Datums kiezen

Gerona
Tours

Tours

Gerona Tours: onze aanbevelingen

Van Barcelona: dagtour Girona en Costa Brava

1. Van Barcelona: dagtour Girona en Costa Brava

Verken de adembenemende landschappen van de Costa Brava tijdens een dagexcursie naar Girona vanuit Barcelona. Vertrek vanuit de Catalaanse hoofdstad naar de stad Girona, waar de overblijfselen van het Romeinse en middeleeuwse verleden een interessant contrast vormen met de huidige stad. Verdwaal in een doolhof van smalle straatjes en waag je in het best bewaarde Joodse getto van Europa. Bewonder de kathedraal, de thuisbasis van het breedste gotische schip ter wereld. Bewonder de felgekleurde huizen aan de oevers van de rivier de Onyar. Ga vervolgens naar de adembenemende landschappen en dorpen van de Costa Brava en stop onderweg bij het middeleeuwse dorp Pals. Wandel door geplaveide straten en geniet van enkele van de beste panorama's van de Middellandse Zee, opgezweept door de felle Tramontana-wind. Bewonder de velden en vlaktes van Empordà die zich uitstrekken tot aan de horizon. Ontdek dramatische uitzichten op de Catalaanse kust, omringd door groene bergen, steile kliffen en kleine dorpjes met witgekalkte huizen. Stop in het traditionele vissersdorpje Calella de Palafrugell en voel je alsof je terug bent getransporteerd naar weleer. Verken het ongerepte landschap van Calella en ontdek de oude paden van de Caminos de Ronda. Ooit gebruikt door vissers, wachters en smokkelaars, laten deze paden u toe om op uw gemak de ongerepte kust te verkennen, waar u populaire stranden en ontoegankelijke baaien en kliffen zult ontdekken. Neem een duik in kristalhelder water, midden in de ongerepte natuur.

Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

2. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de 2 meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagexcursie vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Ontmoet je gids en vertrek vanuit Barcelona om eerst naar Girona te gaan, een stad gesticht door de Romeinen. Leer meer over de geschiedenis van Girona met je gids en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Bekijk enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste collectie werken van de kunstenaar bevat en een surrealistisch kunstwerk op zich is. Stap in een ander universum wanneer je het museum binnenkomt en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een oriëntatietour. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit uw tour af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Vanuit Barcelona: dagtrip naar Girona, Figueres en Cadaqués

3. Vanuit Barcelona: dagtrip naar Girona, Figueres en Cadaqués

Verken de steden Girona, Figueres en Cadaqués op deze dagtrip vanuit Barcelona. Bewonder de Joodse wijk in Girona en bekijk het kasteel van San Fernando in Figueres. Ga naar de kust voor een bezoek aan het vissersdorpje Cadaqués. Ontmoet je gids in Barcelona en stap aan boord van een ruime bus met airconditioning. Neem plaats voor de schilderachtige rit naar de stad Girona. Aankomst in Girona en bezoek een van de meest indrukwekkende historische centra van Catalonië. Snuif de sfeer op in de kleurrijke Joodse wijk. Verder naar Figueres, een belangrijk communicatieknooppunt dat Spanje met Frankrijk verbindt. Geniet daar van een optioneel eigen bezoek aan het beroemde Dalí Theater-Museum, gebouwd op het terrein van het voormalige theater van de stad, dat de grootste collectie werken van Salvador Dalí heeft. Heb wat vrije tijd om de heerlijke Catalaanse keuken te proberen. Ontvang aanbevelingen van uw gids over waar u kunt winkelen, eten en drinken. Bereik ten slotte Cadaqués, een dromerig vissersdorpje in het meest oostelijke punt van het Iberisch schiereiland. Ontdek de charme van de smalle straatjes, de indrukwekkende kerk van Santa María, de artistieke schatten uit de middeleeuwen en de schilderachtige vissershuisjes in het historische centrum. Zodra het bezoek aan Cadaqués voorbij is, keert u per bus terug naar Barcelona.

