Algarve Activiteiten voor het hele gezin

Algarve Activiteiten voor het hele gezin: Onze meest aanbevolen

Benagil: begeleide kajaktocht naar grotten en geheime plekken

1. Benagil: begeleide kajaktocht naar grotten en geheime plekken

Verlaat de gebaande paden met een begeleide kajaktocht naar de grotten van Benagil met een instructeur. Navigeer langs torenhoge kliffen en rond prachtige rotsformaties op een turquoise zee. Stop voor een verfrissende duik op een adembenemende locatie. Ontmoet je gids in een gemakkelijk te vinden restaurant en ga aan de slag met je hoogwaardige peddel, kajak, droge tas en reddingsvest. Krijg instructies over hoe u uw kajak het meest effectief kunt gebruiken van uw gids voordat u aan uw kustavontuur begint. Baan je een weg langs uitgestrekte gouden kustlijn en over kristalhelder water dat wemelt van glinsterende vissen. Maak foto's van de grotten van Benagil terwijl het licht van bovenaf naar binnen stroomt en de grot en het azuurblauwe water verlicht. Leer hoe deze geologische formaties in de loop van de tijd door de wind en golven zijn gemaakt. Koel af met een duik in het water en bewonder dit buitenaardse landschap terwijl je langs het strand zwemt. Keer terug naar het ontmoetingspunt aan het einde van je tour.

Albufeira: boottocht grotten & dolfijnen spotten (2,5 uur)

2. Albufeira: boottocht grotten & dolfijnen spotten (2,5 uur)

Kijk uit naar dolfijnen en verborgen grotten tijdens een boottocht van een halve dag in de Algarve vanuit Albufeira. Neem zwemkleding en een handdoek mee, want de tour bevat ook een pauze om te zwemmen. Bewonder de rotsen en vaar naar plekken waar andere boten niet kunnen komen. Een zeebioloog gaat mee aan boord en geeft ondertussen allerlei informatie over deze bijzondere creaties. Omdat dolfijnen wilde dieren zijn, is er geen garantie dat ze op de dag van de boottocht ook daadwerkelijk gespot worden.

Lagos: dolfijnen en andere zeedieren spotten

3. Lagos: dolfijnen en andere zeedieren spotten

Dolfijnen spotten is een aanrader voor iedereen die de Algarve bezoekt! Met een touroperator die meer dan 30 jaar ervaring heeft, kun je een van de meest spectaculaire en fascinerende natuurwezens van dichtbij bekijken en er persoonlijk mee worden.  Neem deel aan een boottocht met het allereerste bedrijf dat dolfijnen in Algarve spot en geniet van de belevenis met gidsen die meer dan 30 jaar ervaring hebben. Dit is een onvergetelijke dagtocht langs de prachtige kust van Zuid-Portugal. Je hebt de mogelijkheid om een boottocht te maken die aan al je behoeften voor avontuur voldoet, inclusief het varen op een 'Tornado-rib', een wereldberoemde opblaasboot  om dolfijnen te spotten. Voel de spanning van de wind in je gezicht als je glijdt over de glinsterende Atlantische Oceaan, op zoek naar mooie tuimelaars en gewone dolfijnen, zelfs andere verschillende soorten wilde zeedieren, voordat je je rustig tussen de fuiken begeeft om ze te zien dansen en spelen in hun natuurlijke habitat. Deze boottocht duurt ongeveer 90 minuten en gaat iedere dag vanuit Lagos, Alvor en   Portimão.

Albufeira: boottocht dolfijnen spotten en Benagil-grot

4. Albufeira: boottocht dolfijnen spotten en Benagil-grot

Stap aan boord van een kleine boot in de jachthaven van Albufeira en vaar 18 kilometer langs de kustlijn van de Algarve. Geniet van het kijken naar dolfijnen in hun natuurlijke omgeving met commentaar van een gids en zeebioloog. Bekijk de vuurtoren van Alfanzina en de Benagil-grot aan zee. Je vaart met een kapitein met deskundige kennis van dit deel van de kustlijn. Je zeilt naar de vuurtoren van Alfanzina en staat versteld van de stranden en rotsformaties langs de route. Bewonder de fantastische zeegrotten, inclusief de prachtige rotsformaties van de grotten van Benagil. Koel vervolgens, wanneer de omstandigheden het toelaten, af met een duik in zee en kijk uit naar de schattige dolfijnen terwijl ze in het water dartelen. Voel een zeebriesje op je gezicht terwijl je geniet van het schilderachtige uitzicht. Kom meer te weten over het omringende zeeleven dankzij de verhalen van de lokale zeebioloog aan boord.

