Lagoon verloopt volgens een vast tijdschema. • Van Reykjavík naar Blue Lagoon - 9:00 uur; 10:00; 11.00 UUR; 13:00; 2:00; 03:00; 17:00 uur • Van Blue Lagoon naar Reykjavík - 13:15 uur; 14:15 uur; 16:15 uur; 18:15 uur; 20:15 uur • Van Blue Lagoon naar Keflavik Airport - alleen om 14.30 uur

Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

6. Vanuit Reykjavík: Dagtrip naar vulkanen en Blue Lagoon

Update 9 augustus: De stroom nieuwe lava bij Litli-Hrutur is gestopt, althans voorlopig. Het gebied smeult nog steeds en is fascinerend om te bezoeken. Geniet van het uitzicht op de bergen bij het Kleifarvatn-meer en wandel naar de uitbarstende vulkaan bij de Litli Hrutur-vulkaan op deze dagtrip vanuit Reykjavík. Heb de mogelijkheid om ophalen en wegbrengen te selecteren. Ontspan na uw wandeling met een duik in de Blue Lagoon en een gratis drankje. Begin je avontuur met een pick-up in Reykjavík en ga richting het schiereiland Reykanes. Kijk uit het raam naar een landschap van bemoste lavavelden, geothermische velden, vissersdorpjes, adembenemende kustgebieden en bergmeren. Verken de warmwaterbronnen en het zwarte basaltstrand van het Kleifarvatn-meer. In juli 2023 opende zich een nieuwe vulkanische kloof in de heuvels van Reykjanes. Wandel langs de uitbarstingslocatie van 2021 bij de Fagradalsfjall-vulkaan in de Geldingadalur-vallei. De wandeling duurt ongeveer 2 uur enkele reis op over het algemeen vlak terrein. Je zult echter geen spijt krijgen van de inspanning, want je wordt beloond met een verbluffend vertoon van natuurlijke kracht. Wees getuige van nieuw gevormde lava die van de vulkaan afdaalt in oud lavamos en rotsen. Na de onvergetelijke ervaring wandelt u nog een keer terug de vallei in. Je botten zijn misschien vermoeid, dus je dag afsluiten met ontspannen in de Blue Lagoon is het perfecte medicijn. Laat het warme, genezende geothermische water je spieren en ziel verzachten na je vulkanische ervaring.

Reykjavik/Keflavik: privétransfer Blue Lagoon

7. Reykjavik/Keflavik: privétransfer Blue Lagoon

Geniet van een stressvrije transfer naar de beroemde Blue Lagoon vanuit Reykjavík, de hoofdstad van IJsland, of Keflavik International Airport, met gegarandeerd comfortabel en ontspannen reizen. Als u op weg bent naar Keflavik International Airport, houd er dan rekening mee dat de reis vanaf de Blue Lagoon ongeveer 20 minuten duurt. Houd er rekening mee dat u elk segment afzonderlijk moet reserveren - een voor de transfer van Keflavik International Airport naar Blue Lagoon en een andere voor de transfer van Blue Lagoon naar Reykjavik.

Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

8. Reykjavik: trip Gouden Cirkel & entree Blue Lagoon

Tour door de Gouden Cirkel en ontdek de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Geniet ook van een ontspannende duik in de Blue Lagoon. Reis in een bus met tablets die via Wi-Fi zijn verbonden en die een stroom aan informatie bieden via een met GPS gesynchroniseerde audiogids. Neem voldoende tijd bij de belangrijkste haltes om de natuur te bewonderen en foto's te maken. Vertrek vanuit Reykjavik en rijd naar de Thingvellir-vallei, een UNESCO-werelderfgoedlocatie met het grootste zoetwatermeer van IJsland. Ga verder naar het Geysir-park, gevuld met stomende geothermische bronnen. Bewonder de Strokkur-geiser terwijl deze uitbarst tot een hoogte van 35 meter (115 voet). Bekijk dan de magnifieke Gullfoss-waterval, waar het gletsjersmeltwater 32 meter (105 voet) naar beneden valt in een kloof. Rijd terug naar de hoofdstad en neem een pauze in Reykjavik, voordat je weer de weg op gaat voor een ritje naar de Blue Lagoon. Eenmaal daar aangekomen, heb je tijd om te genieten van het mineraalrijke water, te ontspannen na je dag sightseeing en na te denken over de natuurlijke schoonheid van dit eiland. Maak je ervaring compleet met vervoer terug naar de hoofdstad, met tijd om eten of drinken te kopen wanneer je aankomt.