Barcelona: Dagtocht Montserrat, Girona & Costa Brava met gids

4. Barcelona: Dagtocht Montserrat, Girona & Costa Brava met gids

Verbeter een exclusieve ervaring tijdens een dagtour door 3 iconische locaties: Montserrat, Girona en Costa Brava, en ontdek de karakteristieke omgeving van Barcelona. De ervaring begint in het bovenste deel van Passeig de Gràcia, voordat je op reis gaat om de natuurlijke pracht van Montserrat te ervaren, de meest karakteristieke berg van Catalonië, bekroond door een benedictijnenklooster. Bewonder op weg naar het klooster het massief van Montserrat, een spectaculaire rotsformatie met meerdere toppen vol met unieke naaldvormige formaties. Leer meer over de hoeksteen van de Catalaanse cultuur, geschiedenis, natuur en spiritualiteit. Geniet van een exclusieve rondleiding door de basiliek - de thuisbasis van het vereerde standbeeld 'Zwarte Madonna' - en het atrium, het klooster en het centrale plein. Vervolg deze geweldige ervaring en ga naar Girona. Ontdek in de charmante oude binnenstad de overblijfselen van een Romeins en middeleeuws verleden die naast het heden bestaan en een beeld vol contrasten bieden. Je gids onthult alle geheimen van de stad. Verken de best bewaarde Joodse wijk van Europa. Bewonder de kathedraal, met het breedste gotische schip ter wereld, en bewonder het kleurrijke schouwspel van huizen langs de rivier de Onyar, die de stad in tweeën splitst. Steek de Pont de les Peixateries Velles over en ga naar de top van de middeleeuwse muren van Girona om te genieten van het beste panoramische uitzicht. Als je geïnteresseerd bent in de serie The Game of Thrones, zal de gids de locaties laten zien waar het 6e seizoen is opgenomen. Daarna heb je vrije tijd om te lunchen en de stad zelf te ontdekken. Beëindig deze exclusieve tour in het mooie dorp Costa Brava. Voel de bries, ontspan, ontdek verbazingwekkende baaien en bewonder het kristalheldere water van de Middellandse Zee.

Gerona: Game of Thrones-rondleiding in een kleine groep

5. Gerona: Game of Thrones-rondleiding in een kleine groep

Maak een intrigerende reis door de nieuwe officiële filmlocatie van Game of Thrones. Geleid door een expert van de show, een geaccrediteerde gids voor de middeleeuwse geschiedenis. Deze tour brengt je kennis van de serie naar een ander niveau. Je begint je reis bij de beroemde trappen van Saint Marti in het centrum van Girona en blijft de prachtige architectuur en smalle straatjes van de Joodse wijk bewonderen. Door architectuur te koppelen aan een van de beroemdste middeleeuwse fictieverhalen, is deze tour een must-do-activiteit voor GOT-fans. De tour begint op een van de beroemdste trappen van Girona, de trappen van de kerk van Sant Martí s'Acosta in de Pujada de Sant Domenech. Ga dieper de smalle en kronkelende steegjes in van de Joodse wijk (Call Jueu), straat van Claveria, straat Sant Llorenç, straat Cúndaro. Ga vervolgens langs de kathedraal van Santa Maria om de Cartanyà Bisbe-straat te bereiken, in de buurt van de Casserna dels Alemanys (Duits hoofdkwartier). Keer terug naar de kathedraal om de barokke façade te bewonderen en de grote trappen te zien die naar het plein leiden. Vanaf daar ga je naar Ferran, de katholieke straat, om de Arabische baden te zien. Bezoek de Plaza dels Jurats en begeef je naar het prachtige Romaanse klooster van Sant Pere de Galligans. Ten slotte zie je de omgeving van de kerk van Sant Feliu, met een grote trap. Deze sites verschijnen als locaties in de fictieve steden Braavos en King's Landing. Je gids heeft een iPad om je de gebieden van Game of Thrones te laten zien die zijn gefilmd in de stad Girona, en je kunt ze vergelijken met de echte plekken.

Barcelona: trip naar Girona en Costa Brava met zwemstop

6. Barcelona: trip naar Girona en Costa Brava met zwemstop

Ontdek de geschiedenis en schoonheid van Catalonië tijdens een dagtocht naar Girona en de Costa Brava vanuit Barcelona. Stap aan boord van een busje met airconditioning met je gids en geniet van de schilderachtige rit. Bezoek het vissersdorp Calella de Palafrugell en ontspan aan de kust of neem een duik in de zee. Vertrek 's ochtends uit Barcelona en ga naar Girona, een gevestigde stad met een fascinerende geschiedenis. Verken de straten en bewonder de rijke architectuur. Bekijk de kathedraal, opgericht in 1038 op de plaats van een voormalige moskee. Bezoek historische musea zoals de Joodse Roep en het Arabische Badhuis. Slenter door de kleurrijke straten van de oude stad of ga zitten voor een kopje koffie en kijk hoe mensen voorbij lopen. Ga dan verder naar de sprookjesachtige stad Pals, een klein middeleeuws dorp dat ontstond uit wat ooit een fort was. Ga vanuit Pals naar het vissersdorp Calella de Palafrugell, een stranddorp met witgekalkte huizen die helemaal tot aan de kust lopen. Geniet van een heerlijke lunch in een van de traditionele restaurants (op eigen kosten), en breng de middag door met het verkennen van de rotsachtige kustlijn, een bezoek aan de botanische tuinen van Cap Roig, of een verfrissende duik nemen in de uitnodigende wateren van de Middellandse Zee.

