Datums kiezen

Brussel
(Mini)bustours

(Mini)bustours

Brussel (Mini)bustours: onze aanbevelingen

Ticket voor Atomium in Brussel + gratis ticket Design Museum

1. Ticket voor Atomium in Brussel + gratis ticket Design Museum

Ontdek adembenemende panoramische uitzichten over Brussel en verken tentoonstellingen over België en digitale kunst met dit toegangsticket voor het Atomium. Maak een wandeling langs designwerken uit de 20e en 21e eeuw met een ticket voor het Design Museum. Betreed het iconische Atomium dat een ijzerkristal symboliseert, 165 miljard keer vergroot. Betreed dit overblijfsel uit het verleden dat is gemaakt voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Bewonder het panoramische uitzicht van 360 graden over de 19 gemeenten van Brussel. Wandel door de permanente Atomium-tentoonstelling die de geschiedenis vertelt van dit paviljoen en de nieuwe permanente installatie genaamd CENTRALE. De centrale bol van het Atomium is het punt van de constructie waar alle krachten samenkomen. De kunst van Visual Systems bevat ringen van licht die je inspireren. Bezoek ook de twee tijdelijke tentoonstellingen, waaronder RESTART, een meeslepende klank- en lichtshow en 'I have seen the Future', dat een fotografische visie geeft van de Wereldtentoonstellingen die hun stempel hebben gedrukt op zowel Noord-Amerika als Europa.. Heb de mogelijkheid om Belgische specialiteiten of seizoensgerechten te kopen in het Atomium Restaurant, dat een uitzonderlijk uitzicht biedt vanaf 95 meter boven de grond. Bezoek het Design Museum Brussels om meer te weten te komen over Belgisch design en zijn geschiedenis. Baan je een weg door permanente en tijdelijke tentoonstellingen en bekijk de Plastics Design Cverzameling van ongeveer 2000 plastic voorwerpen.

Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

2. Vanuit Brussel: Dagtocht Gent en Brugge

Ontdek 2 van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids op een dagexcursie naar het verleden. Kies tussen een privé- en een gedeelde optie. Wandel door beide steden en bekijk enkele van hun beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal van Gent, de oude binnenstad van Brugge en het Meer van de Liefde. De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Ontdek de stad en haar geplaveide straatjes te voet met je gids, en je hebt ook de mogelijkheid om een ontspannen boottocht te maken over de smalle grachten.

Choco-Story Brussel: toegang chocolademuseum met proeverij

3. Choco-Story Brussel: toegang chocolademuseum met proeverij

Reis door het verhaal van chocolade in Museum van Cacao en Chocolade Brussel en kom meer te weten over de oorsprong van deze kostbare grondstof en zijn transformatie naar het eindproduct. Duik diep in de geschiedenis van de Azteken en ontdek hoe cacao in Europa is gekomen.  Bewonder de tentoonstellingen van het museum, inclusief illustraties, informatieve panelen en video's waarin de cultuur van cacao wordt uitgelegd en hoe het in chocolade wordt omgezet. Je bekijkt een demonstratie door een meester-chocolatier over het maken van ambachtelijke pralines.  Geniet tijdens je bezoek van verschillende proeverijen en profiteer van de kans om wat chocolaatjes te kopen in de cadeauwinkel.

Brussel: Hop-on-hop-off-bustour

4. Brussel: Hop-on-hop-off-bustour

Ontdek de verborgen juweeltjes van de stad met een hop on, hop off-busticket. Geniet van de vrijheid om in je eigen tempo te verkennen en uit te stappen bij elke halte die je opvalt. Bekijk de meest iconische bezienswaardigheden van de stad - en misschien zelfs een aantal verborgen schatten - met zowel de blauwe als de rode route. Stap op de rode route en bekijk topattracties zoals het Paleis voor Schone Kunsten, de Zavelwijk en het Europees Parlement. Kijk uit naar musea zoals het Muziekinstrumentenmuseum, het Hortamuseum en de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Stop op het Koningsplein en geniet van adembenemende uitzichten. Op de blauwe route, eendmire Sint-Michiels-en-Goedelekathedraal, de Botanische Tuinen en meer. Beleef de authentieke kant van de stad en bezoek de Marollenbuurt. Deze levendige buurt biedt een mix van oud en nieuw, traditionele keuken, vintage winkels en een feestelijke sfeer.

Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

5. Vanuit Brussel: Brugge en Gent in een dag rondleiding

Ontmoet je gids in het centrum van Brussel en ontspan tijdens de 100 kilometer lange busreis naar Brugge. Bij aankomst ontdek je de charmes van "het Venetië van het Noorden" en zie je waarom het hele historische centrum is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Bewonder hoogtepunten zoals het Minnewatermeer en het 13e-eeuwse Begijnhof complex, gesticht in 1245 om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Ga naar het Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek zijn om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plek van de voormalige Wallen en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Oude Sint-Janshospitaal. Bekijk de op één na hoogste bakstenen toren ter wereld in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthuse Paleis of het Dijverkanaal. Ga naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad op de Rozenhoedkaai en bewonder het Belfort op het Kasteelplein. Bezoek de Grote Markt om de Klokkentoren (Belfort) te zien. Geniet daarna van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om wat van de heerlijke chocolade van de stad te proeven. Rijd vervolgens naar Gent, waar de inwoners al sinds de tijd van Karel V bekend staan als "stropdragers". Volg een rondleiding langs de historische gebouwen van de stad, zoals het Kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je meer te weten komt over het schilderij "De aanbidding van het Lam Gods" van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissancestijl. Bekijk een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het Gildehuis van de metselaars. Reis langs de kades van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdek andere hoogtepunten zoals het majestueuze Gravensteen, de Grote Slagerszaal, de Oude Vismarkt en de Vrijdagmarkt. Geniet van wat vrije tijd in deze magische stad voordat je terugkeert naar Brussel. Ons avontuur is voorbij! Wacht niet en geniet samen met ons van deze dag!

Brussel: Workshop Belgische chocolade maken met proeverijen

6. Brussel: Workshop Belgische chocolade maken met proeverijen

Dompel je onder in de wereld van chocolade tijdens deze chocoladeworkshop bij de Belgische Chocolatemakers in Brussel. Stroop je mouwen op en maak samen met een chocolatier je eigen chocoladereep, truffels en meer. Geniet van een warme chocolademelk of een glas limonade terwijl je werkt. Begin de activiteit met een warm welkom van Elisabetta of Patricia, je chocolademakerinstructeur voor die dag. Hoor meer over de wereld van Belgische chocolade zodat je een scala aan geheimen over het maken van chocolade mee naar huis kunt nemen. Maak je eigen gepersonaliseerde chocoladereep en een paar smakelijke bedelnagels en truffels met originele chocolade uit Haïti. Verneem tijdens het maken meer over robijnchocolade, een nieuw ontdekte cacaoboon die 100 procent natuurlijk is en waarmee je roze chocoladetraktaties maakt. Proef een echte cacaoboon en een heerlijke likeur de cacao. Probeer tijdens het werk de 3 verschillende origine chocolades: Filipijnen (Mana), Congo (Ituri) en de illustere robijnchocolade. Geniet tijdens de activiteit van een heerlijke kop warme chocolademelk op koude dagen of van een glas koel water op warme dagen. Voordat je vertrekt, krijg je een aantal folders mee waarin de ins en outs van de cacaoproductie worden beschreven en profiteer je van 20% korting in de winkel. Aan het einde van de ervaring pak je je chocolaatjes in en neem je ze mee naar huis om te delen met vrienden en familie (of houd je zoete lekkernijen helemaal voor jezelf). Dit is een leuke workshop om meer te leren over onze cacao en Belgische chocolade. Het is geen les om van boon tot reep chocolade te maken. Je kunt geen chocolatier worden in 1,5 uur... Chocolade maken van de bonen kost minimaal 2 dagen, nergens leer je hoe je in een paar uur wat bonbons van de bonen kunt maken.

Brussel: kroegentocht en feestervaring in het nachtleven

7. Brussel: kroegentocht en feestervaring in het nachtleven

Ervaar het gevarieerde en bruisende nachtleven van Brussel met een leuke en vriendelijke gids(en) en proef verfrissende bieren en heerlijke cocktails tegen gereduceerde prijzen. Feest de hele nacht door en maak nieuwe vrienden van over de hele wereld terwijl je meer dan 3 uur lang van locatie naar locatie kruipt. Ontvang aan het begin van de avond een polsbandje waarmee u korting krijgt op drankjes, inclusief een welkomstdrankje op elke locatie (bier of shot afhankelijk van de locatie) en speciale drankkortingen. De nacht zal crescendo zijn van de stilste naar de drukste locaties, met DJ's elke avond en de laatste locatie sluit om 05.00 uur.

