Kies data
Medina van Fez

Tours

Medina van Fez Tours: Onze meest aanbevolen

Fez: rondleiding door de medina

1. Fez: rondleiding door de medina

Ga, na de ophaalservice bij je hotel of riad in Fez, naar de medina voor een rondleiding door één van de grootste ommuurde steden ter wereld. Verken de smalle steegjes vol winkels met vers fruit, kruiden, gedetailleerde Berbertapijten en tal van andere kunst en ambachtelijke Marokkaanse voorwerpen. Bezoek de Quaraouiyine-moskee, die in 859 door Fatima el Fihri werd gesticht en de Andalusische moskee die dateert uit 860 (houd er rekening mee dat daar alleen Moslims naar binnen mogen). Ontdek ook andere bezienswaardigheden, zoals de Nejjarine-fontein, de Bouaanania Medersa, daterend uit de 13e eeuw en het Batha-paleis dat nu een museum voor kunst en tradities is.

Fez: sightseeingtour van een halve dag

2. Fez: sightseeingtour van een halve dag

Je begint je tour bij Bab Boujloud, de sierlijke blauwe poort die naar de medina leidt. Vanaf hier ga je naar het prachtige Moulay Idriss Mausoleum, dat een prachtige esplanade omvat waar elk jaar het Fez Festival of World Sacred Music-concerten plaatsvindt. Je bezoekt dan Foundouk Najjarine, waar het "Museum of Wooden Arts and Crafts" is gevestigd. U zult hier verrast zijn door de verzameling traditionele gereedschappen die door ambachtslieden worden gebruikt, evenals de Berber-tapijten en muziekinstrumenten. De volgende is de Qaraouiyine-moskee, die zowel een universiteit als een moskee is in het hart van de medina. UNESCO heeft het de oudste continu functionerende onderwijsinstelling ter wereld genoemd. Je maakt dan een tocht door de soeks van Fez, langs de rivier en binnen de muren van de stad. Terwijl je hier bent, ben je vrij om een van de Foundouks (werkplaats van ambachtslieden) binnen te gaan om zelf te verkennen. Je ziet dan de leerlooierij van de stad, een fascinerende plek die de grootste leerlooierij van Afrika is. Vervolgens bezoekt u de Mellah (of Joodse wijk), evenals de oude Ibn Danan-synagoge. Na een pauze is het tijd om de Marinids Tombs te bezoeken. Vanaf hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over alle witte huizen van de medina.

Fez: begeleide dagtour

3. Fez: begeleide dagtour

09.30 uur ophalen van uw verblijf, in comfortabel vervoer met airconditioning. Begin eerst de Fez-tour bij Bab Boujloud, de sierlijke blauwe poort die naar de medina van Fes leidt. Ontdek de koninklijke paleispoort gemaakt van koper, marmer en kleine stukjes zellij (mozaïek). Bezoek daarna de Joodse wijk, de Janan Sabil-tuin. Om te profiteren van gezonde frisse lucht. Ook het verkennen van aantrekkelijke Fez Remparts en panoramisch uitzicht op het oude musée Borj Nord & Borj sud. Eindig buiten de Medina-tour door de leerschool van Fez-aardewerk en mozaïek. (Pauze voor de lunch in een lokaal restaurant). Bezoek daarna de grootste leerlooierij-Chouara in Afrika, waar een werknemer leer van hoge kwaliteit produceert met alleen natuurlijke materialen. Bezoek vervolgens islamitische scholen, beginnend bij de universiteit en moskee Al-Qarawiyyin, die een speciaal prestige heeft en een ongelooflijke invloed heeft op de ontwikkeling van Fes. Ga dan naar andere scholen. Madrasa Bouanania werd bijvoorbeeld gesticht in 1351-56 na Christus, uitstekende voorbeelden van prachtige Marinid-architectuur. Bovendien, Madrasa El-Attarine, Moulay Idriss Mausoleum, Nejjarine Fountain ... en meer. Tijdens de Fez Guided-dagtour, zijn we flexibel als u speciale plaatsen of historische bezienswaardigheden moet ontdekken. Tot slot, terug naar uw verblijf.