Girona: kleine groepswandeling

7. Girona: kleine groepswandeling

De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de aantrekkingskracht van de stad zit 'm in het verkennen van de middeleeuwse straten, vooral rond de charmante Joodse wijk. In het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen.Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómez-brug en de Ferreries Velles-brug die in 1877 door Gustave Eiffel werd ontworpen. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, zal de gids de locaties weergeven waar het 6e seizoen is opgenomen.Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis en ook legendes zien. Je volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.

Vanuit Barcelona: Girona, Game of Thrones-tour

8. Vanuit Barcelona: Girona, Game of Thrones-tour

Vertrek vanaf het ontmoetingspunt in het centrum van Barcelona in een bus met airconditioning. Leun achterover en ontspan tijdens een reis van 1,5 uur naar Girona, een van de mooiste steden van Catalonië. Volg bij aankomst je gids naar het stadscentrum voor een 2 uur durende wandeling. Ontdek de oude stad en leer over enkele van de mythen en legendes die verband houden met de stad. Wandel over La Rambla, bekijk enkele van de belangrijkste pleinen van Girona en verken de kronkelende steegjes. U herkent misschien ook de pittoreske brug en huizen langs de rivier de Onyar, gebouwd door de firma Eiffel in de 19e eeuw. Bekijk enkele van de locaties waar de HBO-hitserie "Game of Thrones" veel scènes van het 6e seizoen heeft gefilmd. Bewonder de buitenkant van de prachtige kathedraal die in de tv-serie is verwoest. Loop langs een deel van de middeleeuwse stadsmuren en bewonder het geweldige uitzicht op de oude stad. Oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, werden de oude muren vernietigd om de stad in de 19e eeuw uit te breiden. Tegenwoordig is het vanwege de reconstructie mogelijk om er opnieuw langs te lopen. Profiteer van wat vrije tijd na de rondleiding om de kathedraal op eigen gelegenheid te bezoeken of neem een snelle hap voordat je terugkeert naar Barcelona.

Barcelona: Tossa de Mar Boottocht met Grotten Bezoek

9. Barcelona: Tossa de Mar Boottocht met Grotten Bezoek

Bezoek Tossa de Mar vóór alle toeristen! Het vertrek en de terugkomst is bij je hotel in Bcn! De reis is voor 6 deelnemers! We vertrekken rond 6:30 uur uit Barcelona en komen na 1:15 uur aan in Tossa. Dat we op dit tijdstip vertrekken heeft vele redenen! We hebben dan geen last van files, we wandelen in Tossa voordat de zon te heet wordt, je ziet Tossa de Mar leeg voordat alle toeristen arriveren, etc! Nadat we naar een restaurant zijn geweest, nemen we een korte route door een berg, langs de kust en het oude gedeelte van Tossa, binnen en buiten de middeleeuwse muren. In totaal 120m helling. Min of meer om 10 uur heb je vrije tijd (De route is optioneel: als je niet wilt lopen, heb je meer vrije tijd) Van 10:30u tot 11u (afhankelijk van de maand) ga je met een boot voor ongeveer 30 personen. De boot gaat naar het noorden en vaart door drie grotten naar Cala Giverola. Je kunt daar de hele tijd blijven en teruggaan naar Tossa wanneer je maar wilt (afhankelijk van de maand is er elk half uur of elk uur een boot terug). De heenweg naar Giverola duurt 40 minuten, de terugweg naar Tossa 20 minuten. Zodra je de boot hebt genomen, heb je vrije tijd! Tijdens de vrije tijd kun je beslissen op welk strand je wilt relaxen, je kunt rustig lunchen, je kunt een ander kustpad volgen en in het zomerseizoen kun je een kajak huren, peddelsurfen, enz. Om 15 uur gaan we terug naar Barcelona om rond 16:15 uur aan te komen. Meer dan 20 jaar ervaring! Ik kom uit Barcelona!

