Datums kiezen

KaiteriteriNatuur & avontuur

Kaiteriteri Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

Nationaal park Abel Tasman: pittoreske boottocht

1. Nationaal park Abel Tasman: pittoreske boottocht

Je 4 uur durende boottocht door nationaal park Abel Tasman vertrekt vanaf het mooie Keiteriteri Beach. Onderweg vaar je langs de wereldberoemde Split Apple Rock, Bark Bay, Tonga Quarry en zie je Nieuw-Zeelandse zeeberen, gouden zandstranden en helder turquoise water. Verken de kustlijn en ontdek de afgelegen stranden en baaien vanuit het comfort van een boot. Kom meer te weten over de geschiedenis van het park en waarom het zo'n bijzondere plek is om te bezoeken. Zo leer je gaandeweg de regio en zijn inwoners beter kennen. Deze boottocht is een ideale manier om nationaal park Abel Tasman te leren kennen en tegelijkertijd lokale wilde dieren te spotten.

Nationaal Park Abel Tasman: rondvaart en wandeltocht combi

2. Nationaal Park Abel Tasman: rondvaart en wandeltocht combi

Haal het uiterste uit je bezoek aan nationaal park Abel Tasman op deze eendaagse combinatie van boottocht en wandeling. Er zijn 3 verschillende wandelopties beschikbaar op deze dag vol ontdekkingen. Geniet van een schilderachtige boottocht, een bezoek aan Split Apple Rock en een zeeberenkolonie, gouden stranden, boswandelingen en ontmoetingen met wilde dieren, en dat allemaal op een enkel dagje uit. Er zijn 3 opties: Optie A: Astrolabe-stranden en baaien Wandelafstand: 7 km Duur van de wandeling: 2,5 uur Details: Na een schilderachtige boottocht word je rond het middaguur afgezet bij Apple Tree Bay voor een wandeling naar Anchorage Beach, met tijd om onderweg 5 verschillende stranden te bezoeken. Je kunt de 1-uur durende lusvormige Pitt Head-route naar Te Pukatea Beach hieraan toevoegen. Je wordt opgehaald in Anchorage om 15:45 of 17:00** uur Aankomst in Kaiteriteri om 16:30 of 17:30** uur Optie B: bos en hangbrug Wandelafstand: 10,5 km Duur van de wandeling: 4 uur Details: Na een schilderachtige boottocht word je om 11:30 uur afgezet bij Medlands Beach voor een interessante wandeling naar Anchorage Beach, waarbij onder andere de schilderachtige hoogtepunten van het South Head uitkijkpunt, de beroemde Fall River hangbrug en Cleopatra's Pool aan bod komen. Je wordt opgehaald in Anchorage om 15:45 of 17:00** uur Aankomst in Kaiteriteri om 16:30 of 17:30** uur Optie C: 5 stranden Wandelafstand: 8,8 km Duur van de wandeling: 3,5 uur Details: Na een schilderachtige boottocht word je om 11:00 afgezet bij Awaroa, waar je van een wandeling zult genieten waarbij je 5 stranden tegenkomt tussen Awaroa en je ophaalpunt bij Medlands Beach. Deze optie biedt ook de kans om te pauzeren bij Peppers Awaroa Lodge Café, waar je kunt genieten van het geweldige uitzicht en de plaatselijke bossen, en waar je ook nog een waterval en lagune kunt zien bij Bark Bay. Houd er rekening mee dat voor een steile klim naar Tonga Quarry een behoorlijk goede conditie nodig is. Je wordt opgehaald bij Medlands Beach om 15:30 of 16:45* uur Aankomst in Kaiteriteri om 16:30 of 17:30** uur *Alleen in de zomer: 15 oktober - 30 april ** Alleen tijdens het hoogseizoen in de zomer: 1 december t/m 31 maart

Abel Tasman National Park: cruise, wandeling en zeiltocht

3. Abel Tasman National Park: cruise, wandeling en zeiltocht

Begin je hele dag vol avontuur vanaf het strand van Kaiteriteri, waar je op een watertaxi springt voor een 30 minuten durende rondvaart naar Anchorage Bay van Abel Tasman National Park. Bij aankomst in Anchorage kunt u genieten van een gemakkelijke begeleide wandeling van 1,5 uur over het Pitt Head Loop-parcours, met een panoramisch uitzicht over het park. Kom aan op een van de favoriete lokale stranden van Te Pukatea Bay. Stap rond het middaguur aan boord van het zeiljacht en vaar vervolgens de open zee op. Geniet van een middagje zeilen en spot de speelse capriolen van Nieuw-Zeelandse pelsrobben langs de kust. Geniet van de zeebries en het mooie uitzicht op de kust voordat je terugkeert naar Kaiteriteri.

