Datums kiezen

LondenVoor het hele gezin

Londen Voor het hele gezin: onze aanbevelingen

Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

1. Vanuit Londen: rondleiding Harry Potter Warner Bros Studio

Perfect voor mensen met een zwak voor Harry Potter: een Warner Bros. Studio Tour in London is een unieke mogelijkheid om de magie van de beroemde Harry Potter-films, de meest succesvolle filmserie aller tijden, te ontdekken. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek een enorme collectie aan fantastische decors, kostuums en rekwisieten. Je hoort een aantal streng bewaarde geheimen, waaronder feiten over de special effects en animatronics die de Harry Potter-films wereldwijd zo populair hebben gemaakt. Loop over de beroemde kinderkopjes van de Wegisweg, en zie de etalages van de Toverstafwinkel van Olivanders, Klieder & Vlek en de Tovertweelings Topfopshop. Zie iconische rekwisieten uit de films, waaronder Harry’s Nimbus 2000 en de motorfiets van Hagrid. Ontdek ook andere memorabele decors uit de films, waaronder de gemeenschappelijke ruimte van Griffoendor, de jongensslaapzaal, de hut van Hagrid en het toverdrank-klaslokaal. Neem een kijkje bij Platform 9¾ en maak een ritje in de Zweinsteinexpres! Beleef de magie van Harry's reizen naar Zweinstein opnieuw door met een bagagekar te poseren vlak voordat die door de muur verdwijnt en wandel door de treinwagon. Kom te weten hoe de iconische treinscènes zijn gefilmd, en doorzoek de bagage van je favoriete personage! Maak je Zweinsteinexpres-avontuur compleet met een bezoek aan een souvenirwinkel die helemaal in het teken staat van de trein, en vind er veel leuke dingen die zijn geïnspireerd op je favoriete Potter-films. Voor het eerst ooit, kun je nu ook naar de set van Goudgrijp. Loop door de tovenaarsbank van Goudgrijp, de Van Detta-kluis, een galerij met kobolden en nog veel meer. Bewonder de imposante marmeren zuilen en ontdek de kostuums en protheses van Bogrod, Grijphaak en vele andere Golbin-bankiers. Betreed vervolgens de diepten van de kluis van Detta-Zwarts waar de schatten van Bellatrix worden bewaard en omring jezelf met schatten. Laat je 4 uur lang betoveren door de magie van de Harry Potter-studio. Als gevolg van de verkeersdrukte tijdens drukkere tijden kan het bezoek iets korter zijn, maar je zult minimaal 4 uur in de studio doorbrengen. Inclusief de busreis is de totale duur van de activiteit 7 tot 7,5 uur, afhankelijk van de verkeersdrukte en toegangstijden. Ontdek Zweinstein - 2 mei t/m 4 september 2023: Voor het eerst sinds de opnames van de film sieren meer dan 400 zwevende kaarsen het betoverde plafond van de Grote Zaal, en krijg je als bezoeker de kans om de set binnen te stappen zoals de cast dat ook deed tijdens het filmen van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

The London Eye: toegangsbewijs

2. The London Eye: toegangsbewijs

Stap in de capsule en voel de spanning terwijl je hoog boven het water zweeft en oog in oog komt te staan met de Houses of Parliament en de Big Ben. Toren hoog boven de gebouwen uit en stijg tot wel 135 meter in het hoogste vrijdragende observatierad ter wereld.  Vanuit het reuzenrad heb je een schitterend uitzicht van 360 graden over de hele stad. Je ziet de beroemdste monumenten, waaronder Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral en de Tower of London, en kijkt op heldere dagen zelfs uit tot Windsor Castle, dat zo'n 40 kilometer buiten de stad ligt. Geniet van de vloeiende rotatie en bewonder de drukte en bedrijvigheid van Londen die zich onder je ontvouwt, een mooie zonsondergang waarbij de zon achter de stad wegzakt of duizenden schitterende lichtjes in het donker. 

Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie

3. Londen: ticket Tower of London en kroonjuwelen-expositie

Bezoek de tijdloze Tower of London – al sinds de 11e eeuw een belangrijk onderdeel van de Britse geschiedenis. Dit gebouw maakt deel uit van het UNESCO-Werelderfgoed en werd in 1086 gebouwd door Willem de Veroveraar.  Ontdek het kasteel van Londen – een veilig fort, koninklijk paleis en beruchte gevangenis. Spot de raven die op het terrein wonen en leer waarom ze bekend staan als de bewakers van de Tower. Wandel over de Tower Green waar vele executies plaatsvonden, onder meer die van 2 echtgenotes van Hendrik VIII. Je hebt eveneens toegang tot de toren. Wees voorbereid op de verblindende kroonjuwelen van het Verenigd Koninkrijk. Deze symbolen van de Britse monarchie zijn van onschatbare waarde en vormen samen de grootste verzameling kroonjuwelen ter wereld. Zie de 23.578 edelstenen, waaronder de glinsterende Imperial State Crown, die alleen al 2.868 diamanten, 273 parels, 17 saffieren, 11 smaragden en 5 robijnen bevat. Krijg waardevolle inzichten in de geschiedenis van de Towers van enkele van zijn beroemdste bewoners, The Yeoman Body. Hoewel de rondleidingen momenteel niet beschikbaar zijn, zullen de Yeoman Warders aanwezig zijn om fascinerende verhalen te vertellen over de Tower door de eeuwen heen.

Madame Tussauds Londen

4. Madame Tussauds Londen

Madame Tussauds in Londen opende ruim 200 jaar geleden voor het eerst haar deuren en sindsdien stromen miljoenen bezoekers binnen. Voeg je naam toe aan de lijst en betreed de rode loper om je favoriete sterren te zien. In het museum kom je geen paaltjes of touwen tegen, dus kom je extra dicht bij de A-list beroemdheden, sportsterren, wereldleiders, politici en historische iconen. Herbeleef opmerkzame momenten en gebeurtenissen. Sluit je aan in een feestelijke sfeer met je favoriete beroemdheden zoals Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch en Tom Hardy. Voeg je bij de koninklijke familie op het iconische balkon van Buckingham Palace, maak een selfie met koninklijk paar Harry en Meghan en ontmoet Harry Styles. Verken de jungle van Kong: Skull Island met Tom Hiddleston in zijn rol as Captain James Conrad of stap in een Londense taxi en reis terug in de tijd door ruim 400 jaar geschiedenis van de Britse hoofdstad. Vervolgens zal je naar een ander sterrenstelsel worden getransporteerd, ver, ver hier vandaan, en schitter je in een actiefilm in het Star Wars-universum.

London: Warner Bros Studio-tour met vervoer

5. London: Warner Bros Studio-tour met vervoer

Geniet van een tovenaarsavontuur in de studio van Harry Potter en Warner Brothers. Stap in de bus in het centrum van Londen en reis naar het thuis van de Vuurflitsen, chocoladekikkers en Wisseldrankjes. Kom dicht bij de met spreuken omgrensde sets, de meest iconische rekwisieten en de kostuums die gedragen zijn door het trio Harry, Ron en Hermelien. Ontdek een aantal van de best bewaarde geheimen van Zweinstein, inclusief leuke inzichten over de special effects en animaties. Na aankomst in de Studio's kun je 4 uur lang alle sets, rekwisieten en de cadeaushop verkennen. Laat een foto van jezelf nemen bij je favoriete filmlocaties zoals de indrukwekkende Grote Zaal, Perkamentus' kantoor en de kamer van Griffoendor.  Wandel over het grintpad Wegisweg en denk aan de heksen en tovenaars terwijl je langs Oliviander's, Klieder en Vlek en Braakbals' Uilenboetiek loopt. Bezoek Perron 9¾ en maak een ritje in de Zweinsteinexpres. Verken een perfecte replica van het perron en de trein zelf. Beleef de magie van Harry’s reis naar Zweinstein door met een bagagetrolley te poseren, voordat die door de muur verdwijnt. Maak je treinavontuur compleet in de treinsouvenirshop en koop wat souvenirs gebaseerd op de Harry Potter films. Nadat je een beker schuimend boterbier hebt gedronken en hebt geprobeerd om op een bezem te vliegen, is het tijd om weer terug te gaan naar Londen. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in de studioshop voor souvenirs, voordat je weer teruggaat naar de wereld van de Dreuzels.