Brussel: begeleide wandeling

8. Brussel: begeleide wandeling

Krijg een overzicht van de fascinerende stad Brussel, met een rondleiding door de middeleeuwse en barokke stad, de industriestad, de burgerstad en verder naar het moderne Brussel. Deze tour zorgt ervoor dat je alle delen van deze veelzijdige stad te zien krijgt. Leer meer over de musea van de stad, waar de beste bars en lokale bieren zijn, en waar je de beste chocolade kunt kopen tegen een redelijke prijs. Je gids beantwoordt ook alle praktische vragen die je hebt over restaurants, attracties, het nachtleven of zelfs gewoon rondreizen met het openbaar vervoer. Tijdens je wandeltocht door de stad wordt de tour opgesplitst in twee verschillende gebieden: de bovenstad en de benedenstad. De rondleiding is op deze manier gestructureerd om u de oorsprong en historische ontwikkeling van Brussel beter te laten begrijpen. Hoogtepunten tijdens uw rondleiding door de Benedenstad zijn het Grand Palace, het Everard t'Serclaes-monument in de Charles Buls-straat, de Manneken Pis- en Grands Carmes-straat, de Marché au Charbon-straat, de Zenneoverkapping, de Riches Claires-straat en Grande Île straat, Saint-Géry-eiland en meer. Terwijl je door de bovenstad bladert, zie je een heel andere stijl. Tijdens dit deel van de tour ziet u bezienswaardigheden zoals de Grote Markt, de macht van kooplieden, de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en de Mort Subite. Je ziet ook de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal (bezoek binnen: glasramen, de kapel van het Heilig Sacrament, de preekstoel), het Koninklijk Park, het Koninklijk Paleis, het Het Koninklijk Plein, het Paleis van Coudenberg en vele andere.

Brussel: 2,5 uur chocolademuseumbezoek met workshop

9. Brussel: 2,5 uur chocolademuseumbezoek met workshop

Leer je eigen chocolaatjes maken met behulp van een professionele chocolatier. Maak bedelpralines, gepersonaliseerde chocoladerepen en lolly's om mee naar huis te nemen. Daarna kunt u het museum Choco-Story Brussels bezoeken. Verken met je audiogids en ontdek de geschiedenis van cacao en chocolade op een interactieve en leuke manier. Geniet van chocoladeproeverijen en bekijk een demonstratie van de beroemde artisanale pralines van België.

Vanuit Brussel: Brugge hele dag met gids

10. Vanuit Brussel: Brugge hele dag met gids

Vertrek 's ochtends uit de Belgische hoofdstad en rijd richting de charmante stad Brugge. Ontdek waarom het hele historische stadscentrum van Brugge de status van UNESCO-Werelderfgoed heeft gekregen. Ga naar het Minnewater en ervaar een vredige oase in het hart van de stad. Bewonder het 13e-eeuwse Begijnhof, dat in het voorjaar is bedekt met een tapijt van narcissen. Ga door naar het rustige, geplaveide Walplein-plein en wandel door de smalle Stoofstraat. Ervaar bezienswaardigheden zoals het 800-jarige Sint-Janshospitaal en de indrukwekkende gevel van Onze-Lieve-Vrouwekerk. Kom meer te weten over de geschiedenis van het weelderige Gruuthuse-paleis en maak een wandeling langs de oevers van het Dijver-kanaal. Andere hoogtepunten zijn de charmante huizen aan de Rozenhoedkaai, het kleine Huidenvettersplein en de locatie van het kasteel van de eerste graaf op het kasteelplein.  Geniet daarna van 2 uur vrije tijd om te lunchen en de stad te verkennen. Probeer de exclusieve chocolade van Brugge en bezoek de legendarische kant-winkels. Keer dan weer terug naar Brussel, waar je rond 18:00 uur aankomt.

8 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Brussel

Brussel

Veelgestelde vragen over (Mini)bustours in Brussel

Welke andere activiteiten dan (Mini)bustours zijn de moeite waard in Brussel?

Andere activiteiten in Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 2.045 beoordelingen

Wij hebben twee dagen gebruik gemaakt van de aanbieding. We waren met zijn drieën met een baby van 4 maanden oud. Er is een plek voor de kinderwagen voorzien. De tour is zeer praktisch voor een bezoek aan Brussel. We konden profiteren van beide lijnen, de blauwe en de rode. Aan de andere kant worden de door Get your Guide beschreven haltes niet meer bijgewerkt, u moet zich baseren op de haltes die worden beschreven in de applicatie van de dienstverlener.

Zeer goed overzicht van Brussel. Ik heb veel plaatsen waar ik de komende week naar terug kan gaan. Onze gids was zo interessant en hield van zijn humor en enthousiasme.

Fabienne en Simone bedanken Hassan van harte, een uitzonderlijke gids, attent op alles en goed advies. Bedankt Hassan en veel geluk voor dit nieuwe jaar.

Makkelijk te vinden start, zag alle belangrijke sites, vriendelijke chauffeurs, adequate audiogidsen, goede prijs

2 dingen kunnen zien Atomium en Manneken-Pis nog wat gegeten En een koffie in een restaurant.