Datums kiezen

AlgarveCultuur & geschiedenis

Algarve Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

1. Vanuit Portimão: boottocht Algar de Benagil en zeegrotten

Vaar langs de kust van de Algarve tijdens een boottocht vanuit Portimão. Bewonder de hoogtepunten, waaronder de grot van Benagil en het fort van São João do Arade. Zwem in het kristalheldere water, en kom meer te weten over het gebied dankzij de verhalen van de gids. Klim aan boord van een boot in de jachthaven van Portimão en vaar op de Arade langs het fort van São João do Arade en die van Santa Catarina; vanaf de rivier krijg je een uniek perspectief op de stad Portimão.  Zie de prachtige stranden en grotten vanaf Portimão naar Carvoeiro, via Benagil, helemaal naar het beroemde strand van Praia da Marinha. Op de boottocht vertelt je gids je alles over de grotten en de kust, de flora en de fauna, en de geologie van de regio met haar prachtige grotformaties. Onderweg terug naar de haven navigeert je schipper de boot uit de buurt van de kliffen, waardoor je een breder perspectief van de kustlijn krijgt.

Van Albufeira: Historische Algarve Regio Tour

2. Van Albufeira: Historische Algarve Regio Tour

Start de tour nadat je bent opgehaald bij je hotel of een ander ontmoetingspunt in de omgeving van Albufeira en reis naar de bestemming Silves. Het kasteel is een must-see, en de kathedraal van Silves, een unieke plek vol historische stukken die de geschiedenis van de regio vertellen. Ga verder naar Fóia, het hoogste punt in de Algarve, met 902 meter hoogte. Bezoek vervolgens Cabo São Vicente in Sagres, het meest zuidwestelijke punt van continentaal Europa. Bewonder de Fortaleza de Sagres, een essentieel militair monument tijdens het tijdperk van ontdekking. Je hebt hier vrije tijd voor de lunch. Reis naast de Praia da Cordoama met een uitstekende rotsformatie bovenop de zee. Ga ten slotte naar Lagos, waar u het stadscentrum bezoekt, gevolgd door de terugreis naar uw hotel.

Portimão: historische rondleiding Araderivier en Silves

3. Portimão: historische rondleiding Araderivier en Silves

Kom en verken de prachtige rivier de Arade en ervaar een reis  tussen Portimão en Silves die vol geschiedenis is. Je hebt ongeveer  1,5 uur om deze prachtige middeleeuwse stad te bezoeken, die tal van monumenten, een kasteel, een museum en uitstekende gastronomie bevat. Tijdens je rondleiding beleef je een onvergetelijke en unieke ervaring aan boord van een boot op zonne-energie. Je reist op een boot die zo stil is dat je kunt horen hoe je door het water glijdt, evenals het geluid van de golven die de kust raken. Deze activiteit combineert comfort en vermaak en is ideaal voor koppels, gezinnen en groepen. Om de excursie voor iedereen veilig te houden, is het aantal deelnemers met 30% verlaagd. De rivier de Arade is altijd van groot belang geweest om Silves (de islamitische hoofdstad van de Algarve tussen de 8e en 13e eeuw) met de zee te verbinden. Eeuwenlang was de Arade het landschap van belangrijke handelaren en werd gevaren door vele culturen, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Vikingen en Moren, onder anderen. Schepen kwamen mineralen, sinaasappels, kurk, hout, vijgen, amandelen, johannesbrood, vis, zout en andere rijkdommen van deze regio te vervoeren.

Van Portimao: Benagil-grot en Marinha Beach-boottocht

4. Van Portimao: Benagil-grot en Marinha Beach-boottocht

Ontdek de prachtige kustlijn van de Algarve tijdens een boottocht vanuit Portimao. Bewonder het uitzicht op rotsformaties en de stranden van Marinha, La Rocha en Carvalho, met een stop om te zwemmen tijdens de tour. Start de tour vanuit Clube Naval de Portimao, gelegen aan de rivier de Arade. Passeer het schilderachtige vissersdorpje Ferragudo, St John's Fortress aan de rivier, de jachthaven van Portimao en het strand van La Rocha. Vaar vervolgens langs de verschillende rotsformaties, verborgen stranden en mysterieuze grotten langs de kustlijn tussen de stad Portimao en het prachtige Praia da Marinha. Bewonder de bezienswaardigheden van Carvalho Beach, Canairos Beach, Paradise Beach en het dorp Carvoeiro. Ontdek de rotsformaties van Algar Seco, zoals de kathedraalgrot, de grot van de smokkelaars, de monstergrot, de grot van het hart, de schildpadgrot en nog veel meer. Kom aan bij de beroemde Benagil-grot, waar u vanaf de boot vanuit verschillende perspectieven foto's kunt maken. Ga daarna naar Praia da Marinha (Marinestrand) en stop om te zwemmen in de baai. Daarna vaart u langs de kustlijn terug naar Portimao.

