Zanzibar
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Zanzibar Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Zanzibar: Spice Farm Tour met traditionele kookles

1. Zanzibar: Spice Farm Tour met traditionele kookles

Bezoek een biologische kruidenboerderij tijdens deze 3-uur durende rondleiding om meer te leren over een van de populairste industrieën van Zanzibar: specerijen. Ontdek hoe de eilanden kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, zwarte peper en meer produceren. Ontdek waarom de Zanzibar-archipel, samen met het maffia-eiland van Tanzania, soms de "specerij-eilanden" wordt genoemd. Wanneer je aankomt, zal de Spice Farm-gids beschrijven hoe de kruiden worden verbouwd en gebruikt als medicatie en smaak in gerechten. Zie kruiden zoals vanille, kardemom, nootmuskaat en nog veel meer. Je zult in staat zijn om de kruiden en kruiden rechtstreeks uit planten aan te raken, te ruiken en te proeven - je hebt kruiden nog nooit zo fris geroken als deze voorheen. Naast deze geurige planten is er ook wat vers tropisch fruit te zien en te proeven. Maak later van de gelegenheid gebruik om deel te nemen aan een oogst van cassaveblad, kokosmelk te maken en wat te koken. Dan zal een kokospalmklimmer wat verse jonge kokosnootvruchten plukken die je kunt proberen. Sluit de reis af met een lunch op de kruidenboerderij en de mogelijkheid om kruiden te kopen in de winkel.

Van Stone Town: privétour naar Prison Island

2. Van Stone Town: privétour naar Prison Island

Bezoek Prison Island tijdens een privérondleiding van 3 uur. Ontdek de gevarieerde geschiedenis en de prachtige natuur van deze plek. Ontmoet je gids op Zanzibar, of kies de ophaaloptie. Geniet vervolgens van de rit naar het eiland op een traditionele dhow. Leer hoe dit kleine eiland zijn naam kreeg. Verken de plek waar vandaag meer dan 50 schildpadden leven. Sommige zijn meer dan 100 jaar oud.   Voer de schildpadden en fotografeer ze van dichtbij. Let ondertussen op pauwen en antilopen die daar ook leven. Nadat je het eiland en zijn geschiedenis hebt ontdekt, maak je van de gelegenheid gebruik om te snorkelen in het heldere water. Ervaar tropische vissen en kleurrijk koraal voor de kust. Aan het einde van je tour keer je terug naar Zanzibar, waar je wordt afgezet in het stadscentrum of bij je hotel.

Zanzibar: rondleiding Prison Island met lunch op de zandbank

3. Zanzibar: rondleiding Prison Island met lunch op de zandbank

Je Zanzibar-avontuur begint met een bezoek aan Prison Island, in 1893 gekocht door Lloyd Mathews, de toenmalige Britse eerste minister van Zanzibar. Mathews bouwde een gevangenis-complex op het eiland dat nog altijd te zien is. Er werden echter nooit gevangenen op het eiland gehuisvest. In plaats daarvan werd het een quarantaine-station voor mensen die leidden aan de gele koorts. Je krijgt wat tijd om het eiland te verkennen en de meer dan 50 schildpadden te ontdekken die hier wonen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Kom meer te weten over waarom de schildpadden het eiland thuis noemen; je kunt foto's maken en ze zelfs voeren. Er wonen ook pauwen en kleine antilopen. Als je het eiland hebt verkend, kun je van de gelegenheid gebruik maken om af te koelen van het warme weer met een verfrissende duik in de omliggende, kristalheldere wateren. Snorkel in het water van de kust en zoek felgekleurde tropische vissen en koraalriffen. Als je eenmaal trek hebt gekregen van het zwemmen kun je ontspannen op de zandbank met een heerlijke lunch van zeevruchten-BBQ, Swahil-gerechten, kaas, tropisch fruit, en nog veel meer.

