Datums kiezen

Caminito del Rey
Natuur & avontuur

Natuur & avontuur

Caminito del Rey Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

El Chorro: begeleide tour Caminito del Rey met pendelbus

1. El Chorro: begeleide tour Caminito del Rey met pendelbus

Maak samen met een deskundige gids een betoverende, historische natuurwandeling over de El Caminito del Rey ('Het Koningspad') . Zie indrukwekkende landschappen en kom meer te weten over de geschiedenis van het Desfiladero de Los Gaitanes-ravijn. Ontmoet de gids bij de receptie van Hotel La Garganta, bij de kloof van El Chorro. Zodra de groep is gevormd (maximaal 30 personen per gids), vertrek je met de gids met de pendelbus naar de ingang. Steek de 3 kilometer lange voetgangersbrug over die langs de wanden van de kloof is gebouwd en die werd ingehuldigd door koning Alfonso XIII. Voel de sensatie terwijl je hoogten van tot wel 101 meter bereikt, en op andere gedeelten waar het pad slechts 1 meter breed is. Kom aan het einde van de wandeling aan bij de zuidelijke ingang, waar je je auto hebt geparkeerd, en kun je welverdiend ontspannen aan de bar.

Vanuit Málaga: Caminito del Rey rondleiding met bus

2. Vanuit Málaga: Caminito del Rey rondleiding met bus

Wandel op de Caminito del Rey, een hangend wandelpad omgeven door een schilderachtig landschap, met een gids op een tocht vanuit Málaga.Langs de route leer je het echte verhaal achter de bouw van dit grootse kunstwerk kennen. Stap in Málaga op de bus en reis naar Ardales. Krijg een veiligheidsbriefing van je gids en maak je helm vast. Begin de eenrichtingswandeling van Caminito del Rey bij de noordelijke toegang en ga naar de zuidelijke toegang. Passeer bergen die miljoenen jaren geleden zijn ontstaan en verticale ravijnen die zijn gehouwen door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Luister naar verhalen over avonturiers en bergbeklimmers. Luister naar verhalen over een bezoek van een van de machtigste mannen uit de geschiedenis van Spanje: koning Alfons XIII. De route is 7,7 kilometer lang, maar het is een eenvoudige wandeling, vooral met de gids die je gezelschap houdt. Aan het einde van de route keer je terug naar je bus en word je teruggebracht naar Málaga.

Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

3. Caminito del Rey: toegangsbewijs en rondleiding

Ga mee met een rondleiding over de Caminito del Rey, een wandelpad in één richting en een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen van Málaga. Ontmoet je gids bij de noordelijke ingang van de Caminito, bij het loket. Haal na het inchecken de nodige beveiligingsitems (helmen) op en krijg uitleg over het gebruik van radiogidsen en koptelefoons, zodat je onderweg geen uitleg hoeft te missen. De gids begeleidt de groep vanaf de binnenkomst tot het moment dat de helmen worden uitgedeeld en geeft jou alle nodige informatie over de omgeving om jouw droombezoek compleet te maken. Word verliefd op de verbluffende schoonheid van deze unieke omgeving en haar fascinerende geschiedenis. De hele route is een wonder van 400-meter hoge muren. Het pad gaat op het smalste punt slechts 10 meter naar beneden. Beneden kolkt het wilde water van de Guadalhorce-rivier en snelt naar de kust. In deze omgeving bevinden zich sinds de 19e en 20e eeuw een reeks spoorweg- en hydro-elektrische infrastructuren die de ruggengraat vormden van de verbindingen en het wegennet dat tot in de 21e eeuw heeft overleefd en de El Caminito del Rey tot een wandelpad heeft gemaakt. In 1989 werd het door de Junta de Andalucía tot natuurgebied verklaard. In 1987 was het al als speciale beschermingszone voor vogels aangewezen en sinds 2006 maakt het deel uit van het intercontinentaal biosfeerreservaat Andalusië-Marokko rond de Middellandse Zee. Het gebied is toegevoegd aan de lijst van plekken van communautair belang in de Mediterrane Biogeografische Regio. Deze natuurlijke enclave is van de prehistorie tot het heden een middelpunt van invloed geweest voor de vestiging en ontwikkeling van menselijke groepen in de omgeving van het natuurgebied Gaitanejo en El Chorro, gedocumenteerd door de overvloed aan archeologische vindplaatsen. De ervaring zal jou achterlaten met onvergetelijke herinneringen en geweldige foto's. Daarna keer je terug naar het Bezoekerscentrum met de gids in een van de pendelbussen.

