Datums kiezen

AtheneCultuur & geschiedenis

Athene Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

1. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Akropolis: wandeltocht met gids, inclusief entreeticket

2. Akropolis: wandeltocht met gids, inclusief entreeticket

Geniet van een ontspannen wandeling langs de met bomen omzoomde straten naar de uitlopers van de Akropolis in Athene, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De beroemde Akropolis is een oude citadel en een van 's werelds meest onthullende archeologische vindplaatsen. Ga naar de zuidelijke kant van de Akropolis om de grote menigtes te vermijden. Haal de tickets op en ga naar binnen om de oude schatten te bekijken die daar op je wachten Bezoek het Theater van Dionysus, een amfitheater uit de 5e eeuw dat wordt beschouwd als de bakermat van de podiumkunsten. Luister naar de verhalen over de geschiedenis en beeld je in dat het amfitheater gevuld is met het theaterpubliek van het oude Griekenland. Bekijk ook het heiligdom van Dionysus, gewijd aan de Griekse god van wijn en vruchtbaarheid. Op de Akropolis kun je belangrijke bezienswaardigheden zoals de Propylaea-poort, het Erechtheion, de Tempel van Athena Nikè en het Parthenon van dichtbij bekijken. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze fascinerende ruïnes dankzij de verhalen van de gids. Geniet op de top van de heilige heuvel van een panoramisch uitzicht over Athene. Kom meer te weten over de opgravingen en krijg een beter inzicht in de ruïnes van de citadel. Luister naar de verhalen over de omliggende monumenten, zoals de Areopaag en het Odeion van Herodes Atticus.  De tour eindigt op de top van de Akropolis. Het staat je vrij om het terrein daarna zelfstandig verder te verkennen. Je kunt kiezen voor een rondleiding in de vroege ochtend, later op de ochtend of in de middag.

Athene: rondleiding Akropolis en museum met tickets

3. Athene: rondleiding Akropolis en museum met tickets

Reis terug in de tijd op een informatieve en leuke tour van de Akropolis van Athene. Laat je rondleiden door een veldexpert en archeoloog. Ontdek dit UNESCO Werelderfgoed met een reis door de geschiedenis, mythologie, en verhalen. Ga verder met een bezoek aan het Akropolismuseum, een van de beste musea ter wereld. Alle originele overlevende meesterwerken uit de tempels van de Akropolis worden weergegeven met het gebruik van natuurlijk licht. De opgravingen zijn ook zichtbaar onder glazen vloeren en loopbruggen. Het museum werd ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Bernard Tschumi en de Griekse architect Michalis Photiadis. Bezoek de Akropolisheuvel. Bekijk het Dionysustheater, waar de beroemde oude drama's en tragedies voor het eerst werden opgevoerd. Loop rond het prachtige Odeon van Herodes Atticus en het heiligdom van de genezende god Asclepius. Op de top van de heuvel bezoek je de Propyleatempel  van Nike en de Erechtheiontempel. Bekijk het Parthenon, het symbool van democratie en de westerse beschaving. Deze monumenten stammen uit de 5de eeuw en waren getuige van het glorieuze oude Athene en de Gouden Eeuw van Pericles. Bij het Akropolismuseum verken je de begane grond waar artefacten facetten van het dagelijkse leven in Athene onthullen. Leer over huwelijkstradities, kinderspeelgoed, helende technieken, en religieuze praktijken. Op de eerste verdieping sta je oog in oog met de mysterieuze archaïsche beelden uit de 6de eeuw, die ooit de Akropolis versierden. Laat je fascineren  door de kariatiden en grote stukken van de ingang van de Akropolis. Op de laatste verdieping geniet je van de originele fries van het Parthenon - en adembenemend uitzicht op de Akropolis.