Reykjavik: Gouden Cirkel, Blauwe Lagune en Aurora Tour

9. Reykjavik: Gouden Cirkel, Blauwe Lagune en Aurora Tour

Haal het meeste uit een korte reis naar IJsland met een gecombineerde Golden Circle-, Blue Lagoon- en noorderlichttour vanuit Reykjavík. Breng een magische dag door met reizen door watervallen, kraters en natuurlijke poelen en bewonder 's nachts het iconische noorderlicht. Laat u ophalen bij uw hotel en begin de dag met een bezoek aan de drie belangrijkste Golden Circle-attracties. Verken Thingvellir National Park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wees getuige van verschillende uitbarstingen bij Geysir en stop bij de Gullfoss-waterval, een krachtige waterval met meerdere druppels. Bekijk een 3000 jaar oude vulkanische krater bij het Kerið-kratermeer, voordat je verder gaat naar de beroemde Blue Lagoon. Ontdek een unieke thermale spa met een enorm geothermisch zwembad, sauna's, een stoombad en een bar in het zwembad. Ontvang een toegangsbewijs samen met een handdoek, gezichtsmasker en gratis drankje. Geniet van ongeveer 90 minuten vrije tijd om te ontspannen en op eigen kosten te dineren, en ga daarna op jacht naar het noorderlicht in de avond. Reis tot ver buiten de stadsgrenzen, op zoek naar duisternis en wolkenloze luchten. Warm jezelf op terwijl je wacht met een warme chocolademelk. Rijd naar een paar verschillende locaties op zoek naar de aurora. Vind ze glinsterend aan de nachtelijke hemel in betoverende groene tinten. Laat je gids je helpen met foto-instellingen voor de perfecte foto en laat je vervolgens weer terugbrengen naar de stad.

Vanuit Reykjavik: Kleine groepstour van Golden Circle & Blue Lagoon

10. Vanuit Reykjavik: Kleine groepstour van Golden Circle & Blue Lagoon

Ontdek de iconische Golden Circle-route van IJsland tijdens een begeleide busreis vanuit Reykjavík. Bezoek het historische Nationaal park Thingvellir, zie een geiser uitbarsten in Strokkur, bewonder de Gullfoss-waterval en maak een rit naar de wereldberoemde Blue Lagoon. Stap in Reykjavík in een bus en ontspan tijdens de rit naar de beste plek op aarde om de Noord-Atlantische divergerende platen te bekijken in het Nationaal park Thingvellir. Zie uitbarstingen van tot wel 20 meter hoog bij Strokkur, die elke 5 minuten uitbarst. Geniet van het uitzicht op de prachtige Gullfoss-waterval, die wordt beschouwd als de mooiste van de 30.000 watervallen van IJsland. Breng een bezoek aan de prachtige vulkaankrater bij Kerið en bewonder hem van bovenaf vanaf een uitzichtpunt.  Sluit je dag af met een ontspannende duik in het rustgevende water van de Blue Lagoon. Zorg dat je je toegangsbewijs voor de Blue Lagoon reserveert voor 17:00 uur, want dan komt de tour daar aan. Nadat je klaar bent bij de Blue Lagoon, ga je terug naar Reykjavík en word je afgezet bij het verzamelpunt waar je de tour bent begonnen.

Beschikbare activiteiten

27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Blue Lagoon, IJsland

Wil je alle activiteiten in Blue Lagoon, IJsland bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Blue Lagoon, IJsland

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 6.293 beoordelingen

Elias was our guide. What great guide. So much information during the tour, he is a natural storyteller! We learned a lot about Iceland this way. Great driver also, drove us through sudden tiny 'blizzard' as it was nothing

Zo fijn. Echt genieten. En enorm goed geregeld. Super. Mooie omkleedruimte, fijne douches, onwijs schoon. Bar in het water. Water is heerlijk. Genieten. Terwijl het boven water brrrr koud is. Zalig.

Hele mooie indrukwekkende rondreis, veel gezien en een heerlijke relaxte afsluiting in de Blue Lagoon.

Echt een fantastische dag gehad, onvergetelijk. Onbeschrijvelijk. Wel duur

Goede reis om een snel overzicht van het gebied te krijgen.