Portimao: toegangsticket voor 3D Fun Art Museum

5. Portimao: toegangsticket voor 3D Fun Art Museum

Ervaar een ander museumconcept dat kunst en plezier op een ontspannen manier combineert. Maak kennis met 40 verschillende scenario's, waaronder 3D-beelden en optische illusies waarmee je een wereld van fantasie en verbeelding kunt betreden terwijl je gelooft dat alles mogelijk is. Je kunt de dokter van Van Gogh zijn, op safari gaan of zelfs een dinosaurus als huisdier hebben. Je kunt ook de wereld op zijn kop zien, je hoofd laten bedienen op een tafel, door de kosmos vliegen, een wijn drinken die door God wordt geserveerd in Michelangelo's "Schepping van Adam", en de Madeira-folklore laten dansen op je weg naar buiten. Het museum combineert de wetenschap van visuele perceptie met de magie van illusie en laat alles mogelijk lijken. Foto's zijn toegestaan en worden zelfs aangemoedigd in deze ruimte die geschikt is voor alle leeftijden om te bezoeken.

Van Albufeira: Halve dag Lagos & Sagres Hoogtepunten Tour

6. Van Albufeira: Halve dag Lagos & Sagres Hoogtepunten Tour

Begin de tour nadat je bent opgehaald bij je hotel of een ander ontmoetingspunt in de omgeving van Albufeira, reis naar de bestemming Lagos, waar je het stadscentrum zult bezoeken, met alle winkels, handwerk en het museum. Vervolgens gaan we naar de Praia da Cordoama met een geweldige rotsformatie bovenop de zee, waar je de omgeving kunt verkennen en prachtige foto's kunt maken. Vanaf hier gaan we naar Cabo São Vicente in Sagres, dit is het meest zuidwestelijke punt van continentaal Europa en werd ooit beschouwd als het einde van de wereld. Bewonder de krachtigste vuurtoren van Europa en bezoek Fortaleza de Sagres, een cruciaal militair monument in de tijd van de ontdekkingen vanwege zijn bevoorrechte positie om de kust te beheersen. Hierna keert u terug naar uw hotel.

Tavira: stadstour per tuk-tuk

7. Tavira: stadstour per tuk-tuk

Geniet van deze Tavira City-tour en ga naar alle uithoeken van de stad die je vertellen over de geschiedenis en de belangrijkste hoekjes en geheimen. Ga door het gebied van Alto de São Brás en zie de kapel van São Brás en de kerk van Nossa Senhor do Carmo, de grootste kerk in de stad. Stop 5 minuten in de zoutpannen, het bevindt zich in het gebied van Atalaia. Daar vind je het klooster van Bernardas en de voormalige gevangenis. Stop 5 minuten bij de kerk São Sebastião en maak geweldige foto's. Ga verder door de militaire kazerne, de kerk van São Francisco, de kerk van São José, de straat van Liberdade en het República-plein in het stadscentrum. Ervaar het historische gebied dat het belangrijkste deel van deze tour is. Maak van de gelegenheid gebruik om het klooster van Graça, de Santiago-kerk, de Santa Maria-kerk, de Misericórdia-kerk te bezoeken en stop nog eens 5 minuten bij het kasteel. De tour wordt uitgevoerd op een 100% elektrische tuk-tuk.

Van Albufeira: historische en culturele dagtour West Algarve

8. Van Albufeira: historische en culturele dagtour West Algarve

Vertrekkend vanuit Albufeira, wordt u opgehaald bij uw hotel (of een andere handige, nabijgelegen plaats) en geniet u van het uitzicht terwijl u richting Silves rijdt, een van de oudste steden in de Algarve. Bezoek in Silves de oudste kathedraal van de Algarve en het grootste kasteel. Stop bij Monchique, de hoogste berg in de Algarve. Dompel jezelf onder in de weelderige natuurlijke omgeving. Ga naar de top om een fantastisch uitzicht te zien vanaf het hoogste punt in de Algarve. Stop onderweg naar beneden bij een lokaal restaurant voor een lekkere lunch. In de middag wordt u naar Lagos gebracht, een andere belangrijke stad in de Algarve. Bewonder de binnenkant van de gouden kerk van Santo António en ga naar een 15e-eeuwse slavenmarkt, de oude stad en het fort. Stop ten slotte in Sagres, in de volksmond bekend als "het einde van de wereld", omdat het het meest zuidwestelijke punt van continentaal Europa is. Laat het prachtige uitzicht op de kust, prachtige rotsformaties en de grote vuurtoren adembenemend zijn. Na uw laatste stop in Sagres keert u terug naar Albufeira.