Van Benagil: strandkajakverhuur in Benagil

5. Van Benagil: strandkajakverhuur in Benagil

Verken de prachtige kustlijn van de Algarve op je eigen, zelfgeleide avontuur door een kajak te huren. Peddel langs de kust en ontdek de rotsformaties, met de Benagil-grot op korte afstand. Ontmoet elkaar op Benagil Beach en ontvang al je uitrusting om je eigen avontuur te beginnen. Ga het water in en peddel in je eigen tempo. Bewonder het fantastische uitzicht op de kustlijn terwijl je je eigen route stippelt. Ga naar de beroemde Benagil-grot, die op korte afstand van het strand ligt. Breng meer tijd door in de grot dan tijdens een rondleiding en verken meer van de kustlijn en de plaats die voor jou het meest interessant zijn.

Van Carvoeiro: Benagil-grotten en boottocht Praia da Marinha

6. Van Carvoeiro: Benagil-grotten en boottocht Praia da Marinha

Verken de prachtige grotten van Benagil tijdens deze boottocht vanuit Carvoeiro. Vaar naar de grot van Algar de Benagil en bries door de bogen van Praia da Marinha. Ga voor een duik in zee op een schilderachtige locatie, wanneer de omstandigheden veilig zijn. Inchecken bij het loket van de activiteitenaanbieder op het strand van Carvoeiro. Trek een reddingsvest aan en volg je gids naar de boot. Spring aan boord van de kleine maar comfortabele boot en vertrek langs de kust. Passeer torenhoge kliffen, verborgen baaien en lange stukken strand met goudkleurig zand. Geniet van het uitzicht op de Algar Seco-grot en de witte zandstranden van Vale Covo en Praia do Carvalho. Maak foto's terwijl je langs de 63 meter hoge Farol de Alfanzina-vuurtoren glijdt. Bekijk een grot die zijn naam dankt aan een gezonken stoomboot. Betreed de beroemde grot van Algar de Benagil en heb de tijd om nog wat foto's te maken voordat je langs adembenemende grotten en rotsformaties gaat op weg naar het unieke landschap van de bogen van Praia da Marinha, dat wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. Koel af tijdens een zwemstop, wanneer de zee- en weersomstandigheden goed zijn op een veilige locatie buiten grotten in turquoise wateren. Keer terug naar je ontmoetingspunt aan het einde van je tour.

Dolfijnsafari en grottocht in Vilamoura

7. Dolfijnsafari en grottocht in Vilamoura

Je vertrekt vanuit de jachthaven van Vilamoura en vaart op zee op zoek naar prachtige dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Tuimelaars en gewone dolfijnen zijn 2 soorten die dit gedeelte van de zuidelijke Algarve bezoeken en kun je vaak langs de kust bekijken. Geen enkel schepsel raakt de harten van meer mensen dan deze intelligente, vriendelijke en speelse dolfijnen. Hun heerlijke persoonlijkheid laat je zeker lachen als een klein kind.  Dit is een eco-ervaring die tot doel heeft de prachtige soorten en hun natuurlijke omgeving te beschermen voor toekomstige generaties. Deze reis is speciaal gemaakt om dolfijnen te bezichtigen en brengt je zo dicht mogelijk bij de verbazingwekkende wezens. Vervolgens ga je naar enkele grotten en rotsformaties voor een kijkje in het geologische landschap van de Algarve, voordat je terugvaart langs de kust. 

