Kies data
Brussel

(Mini)bustours

Brussel Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

1. Vanuit Brussel: dagtocht naar Gent en Brugge

Ontdek 2 van de meest betoverende steden van Vlaanderen en volg je gids op een dagexcursie naar het verleden. Kies tussen een privé- en een gedeelde optie. Wandel door beide steden en bekijk enkele van hun beroemdste bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal van Gent, de oude binnenstad van Brugge en het Meer van de Liefde. De middeleeuwse architectuur en de levendige sfeer van Gent zullen indruk op je maken tijdens je bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, de thuisbasis van het beroemde Lam Gods schilderij (optioneel), het Gravensteen van Vlaanderen, de pittoreske middeleeuwse Graslei en meer. In Brugge kun je genieten van het rustige Minnewater en het oude Begijnhof. Ontdek de stad en haar geplaveide straatjes te voet met je gids, en je hebt ook de mogelijkheid om een ontspannen boottocht te maken over de smalle grachten.

Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

2. Vanuit Brussel: dagtrip met gids in Brugge en Gent

Ontmoet je gids om 08:30 uur in het centrum van Brussel en ontspan op de 100 kilometer lange reis naar Brugge. Je ontdekt bij aankomst de charmes van het Venetië van het noorden en ontdekt waarom het hele historische centrum tot Unesco Werelderfgoed is verklaard.  Bewonder hoogtepunten zoals het meer van de liefde (Minnewatermeer) en het 13e-eeuwse Begijnhof, gesticht in 1245 om gelovige religieuze vrouwen te huisvesten. Je gaat naar Walplein, waar de schaduwrijke bomen en cafés een perfecte plek bieden om te ontspannen. Bezoek de Stoofstraat op de plaats van de voormalige rosse buurt van de stad en bekijk middeleeuwse monumenten zoals het 11e-eeuwse Sint-Janshospitaal Kijk naar 's werelds tweede hoogste metselwerktoren in de Onze-Lieve-Vrouwekerk en bekijk andere historische monumenten zoals het Gruuthusepaleis, het Dijverkanaal en het kleine plein van het Tannersplein (Huidenvettersplein). Je gaat naar een van de meest gefotografeerde plekken van de stad bij Rozenhoedkaai en bewondert het Belfort op het Kasteelplein. Bewonder de gevels van het stadhuis in gotische stijl en de 12e-eeuwse Basiliek van het Heilig Bloed. Bezoek het Grote Marktplein om de klokkentoren (Belfort) en de Sint-Salvatorkathedraal te zien. Je geniet vervolgens van 1 uur vrije tijd voor de lunch (op eigen kosten) en de kans om enkele van de heerlijke chocolaatjes van de stad te proeven.  Rij vervolgens naar Gent, waar de inwoners in de volksmond bekend staan als stropdassen sinds de tijd van Karel V. Neem een rondleiding door de historische gebouwen van de stad, zoals het kasteel van Gerald de Duivel en de Sint-Baafskathedraal, waar je kunt kijken naar het schilderij De aanbidding van het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck. Bewonder het Belfort (de klokkentoren) en het bijzondere stadhuis in gotische en renaissance stijl. Zie een van de oudste monumenten van de stad in de Sint-Niklaaskerk tegenover de ongewone gevel van het huis van de vrijmetselaarsgilde. Je maakt een tocht langs de dijken van de middeleeuwse haven van Graslei en ontdekt andere hoogtepunten zoals het majestueuze kasteel van de graven van Vlaanderen, de charmante wijk Patershol, het Vleeshuis, de oude vismarkt en vrijdagse marktplein.

Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

3. Vanuit Brussel: dagexcursie naar Luxemburg en Dinant

Via een schilderachtige reis door de Ardennen ontdek je het landelijk gelegen Groothertogdom van Luxemburg tijdens deze dagexcursie vanuit Brussel. Je bezoekt vervolgens de stad Luxemburg, de hoofdstad van het Groothertogdom. Hier neemt je gids je mee naar de wijk Kirchberg, waar veel gebouwen van de Europese Unie zich bevinden, zoals het Europese Hof van Justitie en de Europese Commissie. Je wandelt door de straten van de oude stad en gaat naar de indrukwekkende Kathedraal van Luxemburg, een prachtig voorbeeld van laatgotische architectuur met Renaissanceversieringen. Je bewondert het paleis van de Groothertog en ziet de vestingwerken van de stad tijdens je vrije tijd in het stadscentrum. Na wat tijd vrijaf, bezoek je het pittoreske dorpje Dinant met zijn collegiale kerk, citadel uit de vijftiende eeuw en het kleine saxofoonmuseum (optioneel). Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Vanuit Brussel: rondleiding door Brugge in het Engels

4. Vanuit Brussel: rondleiding door Brugge in het Engels

Begin om 10:30 uur in de Belgische hoofdstad en begeef je naar het prachtige Brugge. Ontdek waarom het hele historische stadscentrum van Brugge de status van UNESCO-Werelderfgoed heeft gekregen. Ga naar het Minnewater en ervaar een vredige oase in het hart van de stad. Bewonder het 13e-eeuwse Begijnhof,  dat in het voorjaar is bedekt met een tapijt van narcissen. Ga door naar het rustige, geplaveide Walplein-plein. Wandel door de smalle Stoofstraat. Ervaar bezienswaardigheden zoals het 800-jarige Sint-Janshospitaal en de indrukwekkende gevel van Onze-Lieve-Vrouwekerk. Leer mer over de geschiedenis van het weelderige Gruuthuse-paleis en maak een wandeling langs de oevers van het Dijver-kanaal. Andere hoogtepunten zijn de charmante huizen aan het Rozenhoedkaai-kanaal, het kleine Huidenvettersplein en de locatie van het kasteel van de eerste graaf op het kasteelplein.  Geniet daarna van 2 uur vrije tijd. Lunch en verken de stad naar wens. Probeer de exclusieve chocolade van Brugge en bezoek de legendarische kant-winkels. Keer terug naar Brussel, waar je rond 18:00 uur aankomt.

Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

5. Vanuit Brussel: dagtocht naar Amsterdam

Verken Amsterdam tijdens een dagexcursie vanuit Brussel. Reis in een comfortabele en klimaatgestuurde bus vanaf een centraal gelegen ontmoetingspunt. Volg je gids terwijl je topbezienswaardigheden ontdekt, zoals het Koninklijk Paleis en de Nieuwe Kerk, en de Joodse wijk. Stap aan boord van een ruime bus en leun achterover en ontspan tijdens de rit van Brussel naar Amsterdam. Zodra je aankomt, begin je aan een rondleiding waarbij de geschiedenis van de stad wordt onthuld. Ontdek waar de stad in de 13e eeuw werd gesticht op de Dam. Bewonder de gotische architectuur van de Nieuwe Kerk en de Nederlandse barokarchitectuur van het Koninklijk Paleis. Trek naar het oudste deel van Amsterdam om de Oude Kerk (Oude Kerk) te zien en dwaal door de beruchte straten van de Wallen. Ga verder naar De Waag om de overblijfselen van de middeleeuwse muur te bekijken voordat je de Joodse wijk binnengaat waar Rembrandt ooit heeft gewoond. Beëindig je rondleiding op de bloemenmarkt en heb 3 uur vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Keer met de bus terug naar uw ontmoetingspunt in Brussel.

