Datums kiezen

PompeïMusea & tentoonstellingen

Pompeï Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Vanuit Rome: optie Pompeii met Napels of Positano

1. Vanuit Rome: optie Pompeii met Napels of Positano

Reis van Rome naar Pompeii in een privébus met airconditioning, begeleid door een archeolooggids. Profiteer van voorrangstoegang en volg een rondleiding door de oude stad. Door de ruïnes heen kom je een doodsafgietsel tegen, een gipsen recreatie van een ongelukkige burger die door de oververhitte vulkanische as bewaard is gebleven. Na een bezoek aan Pompeii rijd je de helling van de Vesuvius op, (van april tot half november) een van de weinige actieve vulkanen van Europa, gelegen in het Vesuvius Nationaal Park. Maak vanaf hier een korte wandeling naar de dampende krater voor een prachtig uitzicht op Capri en Sorrento. Tijdens het winterseizoen tussen november en maart is de Mt. Vesuvius gesloten, dus je tocht volgt de kustlijn en brengt je naar de stad Napels. Verken het iconische Kasteel Nuovo, de beroemde art deco Umberto I Galerij, of dwaal gewoon rond op het monumentale Plebiscito Plein.

Vanuit Napels: dagtour Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

2. Vanuit Napels: dagtour Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Breng de dag door met het verkennen van het gebied rond de Vesuvius tijdens deze tour vanuit Napels. Verken de archeologische vindplaats Pompeii met een audiogids, wandel door Herculaneum en bewonder de Grote Kegel van de Vesuvius. Vertrek vanuit Napels in een comfortabele minibus en ga rechtstreeks naar de Grote Kegel van de Vesuvius. Geniet van een prachtig uitzicht op het getroffen gebied voordat je weer de berg afdaalt. Stop vervolgens bij de opgravingen in Herculaneum en zie de verwoesting die werd aangericht door de uitbarsting in 79 na Christus. Wandel door deze oude stad, die op spectaculaire wijze bewaard is gebleven door de as van de uitbarsting. Ontdek hoe de as huizen, decoraties en zelfs voedsel bewaarde. Sluit uw dagtocht af met een bezoek aan de iconische archeologische vindplaats Pompeii. Haal je audiogids en een kaart op en verken het in je eigen tempo, waarbij je stopt om het beroemde amfitheater en het Forum te zien.

Excursie naar de kust van Pompeii en Herculaneum met archeoloog

3. Excursie naar de kust van Pompeii en Herculaneum met archeoloog

Beleef een onvergetelijke excursie aan wal vanuit Napels inclusief een groepsreis in Pompeii en Herculaneum onder leiding van een deskundige archeoloog-gids. Bekijk de belangrijkste hoogtepunten. Laat u eerst ophalen van het centraal station van Napels. Geniet van een comfortabele transfer naar Pompeii in een moderne minibus met maximaal 8 personen. Profiteer bij aankomst van skip-the-line toegang en maak vervolgens een aangename wandeling door de oude Romeinse stad met een archeoloog in een kleine groep van maximaal 20 personen. Lees meer over hoe het gebied werd begraven door de vulkanische as van de Vesuvius in 79 na Christus. Leer tijdens je wandeling over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden. Bekijk alle belangrijke openbare gebouwen en particuliere huizen tijdens een wandeling van 2 uur. Hoogtepunten zijn onder meer de Marina Gate, de basiliek, het Forum, de Forum Baths, het Lupanar (bordeel), de bakkerij, het House of Faun, het Termopolium Capuano, het House of Tragic Poet en het gips afgietsels. Daarna, na een lunch van 1 uur in het centrum van Pompeii, haalt de chauffeur je op en brengt je naar Herculaneum voor nog een rondleiding van 2 uur. Betreed nogmaals met skip-the-line tickets en zie hoe Herculaneum veel kleiner maar beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe terwijl Pompeii bedekt was met 4 tot 5 meter as, Herculaneum werd begraven onder een aardverschuiving van 20 meter diepe modder. Ontdek tijdens de rondleiding verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken die nog steeds bewaard zijn gebleven. Hoogtepunten zijn onder andere de Tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten werden gevonden, de thermale baden, het Forum, het Samnite House, het Gymnasium, het House of the Dears en nog veel meer. Laat u ten slotte op tijd terugbrengen naar het treinstation voor uw verdere vertrek.

Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

4. Vanuit Napels: Pompeii en Herculaneum Tour met lokale lunch

Bespaar tijd met skip-the-line tickets naar zowel Pompeii als Herculaneum op deze dagtrip vanuit Napels. Besteed meer tijd aan het verkennen van de ruïnes en minder tijd aan in de rij staan. Geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Je wordt opgehaald bij je accommodatie in Napels. Leun achterover en ontspan terwijl u geniet van het landschap op weg naar Pompeii. Volg je archeologische gids door het hart van deze oude stad terwijl ze onthullen hoe het dagelijks leven was voor mensen in Pompeii. Ontdek hoe de gebouwen, huizen en tempels zijn gemaakt met geavanceerde architectonische technieken. Stop voor een pauze in een authentiek Italiaans restaurant voor een lekkere lunch voordat je naar Herculaneum gaat. Laat je gids uitleggen waarom deze stad beter bewaard is gebleven dan Pompeii. Zie hoe de villa's in Herculaneum hun deuren nog hebben en hoe levendig de fresco's in de huizen zijn gekleurd. Ga naar de botenloodsen om de overblijfselen te zien van degenen die beschutting hadden gezocht tegen de uitbarsting in de botenloodsen.

Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

5. Sorrento: excursie Pompeii & Herculaneum met voorrang

Tijdens deze excursie van een dag vanuit Sorrento bezoek je 2 steden die door de desastreuze uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus werden verwoest. Je vertrekt om 09:00 uur vanuit Sorrento en rijdt over de snelweg naar Napels, vanwaar het een korte rit naar Herculaneum is. In de tijd van de Romeinen was Herculaneum een residentiële kustplaats, die in 79 na Christus volledig werd bedolven door een verwoestende uitbarsting van de vulkaan de Vesuvius. De vulkanische modder heeft het door de eeuwen heen perfect behouden. De ontdekking door archeologen in de 18e eeuw was een verrassing voor de hele wereld. Tegenwoordig behoren de ruïnes tot de belangrijkste plaatsen van Italië en misschien wel de hele wereld. Omdat de gebouwen zo goed bewaard zijn gebleven, kun je vrijwel precies door de straten lopen zoals de Romeinen dat 2.000 jaar geleden deden. Bij aankomst krijg je een rondleiding van 1 uur langs de bijzondere overblijfselen en zie je originele houtwerken in de gebouwen, evenals kleipotten die zijn opgeslagen zoals op het moment van de uitbarsting. Tijdens de rondleiding kom je langs de binnenplaats van het grote huis van de Argus, dat nu overschaduwd wordt door het hotel dat aan de overkant van de straat staat. Je ziet ook de openbare baden, met de goed bewaard gebleven fresco's en mozaïeken en het huis met verkoolde meubels, waaronder een bed dat nog steeds intact is. Na de rondleiding krijg je wat tijd voor jezelf om een kopje koffie te drinken, voordat je naar het nabijgelegen Pompeï vertrekt. De voormalige Romeinse stad is nog steeds één van de bijzonderste archeologische vindplaatsen op het Italiaanse schiereiland en één van de meest bezochte ruïnes ter wereld. Ervaar het zoals het er meer dan 2.000 jaar geleden bij stond, terwijl je met je gids door de perfecte geplaveide straten, met huizen, tempels, het Forum en theaters wandelt. Ontspan aan het eind van deze dag vol geschiedenis en wandelingen in de voetsporen van Romeinse burgers, terwijl je terug naar Sorrento wordt gebracht.

Volledige dagtour: Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius

6. Volledige dagtour: Pompeii, Herculaneum en de Vesuvius

Beleef de ervaring van een "volledige onderdompeling" in de geschiedenis en plaatsen die de uitbarsting van de Vesuvius beroemd maakten in 79 na Christus. Een hele dag doorgebracht met het bezoeken van de twee beroemde archeologische vindplaatsen (Pompeii en Herculaneum) en de vulkaan (met zijn prachtige natuurpark) die ze in de Romeinse tijd volledig verwoestte, maar hun kenmerken, schilderijen en architectuur intact hield. Een rondleiding ontworpen voor degenen die willen genieten van deze kostbare locaties die door Unesco tot "Werelderfgoed" zijn verklaard, in totale autonomie, zonder stress en lange wachtrijen.