Fes: Private Culturele Dagtour

4. Fes: Private Culturele Dagtour

Je begint je begeleide Fes-tour terwijl je wordt opgehaald bij je accommodatie. Vanaf hier begint u naar de fascinerende bezienswaardigheden en oude monumenten van deze oude stad te rijden. Je professionele gids zal beginnen met je mee te nemen naar de oude kern van Fez, de oude medina. Hier kunt u dwalen door de oude smalle straatjes met kleine traditionele winkeltjes met de meest betoverende ambachten en Marokkaanse handgemaakte items. Je wandelt door de verleidelijke charme van de medina en kunt de kleurrijke straten en het rijke wandtapijt van het leven bewonderen. U bevindt zich binnenkort in de grootste en oudste leerlooierij in Afrika, de indrukwekkende "Chouara-leerlooierij", waar echt leer op natuurlijke wijze wordt gevormd en gekleurd. Je gaat dan verder met je tour naar de oude scholen van Fez. Opgericht in 859 AD door Fatima Al-Fihri, is de school een ongelooflijk voorbeeld van spectaculaire Arabische architectuur. Vervolgens bezoekt u enkele oude koranscholen zoals "Medersa Bouanania" en "Medersa Al-Attarine", die is gemaakt door Sultan Uthman II Abu Said. Hierna bezoekt u de prachtige "Zaouia Moulay Idriss II", de spectaculaire en heilige schrijn van de stichter van de Fes Medina. Vervolgens ga je naar het Nejjarine Museum voor houten kunst en handwerk, waar je kunt genieten van het zien van versierde tegels, muziekinstrumenten en ingewikkeld gesneden ceder dakranden. Na een lunchpauze verlaat je het oude gedeelte van de oude stad om andere magische wonderen te ontdekken. Je bezoekt het prachtige koninklijke paleis, dat de enorme zeven poorten bevat en perfect is gemaakt met het meest fascinerende koper. Verder ga je naar de oude Joodse wijk "Mellah" en de Jnane Sabil-tuinen. Hier kunt u wat frisse lucht krijgen en de prachtige gecentreerde Marokkaanse fonteinen bewonderen. Je rondleiding eindigt later nadat je de noordelijke en zuidelijke beschermende torens van Fez hebt bezocht, waardoor je de meest fascinerende panoramische uitzichten over de hele medina kunt bereiken.

Van Fez: dagtrip naar Meknes, Volubilis en Moulay Idriss

5. Van Fez: dagtrip naar Meknes, Volubilis en Moulay Idriss

Ontdek een van de vier keizerlijke steden van Marokko en de overblijfselen van de voormalige hoofdstad van het koninkrijk Mauretanië tijdens een dagtour vanuit Fez. Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Fez, ga je met een voertuig met airconditioning naar de Romeinse ruïnes van Volubilis. Verken de overblijfselen van het 2000 jaar oude complex. Ga verder naar Moulay Idriss om een van de heiligste steden van Marokko te ontdekken. Volg een rondleiding door de smalle straatjes van het compacte stadje waar Moulay Idriss I de religie van de islam introduceerde in 789 na Christus. Ga vervolgens naar de stad Meknes, gesticht in de 11e eeuw door de Almoraviden als een militaire nederzetting. Ga de medina in en bekijk enkele van de monumentale stadspoorten en decoratieve versieringen van de Spaans-Moorse architectuur. Bezoek de stadsmuren en stop bij het Mausoleum van Moulay Ismail, de stichter van de Alaouite-dynastie en sultan toen Meknes de hoofdstad was. Bezoek het Museum van Marokkaanse kunst om een breed scala aan handwerk te zien, voordat je 's middags terugkeert naar Fez.

Fes: Privé bezoek aan de hele dag door de hele dag

6. Fes: Privé bezoek aan de hele dag door de hele dag

Begin met een rondleiding door Fes bij de historische poorten van Bab Bou Jeloud. Vul de medina van Fes el-Bali in en ontdek de islamitische scholen van Madrasa Bou Inania en Al-Attarine Madrasa. Ga naar de universiteit van Al-Qarawiyyin en bezoek het Nejjarine Museum van Houten Kunst en Ambachten. Kijk naar zijn collectie van traditionele gereedschappen, meubels, tapijten en muziekinstrumenten in een prachtig gerestaureerde caravanserai. Na de lunch in de medina, leer hoe leer wordt verwerkt, zoals het eeuwen geleden was bij een van de looierijen. Kijk eens naar het Royal Palace en ga dan naar de Bab Ftouh begraafplaats voor een panoramisch uitzicht over de medina.