Zanzibar: Jozani Forest nationaal park & dolfijnen ontmoeten

4. Zanzibar: Jozani Forest nationaal park & dolfijnen ontmoeten

Begin deze ervaring vroeg; de ochtend is de beste tijd om dolfijnen te zien. Start in het Kizimkazi vissersdorp, een van de oudste hoofdsteden op het eiland Zanzibar. Duik in het water tussen de prachtige koraalriffen en verschillende kleurrijke vissoorten en zeedieren, terwijl je zoekt naar dolfijnen. Als de dolfijnen in een goede bui zijn, kun je ze zien ravotten.  Je bent in hun natuurlijke leefomgeving, maar er is geen garantie dat je kunt zwemmen met de dolfijnen; je gids doet zijn best om te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen, zodat je kunt genieten van hun prachtige energie, ofwel van dichtbij, ofwel van een afstandje.  De tocht naar het nationaal park Jozani Forest in Zanzibar is inclusief een bezoek aan het hoge, dichtbegroeide grondwaterbos. Hier woont de Piliocolobus kirkii, een zeldzame apensoort die alleen in Zanzibar voorkomt; grijp je kans om dichtbij de wilde dieren te komen. Andere dieren in het park: diadeemmeerkatten, springspitsmuizen, en galago's. Dan ga je naar de mangrove, waar de conservatie-autoriteiten een brug hebben gebouwd zodat bezoekers de wilde dieren kunnen observeren, zonder er doorheen te walsen.  Vervolgens bezoek je een lokaal restaurant voor een Swahili lunchbuffet. Voordat je terugkeert naar je hotel, pauzeer je nog bij een gemeenschapsproject, het Zanzibar Butterfly Center (vlindercentrum). Het is niet heel groot, maar een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van het moment, voordat je ervaring eindigt.

Stonetown historische wandeltocht en traditionele lunch

5. Stonetown historische wandeltocht en traditionele lunch

De tour begint in een van de belangrijkste delen van het oude slavenmarktterrein, de Anglicaanse kerk, en gaat vervolgens verder door de smalle straatjes. De volgende stop is op de stadsmarkt. Hier zie je de grootste markt van alle eilanden. Locals kopen en verkopen hier allerlei producten, waaronder de meest verse fruit- en visveilingen waar locals bieden op zeevruchten. Daarna zal de tour de belangrijkste bezienswaardigheden van Stown Town behandelen, zoals het Paleismuseum, House of Wonder, het grootste en hoogste gebouw in Stown Town en ook bekend als het Bait-al-ajab. Bezoek een oud fort, de Tippu-tip en natuurlijk de meest bekende plek, het huis van Freddie's Mercury. Bezoek het Peace Memorial, Natural History Museum en nog veel meer. Je tour eindigt met een lokale lunch in een gezellig restaurant.

Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

6. Stone Town: privé dagtrip naar Stone Town en Prison Island

Bekijk het Nationaal Museum van Zanzibar (herbouwd in 1883) en het Arabische fort terwijl je door de straatjes van de bazaar loopt richting het beroemde huis van Freddy Mercury. Bekijk de oude slavenmarkt, fruitmarkt en specerijenmarkt – mis niet de typische Zanzibardeuren die je overal in Stone Town vindt.  Nadat je Stone Town verkend hebt, kun je een korte pauze nemen en lunchen voordat je naar Prison Island gaat. Prison Island staat ook bekend als Changuu Island. Het eiland kreeg zijn bijnaam omdat het door enkele sultans van Zanzibar gebruikt werd om slaven vast te houden. Op dit eiland kun je zwemmen, snorkelen en foto's maken met enorme landschildpadden.  Je ziet kleurrijke scholen vol zwarte snappers, oranje-gestreepte trekkervissen, gespikkelde gepen, barracuda's, gewone wimpelvissen, keizersvissen, konijnvissen, luipaardtrekkervissen en nog veel meer.

