Tropea Natuur & avontuur

Tropea Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

1. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Lipari, vulkaan

Vaar vanuit Tropea op een begeleide dagtocht naar de Eolische eilanden Stromboli, Lipari en Vulcano die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Verken prachtige zwarte zandstranden, zwem in de schaduw van de berg Stromboli, slenter door charmante oude steden en ontdek een schilderachtig uitzicht op zee. Begin je avontuur vanuit de haven van Tropea en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Vaar twee uur op de Tyrrheense Zee totdat u de prachtige kustlijn van het Eolische eiland Stromboli aan de horizon ziet. Zet voet op Stromboli en ontdek het traditionele dorp San Vincenzo met witte huizen en Eolische architectuur. Geniet van uw vrije tijd met de kans om door charmante straatjes te wandelen, de berg Stromboli te bewonderen of te gaan zwemmen aan de zwarte zandstranden aan de kust. Vaar naar Lipari, het grootste van de eilanden waar zoveel te ontdekken valt. Ga sightseeing op de Akropolis en de Lipari-kathedraal of luister naar de vredige geluiden van de oceaan bij Marina Corta en Marina Lunga. Als je op zoek bent naar traditie, ga dan naar het historische centrum. Reis slechts een paar honderd meter naar het zuiden naar het eiland Vulcano. Bewonder de stoomstralen van de vulkaan waarvan wordt gezegd dat het de mythologische thuisbasis van Hephaestus is en trek over het vulkanische pad om te worden weggeblazen door het uitzicht vanaf de krater.

Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

2. Van Tropea: Lipari, Panarea en Stromboli-boottocht van een hele dag

Ga per speedboot naar Lipari, Panarea en Stromboli. Spring aan boord in Tropea en geniet van de rit naar de verschillende eilanden, waarbij je de locaties bij elke halte in je opneemt. Krijg een voorproefje van het Eolische leven en zie typische straten, winkels en de natuur. Begin 's ochtends met het ontmoeten van je gids in de haven van Tropea. Na een korte boottocht arriveert u bij uw eerste stop in Lipari, het grootste, meest bevolkte eiland. Bezoek de basiliek van San Bartolomeo en het kasteel van Lipari. Heb de mogelijkheid om tegen een toeslag een boottocht door het gebied te maken. Ga vervolgens verder naar San Pietro, Panarea. Verken het eiland een paar uur, door de kronkelende straatjes vol winkels, clubs en restaurants. Passeer Capo Milazzese en het beroemde strand van Cala Junco. Bezoek het charmante dorpje San Vincenzo en ontdek meer traditionele restaurants en winkels. Kom oog in oog te staan met de berg Stromboli, naar verluidt een van de meest actieve vulkanen op aarde, waar elk half uur kleine explosies kunnen worden gevoeld. Ga terug naar de boot en vaar om Strombolicchio heen. Stop onder de vulkaan om de Sciara Del Fuoco te bewonderen. Als de avond valt en de avond nadert, keert u met de boot terug naar Tropea.

Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

3. Van Tropea: begeleide dagtour door Stromboli, Panarea, Lipari

De Eolische eilanden zijn natuurlijke wonderen die ontdekt moeten worden en de beste manier om dit te doen is ongetwijfeld per boot. Neem deel aan een minicruise naar de Eolische eilanden om een overzicht te krijgen van deze prachtige eilanden, elk verschillend van de andere, en in slechts één dag zul je de eigenaardigheden van elk eiland kunnen begrijpen. Wind en zon hebben het karakter en de identiteit van de eilandbewoners gevormd. Een zee vol vissen en schoon, grotten en zeer hoge kliffen, stapels en stranden met fijn zwart zand, solfataras en bergen van wit puimsteen, en alle charme van de omgeving van het eiland. Ondanks de wisselvalligheden van de geschiedenis en de veranderingen die door de moderne wereld zijn opgelegd, heeft deze identiteit overleefd met zijn gewoonten en tradities. De archipel van de Eolische eilanden, ten noorden van de Siciliaanse kust, in de provincie Messina, werd in 2000 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Zeven eilanden van vulkanische oorsprong, waarvan sommige nog behoorlijk vulkanisch actief zijn. Het grootste eiland is Lipari, gevolgd door Salina. Het kleinste, Panarea, is ook het meest exclusieve eiland, waar VIP's de voorkeur aan geven. Stromboli heeft dankzij de intense vulkanische activiteit van "Iddu" de laatste jaren een sterke toename van het toerisme gezien. Vulcano blijft een zeer populair eiland, zowel voor de spa als voor de toeristische attracties. Ten slotte zijn Filicudi en Alicudi, ten westen van de archipel en dichtbij Palermo, de eilanden voor liefhebbers van natuur en rust. Alicudi circuleert geen voertuigen en wordt gekenmerkt door een wild en ongerept gebied, ideaal voor een perfecte Siciliaanse mix van strandvakanties en trekking.

  • Wateractiviteiten
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Tropea

Wil je alle activiteiten in Tropea ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.