Pompeii en Herculaneum: privétour met vervoer

7. Pompeii en Herculaneum: privétour met vervoer

Deze tour bestaat uit een prachtige wandeling door de oude Romeinse steden Pompeii en Herculaneum, begraven uit de as van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus. Tijdens deze tour kun je alle belangrijke hoogtepunten zien. Een wandeling in Pompeii is een zeer intense ervaring; je hebt het gevoel te dwalen in een stad die nog leeft. Leer meer over de geschiedenis van de stad en hoe de Romeinen leefden en bekijk de belangrijkste openbare gebouwen en particuliere huizen tijdens een wandeltocht. Hoogtepunten zijn de jachthavenpoort, de basiliek, het forum, de forumbaden, het lupanar (bordeel), de bakkerij, het huis van Faun, het Termopolium Capuano, het huis van Tragic Poet en de gipsen afgietsels. Stop voor de lunch in een typisch restaurant, wijnmakerij of pizzeria. Ga dan naar Herculaneum voor nog een privérondleiding. Herculaneum is veel kleiner maar beter bewaard gebleven dan Pompeii. Terwijl Pompeii bedekt was met vier tot vijf meter as, begroef een aardverschuiving van 20 meter diepe modder Herculaneum. Verkoolde houten voorwerpen, intacte schilderijen en mozaïeken zijn nog steeds bewaard gebleven en de stad komt tot leven met een rondleiding van twee uur door je gids. Hoogtepunten zijn de tempel van de Augustali, het strand waar meer dan 300 skeletten zijn gevonden, de thermale baden, het forum, het huis van Neptunus en Amphitrite, het Samnitische huis, het gymnasium, het huis van de Dears en nog veel meer.

Pompeii: Skip the line-ticket en toegangsticket voor virtueel museum

8. Pompeii: Skip the line-ticket en toegangsticket voor virtueel museum

Verken een van 's werelds best bewaarde archeologische vindplaatsen met een toegangskaartje voor Pompeii, reis vervolgens door de tijd en bekijk de vindplaats door de ogen van een burger in het Virtueel Archeologisch Museum. Ontdek in je eigen tempo de oude ruïnes van de stad Pompeii, verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Verken deze belangrijke archeologische vindplaats, die meer dan 50 hectare beslaat: loop rond het centrale Forum en bewonder de omgeving met de imposante Vesuvius op de achtergrond. Stel je de drukte van het centrum van de stad voor, met nog steeds de overblijfselen van zuilen en deuropeningen. Dwaal door de straten en ontdek overblijfselen van het aquaduct van de stad, straatfonteinen, openbare baden, particuliere huizen, bedrijven en standbeelden. Bewonder het amfitheater en het dramatische theater dat ooit vol enthousiaste toeschouwers zat. Zie wat er overblijft van kleurrijke fresco's van de huizen en bedrijven. Voltooi uw bezoek en verken het leven voor en tijdens het bloedbad van de uitbarsting van Pompeii in 79 na Christus met de multimediavideo: ervaar een perfecte reconstructie van een deel van het oude Pompeii. Word de hoofdrolspelers van het dagelijkse leven in het oude Pompeii en herbeleef de pracht van zijn huizen en zijn belangrijkste gebouwen in 3D, voordat de woede van de vulkaan de pracht van een van de rijkste en meest vitale steden in het Romeinse rijk uitwist. De ervaring eindigt met het schouwspel van de verschrikkelijke uitbarsting van de Vesuvius die het einde van de stad inluidde

