Wat je niet wil missen in Londen

Londen: rondleiding National Gallery vóór sluitingstijd met kunstworkshop

1. Londen: rondleiding National Gallery vóór sluitingstijd met kunstworkshop

Ontdek de Londense National Gallery tijdens een rondleiding vóór sluitingstijd en een reis door de kunstgeschiedenis terwijl je een van de meest indrukwekkende kunstcollecties ter wereld verkent. Ontdek de betekenis achter de meesterwerken met je historicusgids en schets je eigen creaties in de galerij. Ontmoet je gids in de National Gallery en begin aan een rondleiding voor je groep alleen . Dwaal door de enorme zalen zonder de gebruikelijke drukte en bewonder beroemde kunstwerken die de evolutie van kunst door de geschiedenis heen laten zien. Ontdek de diepere betekenis van de schilderijen met gedetailleerde uitleg van uw kunsthistorische gids. Neem vervolgens deel aan een exclusieve schetsworkshop in de lege galerij. Leer de basisprincipes van schetsen en perspectief van je gids en laat de omringende kunstwerken je creativiteit voeden. Maak je eigen unieke souvenir om mee naar huis te nemen na je unieke ervaring op deze iconische locatie. GetYourGuide werkt samen met de National Gallery in Londen om je een werkelijk unieke ervaring met een van de grootste kunstcollecties ter wereld. Bekijk wereldberoemde schilderijen tijdens een exclusieve rondleiding vóór sluitingstijd en breng je eigen ideeën tot leven met een schetsworkshop.

London: Caraïbisch-Brits gebraad met originele smaak

2. London: Caraïbisch-Brits gebraad met originele smaak

Geniet van een overheerlijk 2-gangen Brits braadstuk in Caribische stijl met een van de oprichters van Original Flava. Kijk hoe Craig of Shaun hun speciale jerk-marinade maken terwijl ze de geschiedenis achter dit fusiongerecht uitleggen Kom aan bij de Original Flava Residency in het hart van Brixton en ontmoet uw gastheer, Craig of Shaun van Original Flava. Bekijk vervolgens een live demonstratie over het bereiden van hun iconische jerk-marinade en breng je ingrediënten op smaak voor het Caribisch-Britse gebraad. Terwijl je naar de demonstratie kijkt, duik je in de geschiedenis achter deze fusionkeuken. Ontdek hoe de Caribisch-Britse keuken is geëvolueerd en hoe deze culturen zijn samengesmolten en elkaar hebben beïnvloed. Na de live demonstratie strijkt u neer voor een overheerlijk tweegangendiner. Geniet van uw Caribisch-Britse braaddiner en geniet van geliefde elementen uit beide culturen, van Yorkshire pudding tot gemarineerde kip, samen met bruine stoofkip, geroosterd lamsvlees, gebakken knoedels, jus, gebakken aardappelen en meer. Er is ook een vleesloze optie voor vegetarische gasten en veganistische gasten. Geniet van de warme sfeer in de kamer terwijl je verhalen deelt met je gastheer en andere fijnproevers. Neem aan het einde van je ervaring een pot geroosterde marinade mee naar huis, een nieuw begrip van de Caribisch-Britse keuken en een paar tips om je thuiskoken te verrijken. De in Zuid-Londen geboren en wonende broers Craig en Shaun brengen hun liefde voor Caribisch eten naar een mainstream publiek via sociale media en kookboeken. Sluit je aan bij Original Flava voor een exclusieve culturele ervaring in Londen en ontdek het beste van zowel de Britse als de Caribische keuken.

Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

3. Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

Perfect voor mensen met een zwak voor Harry Potter: een Warner Bros. Studio Tour in London is een unieke mogelijkheid om de magie van de beroemde Harry Potter-films, de meest succesvolle filmserie aller tijden, te ontdekken. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek een enorme collectie aan fantastische decors, kostuums en rekwisieten. Je hoort een aantal streng bewaarde geheimen, waaronder feiten over de special effects en animatronics die de Harry Potter-films wereldwijd zo populair hebben gemaakt. Loop over de beroemde kinderkopjes van de Wegisweg, en zie de etalages van de Toverstafwinkel van Olivanders, Klieder & Vlek en de Tovertweelings Topfopshop. Zie iconische rekwisieten uit de films, waaronder Harry’s Nimbus 2000 en de motorfiets van Hagrid. Ontdek ook andere memorabele decors uit de films, waaronder de gemeenschappelijke ruimte van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het toverdrank-klaslokaal. Neem een kijkje bij Platform 9¾ en maak een ritje in de Zweinsteinexpres! Beleef de magie van Harry's reizen naar Zweinstein opnieuw door met een bagagekar te poseren vlak voordat die door de muur verdwijnt en wandel door de treinwagon. Kom te weten hoe de iconische treinscènes zijn gefilmd, en doorzoek de bagage van je favoriete personage! Maak je Zweinsteinexpres-avontuur compleet met een bezoek aan een souvenirwinkel die helemaal in het teken staat van de trein, en vind er veel leuke dingen die zijn geïnspireerd op je favoriete Potter-films. Voor het eerst ooit, kun je nu ook naar de set van Goudgrijp. Loop door de tovenaarsbank van Goudgrijp, de Van Detta-kluis, een galerij met kobolden en nog veel meer. Bewonder de imposante marmeren zuilen en ontdek de kostuums en protheses van Bogrod, Grijphaak en vele andere Golbin-bankiers. Betreed vervolgens de diepten van de kluis van Detta-Zwarts waar de schatten van Bellatrix worden bewaard en omring jezelf met schatten. Laat je 4 uur lang betoveren door de magie van de Harry Potter-studio. Als gevolg van de verkeersdrukte tijdens drukkere tijden kan het bezoek iets korter zijn, maar je zult minimaal 4 uur in de studio doorbrengen. Inclusief de busreis is de totale duur van de activiteit 7 tot 7,5 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte en toegangstijden. Ontdek Zweinstein - 2 mei t/m 4 september 2023: Voor het eerst sinds de opnames van de film sieren meer dan 400 zwevende kaarsen het betoverde plafond van de Grote Zaal, en krijg je als bezoeker de kans om de set binnen te stappen zoals de cast dat ook deed tijdens het filmen van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

The London Eye: toegangsbewijs

4. The London Eye: toegangsbewijs

Stap in de capsule en voel de spanning terwijl je hoog boven het water zweeft en oog in oog komt te staan met de Houses of Parliament en de Big Ben. Toren hoog boven de gebouwen uit en stijg tot wel 135 meter in het hoogste vrijdragende observatierad ter wereld.  Vanuit het reuzenrad heb je een schitterend uitzicht van 360 graden over de hele stad. Je ziet de beroemdste monumenten, waaronder Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral en de Tower of London, en kijkt op heldere dagen zelfs uit tot Windsor Castle, dat zo'n 40 kilometer buiten de stad ligt. Geniet van de vloeiende rotatie en bewonder de drukte en bedrijvigheid van Londen die zich onder je ontvouwt, een mooie zonsondergang waarbij de zon achter de stad wegzakt of duizenden schitterende lichtjes in het donker. 

Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie

5. Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie

Bezoek de tijdloze Tower of London – al sinds de 11e eeuw een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis. Dit gebouw maakt deel uit van het UNESCO-Werelderfgoed en werd in 1086 gebouwd door Willem de Veroveraar.  Ontdek het kasteel van Londen – een veilig fort, koninklijk paleis en beruchte gevangenis. Spot de raven die op het terrein wonen en leer waarom ze bekend staan als de bewakers van de Tower. Wandel over de Tower Green waar vele executies plaatsvonden, onder meer die van 2 echtgenotes van Hendrik VIII. Je hebt eveneens toegang tot de toren. Wees voorbereid op de verblindende kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. Deze symbolen van de Britse monarchie zijn van onschatbare waarde en vormen samen de grootste verzameling kroonjuwelen ter wereld. Zie de 23.578 edelstenen, waaronder de glinsterende Imperial State Crown, die alleen al 2.868 diamanten, 273 parels, 17 saffieren, 11 smaragden en 5 robijnen bevat. Krijg waardevolle inzichten in de geschiedenis van de Towers van enkele van zijn beroemdste bewoners, The Yeoman Body. Hoewel de rondleidingen momenteel niet beschikbaar zijn, zullen de Yeoman Warders aanwezig zijn om fascinerende verhalen te vertellen over de Tower door de eeuwen heen.