Zanzibar: Tour naar Changuu Island en Stone Town met lunch

7. Zanzibar: Tour naar Changuu Island en Stone Town met lunch

De tour begint met een privé-boottocht naar  Changuu  Island, ook wel bekend als Prison Island of Turtle Island. Het eiland ontving zijn naam nadat het in 1893 werd gekocht door de Britse Eerste minister van Zanzibar, die hier een gevangeniscomplex liet bouwen. Hoewel op het eiland nooit gevangenen werden gehuisvest, werd het uiteindelijk gebruikt als quarantainestation voor gele koorts-patiënten en later als thuisbasis van meer dan 50 schildpadden die er vandaag de dag nog steeds wonen. Op het eiland geniet je van wat vrije tijd om de schoonheid van dit wilde paradijs te onderzoeken en om dicht bij de schildpadden te komen die er vrij rondlopen. Sommige van de  schildpadden zijn meer dan 100 jaar oud, en je kunt zelfs dicht genoeg bij ze komen om ze te voeren en foto's nemen. Op het eiland vindt je ook pauwen en antilopen. Daarna koel je af in het kristalheldere water tijdens een snorkelsessie, op zoek naar het mariene leven, kleurrijke vissen en koraalrif. Na je bezoek aan  Changuu  Island, vertrek je in de richting van een van de meest historisch belangrijke en artistieke bestemmingen in Oost-Afrika, Stone Town. Bij aankomst bewonder je de fascinerende architectuur van de stad, die dateert uit de 19e eeuw en de verschillende invloeden van de Swahili, Arabische, Perzische, Indiase en Europese culturen weerspiegelt. Leer over hoe de stad zijn UNESCO-Werelderfgoedstatus verdiende en bezoek vervolgens de oude slavenmarkt en stadsmarkt. Hier kun je bijna alles kopen wat je wilt, de authentieke, Oost-Afrikaanse sfeer proeven en de lokale bevolking ontmoeten. Als je eenmaal de markt hebt gezien is het tijd om het Paleismuseum, het House of Wonder en natuurlijk het voormalige huis van Freddie Mercury te bezoeken. Er is ook tijd voor een reis naar het Vredesgedenkteken en het Natuurhistorisch Museum, alvorens je de tour beëindigt met een heerlijke lokale lunch in een traditioneel restaurant.

Stonetown: Food Markets and Street Food Walking Tour

8. Stonetown: Food Markets and Street Food Walking Tour

Neem deel aan een unieke avondrondleiding van 3 uur in Stone Town. Na het ophalen van het hotel begint je tour om 18:00 uur op de Darajani-markt, waar de lokale bevolking hun groenten en fruit gaat kopen. Ervaar de gezellige drukte van deze drukke markt en bewonder de veelheid aan voedsel dat wordt aangeboden. Je volgende stop is bij restaurant Swahili House , de beste plek om de zon onder te zien gaan. Terwijl je de lucht ziet veranderen van kleur, kun je genieten van frisdranken of lokale bieren gemaakt in Tanzania. Verken daarna de straten van de stad, die zelf op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Luister naar verhalen over de stad en zie waar de lokale bevolking samenkomt om evenementen te vieren, voetbal te kijken of gewoon thee te drinken en wat spelletjes te spelen. Loop verder naar Forodhani Garden, waar 's avonds een populaire straatvoedselmarkt wordt gehouden. Probeer lokale gerechten en drankjes zoals Zanzibar Pizza, urojo- soep, shoarma, suikerrietsap, kruidenthee, koffie en meer. Je tour eindigt om 20:00 uur, waarna je wordt teruggebracht naar je hotel.

