Kies data
L'Estartit

Natuur & avontuur

L'Estartit Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit L'Estartit: kajaktocht op zee naar de Medes-eilanden

1. Vanuit L'Estartit: kajaktocht op zee naar de Medes-eilanden

Beleef een onvergetelijk kajak-avontuur op zee naar de Medes-eilanden, een van de belangrijkste mariene flora- en fauna-reservaten in de westelijke Middellandse Zee. Peddel om unieke plekken te zien die alleen bereikbaar zijn per kajak en neem een duik in het kristalheldere water van de Costa Brava. Het trefpunt is de winkel van de lokale partner, waar je gids je verwelkomt en je de benodigde uitrusting geeft. Na een veiligheids- en technische instructie, klim je aan boord van je kajak en volg je je gids in dit prachtige natuurreservaat. Kajak langs de 7 eilanden en geniet van het unieke schilderachtige uitzicht op de hele baai terwijl je leert over de flora en fauna van dit beschermde gebied. Voordat je terugkeert, neem je een verfrissende duik en bewonder je het unieke mariene leven op de zeebodem. Je wordt te allen tijde begeleid door je gids en bijgestaan door een boot die je zal slepen voor het geval je dat nodig hebt.  

L'Estartit: probeer te duiken & snorkelen in het Montgrí National Park

2. L'Estartit: probeer te duiken & snorkelen in het Montgrí National Park

Ontdek een van de beste duikplekken aan de Costa Brava tijdens deze prachtige 3-uur durende tour. Ontvang een veiligheidsbriefing en introductie tot duiken terwijl je je voorbereidt op je eerste onderwaterrit. Spring op een duikersboot en vaar naar de prachtige kust van het natuurpark van el Montgrí, een geweldige plek om als beginnende duiker de oceaan in te gaan.   Nadat je vertrouwd bent geraakt met de benodigde ademhalingstechnieken, begin je aan je eerste duik, begeleid door een gekwalificeerde instructeur. Uw persoonlijke gids zal u vergezellen en bijstaan tijdens de hele activiteit.   Besteed tot 20 minuten aan het verkennen van de rustige onderwaterwereld en het zien van een enorme verscheidenheid aan zeedieren. Na de duik heb je tijd om zelf in het gebied te snorkelen voordat je op de boot terug naar de haven stapt.    

Costa Brava dagtour vanuit Barcelona

3. Costa Brava dagtour vanuit Barcelona

Tijdens deze 12-uur durende tour vanuit Barcelona ontdek je de kust van Girona, die 100 jaar geleden gedoopt werd tot de Costa Brava (door zijn kustlijn die uit kleine grotten bestaat). De natuurlijke schoonheid van dit gebied zie je terug in verschillende beschermde gebieden zoals Cap de Creus, de Emporda Marhes en het Marine Reservaat van de Medes-eilanden. Dit gebied was vroeger een plek van toegang, doorgang en wonen van verschillende culturen en beschavingen. Iedere cultuur heeft zijn invloed gehad, zo kun je bijvoorbeeld nog steeds de Griekse en Romeinse plekken in Èmpuries zien. Vertrek vanuit Plaça Catalunya om 08:30 uur en neem de snelweg naar Calella de Palafrugell, een klein vissersdorp met een grote architectonische en natuurlijke schoonheid waar je ook de baai bezoekt met zijn spectaculaire uitzichten. Maak een makkelijke wandeling van 15 minuten over de Camino de Ronda naar het dorpje Llafranc. De Camino de Ronda gaat langs de gehele Costa Brava en was vroeger een smokkelroute. Vandaag de dag ontdek je hier prachtige plekken die normaliter niet toegankelijk zijn. Ontdek het elegante zeedorp Llafranc voordat je naar Pals gaat rond de middag. Dit dorp, dat gesitueerd is op de top van een heuvel, is in zijn geheel geïntegreerd in de middeleeuwse bouw. Op de top vind je een 12e-eeuwse cylindervormige toren die je van ver kunt zien. Geniet van adembenemende uitzichten over Costa Brava en de omgeving vanaf een terras en wandel over de stenen straten van het oude dorp. Waardeer de ronde bogen, de gevels met gepunte ramen en perfect gerestaureerde stenen balkons. Ga verder naar l'Estartit, een belangrijke duikersplek doordat het dichtbij de Medes-eilanden archipel is, met een groot aanbod van flora en fauna. Je hebt vrije tijd om te lunchen en rond te lopen in de stad. Ga om 15:00 uur aan boord van een boot om het gebied vanaf het water te verkennen. Vaar voor 1 uur en 20 minuten  naar de buitenste eilanden voor een spectaculair uitzicht, en ga dan verder naar de prachtige kliffen van de Sierra de Montgrí, alleen bereikbaar per boot. De laatste halte is in de Griekse en Romeinse ruïnes van Èmpuries. Een expert-gids neemt je mee naar de enige plek in Spanje waar een Griekse en Romeinse stad naast elkaar bestaan hebben. Bewonder de overblijfselen van de stadsmuren, de Acropolis, de marktplaats en vele andere gebouwen. Bekijk de Griekse poort die dateert uit de 1e eeuw voor Christus en de Romeinse stadsbezienswaardigheden zoals de mazaïek vloer die in een perfecte staat is, het Forum, de overblijfselen van een Amphitheater en andere beelden en overblijfselen van straatwerken. Keer om ongeveer 18:00 uur terug naar Barcelona. Je komt rond 20:00 uur terug op Plaça Catalunya.

  • Wateractiviteiten
1 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in L'Estartit

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in L'Estartit?

Andere onmisbare dingen om te doen in L'Estartit:

Wat zijn de beste Natuur & avontuur in L'Estartit?

Welke Natuur & avontuur in L'Estartit nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Deze Natuur & avontuur in L'Estartit nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen:

Sitemap L'Estartit

Wil je alle activiteiten in L'Estartit ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over L'Estartit

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 132 beoordelingen

We zijn in behoorlijk goede vorm, dus voor ons was het leuk, maar ik weet niet zeker hoe het was voor sommige van de anderen die moesten stoppen. Bij rustig weer is dit een activiteit die voor iedereen leuk zou moeten zijn, maar bij winderige omstandigheden zou je in goede vorm moeten zijn als je verwacht de tour te beëindigen. De gidsen zijn uitstekend en zeer veilig, dus ondanks de omstandigheden (wind, golven en stroming) voelden we ons te allen tijde goed en veilig.

U kunt een ideale excursie maken met het bewaken van vele agradables y atentos. Er is geen voorafgaande ervaring vereist, er is een mogelijkheid om actief te zijn op het gebied van activiteiten.

Geweldige ervaring. De wateren van het eiland en in een spectaculaire omgeving. De geweldige organisatoren. Helemaal aanbevolen. Bedankt Gabi en bedrijf voor je uitleg en toewijding.

Kajakken met mijn kleinkinderen, geweldige ervaring, we zullen het opnieuw doen, bedankt?

Zeer aangename wandeling, prachtig landschap met stops om af te koelen in het water.