Athene: begeleide Acropolis & Parthenon-tour in de vroege ochtend

4. Athene: begeleide Acropolis & Parthenon-tour in de vroege ochtend

Ontdek mythen en verhalen rond de iconische Akropolis-monumenten van Athene, zoals het Parthenon en het Dionysus-theater tijdens deze rondleiding van 1 uur en 45 minuten. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de top van de Akropolis en neem voldoende tijd om foto's te maken aan het einde van de tour. Boek nu en verken Athene als nooit tevoren! Doe mee met onze Early Bird Acropolis Tour en versla de hitte en drukte! Vanaf de hoofdingang gaan we rechtstreeks naar het Parthenon en zien we de beroemde kariatiden bij het Erechteion. Onze gelicentieerde gids zal fascinerende mythen en historische feiten over deze iconische monumenten delen terwijl je geniet van een panoramisch 360 graden uitzicht over Athene. We gaan dan richting de zuidelijke ingang, langs de Asklepeion, Odeon van Herodes Atticus en het Dionysus Theater. Leg meer verbluffende uitzichten vast en duik dieper in de rijke geschiedenis van de Akropolis. Houd er rekening mee dat het zelfs 's ochtends nog warm en druk kan zijn. Skip-the-Ticket Line-toegang We bieden al onze gasten graag een handige skip-the-ticket-line service aan. Wij zorgen voor en kopen vooraf de toegangskaarten voor elke archeologische vindplaats en elk museum dat tijdens de tour wordt bezocht, zodat u de moeite bespaart om ze online te kopen of in de rij te staan bij de loketten. Houd er echter rekening mee dat er zelfs met onze skip-the-ticket-line-service enige wachttijd kan zijn voor de veiligheidscontroles. Dit komt omdat de bezoekersaantallen op de locaties gedurende de dag onvoorspelbaar kunnen fluctueren. De typische wachttijd valt binnen 0 tot 10 of 30 minuten, hoewel het in zeldzame gevallen langer kan zijn.

Athene: entreebewijs voor de Akropolis en audiogids

5. Athene: entreebewijs voor de Akropolis en audiogids

Bezoek de Akropolis, waarschijnlijk een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden van Griekenland. Boek dit ticket om de lange wachttijd bij de kassa te vermijden. Haal het maximale uit je bezoek met een audiogids op je telefoon, en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en controleer je voucher voor instructies voor het downloaden van de audiogids. Ga vervolgens, met je telefoon en koptelefoon in de hand, rechtstreeks naar de zuidelijke ingang, dicht bij metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de validatie-automaten. Zet je koptelefoon op en open de app op je telefoon om je tour te beginnen. Luister naar professionele, erkende gidsen, en experts op het gebied van verhalen vertellen, en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis en hoor originele anekdotes. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek de heuvel vanuit iedere zijde en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt. 

Athene: dagtour per trein naar Meteora met gids en lunch

6. Athene: dagtour per trein naar Meteora met gids en lunch

Wil je een dagje weg uit de Griekse hoofdstad en een geweldig UNESCO-Werelderfgoed ontdekken? Kijk niet verder dan de eendaagse tour per trein vanuit Athene naar Meteora, inclusief treintickets. Tijdens deze unieke tour zie je alle zes kloosters en ga je er drie binnen, met een deskundige lokale gids die je naar adembenemende uitkijkpunten leidt en onderweg fascinerende verhalen vertelt. Aankomst op je bestemming is rond 12:49 uur. De trein vertrekt 's ochtends om 08:28 uur vanaf het station Larissa, ook bekend als het treinstation van Athene, en komt om 12:49 uur aan in Kalabaka. De gids wacht je dan op in het station Kalabaka. Lunch is inbegrepen in de prijs: Zorg voor een onvergetelijke tour naar Meteora met een authentieke smaak van de traditionele Griekse keuken. Beleef een all-inclusive tour en geniet tijdens de reis van een gevarieerde Griekse lunch van hoge kwaliteit. Dompel jezelf onder in de rijke cultuur en geschiedenis van de regio. Mis het niet! Kies een gerecht en een Griekse salade uit onze verrukkelijke 10 smaken. Als je wilt is er ook een vegetarisch gerecht. Geniet van jouw maaltijd aan onze gezellige tafel of onderweg. Bij aankomst in Kalabaka - Meteora hebben we de beste bushalte gereserveerd onder reusachtige bomen, met uitzicht op het majestueuze landschap. Omdat het vervoer handig voor je is geregeld - inclusief treintickets van en naar Kalabaka en een bus met airconditioning om je door Meteora te verplaatsen - kun je zo stressloos mogelijk van jouw ervaring genieten. De treinreis naar Kalabaka is niet alleen efficiënt, maar je kunt ook genieten van het betoverende Griekse landschap tijdens de ongeveer vier uur durende heen- en terugreis. Geniet van de prachtige landschappen die zich voor jouw ogen ontvouwen en bereid je voor op de wonderen van Meteora die nog komen gaan. Je kunt zelfs je zitplaatsen upgraden naar tickets voor de eerste klas (indien beschikbaar). Bij aankomst begint de 4 uur durende panoramische tour om alle kloosters te zien en er 3 van binnen te bezoeken (alleen door ons) in kleine groepen. De enthousiaste en deskundige gids begeleidt je naar de meest ontzagwekkende vergezichten en legt het geologische fenomeen en de rijke geschiedenis van Meteora gedetailleerd uit. De kluizenaarsgrotten van Badovas, waar meer dan twee eeuwen geleden de laatste kluizenaarsmonniken leefden. Ook stoppen we op de beste punten voor onvergetelijke foto's. Krijg de kans om verborgen juweeltjes te ontdekken en krijg de ongebreidelde aandacht van jouw gids voor de hele duur, waardoor je de geheimen van Meteora leert kennen die de meeste toeristen missen. Aan het einde van de ervaring neemt de gids afscheid van je op het station van Kalambaka, waar je aan het eind van de middag om 17:35 uur vertrekt en om 21:57 uur in Athene aankomt. Geen enkele andere tour naar Meteora vanuit Athene per trein biedt je dit niveau van onderdompeling, zorgvuldig georganiseerd in een all-inclusive pakket. Reserveer vandaag nog je plek en krijg exclusieve toegang om mysterieuze schatten te ontdekken en Instagramwaardige foto's te maken op geheime plekjes die alleen bekend zijn bij een selecte groep. Zorg ervoor dat je jouw beste camera meeneemt, want de fotomomenten zijn eindeloos. De kloosters, gelegen op de rand van kliffen en bovenop rotsachtige pilaren zullen je letterlijk de adem benemen. Laat ons jouw gids zijn voor deze dag en je helpen momenten te creëren die voor altijd in jouw geheugen gegrift zullen staan.