Casablanca Particuliere Full-Day Trip naar Fez

7. Casablanca Particuliere Full-Day Trip naar Fez

Na uw afhalen in Casablanca bij uw hotel of bij de haven begint u ongeveer 3 uur rijden naar de heilige stad Fez, waar u uw gids zal ontmoeten. Begin het bezoek bij Bab Boujloud, een van de poorten die naar de medina leiden. Bezoek enkele prachtige oude gebouwen, zoals de Madrasa Bou Inania en El-Attarine, de Koranse scholen voor religieuze studies en de universiteit en de moskee van Al-Karaouine. Bezoek het Nejjarine Museum van Houten Kunst en Ambachten en ontdek traditionele gereedschappen, tapijten, meubels en muziekinstrumenten in een prachtig gerestaureerde caravanserai. Na een lunchpauze in een van de honderden restaurants in de medina, ga door naar de beroemde leerlooierijen, waar het leer nog steeds is verwerkt zoals het honderden jaren geleden was. Let op de werknemers van een uitkijk, en leer over de verschillende werkingen, en zelfs bargain voor een nieuwe tas of riem daarna. Buiten de medina ligt het koninklijk paleis met zijn grote plein met palmbomen. Last, maar niet in het minst, rijden de heuvel op naar de begraafplaats Bab Fettouh, en geniet van het panoramisch uitzicht over de witte zee van de huizen van de medina. Na uw bezoek ontmoet je chauffeur je voor de rit naar Casablanca.

Van Casablanca: 6-daagse tour keizerlijke steden van Marokko

8. Van Casablanca: 6-daagse tour keizerlijke steden van Marokko

Dag 1: Casablanca Bij aankomst in Casablanca wordt u op de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd, bezoek je de stad, inclusief een bezoek aan de Hassan II-moskee, een van 's werelds grootste moskeeën, evenals de districten Sqala en Habous. Dag 2: Rabat - Meknes - Volubilis De volgende ochtend reis je naar de hoofdstad van Marokko, Rabat. Bezoek het Koninklijk Paleis, de Ouadaya Gardens Kasbah en de Hassan Tower-moskee. Na de lunch wordt u naar de Berberse stad Meknes gereden. Verken de ingewikkelde poorten, prachtige tuinen en de 40 meter hoge stadsmuur. De volgende is de oude Romeinse stad Volubilis. Volubilis dateert uit het jaar 40 en is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende Romeinse ruïnes in Noord-Afrika. Je sluit de dag af met een korte rit naar de middeleeuwse stad Fez. Dag 3: Fez Na het ontbijt begint u aan een rondleiding door Fes, een van 's werelds grootste ommuurde steden. Verken de smalle straatjes vol met vers fruit, bergen kruiden, ingewikkelde Berber-tapijten en vele andere lokale ambachten. Voor de lunch kunt u ervoor kiezen om te eten in een traditioneel restaurant in het hart van de medina. Na de lunch vervolg je de tour om het King's Palace en vervolgens de beroemde leerlooierijen te bezoeken. Dag 4: Ouzoud-watervallen Na een vroeg ontbijt vertrek je via de Ouzoud-watervallen naar Marrakech. De prachtige rit brengt je naar het Midden-Atlasgebergte en langs de voet van het Hoge Atlasgebergte. Onderweg maak je een korte stop in Ifrane om te genieten van een wandeling langs de watervallen. Ontspan met het geluid van de watervallen, geniet van een picknicklunch of bezoek een van de vele cafés en restaurants. Na een rustgevende en ontspannende middag ga je naar Marrakech. Dag 5: Marrakesh De tour van vandaag door Marrakech begint met een reis naar de iconische Koutoubia-moskee, de thuisbasis van de minaret die een symbool van de stad is geworden. Je bezoekt dan de Saadian Tombs en het Bahia-paleis. Ervaar vervolgens traditioneel Arabisch vakmanschap in de levendige soeks rond het Jemaa El Fna-plein. Deze bruisende en aromatische straten zijn de thuisbasis van veel verschillende soorten handelaren en zijn uniek Marokkaans. Na de lunchpauze ga je naar de Majorelle Gardens & Menara Garden. Dag 6: Transfer van Marrakech naar Casablanca Je laatste reisdag zal in Marrakech zijn. U krijgt 's ochtends vrije tijd als u nog wat laatste boodschappen wilt doen in Marrakech voordat u 's middags wordt teruggebracht naar Casablanca.