Madame Tussauds Londen

6. Madame Tussauds Londen

Madame Tussauds in Londen opende ruim 200 jaar geleden voor het eerst haar deuren en sindsdien stromen miljoenen bezoekers binnen. Voeg je naam toe aan de lijst en betreed de rode loper om je favoriete sterren te zien. In het museum kom je geen paaltjes of touwen tegen, dus kom je extra dicht bij de A-list beroemdheden, sportsterren, wereldleiders, politici en historische iconen. Herbeleef opmerkzame momenten en gebeurtenissen. Sluit je aan in een feestelijke sfeer met je favoriete beroemdheden zoals Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch en Tom Hardy. Voeg je bij de koninklijke familie op het iconische balkon van Buckingham Palace, maak een selfie met koninklijk paar Harry en Meghan en ontmoet Harry Styles. Verken de jungle van Kong: Skull Island met Tom Hiddleston in zijn rol as Captain James Conrad of stap in een Londense taxi en reis terug in de tijd door ruim 400 jaar geschiedenis van de Britse hoofdstad. Vervolgens zal je naar een ander sterrenstelsel worden getransporteerd, ver, ver hier vandaan, en schitter je in een actiefilm in het Star Wars-universum.

LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

7. LHR London Heathrow Airport: Plaza Premium Lounge

Vermijd de drukte en chaos van de openbare vertrekhal en ontspan in stijl voor uw vlucht vanaf London Heathrow Airport. Kies tussen een verblijf van 3 uur of 6 uur en maak het jezelf vervolgens gemakkelijk in een van de premium lounges in Terminal 2 (vertrek), Terminal 3 (aankomst), Terminal 4 (vertrek en aankomst) en Terminal 5 (vertrek) . Geniet in de lounge van de mogelijkheid om te ontspannen voor uw vlucht en ontspan op de comfortabele stoelen terwijl u tv kijkt, uitgerust met Sky Sports. U kunt ook gebruik maken van de onbeperkte high-speed Wi-Fi in de lounges en dineren met een scala aan vers bereide seizoensgebonden gerechten en drankjes van een volledig uitgeruste bar.

London: Warner Bros Studio-tour met vervoer

8. London: Warner Bros Studio-tour met vervoer

Geniet van een tovenaarsavontuur in de studio van Harry Potter en Warner Brothers. Stap in de bus in het centrum van Londen en reis naar het thuis van de Vuurflitsen, chocoladekikkers en Wisseldrankjes. Kom dicht bij de met spreuken omgrensde sets, de meest iconische rekwisieten en de kostuums die gedragen zijn door het trio Harry, Ron en Hermelien. Ontdek een aantal van de best bewaarde geheimen van Zweinstein, inclusief leuke inzichten over de special effects en animaties. Na aankomst in de Studio's kun je 4 uur lang alle sets, rekwisieten en de cadeaushop verkennen. Laat een foto van jezelf nemen bij je favoriete filmlocaties zoals de indrukwekkende Grote Zaal, Perkamentus' kantoor en de kamer van Griffoendor.  Wandel over het grintpad Wegisweg en denk aan de heksen en tovenaars terwijl je langs Oliviander's, Klieder en Vlek en Braakbals' Uilenboetiek loopt. Bezoek Perron 9¾ en maak een ritje in de Zweinsteinexpres. Verken een perfecte replica van het perron en de trein zelf. Beleef de magie van Harry’s reis naar Zweinstein door met een bagagetrolley te poseren, voordat die door de muur verdwijnt. Maak je treinavontuur compleet in de treinsouvenirshop en koop wat souvenirs gebaseerd op de Harry Potter films. Nadat je een beker schuimend boterbier hebt gedronken en hebt geprobeerd om op een bezem te vliegen, is het tijd om weer terug te gaan naar Londen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de studioshop voor souvenirs, voordat je weer teruggaat naar de wereld van de Dreuzels.

Warner Bros. Studio London: tour met busvervoer

9. Warner Bros. Studio London: tour met busvervoer

Tijdens deze tour van 7 uur (waaronder 4 uur in de studio's) kun je de magie van de wereldberoemde Harry Potter-films beleven in de Warner Bros-studio's in Londen, waaronder het Verboden Bos. Neem een kijkje achter de schermen van een enorme reeks prachtige decors, kostuums en rekwisieten. Ontdek enkele goedbewaarde geheimen, waaronder feiten over de special effects en adembenemende animatronics die deze films zo enorm populair maakten over de hele wereld. In het Studio Café kunt je je te goed doen aan versnaperingen, zoals vers bereide warme soepen en snacks, salades, sandwiches en lekkernijen voor in de namiddag. Andere snacks kunnen op 2 plaatsen tijdens de Studio Tour worden gekocht. Ontdek de Studio Shop met een breed scala aan geschenken en souvenirs om je terug te denken aan de dag die je ondergedompeld in The Making of Harry Potter doorbracht. Nieuw in de Studio Tour in 2022 is Mandrakes and Magical Creatures, waar je kunt zien hoe je favoriete creaturen tot leven zijn gekomen op het witte doek (1 juli t/m 12 september 2022). Je wordt verwelkomd in de Grote Zaal bij de scène van het Kikkerkoor uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, met het kostuum van de dirigent van het koor, Professor Flitwick, zoals gedragen door Warwick Davis. Vergeet niet tijdens je verkenningstocht door de Studio Tour op zoek te gaan naar je favoriete magische wezens. Cornish Pixies, Dumbledore's geliefde Fawkes en het animatronisch Monsterboek kunnen tijdens je bezoek worden gespot. Leer ook hoe Thestrals en Mandrakes tot leven werden gebracht met een mengeling van schaalmodellen en CGI in de Creatures Workshop. In het kader van dit speciale onderdeel gaan de glazen deuren van de serre van Professor Sprout voor de allereerste keer open. Stap net als een leerling van Zweinstein de broeikas binnen, waar vele exotische en magische planten groeien, en stop als onderdeel van een interactieve tentoonstelling om een Mandragora uit een pot te trekken. Gebaseerd op de scène in Harry Potter en de Geheime Kamer, herken je de Giftige Tentacula die aan het plafond hangt als je er doorheen loopt.