Athene: toegangsticket Akropolismuseum met officiële audiogids

7. Athene: toegangsticket Akropolismuseum met officiële audiogids

Ontdek de geschiedenis van het oude Griekenland met een uitstapje naar de Akropolis. Sla de wachtrij over met speciale tickets en voorkom lange wachttijden. Leer meer over de geschiedenis van het oude Griekenland met een app voor toegang tot je zelfgeleide audiotour. Bekijk het Akropolismuseum, een van 's werelds belangrijkste musea, met een uitgebreide collectie prachtige voorwerpen van duizenden jaren geleden, wereldberoemd om zijn tientallen prachtige oude Griekse beelden, zoals de gevierde Acropolis-kariatiden , en natuurlijk de beroemdste tentoonstelling van allemaal: de Parthenon Marbles. Bespaar tijd met je mobiele ticket op je telefoon en ga het Akropolismuseum binnen om het dagelijkse leven van de Atheners vanaf de Gouden Eeuw van de oudheid te ontdekken terwijl je door de exposities loopt. Ontdek hun persoonlijke verhalen via de app, verborgen in de dingen die ze hebben achtergelaten, de artefacten die je tegenwoordig in het Akropolismuseum kunt tegenkomen. Leer meer over de oude Griekse geschiedenis en cultuur terwijl je langs de zalen en de verschillende verdiepingen van het museum loopt. Voltooi deze verkenning door het Akropolismuseum, met een beter begrip van wat het oude Athene zo uniek maakte, en je zult ook de moderne relevantie van zijn kroon, de Akropolis, begrijpen.

Athene: Soenion & Tempel van Poseidon bij zonsondergang

8. Athene: Soenion & Tempel van Poseidon bij zonsondergang

Beleef een reis terug in de tijd met een rondleiding van Athene naar Kaap Sounion. Verken de Tempel van Poseidon op Kaap Sounion, en bewonder het fantastische landschap van het gebied. Vertrek vanaf metrostation Halandri en ontspan in een comfortabele bus terwijl je meer te weten komt over de mythologie en geschiedenis van het gebied. Stop bij het oude theater van Thorikos, het oudste bewaarde theater ter wereld, en bewonder de historische oude zilvermijnen van de regio. Geniet voordat je Kaap Sounion bereikt van een kop koffie en een versnapering in het plaatselijke restaurant, waar je ongeveer 2 uur de tijd hebt om de adembenemende Tempel van Poseidon te verkennen. Maak een ontspannen wandeling rond de tempel en geniet van het adembenemende uitzicht op de Egeïsche Zee terwijl de zon ondergaat en een gouden gloed over het kristalheldere water werpt. Leg de schilderachtige omgeving van Sounion vast tijdens dit magische moment van de dag, en wees getuige van de schoonheid van de tempel als deze baadt in gouden licht. Voordat je terug naar Athene vertrekt, neem je het prachtige landschap in je op en geniet je van een vredig moment bij de tempel. Reis dan weer terug naar Athene via metrostation Syntagma, gelegen aan het Syntagma-plein, met herinneringen aan een onvergetelijke reis die in je geheugen gegrift staan. Ga mee met deze boeiende tocht en ervaar de schoonheid en geschiedenis van de oude bezienswaardigheden van Griekenland.