Fes: Medina Ramparts Minivan Tour

9. Fes: Medina Ramparts Minivan Tour

Ervaar de Marokkaanse, Joodse en Andalusische cultuur met een deskundige gids tijdens deze interessante tour rond de wallen van Fez. Begin je oosterse tour buiten de muren van de medina. Bezoek het Batha-paleis, nu een museum voor kunst en tradities. Ga naar de Bab Boujloud-poort, ook bekend als de blauwe poort, met ingewikkeld groen en blauw keramiek. Loop over het levendige plein dat de poort omringt. Stop vervolgens in de wijk Mellah en staar naar de 17e-eeuwse Ibn Danan-synagoge. Bezoek het King's Palace met zijn felgekleurde zeven deuren. Beëindig de tour met een fantastisch panoramisch uitzicht over de hele oude medina.

Fez: privérondleiding door de stad

10. Fez: privérondleiding door de stad

Je wordt om 9.30 uur 's ochtends opgehaald bij je hotel of andere accommodatie door onze professionele tweetalige chauffeur. Je ontmoet je lokale gids voor een rondleiding door de medina en de belangrijkste historische bezienswaardigheden. De gids kan tips geven over hoe je door Fez kunt reizen, een kaart met de voorgestelde route van de dag en tips over hoe je geld kunt besparen tijdens de excursie. Begin het bezoek bij Bab Boujloud, een van de deuren die naar de medina leiden. Bekijk prachtige oude gebouwen zoals Madrasa Bou Inania en El-Attarine, religieuze instituten uit de Koran en de universiteit en moskee van Al-Karaouine. Bezoek het Nejjarine Wooden Arts and Crafts Museum en ontdek traditionele gereedschappen, tapijten, meubels en muziekinstrumenten in een prachtig gerestaureerde karavanserai. Na een lunchpauze in een van de honderden restaurants in de medina, ga je verder naar de beroemde leerlooierijen, waar leer nog steeds wordt getransformeerd zoals het honderden jaren geleden was. Bekijk arbeiders vanuit een tuinhuisje en leer over de verschillende banen, en onderhandel zelfs over een nieuwe tas of riem. Zie buiten de medina het Koninklijk Paleis met zijn grote plein omzoomd met palmbomen. Last but not least, beklim de heuvel op de begraafplaats Bab Fettouh en geniet van het panoramische uitzicht op de huizen van de medina. Hier kunt u enkele van de oudste gebouwen en huizen van Fez bewonderen voordat u 's avonds terugkeert.

Veelgestelde vragen over Tours in Medina van Fez

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in Medina van Fez?

Welke Tours in Medina van Fez nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Medina van Fez

Wil je alle activiteiten in Medina van Fez ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Medina van Fez

Gemiddelde beoordeling

4.1 / 5

gebaseerd op 240 beoordelingen

Het was een uitstekende ervaring, met veel historische gegevens, uitleg en rondleidingen langs unieke en interessante plekken. Ik beveel Mustaf als gids ten zeerste aan, hij is erg aardig geweest en zijn beheersing van het Spaans en Engels was een grote hulp voor ons.

Tijdens een tussenstop van Sevilla naar Fez heeft de gids ons alles laten zien wat mogelijk is en op een zeer professionele manier zelfs in een korte tijd. Ik raad het iedereen aan

Leuke rondleiding in Fez gehad. Op het laatst werd het wat commercieel en werden we bij diverse winkeltjes naar binnen geloodst waar we meteen een commercieel praatje kregen.

Erg goed!! Hakim (de gids) is te allen tijde zeer attent geweest en heeft ons alles geweldig uitgelegd. We zouden het zonder twijfel met hem herhalen! Shukram!!

Zelf eerst de Medina al proberen te ontdekken maar met een gids kom je echt op plekjes waar je anders niet zou komen. Hele leuke ervaring!!