Algarve Rondvaarten & boottochten

Algarve Rondvaarten & boottochten: Onze meest aanbevolen

Vanuit Lagos: boottocht naar Ponta da Piedade

1. Vanuit Lagos: boottocht naar Ponta da Piedade

Zie de schoonheid van de Algarve op een boottocht vanuit Lagos. Luister naar kustgeheimen van je gids, bewonder de torenhoge rotsen van Ponta da Piedade en zie idyllische stranden, waaronder Praia do Camilo. Kies tussen een kleine groep van maximaal 9 passagiers of een privétour. Zit comfortabel in een gemakkelijke stoel terwijl je wegvaart uit Marina de Lagos. Vaar langs de kust en passeer ongerepte stranden, zoals Praia Dona Ana en Praia do Camilo. Luister naar inzichtelijke uitleg over de bezienswaardigheden van jouw gids. Geniet van het adembenemende uitzicht op de regio Barlavento terwijl je over turquoise water vaart. Passeer de stranden van Batata, Pinhão en een naaktstrand terwijl je dichter bij de rotsformaties van Ponta da Piedade komt. Bewonder de torenhoge bogen en gouden kliffen van Ponta da Piedade en ontdek dankzij je gids de interessante betekenissen achter hun namen, zoals de Keuken en de Woonkamer. Ga vervolgens naar het kleine halfronde strand van Barranco Martinho, tussen het strand van Canavial en de vuurtoren van Ponta da Piedade, gekenmerkt door een hoge rots vlakbij de waterlijn. Geniet ten slotte van de schilderachtige tocht terug naar Marina de Lagos, waar je aan het einde van de tour van boord gaat.

Albufeira: boottocht grotten & dolfijnen spotten (2,5 uur)

2. Albufeira: boottocht grotten & dolfijnen spotten (2,5 uur)

Kijk uit naar dolfijnen en verborgen grotten tijdens een boottocht van een halve dag in de Algarve vanuit Albufeira. Neem zwemkleding en een handdoek mee, want de tour bevat ook een pauze om te zwemmen. Bewonder de rotsen en vaar naar plekken waar andere boten niet kunnen komen. Een zeebioloog gaat mee aan boord en geeft ondertussen allerlei informatie over deze bijzondere creaties. Omdat dolfijnen wilde dieren zijn, is er geen garantie dat ze op de dag van de boottocht ook daadwerkelijk gespot worden.

Albufeira: 2,5 uur grot van Benagil en dolfijnen spotten

3. Albufeira: 2,5 uur grot van Benagil en dolfijnen spotten

Probeer dolfijnen en andere zeedieren te spotten langs de kust van de Algarve tijdens deze boottocht van 2,5 uur. Verken zeegrotten, waaronder de Benagil-zeegrot, zie onderwaterdieren van dichtbij en zwem langs prachtige stranden. Je vertrekt vanuit de Marina van Alfubeira richting het Carvoeiro-strand. Ondertussen geniet je van de adembenemende landschappen, het aangename weer en het kristalheldere water van de Portugese zuidkust. Bewonder het contrast tussen de kleuren van de rotskliffen en grotten, het blauw van de zee en de inheemse flora en fauna. Je krijgt een veiligheidsinstructie zodat je boottocht in alle comfort verloopt en je hebt een ervaren kapitein aan boord. Ook zijn er zwemvesten en regenjassen aanwezig zodat je een veilige en droge tocht beleeft. Verken diverse zeegrotten langs de kust van de Algarve en probeer tijdens je avontuur dolfijnen en andere dieren te spotten. Je bekijkt de dieren van dichtbij in de grotten en zwemt langs prachtige stranden - een onvergetelijke ervaring.

Benagil: Catamaranvaart grotten en kustlijn

4. Benagil: Catamaranvaart grotten en kustlijn

Je vertrekt vanuit de jachthaven van Albufeira en vaart richting het westen langs de kust van het zuiden van Portugal. Je komt meer te weten over de plaatsen en bezienswaardigheden die je passeert van de schipper en de bemanning, je krijgt een prachtig uitzicht op de rotsformaties en grotten van de gebieden Benagil, Galé en Carvoeiro. Tijdens de rondvaart kiest de kapitein een mooie beschermde plek om de boot te stoppen, zodat iedereen die wil een duik kan nemen en in de oceaan kan zwemmen met de supervisie van de bemanning. Op de terugweg, voordat je de Marina weer bereikt, krijg je een glaasje champagne terwijl de achtergrondmuziek nog steeds aan het spelen is, om te proosten op het einde van een ontspannende rondvaart.

Vilamoura: boottocht Benagil-grot met toegang

5. Vilamoura: boottocht Benagil-grot met toegang

Vertrekkend vanuit de jachthaven van Vilamoura, verwelkomt jouw schipper je aan boord van een van de 4 op maat gemaakte RIB-boten. Jouw schipper reist langs het stuk kust dat leidt naar de Benagil-grot, waar je onderweg alle andere prachtige rotsformaties en afgelegen stranden kunt bekijken. Eenmaal bij de Benagil-grot zal de boot veilig de grotten binnengaan, zodat je achterover kunt leunen, genieten en het prachtige uitzicht bewonderen. Deze locatie is gewoonweg adembenemend en zorgt voor veel perfecte fotomomenten. Deze grottour zal onderweg vele andere prachtige locaties bezoeken, en de gids zal ernaar streven om waar mogelijk wilde dolfijnen te lokaliseren.