Abel Tasman National Park: zeilen & zelfstandige wandeling

4. Abel Tasman National Park: zeilen & zelfstandige wandeling

Geniet van een geweldig dagje uit in het Abel Tasman National Park, waarbij je langs de prachtige kustlijn vaart en vervolgens een van de beste wandelingen van Nieuw-Zeeland gaat maken. Je begint je dag met een zeiltocht vanaf Kaiteriteri Beach en neemt het mooie landschap langs de pittoreske kustlijn in je op. Bwonder de gouden stranden, baaien, eilanden en het vogelzang en passeer de iconische Split Apple Rock en de speelse Nieuw-Zeelandse kolonie van pelsrobben. Tijdens de vaart vertelt de deskundige schipper alles over de geschiedenis, het onderwaterleven en de flora en fauna van Abel Tasman. Rond het middaguur kom je aan in Anchorage Bay en geniet je van je eigen lunchpakket op het strand. Ook is het mogelijk een frisse duik te nemen voordat je zelfstandig begint aan de natuurwandeling terug naar Marahau. Wandel langs de geweldige zandstranden, langs verbluffende uitzichtpunten en door de inheemse wildernis. Bewonder het prachtige landschap dat het kustpad van het National Park te bieden heeft tijdens een zelfstandige wandeling die over het algemeen tussen de 3 en 4 uur duurt.

Abel Tasman National Park: dagzeilavontuur met lunch

5. Abel Tasman National Park: dagzeilavontuur met lunch

Begin uw dag met zeilen vanaf het strand van Kaiteriteri en geniet van een hele dag zeilen door het adembenemende Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland. Ofwel relaxen en relaxen, meedoen aan het zeilen of leren terwijl je bezig bent - jij beslist. Ervaar geweldig zeilen, geniet van een aantal prachtige stranden en eilanden, met een vol uur om te genieten van uw lunch en te ontspannen op Anchorage Beach. Een mooie gelegenheid om te gaan zwemmen of een korte wandeling te maken en de grotten te verkennen. Tijdens deze dagtour krijgt u de gelegenheid om de pelsrobbenkolonie, Split Apple Rock en een reeks prachtige bestemmingen te bezoeken voordat u terugkeert naar Kaiteriteri Beach. Tijdens deze ongelooflijke tour zie je alle hoogtepunten van het Abel Tasman National Park in één dag.

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Kaiteriteri

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Kaiteriteri?

Andere activiteiten in Kaiteriteri

Wil je alle activiteiten in Kaiteriteri bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kaiteriteri

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 41 beoordelingen

Mooie cruise met een geweldig landschap en een prachtig koor van vogelgezang van productieve bellbirds. We deden de wandeling van Medlands naar Anchorage, met een snelle omweg naar Cleopatra Pools voor een zeer snelle duik. Om ervoor te zorgen dat we 15 minuten voor het geplande vertrek terug waren op het ontmoetingspunt, zoals aangegeven, moesten we heel snel lopen, zonder tijd voor eten of drinken, noch tijd om te genieten van de Cleopatra-zwembaden of een van de prachtige uitkijkpunten onderweg. We hadden gehoopt dat kwartier voor vertrek te kunnen rusten, zwemmen en genieten van een lunch en het strand; we werden echter meteen aan boord gebracht en keerden 1 uur eerder terug naar Kaiteriteri dan geadverteerd.

Bemanning aan boord was erg aardig en vriendelijk. Het personeel in het ticketgebied heeft training nodig over klantenservice. De dame daar was niet geschikt voor werk. De boot heeft snacks te koop en een toilet wat goed is. De service is meer een taxitype dat mensen naar verschillende stranden brengt. Het gaf ons een goede blootstelling aan de regio vanaf een boot, maar het werd repetitief om aan elk strand aan te meren (bijna twee keer).

Perfect weer, we zaten op het bovendek voor een geweldig uitzicht. Schipper en assistent waren vriendelijk en leken goed geïnformeerd over de Abel Tasman, neem snacks mee als je dat nodig hebt. We kregen te horen dat als we ons zeeziek voelden, we bij een baai konden afspringen en op de terugweg opgehaald konden worden. Gelukkig voor ons waren de zeeën kalm en goed om te weten dat er opties waren. Abel Tasman is prachtig

zeer behulpzaam bij het uitkiezen van de wandelingen.