Londen: rondleiding Wembley Stadium

10. Londen: rondleiding Wembley Stadium

Treed in de voetsporen van legendes. Tijdens de rondleiding door het Wembley Stadium neem je een kijkje achter de schermen van de grootste sport- en muzieklocatie van het Verenigd Koninkrijk. Deze bekroonde tour neemt je mee tot diep in het hart van het stadion, inclusief de kleedkamers, de persconferentieruimte, de spelerstunnel, de Pitchside en de iconische Royal Box. Deze tour geeft je de kans om de grootste momenten van het stadion opnieuw te beleven, van de glorieuze overwinning van Engeland tijdens het Wereldkampioenschap van 1966, de triomfen in de UEFA Champions League, de voortdurende traditie van de Emirates FA Cup Final, talloze uitverkochte concerten, en meer. De Crossbar Exhibition en The Walk of Legends geven een inkijkje in de Wembley-archieven om de oorsprong, de rijke geschiedenis en het erfgoed van het stadion te laten zien dat teruggaat tot de British Empire Exhibition van 1924. Als bezoeker kun je bij aankomst in het stadion een op een app gebaseerde gids downloaden. Met behulp van een QR-code kun je de digitale inhoud scannen en openen op je eigen device. Er is gratis wifi voor als je je mobiele data niet kunt gebruiken.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Londen
Van dubbeldekkers tot pubs en musicals: waar je ook van houdt, de Britse hoofdstad heeft voor elk wat wils.

Topactiviteiten

Londen: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

814 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 51

Voor ieder wat wils

In de buurt van Londen

Meer zien

Veelgestelde vragen over Londen

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Londen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Stonehenge

Andere activiteiten in Londen

Wil je alle activiteiten in Londen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 191.905 beoordelingen

Verbazingwekkend! Het was het helemaal waard, een zeer goede en behoorlijk indrukwekkende ervaring. Het cruisepersoneel was heel vriendelijk en ze geven je een rondleiding. Het was goed om uit eerdere beoordelingen te weten dat de cruise maar één been beslaat, dus namen we de cruise naar de London Eye en wachtten daar op onze reserveringstijd. Toen de London Eye-lus eenmaal voorbij was (geweldig trouwens), stapten we rond 15.00 uur in de bus en gebruikten de bus tot 17.00 uur toen de routes op waren, en stonden nog steeds vroeg op en bleven de bus de volgende dag gebruiken. (De bus duurt 24 uur, dus we hebben verschillende plaatsen bezocht met de tijd die we nog hadden.) Ik raad ten zeerste aan om de Big bus-app te downloaden om de routes en bussen in realtime te kunnen zien. Ongelooflijke ervaring, we waren met 4 personen

Goed georganiseerde dag met Mike en buschauffeur Neil gehad. Oxford tour was super met enorm enthousiaste gids Debbie. Wat ons betreft hoort het erbij veel connecties met Harry Potter en hoe Rowling aan ideeën is gekomen. De Warner Bros studios waren een sprookje. Heel gaaf om een keer mee te maken. En 3,5 / 4 uur heb je ook echt wel nodig daar. Na de tour netjes bij het beginpunt weer afgezet. Bedankt voor een topdag! We kunnen deze tour zeker aanraden!

Super manier om alle highlights te zien.bussen rijden vaak en de hosten bij de haltes zijn erg vriendelijk.

The guide (name Tom) had a lot of humor, knowledge and we have seen more things than we could amagine.

Super vriendelijk en behulpzaam personeel! Veel stops! Echte aanrader!