Lagos: grottentour

8. Lagos: grottentour

Het trefpunt is bij de jachthaven van Lagos, waar je boot is afgemeerd. Daar begin je aan je tocht over de rivier, waarbij je een van de mooiste stranden ter wereld passeert, Praia Dona Ana. Vervolgens ga je verder naar de prachtige grotten van Lagos, inclusief de "Liefdesgrot" en de "Olifant". De tour vindt plaats met een kleine groep, zodat jij en de andere gasten genoeg persoonlijke aandacht krijgen. De gids geeft uitleg over de grotten en hun geschiedenis, en vertelt je hoe sommige grotten aan hun naam zijn gekomen. Daarna vaar je terug naar de jachthaven van Lagos, waar je kunt ontspannen en wat kunt eten of drinken in een van de vele café's, bars en restaurants ter plaatse. Selecteer de optie van 1,5 uur om nog wat verder langs de kust te varen waar je prachtige foto's van de kustlijn kunt maken voordat je terugkeert naar de kust.

Algarve: Carrapateira-paardrijtocht van 1 uur

9. Algarve: Carrapateira-paardrijtocht van 1 uur

Dwaal door Carrapateira en bekijk het landschap en de flora en fauna van de regio. Volg je gids terwijl ze je te paard door het gebied leiden en geniet van ongelooflijke uitzichten. Ontmoet je gids en krijg de kans om te helpen bij het kammen en voeren van de paarden. Leer de paarden kennen terwijl u ze voorbereidt op uw rit. Als je klaar bent, ga je op pad om de natuur rond Carrapateira te zien. Steek het strand over en ga de heuveltop op om te stoppen bij verschillende uitkijkpunten. Tijdens het eerste deel van de rit volg je een pad dat langs de kust loopt voor uitzicht op zee. Op de terugweg passeert u de vegetatie in het binnenland en ziet u een deel van het kustplaatsje. Tijdens je rit vertellen je gids en coach je verhalen over het gebied en details over de lokale natuur.

Vanuit Albufeira: Verborgen Grotten Benagil per Kajak of SUP

10. Vanuit Albufeira: Verborgen Grotten Benagil per Kajak of SUP

Begin jouw tour naar Benagil en vertrek vanuit de Albufeira Marina op een speciaal gebouwde boot. Geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn terwijl je 40 minuten op de boot vaart, totdat je stopt en overstapt op de kajak of SUP's. Peddel door de grotten en spelonken en stop om foto's te nemen van de rotsformaties. Je kunt kiezen om te peddelen en de vrijheid om te bewegen te omarmen. Je kunt jezelf verplaatsen naar waar je je prettig voelt, staand of op je knieën. Een veilige en lonende ervaring, ongeacht leeftijd of vaardigheidsniveau. Je kunt ook in een enkele kajak of dubbele kajak varen. Krijg vertrouwen, zelfs als beginner, dankzij een waterveiligheidsbriefing van je gids voor aanvang van de tour. Neem een duik in de oceaan voordat je per boot terugkeert naar de jachthaven, waar je aan boord kunt genieten van een koel drankje.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Avonturen
  • Privétours
60 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 4

Veelgestelde vragen over Algarve

Welke topattracties zijn een must-see in Algarve?

De topattracties in Algarve zijn:

Sitemap Algarve

Wil je alle activiteiten in Algarve ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Algarve

Racquel was onze gids. Ze was erg vriendelijk en informatief. Onze chauffeur Tua was geweldig in het in- en uitstappen van grotten om ons zoveel mogelijk te laten zien. De dame aan de balie was snel en efficiënt en suggereerde het meest verbazingwekkende visrestaurant in de oude stad. Had echt geen betere reis kunnen wensen! Alle spelfouten in de naam zijn van de auteur!

Een onvergetelijke ervaring. De instructeur is erg aardig en weet wat hij doet. De uitzichten zijn indrukwekkend, ik zal het zeker herhalen.

Great experience! We saw a lot of dolphins, even a second group of them on the way back! Great value for money.

geweldige ervaring, mooie grotten, veel dolfijnen gezien en spectaculaire ervaring met de super snelle boot.

Prachtige tocht heel veel dolfijnen gezien en lekker snel varen