Van Albufeira: Excursie naar Silves Castle en Monchique

9. Van Albufeira: Excursie naar Silves Castle en Monchique

Leer de geschiedenis van Silves en zijn Moorse kasteel tijdens een tour van een halve dag. Beklim 902 meter naar de Foia van Monchique en geniet van het uitzicht vanaf het hoogste punt in de Algarve. De dag begint met ophalen vanaf een centraal ontmoetingspunt. Rijd in een busje met airconditioning naar Silves, de belangrijkste stad in de Algarve tijdens de Moorse overheersing. Reis terug door de geschiedenis tijdens een bezoek aan het 11e-eeuwse kasteel en leer over het belang ervan als militair fort. Bezoek vervolgens Caldas van Monchique, beroemd om zijn wateren en prachtige landschappen. Klim naar het hoogste punt in de Algarve en maak foto's van het land en de zee beneden. Ga aan het einde van de tour terug naar het ontmoetingspunt met je gids.

Algarve: begeleide sightseeingtour van een hele dag met lunch

10. Algarve: begeleide sightseeingtour van een hele dag met lunch

Geniet van deze dag vol ontdekkingen en geschiedenis, waarbij u enkele van de meest interessante en schilderachtige gebieden van de Algarve zult bezoeken. Volgt minder bereisde paden, waardoor u een scherp beeld krijgt van het verleden en heden van Portugal. Ontmoet je chauffeur en reis naar de stad Silves. Dwaal door de smalle straatjes en steegjes van de stad en bezoek de indrukwekkende kathedraal die je tegen betaling kunt betreden als je dat wilt. Vervolg vanaf hier uw klim naar de Monchique-berg. Stop in het charmante kuuroord Caldas de Monchique, met bronnen met bewezen geneeskrachtige eigenschappen. Volg de bochtige weg en bereik het hoogste punt in de Algarve, Fóia, op 902 meter boven de zeespiegel. De uitzichten hier zijn dramatisch en de lucht is ongelooflijk zuiver. Ga bergafwaarts vanaf Fóia, steek het landschap over en neem een pauze in het kleine dorpje Marmelete, waar je tijd hebt om te lunchen in een van de lokale restaurants. Na de lunch ga je rechtstreeks naar Costa Vicentina om de prachtige stranden te bewonderen waar je wat tijd hebt om rond te lopen, te ontspannen en foto's van het uitzicht te maken. Dan gaat het verder naar het 'einde van de wereld', Kaap St. Vincent, het zuidwestelijke punt van Europa, waar je de wildernis van de plaats kunt voelen. De vuurtoren die op deze plek verrijst, trotseert de elementen en is door zijn strategische ligging een van de belangrijkste vuurtorens van Europa. Ga ten slotte door Sagres, een typisch vissersdorpje, en bekijk de beschutte vissershaven. Aan het einde van de tour zet de chauffeur je weer af bij je hotel.

42 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 3

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Algarve

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Algarve?

Andere activiteiten in Algarve

Wil je alle activiteiten in Algarve bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Algarve

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.227 beoordelingen

Wanneer je op vakantie naar Albufeira gaat is de Jeepsafari echt een aanrader! We werden meegenomen door het mooie landschap en hebben veel geleerd over de geschiedenis, cultuur en flora en fauna van dit gedeelte van Portugal. Onze gids, Thomas, weet ontzettend veel en met zijn grapjes geeft hij een leuke persoonlijke draai aan de tour. Ook de lokale likeur, honing en olijfolie proeverij was heel leuk en het is interessant om te zien hoe de producten geproduceerd worden.

Top Tour! Prima gids die veel wist te vertellen. Geen haastig gedoe, tijd voor koffie en uitgebreide lunch! Mooi stuk van de Algarve gezien!

Zeer leuke ervaring met ervaren gids die veel weet over de regio en het historisch verleden.

Met deze iets kleinere boot kun je beter de grotten in en is het rustiger, ideaal dus

Heerlijk ontspannen Tour met prima uitleg over alles van Ricardo