Warner Bros. Studio London: tour met busvervoer

6. Warner Bros. Studio London: tour met busvervoer

Tijdens deze tour van 7 uur (waaronder 4 uur in de studio's) kun je de magie van de wereldberoemde Harry Potter-films beleven in de Warner Bros-studio's in Londen, waaronder het Verboden Bos. Neem een kijkje achter de schermen van een enorme reeks prachtige decors, kostuums en rekwisieten. Ontdek enkele goedbewaarde geheimen, waaronder feiten over de special effects en adembenemende animatronics die deze films zo enorm populair maakten over de hele wereld. In het Studio Café kunt je je te goed doen aan versnaperingen, zoals vers bereide warme soepen en snacks, salades, sandwiches en lekkernijen voor in de namiddag. Andere snacks kunnen op 2 plaatsen tijdens de Studio Tour worden gekocht. Ontdek de Studio Shop met een breed scala aan geschenken en souvenirs om je terug te denken aan de dag die je ondergedompeld in The Making of Harry Potter doorbracht. Nieuw in de Studio Tour in 2022 is Mandrakes and Magical Creatures, waar je kunt zien hoe je favoriete creaturen tot leven zijn gekomen op het witte doek (1 juli t/m 12 september 2022). Je wordt verwelkomd in de Grote Zaal bij de scène van het Kikkerkoor uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, met het kostuum van de dirigent van het koor, Professor Flitwick, zoals gedragen door Warwick Davis. Vergeet niet tijdens je verkenningstocht door de Studio Tour op zoek te gaan naar je favoriete magische wezens. Cornish Pixies, Dumbledore's geliefde Fawkes en het animatronisch Monsterboek kunnen tijdens je bezoek worden gespot. Leer ook hoe Thestrals en Mandrakes tot leven werden gebracht met een mengeling van schaalmodellen en CGI in de Creatures Workshop. In het kader van dit speciale onderdeel gaan de glazen deuren van de serre van Professor Sprout voor de allereerste keer open. Stap net als een leerling van Zweinstein de broeikas binnen, waar vele exotische en magische planten groeien, en stop als onderdeel van een interactieve tentoonstelling om een Mandragora uit een pot te trekken. Gebaseerd op de scène in Harry Potter en de Geheime Kamer, herken je de Giftige Tentacula die aan het plafond hangt als je er doorheen loopt.

Londen: rondleiding Wembley Stadium

7. Londen: rondleiding Wembley Stadium

Treed in de voetsporen van legendes. Tijdens de rondleiding door het Wembley Stadium neem je een kijkje achter de schermen van de grootste sport- en muzieklocatie van het Verenigd Koninkrijk. Deze bekroonde tour neemt je mee tot diep in het hart van het stadion, inclusief de kleedkamers, de persconferentieruimte, de spelerstunnel, de Pitchside en de iconische Royal Box. Deze tour geeft je de kans om de grootste momenten van het stadion opnieuw te beleven, van de glorieuze overwinning van Engeland tijdens het Wereldkampioenschap van 1966, de triomfen in de UEFA Champions League, de voortdurende traditie van de Emirates FA Cup Final, talloze uitverkochte concerten, en meer. De Crossbar Exhibition en The Walk of Legends geven een inkijkje in de Wembley-archieven om de oorsprong, de rijke geschiedenis en het erfgoed van het stadion te laten zien dat teruggaat tot de British Empire Exhibition van 1924. Als bezoeker kun je bij aankomst in het stadion een op een app gebaseerde gids downloaden. Met behulp van een QR-code kun je de digitale inhoud scannen en openen op je eigen device. Er is gratis wifi voor als je je mobiele data niet kunt gebruiken.