Costa del Sol en Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

4. Costa del Sol en Málaga: begeleide tour naar Caminito del Rey

Bereid je voor op een dag vol avontuur terwijl je langs de muren van de El Chorro-kloof in Málaga over de Caminito del Rey wandelt. Volg je gids op een veilig pad dat naar de voetgangersbrug leidt die door de Desfiladero de los Gaitanes loopt. Je wordt opgehaald bij een trefpunt in Málaga en reist naar Ardales. Je maakt een korte stop in het witte dorp Ardales, waar je in een lokale gelegenheid een ontbijt kunt kopen voordat je aan de activiteit begint. Keer weer terug naar de bus en ga verder tot je het noordelijke toegangspunt van de Caminito del Rey bereikt. Daarna loop je door een lange tunnel en bereik je het oorspronkelijke pad dat je voert naar de ingang van het ravijn. Vervolgens krijg je een helm en luister je naar de veiligheidsinstructies. Je krijgt te horen wat je tijdens de trekking kunt verwachten, en de gids zal je aan het eind van de groep vergezellen om je vragen onderweg te beantwoorden terwijl je van de ervaring geniet. Passeer de kloof van de Gaitanes, een natuurlijke pas over de heuvels die de kustlijn van Málaga van de eilanden scheidt met de rivier de Guadalhorce eronder. Maak een veilige en comfortabele wandeling omgeven door een adembenemend landschap. El Caminito del Rey, na vele jaren volledig verlaten te zijn geweest, is nu een herbouwd pad dat zich uitstrekt tussen 2 kloven en een grote vallei. Na de afdaling van noord naar zuid bereikt je de uitgang waar de bus op je wacht. Nadat de hele groep is ingestapt, keer je met de bus weer terug naar Costa del Sol, waar je wordt afgezet bij het ophaalpunt.

Caminito del Rey: entreeticket

5. Caminito del Rey: entreeticket

Wandel over het 8-kilometer lange pad van de Caminito del Rey in de provincie Malaga met dit entreeticket. Het pad, dat ooit als het gevaarlijkste ter wereld werd beschouwd, is nu gerestaureerd en volledig veilig, maar heeft nog steeds de 100 meter hoge wandelpaden die het zo populair maakt bij wandelaars. Word verliefd op de adembenemende rotswanden en de fascinerende geschiedenis van het pad. Bereik hoogtes van 400 meter boven de grond en dieptes van slechts 10 meter. Kijk hoe het wilde water van de Guadalhorce onder je door stroomt. Het pad was oorspronkelijk een spoorweg in de 19e eeuw. In 1989 werd het door de Junta de Andalucía tot natuurgebied verklaard. In 1987 was het al aangewezen als speciale beschermingszone voor vogels en sinds 2006 maakt het deel uit van het intercontinentaal biosfeerreservaat Andalusië-Marokko rond de Middellandse Zee. Het gebied is toegevoegd aan de lijst van plekken van communautair belang in de mediterrane biogeografische regio.

Caminito del Rey: Tour met officiële gids

6. Caminito del Rey: Tour met officiële gids

Bewandel de Caminito del Rey, een zwevende loopbrug die een prachtig uitzicht biedt op het omliggende landschap. 100 jaar geleden gebouwd, leer de geschiedenis van dit schilderachtige pad en de canyons van je gids. Wandel over een pad dat langs de rotswand loopt en epische uitzichten biedt over de provincie Malaga. Trek hoog boven de verticale ravijnen gevormd door de kracht van de rivier de Guadalhorce. Bewonder het kristalheldere water van de kloof die onder je stroomt. Ontdek tunnels uitgehouwen in de steile rots. Leer meer over de geschiedenis van dit technische wonder van uw deskundige gids. Luister naar de verhalen van de avonturen en klimmers die hebben geholpen bij het bouwen van het pad, evenals de verbinding van het pad met koning Alfonso XIII. Het bezoek begint bij de noordelijke toegang en eindigt bij de zuidelijke toegang, er is een pendelbus die beide toegangen heeft. U kunt bij beide toegangen parkeren, maar houd er rekening mee dat als u bij de zuidelijke toegang parkeert, u daar minstens een uur voor het ontmoetingspunt bij de noordelijke toegang moet zijn De shuttlebus rijdt elke 30 minuten (00 en 30 minuten voorbij) en duurt ongeveer 25 minuten van zuidelijke toegang tot noordelijke toegang waar ons ontmoetingspunt is Aan het einde/begin van het bezoek moet u een shuttlebus nemen waar u rechtstreeks aan betaalt de buschauffeur (2,55€)

Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

7. Vanuit Málaga: dagexcursie naar Caminito del Rey

Verken Caminito del Rey, ooit het gevaarlijkste pad ter wereld, tijdens een begeleide dagtrip vanuit Málaga. Ervaar de schoonheid van de Gaitanes-kloof op dit pad dat in 2015 is herbouwd tot een zeer veilige en toegankelijke loopbrug. Begin je avontuur op een gemakkelijk toegankelijk ontmoetingspunt in het stadscentrum van Málaga, waar je gidsen je verwelkomen en al je vragen beantwoorden. Stap aan boord van een ruime touringcar met airconditioning en geniet van het uitzicht op het platteland tijdens de transfer naar het beginpunt van de Caminito del Rey. Kom aan bij Caminito del Rey en begin aan je spannende klifwandeling door natuurlijke ravijnen. Leer de geschiedenis, evolutie en luister naar enkele anekdotes over dit unieke pad. Keer met de bus terug naar uw ontmoetingspunt in Málaga na een ongelooflijke dag wandelen, met veel onvergetelijke foto's en herinneringen.