Vanuit Napels: Dagtrip naar Herculaneum, Vesuvius en Pompeii

9. Vanuit Napels: Dagtrip naar Herculaneum, Vesuvius en Pompeii

Bekijk de ruïnes van Pompeii en Herculaneum voordat je naar de top van de vulkaan gaat die ze verwoestte tijdens deze reis vanuit Napels. Kies uit de optie om om 8.30 uur te worden opgehaald bij Stazione Marittima of bij Hotel Ramada. Reis eerst naar Herculaneum, de residentie van Romeinse patriciërs, volledig ondergedompeld in vulkanische modder. Dwaal door de straten en zie kleurrijke mozaïeken. Ga vervolgens naar de top van de imposante vulkaan Vesuvius. Loop rond de prachtige krater en geniet van een panoramisch uitzicht op Napels beneden. Stop ten slotte bij Pompeii, het indrukwekkende openluchtmuseum met meer dan 2000 jaar geschiedenis. Tijdens de hele tour staat uw chauffeur volledig tot uw beschikking en legt u aan boord van het voertuig alles uit wat u moet weten over de plaatsen die u gaat bezoeken.

Vanuit Napels: dagtrip naar Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

10. Vanuit Napels: dagtrip naar Pompeii, Herculaneum en Vesuvius

Beginnend met het ophalen in Napels, stop eerst ongeveer 3 uur in Pompeii. Wandel door de archeologische vindplaats en bekijk de prachtige ruïnes met eigen ogen, bezoek de oude huizen en ontdek de werkplaatsen en gebruiksvoorwerpen uit die tijd. Rijd naar Herculaneum en geniet van ongeveer 2 uur vrije tijd. Ga na Pompeii naar Herculaneum, de tweede stop op de tour. Herculaneum, ontdekt in de 18e eeuw, is kleiner dan Pompeii en kan in anderhalf uur worden bezocht. Als u deze site bezoekt, kunt u zien hoe de Romeinen leefden en de paniek voelen die de inwoners moet hebben verrast toen de vulkaan uitbarstte. Beëindig je avontuur op de top van de Vesuvius, waar je 1 uur lang het uitzicht kunt verkennen en bewonderen. Keer ten slotte terug met uw chauffeur naar Napels om uw ervaring af te ronden.

29 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Pompeï-Musea & tentoonstellingen

Welke andere activiteiten dan Pompeï-Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Pompeï, Italië?

Andere onmisbare dingen om te doen in Pompeï, Italië:

Andere activiteiten in Pompeï

Wil je alle activiteiten in Pompeï bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Pompeï

Tijdens de 3,5 uur durende busreis (met één korte stop) veel interessante informatie van onze gids over de omgeving en alvast over Pompeï en de Vesuvius. Goede lokale gids in Pompeï met interessante feiten over het leven in Pompeï vroeger en o.a. over de bouw van huizen en winkels en het gebruik van kleuren in fresco's. Heel erg geslaagd! Na een goede lunch in Pompeï door naar de Vesuvius, wat voor een stuk toch wel een pittige beklimming was. Maar de moeite waard! En vervolgens 3,5 uur uitrusten in de bus terug naar Rome (met een korte stop onderweg).

Het is voor ons een hele mooie dag geworden, mede ook door de gids Luca die heel veel wist te vertellen, en dit op een boeiende en leuke manier bracht. Wij zijn vanuit Rome vertrokken en de 3u durende trip naar Pompeii was geen moment vervelend. Pompeii is zeker een aanrader met een hele goeie lokale gids. De rit naar de Vesuvius is al een beleving op zich, mooi uitzicht over Napels, ook de Vesuvius zelf is zeker de moeite waard.

Ik moet beginnen met te zeggen dat onze gids, Barbara, absoluut ongelooflijk was! Zoals iedereen zich kan voorstellen was het beklimmen van de Vesuvius tijdens een hittegolf niet gemakkelijk. Barbara had gelijk aan mijn en mijn partnerkant en moedigde ons aan om het uitzicht te halen. Barbara was zo zorgzaam, informatief, grappig en levendig!

Wij hadden een super leuke begeleidster en in Pompeii een leuke gids. Alles was goed verzorgd zodat de tijd niet uitliep. Hiermee hadden we voor alles voldoende tijd. Onze begeleidster had goede historische verhalen over Rome, Napels en Italië. Daarnaast een hoop geleerd over het verschillende eten en wat waar hoort in welke provincie.

Leuke tocht door Pompeii en de Vesuvius op. De gids had leuke feitjes en punten over Pompeii die we anders over het hoofd hadden gezien.