Zanzibar: Stone Town & Spice Farm Tour met lunch

9. Zanzibar: Stone Town & Spice Farm Tour met lunch

Begin uw privétour in Stone Town, een stad van prominent historisch en artistiek belang in Oost-Afrika. De architectuur, meestal daterend uit de 19e eeuw, weerspiegelt de diverse invloeden die ten grondslag liggen aan de Swahili-cultuur en geeft een unieke mix van Arabische, Perzische, Indische en Europese elementen. Om deze reden werd de stad in 2000 aangewezen als UNESCO-werelderfgoed. Begin met het verkennen van de site Old Slave Market en de Anglicaanse kerk, voordat u door de smalle straatjes naar de stadsmarkt wandelt. Bewonder de verse producten en het fruit en kijk hoe de lokale bevolking hier iets koopt en verkoopt. Observeer de drukte van de visafslag. Hierna neemt u een sightseeingtour door de belangrijkste gebouwen in Stone Town, waaronder het Palace Museum en het House of Wonder, het grootste en hoogste gebouw in de stad, ook wel bekend als Bait-al-Ajab. Ga verder naar het oude fort, Tippu Tip en natuurlijk het beroemdste huis van Freddie Mercury. Bezoek ook het Peace Memorial and Natural History Museum, naast andere bezienswaardigheden. Leer vervolgens over een van de belangrijkste industrieën in de regio: specerijen. Ontdek hoe de eilanden kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en zwarte peper produceren. Om deze reden wordt de Zanzibar-archipel, samen met het Mafia-eiland in Tanzania, soms de "Spice-eilanden" genoemd. Er zijn veel kruidenboerderijen in Zanzibar en voor het volgende deel van de tour bezoekt u een echte biologische kruidenboerderij. Wanneer je aankomt, zal de kruidenboerengids beschrijven hoe de specerijen worden gekweekt en gebruikt als medicatie en smaak in gerechten. Zie specerijen zoals vanille, kardemom, nootmuskaat en nog veel meer. Het is mogelijk om de specerijen en kruiden rechtstreeks uit planten aan te raken, te ruiken en te proeven. Neem later de gelegenheid om mee te doen aan een cassave-oogst, kokosmelk te maken en wat te koken. Sterker nog, een kokospalm klimmer zal een aantal verse jonge kokosnoot fruit plukken voor je om te proberen. Beëindig de reis met lunch op de kruidenboerderij en de mogelijkheid om specerijen uit de winkel te kopen (alleen contant).

Zanzibar: bezoek restaurant Rock en rondleiding grot

10. Zanzibar: bezoek restaurant Rock en rondleiding grot

Je eerste bestemming is het populairste restaurant van Zanzibar: Rock. Hier heb je de tijd voor wat drankjes en het maken van leuke foto's, om je vrienden thuis jaloers te maken. Dan vertrek je naar de Kuza-grot. Hier krijg je een rondleiding, beginnend met vondsten uit de grot, en een tijdlijn van Swahili-geschiedenis. Reis terug in de tijd naar het begin van het verhaal van de mensheid, en kom meer te weten over hoe de mens in Oost-Afrika opkwam. Dan ontdek je een eeuwenoude kalksteen-grot en kristalheldere genezende mineraalwaterpoel. Het duurt even om het water in te komen, maar je zult het extreem ontspannend vinden, als je er eenmaal aan bent gewend. Na te hebben gezwommen in de grot is het tijd voor wat liedjes, bestaande uit gezang in het Swahili, en drummen. Na je rondleiding krijg je een Swahili-kookles, inclusief smakelijke lunch.

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Zanzibar

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Zanzibar?

Sitemap Zanzibar

Wil je alle activiteiten in Zanzibar ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Zanzibar

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 47 beoordelingen

De hele tour was een geweldige ervaring. Onze chauffeur reed snel en veilig van noord naar zuid. In het begin konden we dolfijnen zwemmen. We ontmoetten een grote groep van zeker 50 dolfijnen en konden ons geluk nauwelijks geloven. Daarna gingen we naar Jozzani Park. De colubus-apen en de schoonheid van het park waren indrukwekkend. We gingen lunchen, die we van tevoren konden kiezen. De locatie en locatie waren uitstekend gekozen. Met zwembad en ligstoelen om te vertoeven. We gingen naar de vlinderboerderij. Helaas waren er destijds niet veel vlinders, maar er waren ook kameleons om je over te vergapen. Al met al een superleuke excursie, die we je graag aanraden.

Een zeer aan te bevelen rondreis. De baai bij Stone Town is ongelooflijk mooi, de zandbank is geweldig, Prison Island ook fascinerend. We kregen veel dieren te zien (zeesters massaal in verschillende kleuren!, dikdiks, ontelbare reuzenschildpadden, pauwen...), het tentding dat ze op de zandbank hadden opgezet was echt perfect, de boottransfer top. De gids vriendelijk en behulpzaam.

De rit was geweldig! Een heerlijke snorkelervaring en een geweldige heerlijke barbecue op een prachtige zandbank - met supervriendelijk gezelschap. Heel erg bedankt!

Zeer goede gids en een zeer leuke ervaring. Helaas was er tijdens het duiken niets te zien.

Onze gids Jamal was erg aardig, een heel leuke kleine excursie op Prison Island?