El Chorro: Caminito del Rey Gorge Route begeleide wandeltocht

8. El Chorro: Caminito del Rey Gorge Route begeleide wandeltocht

Daag je lichaam en geest uit met een adrenaline-pompend avontuur op de wereldberoemde Caminito del Rey. Ga met je gids mee op een schilderachtige tocht langs de loopbrug die omhoog en over de muren van de Gaitanes-kloof loopt. Geniet van een majestueus uitzicht op de kloof en het meer vanuit een uniek perspectief. Ervaar een van de meest opwindende attracties in Spanje met de hulp van een professionele gids. Duik in een magische natuurlijke omgeving terwijl je het trappenhuis beklimt. Steek de imposante loopbrug van canyonwand naar canyonwand over en loop tussen de wolken op meer dan 100 meter hoogte. Leer alles over de Gaitanes-kloof, zijn geschiedenis en de aanleg van het ooit gevaarlijke pad. Blijf kalm, wetende dat de restauratie van het pad in 2015 het volledig veilig maakte voor bezoekers om te verkennen.

Vanuit Malaga: Caminito del Rey met drankje en tapas

9. Vanuit Malaga: Caminito del Rey met drankje en tapas

Ervaar de geweldige Caminito del Rey door onze eigen officiële Caminito del Rey-gidsen, inclusief vervoer van/naar de stad Malaga. (Rechtstreeks overbrengen naar Caminito, geen andere ophaalpunten) Je bezoekt niet alleen een van de beroemdste bezienswaardigheden van Spanje, Caminito del Rey, een ongelooflijke begeleide wandeling over 100 meter stenen kliffen vol interessante geschiedenis en verhalen, onder leiding van onze ervaren gidsen. Je krijgt ook een voorproefje van de lokale cultuur en rijke gastronomie in het nabijgelegen typisch Andalusische dorp Alora door lokale tapas en een koud drankje te proberen om te ontspannen na de wandeling voordat je terugkeert naar Malaga. (inbegrepen in de prijs)

Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

10. Vanuit Málaga: dagtour Caminito del Rey

Ga op avontuur langs El Caminito del Rey en loop 100 meter boven de rivier de Guadalhorce. Ontdek de Conde de Guadalhorce Dam, de kloof Desfiladero de los Gaitanes en de geschiedenis van de rivier Guadalhorce en het belang ervan voor El Caminito del Rey. Ontmoet je gids en stap in je bus voor een ritje richting de Conde de Guadalhorce-dam. Begin je wandeltocht en leer hoe de dam het belangrijkste waterreservaat van Málaga is. Je gids vertelt je over de geschiedenis van de Desfiladero de los Gaitanes en hoe de canyon is uitgesleten door de Guadalhorce. Bereid je voor om je zenuwen op de proef te stellen tijdens een hoog avontuur op El Caminito del Rey. Volg het pad dat ongeveer 3 kilometer lang en minder dan 1 meter breed is en 100 meter boven de rivier de Guadalhorce hangt. Bekijk de aanleg van een waterkanaal van de stuwmeren in het noorden naar El Chorro en hoe het pad werd aangelegd voor het onderhoud van het kanaal. Het pad staat bekend als El Caminito del Rey (Het Koningspaadje), omdat het in gebruik genomen is door koning Alfonso XIII.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Ardales

Ardales

Veelgestelde vragen over Caminito del Rey-Natuur & avontuur

Welke andere activiteiten dan Caminito del Rey-Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Ardales?

Welke Caminito del Rey-Natuur & avontuur nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Caminito del Rey

Wil je alle activiteiten in Caminito del Rey bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Caminito del Rey

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.203 beoordelingen

Helemaal niet duur (wandeling zonder gids). Goed geregeld, we hebben geparkeerd in de wijk El Chorro. Het begin was erg dichtbij van de parkeerplaats. Mega mooie, gave wandeling. Echt 100% de moeite waard. Zo gaaf. Wij hadden een wandeling zonder gids. Dat vonden we fijn, ookal vingen we soms wat feitjes op van een gids wat we ook wel interessant vonden. Nu is de route tijdelijk anders door de werkzaamheden. Je begint nu in het zuiden ipv in het noorden. Je komt terug op dezelfde plek waar je bent begonnen, je loopt een deel dezelfde route terug. We zijn benieuwd naar het andere deel dat we nu niet konden lopen.

Onder de indruk van de imposante bergen, de hoogtes, de dieptes! Het groen-blauwe water. Het lopen van het pad is goed te doen. De Zuid kant is even n flinke klim. Maar de uitzichten daarna maken alles goed!

Geweldige ervaring! Vanaf het moment dat je in de bus stapt, leuke verhalen door de gids over de omgeving. Alles perfect geregeld. De wandeling is echt een belevenis, heel veilig allemaal.

Hele leuke tour, aardige tourguide die erg enthousiast was, leuke groep, de tour was langer dan ik dacht (positief bedoeld!) en echt een prachtige ervaring. Zeker een aanrader!

Een fantastische wandeling en bijzondere ervaring. Alles goed en soepel geregeld onderweg.