Traditioneel Holland en Amsterdam City Tour van Brussel

6. Traditioneel Holland en Amsterdam City Tour van Brussel

Sluit je aan op een reis van Brussel naar Amsterdam door de landelijke landschappen van het traditionele Holland langs de route, aangevuld met een stadstour door de hoofdstad van Nederland. Nederland ligt op een steenworp afstand van België en toch opvallend anders. Als u de Nederlandse grens in Antwerpen oversteekt, geniet u van het voorbijtrekkende landschap: de ontelbare polderuitzichten (dijk), de zandduinen en het pittoreske, met windmolens bezaaide landschap. De eerste stop op de reis brengt je naar een traditionele boerderij en een Nederlands ambachtscentrum. Maak kennis met alles dat de glorie van Holland maakt: heel veel lekkere kaas, handgemaakte klompen en prachtig aardewerk! In de middag gaat u verder naar Amsterdam, waar u de mogelijkheid heeft om van een boottocht langs de beroemde grachten van de stad te genieten. Volgende halte: de tour neemt je nu naar het beroemdste plein van Amsterdam, de "DAM". De gids neemt je mee op een korte begeleide wandeling naar het Koninklijk Paleis en andere hoogtepunten van de stad. Dan is het tijd voor wat vrije tijd. Slenter langs de winkelstraten, bezoek de bloemenmarkt. Geniet gewoon!

Brussel: dagexcursie vanuit Amsterdam

7. Brussel: dagexcursie vanuit Amsterdam

Ontdek de schatten van België tijdens een dagexcursie vanuit Amsterdam. Een verscheidenheid aan uitstekende bieren, wafels en chocolaatjes wacht op u, evenals bezienswaardigheden zo gevarieerd als het Koninklijk Paleis en het Atomium in Brussel. Je stopt eerst in Brussel, waar je een rondleiding krijgt langs de topattracties. Bekijk het Atomium, op de plaats van de Wereldtentoonstelling van 1958, en gedenkwaardige bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, de gebouwen van de Europese Commissie, het Justitiepaleis en het graf van de onbekende soldaat. Hierna volgt een begeleide wandeling door het historische stadscentrum, waar u een bezoek brengt aan de Grote Markt, het prachtige centrale plein en het iconische standbeeld Mannekepis. Onderweg ziet u een demonstratie van een chocolatier en krijgt u de kans om beroemde Belgische chocolade te proeven. Na een hele dag sightseeing, ga je terug naar het centrum van Amsterdam.

Brugge Dagtour vanuit Brussel

8. Brugge Dagtour vanuit Brussel

Ontdek het "Venetië van het noorden" tijdens een dagtour van Brugge vanuit Brussel. Je vertrek vanuit de Belgische hoofdstad en reist naar het charmante centrum van Brugge, 100 kilometer ten noordwesten van Brussel (en slechts 15 kilometer van de Noordzee). Ontdek waarom het hele historische stadscentrum de status van UNESCO Werelderfgoed heeft gekregen. Ga naar het Minnewater in het Minnewaterpark en ervaar een rustige oase in het hart van de stad. Bewonder het 13e-eeuwse Begijnhof dat in het voorjaar is bedekt met een tapijt van narcissen. Vervolg de tour naar het rustige, geplaveide Walplein en wandel door de smalle Stoofstraat. Bekijk bezienswaardigheden zoals het 800 jaar oude Oud Sint-Janshospitaal en de imposante gevel van de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Leer over de geschiedenis van het weelderige Paleis van Gruuthuse en wandel langs de oevers van de Dijver. Andere hoogtepunten zijn de charmante huizen aan de Rozenhoedkaai, het kleine Huidenvettersplein en het plein de Burg. Opvallende gebouwen op het plein en in de buurt zijn de Heilig-Bloedbasiliek, het stadhuis, de Oude Griffie, de naburige Grote Markt, het mooie Belfort en de indrukwekkende toren van de Sint-Salvatorkathedraal. Geniet vervolgens van vrije tijd om te lunchen en op je eigen gemak de stad te verkennen. Probeer de exclusieve chocolade van Brugge en bezoek de winkels waar de legendarische kant wordt verkocht. Reis terug naar Brussel met een verwachte aankomsttijd van ongeveer 18:00 uur.