Londen: Warner Bros. Studiotour met retourvervoer

8. Londen: Warner Bros. Studiotour met retourvervoer

Ontmoetingspunt: 38-51 Bedford Way, Bloomsbury, Londen WC1H 0DG (op Bedford Way, net buiten de binnenplaats van het hotel, bij de bushalte Bedford Way) 08.00 uur VERTREK VOOR TOEGANG OM 09.30 uur: 08.00 uur - Ontmoeting en begroeting door onze vertegenwoordiger op het ontmoetingspunt. Vertrek per bus naar Warner Bros. Studio Tour Londen. 09.15 - 09.30 uur - Onze vertegenwoordiger haalt de tickets op bij de kassa en overhandigt ze aan de klanten voor toegang om 09.30 uur. 13.30 uur - Vertrek per bus naar het Royal National Hotel. Houd er rekening mee dat de bus zich in hetzelfde gebied bevindt waar u bent afgezet. 10.00 uur VERTREK VOOR TOEGANG OM 11.30 uur: 10.00 uur - Ontmoeting en begroeting door onze vertegenwoordiger op het ontmoetingspunt. Vertrek per bus naar Warner Bros. Studio Tour Londen. 11.15 - 11.30 uur - Onze vertegenwoordiger haalt de tickets op bij het ticketkantoor en overhandigt ze aan de klanten voor toegang om 11.30 uur. 15.30 uur - Vertrek per bus naar het Royal National Hotel. Houd er rekening mee dat de bus zich in hetzelfde gebied bevindt waar u bent afgezet. 12.00 uur VERTREK VOOR TOELATING OM 13.30 uur: 12.00 uur - Ontmoeting en begroeting door onze vertegenwoordiger op het ontmoetingspunt. Vertrek per bus naar Warner Bros. Studio Tour Londen. 13.15 - 13.30 uur - Onze vertegenwoordiger haalt de tickets op bij de kassa en overhandigt ze aan de klanten voor toegang om 13.30 uur. 17.30 uur - Vertrek per bus naar het Royal National Hotel. Houd er rekening mee dat de bus zich in hetzelfde gebied bevindt waar u bent afgezet. 14.00 uur VERTREK VOOR TOEGANG OM 15.30 uur: 14.00 uur - Ontmoeting en begroeting door onze vertegenwoordiger op het ontmoetingspunt. Vertrek per bus naar Warner Bros. Studio Tour Londen. 15.15 - 15.30 uur - Onze vertegenwoordiger haalt de tickets op bij de kassa en overhandigt ze aan de klanten voor toegang om 15.30 uur. 19.30 uur - Vertrek per bus naar het Royal National Hotel. Houd er rekening mee dat de bus zich in hetzelfde gebied bevindt waar u bent afgezet. 16.00 uur VERTREK VOOR TOELATING OM 17.30 uur: 16.00 uur - Ontmoeting en begroeting door onze vertegenwoordiger op het ontmoetingspunt. Vertrek per bus naar Warner Bros. Studio Tour Londen. 17.15 - 17.30 uur - Onze vertegenwoordiger haalt de tickets op bij de kassa en overhandigt ze aan de klanten voor toegang om 17.30 uur. 21.30 uur - Vertrek per bus naar het Royal National Hotel. Houd er rekening mee dat de bus zich in hetzelfde gebied bevindt waar u bent afgezet.

