Belevingen in

Athene

Typisch bucketlist-materiaal. Bewonder de Akropolis en wandel door de diverse wijken van de Griekse hoofdstad.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.

Athene: 10 hoogtepunten en informatie

Athene was het hart van een beschaving die alle anderen ontsteeg. Breng een bezoek en voel hoe ver de mens kan komen met kunst en wijsheid. Hier zijn de beste activiteiten in de trotse Griekse hoofdstad.

 • Monastiraki

  1. Monastiraki

  De marktbuurt van de oude stad is geliefd bij zowel locals als toeristen. Genoeg goedkope souvenirs te vinden, maar ook zij met verfijndere smaak komen aan hun trekken!i

 • Parthenon

  2. Parthenon

  Het Parthenon is niet zomaar een ruïne - het is een icoon van westerse beschaving. Een essentieel deel van je bezoek aan Athene!

 • Akropolis

  3. Akropolis

  Een aantal belangrijke gebouwen werd in deze citadel gebouwd om ze te beschermen tegen invasies, en de ruïnes zijn nog altijd prachtig.

 • Erechtheion

  4. Erechtheion

  Ooit was het Erechteion heiliger dan het Parthenon. Volgens de mythen vochten Poseidon en Athena hier uit wie de beschermheilige van de stad mocht zijn.

 • Acropolis Museum

  5. Acropolis Museum

  De Acropolis bestaat voor een groot deel uit ruïnes, maar in dit topmuseum zie je bijna 4,000 opgegraven objecten uit het gebied.

 • Nationaal Archeologisch Museum van Athene

  6. Nationaal Archeologisch Museum van Athene

  De belangrijkste artefacten uit de Griekse geschiedenis zie je in dit museum, wat door velen als één van de beste musea ter wereld wordt beschouwd.

 • Syntagma

  7. Syntagma

  Dit grote plein aan de voet van het oude koninklijke paleis is vernoemd naar de Griekse grondwet van 1844, en is nu het centrum van de Griekse politiek.

 • Tempel van de Olympische Zeus

  8. Tempel van de Olympische Zeus

  Ooit stond in deze belangrijke tempel het gouden beeld van Zeus, één van de oorspronkelijke Zeven Wereldwonderen.

 • Tempel van Athena Nikè

  9. Tempel van Athena Nikè

  Nikè betekent overwinning, en deze prominente tempel op de Akropolis werd gebouwd om de Atheners te helpen in hun oorlog met Sparta. Het mocht niet baten...

 • Plaka

  10. Plaka

  Deze historische wijk aan de voet van de Akropolis staat ook bekend als 'buurt van de goden.' Een ideale plek om rond te wandelen!

Plan je bezoek

 • Waar logeren?

  Als je vooral de attracties rond de Akropolis wil zien, is Plaka de beste buurt. Hoewel het zelf een toeristische trekpleister is, zijn de straten toch relatief rustig. Vanuit Monastiraki kom je ook gemakkelijk bij de bezienswaardigheden, en daar is het straatleven op zijn bruisendst.

 • Hoe veel dagen?

  Hoelang je in Athene blijft, hangt er natuurlijk van af wat je allemaal wil zien. In 3 dagen kun je de grootste bezienswaardigheden rond de Akropolis, een aantal goede restaurants en de populairste markten bezoeken.

 • Openbaar vervoer in de stad

  Er rijden bussen en trams door de stad die je stand moet laten houden bij de blauwe (bus) en gele (tram) haltes. Kaartjes zijn goedkoop, en dat geldt ook voor taxi's. Rcentelijk is ook nog een nieuw metronetwerk aangelegd. De constructie werd constant vertraagd door allerlei archeologische vondsten!

Goed om te weten

 • Taal
  Grieks
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +30
 • De beste periode voor een bezoek
  Athene is het meest aangenaam in de lente en herfst, wanneer het warm is en er weinig toeristen zijn.

Sitemap Athene

Wil je alle activiteiten in Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Athene

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 17.532 beoordelingen

We were picked up by a very friendly driver who knew so much about Athens and Greece. He has shown us nice places on the way to the Cape and told us many things on the way. The bus was very nice and we had a lot of space. We had a small group so lots of attention from the driver. The Temple was amazing, very beautiful and the sunset was very impressive!

Met Iris door Athene fietsen is een feestje. We hebben heel veel gezien, heel veel achtergrondinformatie gehoord. En aan het einde kregen we een zeer gedetailleerde kaart waar ze de route nog eens beschreef. Heel erg fijn om zo de citytrip te beginnen.

Great experience and a good way to explore the city.. major highlights are visited and tips at the end of nice places to go to.. Thanks again Nathalie, for being our guide!

Super leuk! Meteen doen als je in Athene aankomt. Really cool. Friendly guide who knows her way around Athens

De toer is goed georganiseerd, de gids zeer bekwaam en vriendelijk