Brussel: grote bustour door de stad

9. Brussel: grote bustour door de stad

Wie droomt er nou niet van een bezoek aan Brussel? Een rondleiding door Brussel is een perfecte kennismaking met België. Ontdek de oude gebouwen van de stad en het prachtige moderne gedeelte, vanuit de bus. Je rondrit begint bij de majestueuze Grote Markt vanwaar de bus je naar de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele brengt.  Bezoek het alom bekende Atomium en ga langs het Chinese paviljoen en de Japanse Toren. Vanaf de koninklijke residentie, het Kasteel van Laken, keert u terug naar het centrum van de stad om het Zavelgebied te bezoeken, waar veel antiekwinkels te vinden zijn. Ondertussen passeer je het Paleis van Justitie en het Koninklijk Paleis. Het volgende deel van de rondrit voert door de wijk waar je het hoofdkwartier van het Europees Parlement en de Commissie aantreft. Je kunt kiezen tussen een privé- en een gedeelde optie.

Brussel: dagtrip naar Brugge en Flanders Fields Herdenking

10. Brussel: dagtrip naar Brugge en Flanders Fields Herdenking

Ontdek Vlaanderen, de inspiratiebron voor het gedicht "In Flander's Feilds" en leer over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog en de soldaten die erin vochten. Leer hoe de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten zichzelf opofferden en wees getuige van het verplaatsen van de Last Post in Ieper. Geniet in Brugge van het uitzicht op de vredige Lake of Love en het pittoreske Begijnhof. Je gids zal de verhalen en geheimen achter de geschiedenis van de stad uitleggen vanaf de Vikingperiode tot het einde van de Middeleeuwen. Maak er dan een punt van om alle belangrijke hoogtepunten van de stad te bewonderen, zoals de Basiliek van het Heilig Bloed van Jezus, de Belforttoren, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Sint-Janshospitaal en nog veel meer. Na de lunch arriveer je op de plaats van de eerste gasaanvallen en leer je de details van Passendale, beschouwd als een van de bloedigste veldslagen in de hele Eerste Wereldoorlog. Ga naar Tynecot, 's werelds grootste Commonwealth-begraafplaats, en bezoek het geavanceerde verbandstation waar John McCrae het gedicht 'In Flanders' Fields' schreef. De focus van dit bezoek ligt op de opoffering van de Britse, Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Amerikaanse soldaten. Het hoogtepunt van de dag is de ontroerende Last Post-ceremonie aan de Menenpoort in Ieper.

Veelgestelde vragen over Minivan- & bustours in Brussel

Welke andere activiteiten dan Minivan- & bustours zijn de moeite waard in Brussel?

Welke Minivan- & bustours in Brussel nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Brussel

Wil je alle activiteiten in Brussel ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Brussel

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 2.045 beoordelingen

We hebben echt genoten van de dagtour. We hebben de tour gedaan met Albert (gids) en Jimmy (chauffeur). Het was een regenachtige ochtend in Gent, maar dat mocht de pret niet drukken aangezien ze hun best deden om het weer te timen. Tegen de tijd dat we Brugge bereikten klaarde het op en genoten we volop van de middag. Albert was zeer deskundig en behandelde de groep heel goed. We zullen dit aanbevelen aan elk stel dat een geweldige introductie wil krijgen in deze Vlaamse regio.

De heergids die ons supervriendelijk en erg geduldig aanraakte, vertelde ons de belangrijkste van de twee steden. De bus erg schoon, alles erg punctueel en veilig. De prachtige steden, deze rondreis is echt 100% waard, de stad Dinant is een van de mooiste die ik heb gezien! Ik wou dat ze meer tijd konden besteden

Het was een zeer waardevolle rondleiding. De gids was zeer goed geïnformeerd en maakte de tour zeer aangenaam en charismatisch. Het enige dat ik zou aanraden is dat je microfoons en koptelefoons gaat gebruiken zodat de hele groep de informatie gelijkelijk kan horen. Er waren tijden dat ik niet goed luisterde.

Rondom was het geweldig en voldeed aan mijn verwachtingen, als het ze niet overtrof.

De gids was absoluut geweldig, ik had uren naar haar kunnen luisteren.