Emirates Stadium: tour

9. Emirates Stadium: tour

Verken achter de schermen van de Arsenal Football Club en laat een groot aantal Arsenal-sterren hun wedstrijddagervaringen met je delen tijdens een rondleiding door het Emirates Stadium. Maak je klaar om je plaats in de kleedkamer in te nemen, loop door de tunnel en stel je het gejuich voor van 60.000 fans. Onthul de statistieken van spelers en hun hoogtepunten door middel van de shirt cam, terwijl de tour cam je ervaring tot leven wekt met interactieve toegang tot nooit eerder vertoond beeldmateriaal. Ben je op zoek naar een plek om een hapje te eten na je rondleiding? Bezoek Chapman's (gelegen buiten de Armory Store) en ontdek een brede selectie aan eten en drinken, waaronder thee en koffie, sandwiches, panini's, wraps en nog veel meer. Je bezoekt het Arsenal Museum, opgericht in 1886. Arsenal heeft een prachtige geschiedenis van de tijd van de club in Woolwich, Highbury en Emirates Stadium. Het onlangs gerenoveerde museum biedt bezoekers de kans om een aantal opwindende tentoonstellingen te bekijken. Veel van de tentoongestelde voorwerpen werden vriendelijk geschonken door voormalige spelers die een speciale plaats innemen in de geschiedenis van Arsenal. Hoogtepunten zijn de keepershandschoenen van Jens Lehmann, die hij droeg voor elke wedstrijd van het onverslaanbare ‘Invincibles’ seizoen van 2003/04; Michael Thomas’ voetbalschoenen van Anfield ’89 en Charlie George’s FA Cup Final-shirt uit 1971. Het museum beschikt ook over twee indrukwekkende videotheken en twintig grote displays op basis van de trotse geschiedenis van Arsenal.

Stadion- en museumtour Chelsea Football Club

10. Stadion- en museumtour Chelsea Football Club

Als je een voetbalfan bent, wil je een bezoek aan Stamford Bridge, de thuisbasis van voetbalclub Chelsea, niet missen. Deze leuke en informatieve rondleiding van 1 uur omvat een bezoek aan het stadion van voetbalclub Chelsea en het bijbehorende museum. De deskundige gids neemt je mee achter de schermen van een van de grootste voetbalclubs ter wereld en geeft je toegang tot ruimtes die normaal gesproken alleen voor spelers en officials toegankelijk zijn. Stel je voor hoe het zou zijn om de pers te ontmoeten terwijl je achter het bureau in de perskamer zit. Proef de sfeer in de spectaculaire thuiskleedkamer en voel de opwinding terwijl je door de tunnel naar het veld loopt, met het gejuich van duizenden supporters op de achtergrond. Rondleidingen door het station en de openingstijden van het museum zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op korte termijn worden geannuleerd of gewijzigd op basis van het wedstrijdschema. De lokale partner verontschuldigt zich voor het ongemak dat dit met zich mee kan brengen. 

156 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 10

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Voor het hele gezin in Londen

Welke andere activiteiten dan Voor het hele gezin zijn de moeite waard in Londen?

Welke Voor het hele gezin in Londen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Londen

Wil je alle activiteiten in Londen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Londen

Goed georganiseerde dag met Mike en buschauffeur Neil gehad. Oxford tour was super met enorm enthousiaste gids Debbie. Wat ons betreft hoort het erbij veel connecties met Harry Potter en hoe Rowling aan ideeën is gekomen. De Warner Bros studios waren een sprookje. Heel gaaf om een keer mee te maken. En 3,5 / 4 uur heb je ook echt wel nodig daar. Na de tour netjes bij het beginpunt weer afgezet. Bedankt voor een topdag! We kunnen deze tour zeker aanraden!

Superleuke activiteiten! Vooral de Dungeon is een echte aanrader, geweldig!! Je boekt als eerste idd het tijdstip voor de Dungeon en als je dat hebt geboekt kun je the Eye en MT plannen. Als je een activiteit een dag later dan de Dungeon hebt lijkt het alsof je ticket is verdwenen, schrik niet die staat gewoon bij het tabblad ‘geschiedenis’. Echt een aanrader zo! Werkt ook prima met het ticket!

Leuke ervaring. Ontspannen in de bus, omdat je zelf niet rijden moet in deze omgekeerde wereld (het links rijden.....en bij ons rechts). De site aldaar is gewoon prachtig om te zeggen. Als je kids fan zijn bvan HP, is dit een absolute "must do".

The guide (name Tom) had a lot of humor, knowledge and we have seen more things than we could amagine.

Korte wachtrij en super uitzicht. Echt het boeken waard