Vanuit Barcelona: dagtour door de Pyreneeën

10. Vanuit Barcelona: dagtour door de Pyreneeën

Dit is een perfecte tour voor iedereen die de stad echt wil ontvluchten en zich wil onderdompelen in de natuur. Maak vanuit Barcelona een spannende en pittoreske reis naar een van 's werelds beroemdste bergketens. Vertrek 's ochtends uit Barcelona en ga noordwaarts richting de Pyreneeën. Onderweg stop je voor een korte maar fijne pauze in het middeleeuwse stadje Vic. In overeenstemming met de filosofie om u zoveel mogelijk tijd te geven om zelf te verkennen, gaat u eerst naar het marktplein waar de gids u een inleiding geeft over de stad en suggesties geeft over wat u kunt zien. Je hebt genoeg tijd om door het stadscentrum te slenteren. Bekijk de grote kathedraal en enkele magnifieke renaissance- en barokgebouwen, of ontspan gewoon tijdens het ontbijt in het hart van de stad: een prachtig gewelfd plein (een van de grootste van het land) waar de markt en andere grote evenementen worden gehouden. Het bezoek aan Vic valt samen met traditionele marktdagen, iets wat al meer dan duizend jaar elke week plaatsvindt! Ga vanuit Vic verder naar de Pyreneeën. Voordat u aan boord van de trein stapt, brengt u een kort bezoek aan Queralbs, dat op een hoogte van 1236 meter (4055 voet) het laatste voor voertuigen toegankelijke dorp is op weg naar de bestemming in het bergdal. Dit kleine bergdorpje heeft slechts 200 permanente inwoners die in een uitgestrekte verzameling traditioneel gebouwde stenen huizen wonen. Dit onmogelijk schilderachtige gehucht, gelegen aan de kant van de berg, is een van de meest memorabele momenten van de dag. Bekijk de kerk van Sant Sadurní de Fustanyá, gebouwd uit stenen die zo perfect zijn uitgehouwen dat volgens de legende werd gebouwd door de feeën en heksen die naar verluidt in de omliggende grotten woonden. Neem vanuit Queralbs de laatste 6 km (4 mijl) van de indrukwekkende tandradbaan naar een hoogte van 1.964 meter (6.443 voet) en de prachtige bergvallei van Vall de Núria in. Dankzij de bergbaan kom je moeiteloos hoog de bergen in. Als je van wandelen houdt, vraag dan de gids om je enkele routes te laten zien, want er is voor elk wat wils. In de vallei vind je ook een heiligdom, oorspronkelijk gebouwd om pelgrims naar de vallei te huisvesten, en dat zijn naam ontleent aan de Maagd de Núria. Haar beeld, begraven in de aarde, werd naar verluidt opgegraven door een zeer volhardende os! U kunt zelfs paardrijden, bowlen in de open lucht, boogschietlessen, midgetgolf of varen op het meer proberen. Een andere optie is om te genieten van enkele van de traditionele Catalaanse gerechten die verkrijgbaar zijn in de restaurants in de vallei. Vanuit Queralbs begint de terugreis naar Barcelona en je komt vroeg in de avond weer aan in de stad.

54 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Gerona

Gerona

Andere activiteiten in Gerona

Wil je alle activiteiten in Gerona bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Gerona

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 193 beoordelingen

Geweldig bezoek met Eli. Het middeleeuwse deel van de stad Girona is echt heel mooi en prachtig bewaard gebleven. Onze gids wist zich perfect aan te passen aan onze familie, waarvan sommige leden de serie niet hadden gezien, om iedereen te interesseren door ook veel historische uitleg te geven. Kortom, een zeer goede tijd in het gezelschap van onze schattige gids. We hadden vrijwillig voor het bezoek in het Spaans gekozen (om te proberen vooruitgang te boeken) en ondanks ons "gemiddelde" niveau begrepen we alles. Slechts één punt om te verbeteren: het is jammer dat het bezoek aan het interieur van de kathedraal niet is opgenomen in het "Game of Thrones" -bezoek (we gingen er na het bezoek dus we zagen het toch), omdat het interieur van de kathedraal ook super en de omweg waard. Heel erg bedankt Eli!

Girona is een kleine maar geweldige stad. Het was heel goed om langs de stad te lopen. Daarnaast raad ik het museum van Salvador Dali ten zeerste aan. Het was een fantastische tour en onze gids ALEX was geweldig. Hij vertelde ons bijna elk detail van het museum en hij heeft een sterke informatie over het museum en Salvador Dali. We bespraken de illustraties van de Dali met de deelnemers en onze gids Alex. Hij maakte de tour zeer aangenaam. Dit museum moet je gezien hebben jongens!

Mooie reis naar middeleeuwse Girona, leuke wandeling met bekwame gids, veel interesante verhalen, mooie stand , vrije tijd. In Figueres zie je Dali Museum en gids vertel je alle feiten over leven en werk van Dali, onze gids Gemma was uitstekend, deed het ook in 2 talen wat was knap, interesante museum , weer was uitstekend dus maakte deze lange dag mooie ervaring, zeken aanbevolen

Leuke combi tussen game of thrones scenes en historie van de stad. Ook de legendes vonden we erg leuk om te horen. Sara was ontzettend vriendelijk en gaf ons gedurende de tour ook veel tips over waar we het beste konden eten, borrelen of welke musea echt de moeite waard waren. En daarbij hield ze ook nog rekening met budget. Super!

Zeer leuk, interessant, goeie gids, veel trappen niet ideaal met buggy :)