Athene: Cape Sounio & Poseidon Temple Trip met audiogids

9. Athene: Cape Sounio & Poseidon Temple Trip met audiogids

Rijd langs de zuidkust naar de Atheense Rivièra tijdens een reis van Athene naar Kaap Sounio en de Tempel van Poseidon. Bewonder het uitzicht op de tempel en bekijk de zonsondergang vanaf Kaap Sounion. Leer meer over de bezienswaardigheden die je ziet met een audiogids die beschikbaar is in zes talen. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ga naar de Sounion. U zult versteld staan van het beroemde landschap dat de kaap van de Sounion omringt. In de tijd van de oude Grieken werd deze plek vereerd als heilige grond gewijd aan de goden Poseidon en Athena. Bewonder vervolgens de tempel van Poseidon, die op de rand van de klif ligt, 70 meter boven de zee (toegangskaarten niet inbegrepen). Loop over de gezegende aarde van de Sounion, een van de plaatsen waarover in de Odyssee van Homerus wordt gezongen, en sta op dezelfde klif waarvan wordt gezegd dat koning Aegeus zich eraf heeft gegooid. Beëindig uw dag met het kijken naar de zonsondergang boven deze legendarische horizon.

Athene: begeleide dagtocht naar Delphi & museum met pick-up

10. Athene: begeleide dagtocht naar Delphi & museum met pick-up

Verken de beroemdste bezienswaardigheden van het oude Griekenland tijdens een tour van een hele dag met mythologie als thema, zonder ecologische voetafdruk. Prikkel je fantasie met mythische verhalen over de cultuur en geschiedenis van Delphi. Leer meer over het Orakel, oude ruïnes zoals het amfitheater en de Tempel van Apollo en verdiep je in de lokale geschiedenis. Vertrek uit Athene en reis naar Delphi, gelegen op de uitloper van de berg Parnassos. Bewonder onderweg het Griekse platteland en betreed het land van koning Oedipus, een tragische mythische held wiens lot werd bepaald na het ontvangen van een boodschap van het Orakel van Delphi. Begin met een koffiepauze in Livadia. Eenmaal aangekomen in Delphi kun je het theater bezoeken en genieten van het uitzicht op de omringende bergen. Krijg inzicht in de wereld van de Oude Grieken. Bezoek de Tempel van Apollo en leer alles over de rituelen uit de antieke Oudheid. Ontdek na de verkenning van Delphi de verhalen achter enkele van de belangrijkste artefacten uit de oudheid in het Museum van Delphi. Bewonder de unieke bronzen wagenmenner, de Naxische Sfinx en het standbeeld van Antinoos, die inzicht geven in de oude Griekse cultuur en geschiedenis. Na de middagpauze bezoek je het Heiligdom van Athena Pronaia, de meest gefotografeerde plek in Delphi. Vervolgens ga je weer terug naar Athene via het prachtige bergdorpje Arachova, gelegen op de heuvels van de Parnassos, waar je even stopt voor een kort fotomoment.

436 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 28

Echte mustsees

Voor ieder wat wils

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Athene

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Athene?

Andere onmisbare dingen om te doen in Athene:

Andere activiteiten in Athene

Wil je alle activiteiten in Athene bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 6.241 beoordelingen

Marianna is een top guide! Ze heeft ontzettend veel kennis en liefde voor de oudheid en kunst. “Kunst blijft voor altijd”. Het restaurant was gezellig en we hebben lekker gegeten. Bus was ook zeer comfortabel. Zeker een aanrader als je even de stad uit wilt! Bedankt

It’s a really nice experience! You see a lot of things that you might have read or learned about already! The guide gives a nice explanation

Uitstekende gids (Simon) die meer dan de 'gewone' uitleg gaf en boeiend kon vertellen.

Leuke interessante fietstocht om Athene te ontdekken. leuke en goede gids Dimtri

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.