Ondergronds Napels Architectuur

Ondergronds Napels Architectuur: Onze meest aanbevolen

Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

1. Napels: entreebewijs en rondleiding ondergronds Napels

Geniet van een unieke ondergrondse ervaring met de officiële Underground Napels-rondleiding. Je gids neemt je mee door 2400 jaar geschiedenis, van de oude Grieken tot de moderne tijd, en onthult de 'baarmoeder' van Napels vanuit archeologisch, historisch, antropologisch en geologisch oogpunt. De rondleiding omvat een bezoek aan het Grieks-Romeinse Aquaduct, de overblijfselen van het Romeinse theater en de Summa Cavea, een nieuw onderdeel van het Romeinse theater dat net weer tot leven is gewekt.  De gids spreekt Engels of Italiaans. Dankzij de gratis app die je aan het begin van de tour kunt downloaden, kun je de tour ook in andere talen volgen. Daarnaast krijg je een brochure in meerdere talen mee zodat je alles nog beter kunt begrijpen. Foto's maken onderweg is toegestaan.

Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

2. Napels: rondleiding door de Spaanse wijk onder de grond

Duik in de historische site van Underground Napels met toegang en een rondleiding. Ga op avontuur vanuit de Spaanse wijk naar de verborgen diepten van de stad. Verken de kronkelende tunnels en passeer het oude Napolitaanse aquaduct. Baan je een weg naar de Spaanse wijk om je vriendelijke gids en groep voor de dag te ontmoeten. Geniet van het luisteren naar een korte introductie terwijl je je voorbereidt op het betreden van de tunnels naar Underground Naples. Ga onder de straten door terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad vanaf de eerste transformaties door de Grieken tot de ontwikkeling van het Napolitaanse aquaduct tot een schuilkelder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

3. Napels: ticket San Lorenzo Maggiore en Neapolis Sotterrata

Verken het complex van San Lorenzo Maggiore, in het geografische centrum van het oude Napels, en de ondergrondse schatten die eronder liggen. Bekijk kleurrijke fresco's in de Sisto V-hal, de gotische charme van de Chamber Hall en opgegraven relikwieën in het museum. Bewonder de schoonheid van de San Lorenzo Maggiore-kerk en de Franciscaanse fresco's voordat je naar de prachtige plafondfresco's in de Sisto V-hal kijkt. Ga door het klooster en bezoek de kapittelzaal, versierd met een gotisch portaal uit de late veertiende eeuw. Daal vervolgens 10 meter onder de grond af en ontdek de oude ruïnes van de Neapolis, de oude Grieks-Romeinse stad die werd gesticht in 470 voor Christus. Ontdek het oude commerciële hart van de stad, de Macellum (markt) . Sluit uw bezoek af met wat tijd in het museum, dat een dwarsdoorsnede van de geschiedenis van Napels van de klassieke tijd tot de negentiende eeuw.

Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

4. Napels: stadswandeling met ondergrondse toegang

Een wandeling in het historische centrum door steegjes en straten, verhalen en ervaringen, smaken en tradities. Een 'volledige onderdompeling' in de Napolitaanse stad waar elke stap een ontmoeting en kennis is, waardoor een buitengewoon multicultureel Napels wordt onthuld dat leesbaar is door de plaatsen 'boven en onder'. In feite bestaat het historische centrum niet alleen uit historische paleizen, betoverende pleinen, votieftorens, kerken met verrassende kloosters, maar ook uit ambachtelijke werkplaatsen, de beroemde S. Gregorio Armeno met zijn kerststallen, straatartiesten en sferen die veranderen bij elke hoek. Het zal verrassend zijn om 121 treden af te dalen en het andere gezicht van de stad te vinden, de ondergrondse stad met de Napels Underground-tour.

Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

5. Napels: wandeltocht met toegangsticket voor Romeinse ruïnes

Dompel jezelf onder in de intrigerende charme van Napels. Geniet vanaf de kustlijn van de betoverende schoonheid van de baai van Napels en het uitzicht op het eiland Capri en de Vesuvius. Bezoek het oudste deel van de stad en dwaal door de smalle straatjes, vol karakter en levendigheid. Bekijk de kerk van Gesù Nuovo en zijn meesterwerken, het klooster van Santa Chiara en loop door de beroemdste "Spaccanapoli" met zijn opmerkelijke barokke en renaissancepaleizen, talloze charmante winkeltjes, koffiebars en pizzeria. Verken de ondergrondse Romeinse ruïnes, begraven onder de stad. Bekijk het monumentale deel van de stad met zijn beroemdste bezienswaardigheid - Castel Nuovo, een 13e-eeuws kasteel, het Koninklijk Paleis, het Teatro di San Carlo en de Galleria Umberto, een elegant 19e-eeuws winkelcentrum.

