Wenen Audiogidsen

Wenen Audiogidsen: Onze meest aanbevolen

Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

1. Wenen: tickets voor Mozarthaus Vienna met audiotour

Mozarthaus Wenen met audiorondleiding: Verken het enige appartement in Wenen van Mozart dat is bewaard gebleven, waar hij meer muziek componeerde dan waar dan ook! Rondom deze flat wacht een uitgebreide presentatie van de tijden waarin Mozart leefde en zijn belangrijkste werken, verspreid over drie tentoonstellingsniveaus, op Mozart-fans, jong en oud, van over de hele wereld. De tentoonstelling is gericht op de Weense jaren van de grote componisten, die de top vormen van zijn creatieve prestatie. Zorg ervoor dat je een gratis audiogids krijgt om Mozarthaus Wenen te ontdekken. Naast de permanente tentoonstelling vindt ook een speciale tentoonstelling plaats in het  Mozarthaus Wenen, dat elk jaar verandert en deel uitmaakt van de toegangsprijs. Elke zondag is een extra gratis rondleiding van 30 minuten door de hoogtepunten van het Mozarthaus Wenen beschikbaar (alleen met geldige toegangskaarten).  Music combiticket: Mozarthaus Vienna en Haus der Musik: Samen met het interactieve Haus der Musik biedt het Mozarthaus Vienna het combokaartje "Mozart & More", ideaal voor muziekliefhebbers. Begeef je op een ontdekkingsreis door de wereld van Mozart en muziek. Het Haus der Musik in Wenen is een modern, interactief geluidsmuseum in het historische stadscentrum. De 6 verdiepingen van het historische paleis nodigen bezoekers uit om zelf muziek te maken. Het Haus der Musik combineert het verleden, het heden en de toekomst van muziek op een inspirerende en opwindende manier.

Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

2. Herleef Wenen: historische multimedia-tentoonstellingen

Geniet van leuke bezigheden met het hele gezin terwijl je een tijdreis maakt door 400 jaar Weense geschiedenis. Dwaal door de uitgebreide kelders van de Sint-Michaëlkerk tijdens deze 50 minuten durende duik in het stadsverleden. Maak met behulp van de nieuwste entertainmenttechnologie een reis door de tijd, helemaal terug naar de antieke tijd van het Romeinse kamp Vindobona tot het hedendaagse Wenen, een spannende zinnenprikkelende ervaring. Maak kennis met enkele van de belangrijkste mensen van de Weense geschiedenis en luister naar wat ze te zeggen hebben in de portrettengalerij. Breng een bezoek aan de 5D-bioscoop, waar spectaculaire effecten je het gevoel geven een inwoner te zijn van het oude Wenen. Ervaar het keizerlijke Wenen en kom meer te weten over de adel van het Weense hof. Ontmoet de keizerlijke familie in hoogsteigen persoon en bepaal zelf wat je van de koninklijke hoogheden van het verleden denkt. Met de hulp van nieuwe technologie en VR-brillen, kunnen gasten zich onderdompelen in een virtuele realiteit en de loop van de Weense muziekgeschiedenis ervaren in een speciale gesimuleerde wereld. Waan je in het krijgsgewoel van de Tweede Wereldoorlog met Enemy Aircraft! en trek je terug in een schuilkelder. Oostenrijk is vrij! Luister naar de ontroerende speech van kanselier Figl in de gehavende resten van Wenen en voel hoe de burgers van Oostenrijk een zucht van verlichting slaken. Profiteer ten slotte van een speciale traktatie: een vluchtsimulatie boven de daken van Wenen! Je reis eindigt met een prachtige virtuele paard- en wagenvlucht over het hedendaagse Wenen.

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

3. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

4. Wenen: stadstour in een elektrische oldtimer

Geniet van een nostalgische rit door het prachtige Wenen. Optioneel inclusief een fles mousserende wijn om na afloop van de rit in stijl te kunnen proosten. Ontdek de charme van deze betoverende stad terwijl je luistert naar de spannende en onbekende verhalen van je chauffeur over de geschiedenis van Wenen. De omgebouwde vintage elektrische auto is comfortabel, wind- en weerbestendig en biedt plaats aan 5 personen. De auto rijdt schoon, emissievrij en stil. Ervaar de perfecte tour voor jong en oud.  Op je rit passeer je de mooiste bezienswaardigheden van Wenen, waaronder het Am Hof-plein, de keizerlijke Hofburg, de Volksgarten, het Burgtheater, het stadhuis en een deel van de beroemde Ringstraße. De drankjes worden direct in het voertuig geserveerd, zodat je er onderweg van kunt genieten.

Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

5. Avond bij het Schönbrunnpaleis: rondleiding, diner & concert

Bezoek Wenen en beleef een bijzondere avond bij het Schönbrunnpaleis met een rondleiding, diner en concert. Dompel jezelf onder in de wereld van de keizerin Maria Theresia en keizer Franz Joseph I en ontdek de keizerlijke jachthut. Ook vandaag de dag blijft deze locatie een plek waar politieke ontmoetingen plaatsvinden. De prachtige architectuur en het bijzondere interieur van het Schönbrunnpaleis maken dit tot een attractie die je niet wilt missen. Na de rondleiding met gids geniet je van een diner in een restaurant in het Schönbrunngebied. Hier krijg je een heerlijk 3-gangenmenu. 's Zomers kun je genieten van een maaltijd in de buitenlucht. Smikkel als een koning met uitzicht over het kasteel en maak jezelf klaar voor het concert. Bij de Orangerie Schönbrunn luister je naar muziek van Mozart en beleef je een concert in de prachtige concerthal. Ervaar de geweldige overtures, de aria's en de duetten van Wolfgang Amadeus Mozarts concertos en opera's zoals 'het Huwelijk van Figaro', 'de Magische Fluit' en 'Don Giovanni'. De meest populaire aria's, walsen en polka's van de koning van de wals, Johan Strauss, vermaken je tijdens de tweede helft van het concert, zoals, 'Die Fledermaus', 'de Zigeunerbaron', 'de Blauwe Donau' en 'Radetzkymars'. Het orkest wordt vergezeld door 2 operazangers – een sopraan en een bariton - maar ook door charmante dansers die historische kostuums dragen. Na de tour met audiogids kun je genieten van het volgende diner: • Tafelspitz (gekookt rundvlees) consommé met semolinaknoedels • Gestoofd rundvlees met sjalottensaus, geserveerd met Weense aardappelbeignets & kerstomaatjes • Apfelstrudel van de Hofbackstube Schönbrunn met slagroom Een vegetarisch menu kan op verzoek worden verstrekt als je dit van tevoren aangeeft.

Wenen: kaartjes voor Kunst Haus Wien: Museum Hundertwasser

6. Wenen: kaartjes voor Kunst Haus Wien: Museum Hundertwasser

Bezoek het KunstHausWien en verken het Museum Hundertwasser. Kies tussen een ticket voor de permanente tentoonstellingen, een ticket voor de tijdelijke tentoonstellingen, of een combiticket met korting voor beide. Bij het Museum Hundertwasser leer je meer over de beroemde kunstenaar die de filosofie en artistieke principes van het museum vormgaf en die de architectuur van het gebouw bepaalde. Leer meer over de toewijding van Hundertwasser ten opzichte van het gebouw en om in harmonie met de natuur te leven. De rondleiding begint bij de eerste visioenen van de kunstenaar tot praktische implementaties zoals bouwmodellen en het museum zelf.

Wenen: dagtrip naar concentratiekamp Mauthausen

7. Wenen: dagtrip naar concentratiekamp Mauthausen

Bij aankomst verken je de overgebleven historische gebouwen van het concentratiekamp Mauthausen in je eigen tempo, met behulp van je audiogids. Bekijk de steengroeve Wiener-Graben, de Trap des Doods, het SS-hoofdkwartier, de kampgevangenis, de gaskamer en het recent heropende museum met de "Ruimte van de namen". Eer de slachtoffers door jezelf te informeren over deze cruciale periode in de geschiedenis. Ga mee op een 2,5 uur durende reis vanuit Wenen door Neder-Oostenrijk naar het voormalige concentratiekamp Mauthausen aan boord van een comfortabele bus met airconditioning. Je gids schetst onderweg een beeld van de historische context en het leven in het concentratiekamp voor de bevrijding in mei 1945. Concentratiekamp Mauthausen in Opper-Oostenrijk was een van de grootste werkkampcomplexen van het Derde Rijk. Tussen 1938 en 1945 zaten ongeveer 200.000 mensen uit heel Europa in Mauthausen gevangen. Ongeveer de helft van hen kwamen om het leven. Tegenwoordig eert de herdenkingsplek Mauthausen de herinnering aan hen die hier omkwamen door als herinnering aan de donkerste dagen van de Oostenrijkse geschiedenis te dienen.

Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

8. Wenen: hop on, hop off-busticket & optionele rondvaart

Bekijk de historische en moderne hoogtepunten van Wenen tijdens een hop on, hop off-sightseeingtour met audiocommentaar. Kies voor een 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs pas, afhankelijk van jouw tijdschema. Alle tickets zijn inclusief een wandeltocht op eigen gelegenheid met een optionele rondleiding of een boottocht over de Donau. Bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van het oude Wenen, zoals de Opera, het Museumkwartier, de Hofburg, het Parlement, het stadhuis en de Donau. Met de Rode Route rijd je het stadscentrum uit en kom je langs Prater en het 'Moderne Wenen', en heb je een adembenemend uitzicht op de bergen van Wenen, UNO-City en het Donauinsel (Donau-eiland). De Blauwe Route vertrekt vanuit het centrum van de stad en rijdt langs de beroemde paleizen van Wenen. Je passeert de Hofburg en rijdt vervolgens de stad uit naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere. Bekijk de buitenwijken van Wenen, het expressionistische monument Hundertwasserhaus en het nieuwe moderne Hauptbahnhof. Met een Classic-ticket heb je 24 uur lang toegang tot de sightseeing-bustour en kun je in één dag het beste van Wenen zien. Volg de zelfgeleide audiowandeling en kom in je eigen tempo meer over de stad te weten. Met een 48-uurs Premium-ticket kun je ook deelnemen aan een wandeling door de binnenstad van Wenen met een gediplomeerde gids, die je door het voetgangersgebied van het oude centrum van Wenen zal leiden. Kom meer te weten over de fascinerende keizerlijke geschiedenis en krijg een uitgebreid inzicht in een aantal van de meest opmerkelijke gebouwen. Kies het 72-uurs Deluxe-ticket en je kunt ook genieten van een prachtige boottocht over de Donau. 's Avonds krijg je een andere kijk op de stad met een panoramische avondbusrondrit met een live-gids. Bewonder de glinsterende lichten van de stad om een van je dagen in de Oostenrijkse hoofdstad af te sluiten.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

9. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: Big Bus City Highlights Night Tour met audiogids

10. Wenen: Big Bus City Highlights Night Tour met audiogids

Verlies jezelf in de felle stadslichten met een begeleide nachttour in een bus met open dak in Wenen. Bekijk enkele van de meest iconische attracties vanuit een ander perspectief en leer over elke site met live commentaar terwijl je langs de Weense Staatsopera, Wurstelprater en het Stadtpark loopt. Baan je een weg naar de Weense Staatsopera en ontmoet je vriendelijke gids bij de open bushalte net buiten. Spring aan boord en nestel u in uw stoel met een perfecte gelegenheid voor foto's met het operagebouw. Begin door de stad te rollen terwijl je gastheer commentaar geeft over elke nieuwe locatie die je passeert. Bekijk de glinsterende weerspiegeling van lichten terwijl je langs de rivier en het kanaal van de Donau reist. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en architectuur van Wenen en rijd langs het pretpark Wursteprater, het Stadtpark, de boerenmarkt en nog veel meer stadsattracties.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Hop on, hop off-tours
  • Privétours
  • Andere belevingen
31 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Wenen

Welke topattracties zijn een must-see in Wenen?

De topattracties in Wenen zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Wenen?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Hallstatt

Sitemap Wenen

Wil je alle activiteiten in Wenen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Wenen

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 1.948 beoordelingen

Manuel was supervriendelijk en vermaakte ons 90 minuten met veel verhalen en informatie. De oldtimer was zeer comfortabel en met het open dak had je een geweldig uitzicht rondom. De kleine kerktour bovenop was de kers op de taart. Uiteindelijk wilden we niet echt naar buiten.

Heeft ons geholpen om door een zeer drukke stad te reizen en alle attracties te bekijken, ook al waren we er maar voor een korte tijd?

Zeer ervaren gids met veel insidertips voor eten en sightseeing. Zeker niet de laatste keer :-) Heel erg bedankt

Zeer aardige chauffeur. Hij had een zeer grote kennis van de bezienswaardigheden?

Geweldig ding, erg leuk en leerzaam. Volgende keer doen we het weer :)