Portimão: Benagil Caves Cruise met dolfijnen spotten

6. Portimão: Benagil Caves Cruise met dolfijnen spotten

Ga met een zeebioloog mee op een begeleide cruise door de Benagil-grotten. Vaar op zoek naar dolfijnen, bezoek de prachtige baaien van de kust van de Algarve en cruise naar de iconische grot van Algar de Benagil. Vaar vanuit Portimão en ga naar het Marinha-strand. Terwijl je vaart, hoor je live commentaar over de geologie en het zeeleven van het gebied van een zeebioloog. Stop bij de beroemde grot Algar de Benagil om een perfecte Instagram-foto te maken. Vaar langs de kust van de Algarve en stop om verborgen grotten en afgelegen baaien te bezoeken. Bij een van de stranden duik je van de boot en zwem je in het heldere water. Verlaat vervolgens de kust en zeil de Atlantische Oceaan in op zoek naar dolfijnen. Bekijk video's van deze speelse wezens die rond de boot springen en zwemmen voordat ze terugkeren naar het vasteland.

Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

7. Portimão: rondvaart grotten met een piratenschip

Begin na het instappen met een volledige briefing over je veiligheid en comfort tijdens de cruise. Van daaruit ga je naar het open water en navigeer je langs de kust van Rio Arade, het dorp Ferragudo, middeleeuwse kastelen en de Atlantische Oceaan. Vaar naar het oosten en passeer Carvoeiro, waar zich de beroemde rotsformatie van Algar Seco bevindt. Bij de vuurtoren van Alfanzina stap je over op een kleine boot om de binnenkant van de lokale grotten te bezoeken die van de vuurtoren naar Marinha Beach lopen. Hier vind je ook de beroemde kathedraalgrot van Benagil. Keer terug naar de boot en neem een duik om te zwemmen in het verleidelijke kristalheldere water. Ga op de terugreis op zoek naar dolfijnen, die regelmatig in dit gebied worden gezien.

Van Armação de Pêra: boottocht Benagil grotten en stranden

8. Van Armação de Pêra: boottocht Benagil grotten en stranden

Ontdek het adembenemende landschap van de Algarve, tijdens deze boottocht vanuit  Armação de Pêra. Begeleid door een deskundig team en een ervaren kapitein, ga je op een veilige en comfortabele reis. Onderweg bezoek je 10 grotten en 15 verlaten stranden die alleen toegankelijk zijn vanaf de zee. Bewonder de  Captain's Cave, Praia da Marinha, Albandeira Arch en meer. Mis de kans niet om de ruige kustlijn tussen  Armação de Pêra en Benagil te verkennen. Neem je camera mee om het unieke landschap van deze regio vast te leggen, voordat je het hoogtepunt van de reis bereikt: de wereldberoemde grot van Benagil. Ga op de terugweg gewoon achterover zitten, ontspan en geniet van de boottocht.

Vanuit Lagos: Ponta da Piedade kajaktocht

9. Vanuit Lagos: Ponta da Piedade kajaktocht

Klim aan boord van de catamaran in Lagos Marina en vaar naar Ponta da Piedade voor een 2-uur durende kajaktocht met gids, langs de kust van de Algarve. Na het verlaten van de haven, vaart de boot naar  Ponta Da Piedade,   waar je per kajak de beroemde grotten en kliffen van de  Algarve ontdekt tijdens de 1 uur durende reis onder begeleiding van een gids die je  onderweg meer vertelt over wat je tegenkomt. Je kunt 15 minuten lang ontspannen en zwemmen in de grotten, onbekende baaien en rustige stranden voordat je weer terugkeert naar Lagos Marina. Houd er rekening mee dat je vanwege  veiligheids- en comfortredenen tijdens de gehele reis begeleid wordt door de catamaran.

Dolfijnsafari en grottocht in Vilamoura

10. Dolfijnsafari en grottocht in Vilamoura

Je vertrekt vanuit de jachthaven van Vilamoura en vaart op zee op zoek naar prachtige dolfijnen in hun natuurlijke omgeving. Tuimelaars en gewone dolfijnen zijn 2 soorten die dit gedeelte van de zuidelijke Algarve bezoeken en kun je vaak langs de kust bekijken. Geen enkel schepsel raakt de harten van meer mensen dan deze intelligente, vriendelijke en speelse dolfijnen. Hun heerlijke persoonlijkheid laat je zeker lachen als een klein kind.  Dit is een eco-ervaring die tot doel heeft de prachtige soorten en hun natuurlijke omgeving te beschermen voor toekomstige generaties. Deze reis is speciaal gemaakt om dolfijnen te bezichtigen en brengt je zo dicht mogelijk bij de verbazingwekkende wezens. Vervolgens ga je naar enkele grotten en rotsformaties voor een kijkje in het geologische landschap van de Algarve, voordat je terugvaart langs de kust. 

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
103 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 7

Veelgestelde vragen over Algarve

Welke topattracties zijn een must-see in Algarve?

De topattracties in Algarve zijn:

Sitemap Algarve

Wil je alle activiteiten in Algarve ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Algarve

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.867 beoordelingen

Zeer goede begeleiding van Rui. Leerrijk en geen schrik om uitleg te geven over fauna en flora, de verschillende vogels. Aangenaam om te luisteren naar zijn verhalen. Een grapje kon er ook vanaf. Zeer tevreden Herman en Martine, de Belgen

Onwijs leuk! Super georganiseerd! Er wordt goed gekeken wie waar in de boot moet zitten ivm het deinen en/of lichamelijke klachten. Erg vriendelijk en ze weten absoluut wat ze doen. Zou zo weer gaan!

Was goed geregeld , vriendelijk personeel, mooie boottocht. Veel dolfijnen gezien. En langs de mooie grotten gevaren.

Top geregeld en flexibel. Mooie tocht langs de kust die zeer de moeite waard is

Hele mooie ervaring gehad en het personeel heel behulpzaam. Top gewoon!