Napels: stads- en ondergrondse tour met een archeoloog

6. Napels: stads- en ondergrondse tour met een archeoloog

Napels is een van de oudste steden in Italië en heeft 's werelds grootste ondergrondse pad bewaard: tussen Griekse waterreservoirs, Romeinse aquaducten en luchtschuilplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog is 45% van de metro van de stad praktisch leeg. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot de metro van Napels, en de ervaring neemt je mee door een echt verborgen juweeltje. Begeef je op een echte archeologische reis in de metro (de tour is het LAPIS Museum-pad). De tour begint vanaf Piazza San Gaetano, het oude Grieks-Romeinse plein, waar je door straten en de lokale cultuur loopt om de 'ondergrondse culten van Napels' te begrijpen. Bewonder een gotische kerk en tuur door de glazen vloer naar de overblijfselen van een eerder oud mozaïek. Ga vervolgens 40 meter onder de drukte van Napels door een deurbel in een van de oudste kerken van de stad: Santa Maria Maggiore. De kerk, gebouwd op een heidense Romeinse tempel gewijd aan Diana, heeft nog steeds Romeinse bouwwerken. Blijf naar beneden reizen om de Griekse stortbakken te zien die in de harde steen zijn uitgehouwen. Zodra je op het laagste punt van de route bent aangekomen, loop je door de tunnels om de tanks te bereiken die in de Romeinse tijd werden gebruikt voor het verzamelen van water. Dit pad werd in de middeleeuwen ook gebruikt als geheime doorgang door de Tempeliers en in 1943 als vluchtroute. Veel van de badkamers, keukens en memorabilia zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven.

Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

7. Napels: rondleiding door het LAPIS-museum in het Italiaans

Het Watermuseum is het middelpunt van het ondergrondse pad van de basiliek van Pietrasanta. Dit fantastische waterbouwkundige project brengt de oude Grieks-Romeinse waterreservoirs weer in gebruik. Dit complex, gelegen in het historische centrum van Napels, werd halverwege de zeventiende eeuw gebouwd door de architect Cosimo Fanzago, op de overblijfselen van de oude tempel van de godin Diana. De basiliek van Pietrasanta, tegenwoordig het LAPIS-museum, heeft een suggestief ondergronds pad, een "ondergedompelde decumanus". Tegenwoordig vinden de stortbakken water en afvoeren en zijn ze verbeterd door een technisch verlichtingssysteem dat volumes en gewelven benadrukt dankzij lichten en kleuren. Een belangrijke stap werd gezet door de eerste archeologische lift in het historische centrum te installeren, die de omgeving van de crypte in slechts 20 seconden met de ondergrond verbindt, afdaalt tot een diepte van 35 meter en 2000 jaar terug in de tijd.

Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

8. Van Rome: Taste of Naples Tour met ondergrondse grotten

Neem je smaakpapillen mee op avontuur tijdens een rondreis door Napels vanuit Rome. Berijd de trein vanuit Rome. Geniet van de bezienswaardigheden van de stad en eet je buik vol met een traditioneel ontbijt, streetfood, Napolitaanse pizza en een zoete Babà (in siroop gedrenkte biscuitgebak). Ontspan in het comfort van uw businessclass treinstoel terwijl u naar Napels reist. Ga snel naar Napels met een hogesnelheidstrein. Ontmoet je gids op het station. Geniet van een heerlijk ontbijt zodra je aankomt. Na het ontbijt ga je ondergronds om de oude delen van de stad te zien die zijn gemaakt door de oude Grieken. Ga verder naar de straat Via dei Tribunali om wat traditioneel straatvoedsel te proberen. Ga zitten met een klassieke Napolitaanse pizza en een biertje voor de lunch. Kijk tijdens het eten uit naar een prachtig uitzicht op de Vesuvius en de pittoreske waterkant. Loop langs de brede boulevards van Royal Naples voor uitzicht op het paleis en de kerk van San Francesco di Paola. Sluit je dag in Napels af met een verrukkelijke Babà-cake voordat je aan boord gaat van je hogesnelheidstrein terug naar Rome.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
8 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Ondergronds Napels

Wil je alle activiteiten in Ondergronds Napels ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ondergronds Napels

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 329 beoordelingen

Absolute aanrader! :) Je krijgt veel voor het betaalde bedrag, erg spannend en gevarieerd met veel historische input. Er zijn ook tal van bars en restaurants rond het ontmoetingspunt waar u voor of na de tour kunt blijven hangen. Let op: De tour moet zeker ruim van tevoren worden geboekt, omdat er een grote haast is. Het is ook raadzaam om ruim voor aanvang van de tour aanwezig te zijn om het juiste ontmoetingspunt te krijgen.

Zeer goed. Het was het zo waard. Het ontmoetingspunt is verontrust, maar ze zullen je begeleiden. Als ze vragen of het met een kaartje is, is de voucher het kaartje. Alles heel goed uitgelegd door onze gids. Een heel interessant verhaal. Zorg ervoor dat u de tunnels volgt, zelfs de smalste. Het is tijdreizen. Het ging allemaal gemakkelijk en soepel. Van betaling hier tot het einde van de tour. Graad 10.

Must-do in Napels! Enorme gangenstelsels onder de stad waar je anders nooit weet van zou hebben.

Heel bijzondere ervaring. Vooral het verhaal eromheen.