Datums kiezen

MotławaTours

Motława Tours: onze aanbevelingen

Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

1. Gdańsk: stadsrondvaart op een historisch Pools rivierschip

Ontdek Gdańsk vanaf het water aan boord van een replica van een Pools rivierschip dat meer dan 400 jaar in dienst was. Dit gezellige, houten schip met 12 ruime zitplaatsen, dat voornamelijk in de 18e eeuw werd gebruikt brengt je naar plaatsen waar grote schepen niet kunnen komen en het kleine aantal passagiers zorgt voor een aangename en speciale ervaring. Start de vaart vanuit de voormalige scheepswerf van Gdańsk, die ooit de werkplaats was voor bijna 18.000 mensen en waar bezoekers meer dan 170 jaar niet mochten komen. De scheepswerf van Gdańsk werd na 1945 gevestigd, ter vervanging van de voormalige Duitse scheepswerven. Dit is de oorsprong van de 'solidariteitsbeweging' die in 1980 begon en tot de val van het communisme in Polen leidde. Vaar vervolgens over de rivier de Motlawa naar het oude stadscentrum. Je zult er veel toeristische attracties zien, waaronder de ruïnes van het kasteel Teutoonse, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, gezellige oude woonhuizen en de nieuwe omgeving. Volg een route waarmee je ook monumenten en nieuwe gebouwen van Ołowianka en het eiland Spichlerze te zien krijgt. Deze vaart is uniek en de enige manier om de gespecialiseerde schepen, de kranen in de haven, die het symbool van de stad zijn en de binnenkade van de haven van Gdańsk van dichtbij te kunnen zien.

Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

2. Gdańsk: cruise bij zonsondergang op een historische Poolse boot

Ervaar een adembenemend uitzicht op de ondergaande zon tegen de achtergrond van scheepswerfkranen. Ontdek Gdańsk vanuit een waterperspectief aan boord van een replica van een Poolse rivierboot die al meer dan 400 jaar wordt gebruikt. Een intieme, houten en ruime 12-persoons boot brengt u naar plaatsen die voor grote schepen niet beschikbaar zijn, en dankzij het lage aantal passagiers voelt u zich op uw gemak en speciaal. Start de cruise vanuit de voormalige delen van de scheepswerf van Gdańsk, die meer dan 170 jaar niet beschikbaar was voor bezoekers. Ga vervolgens op een cruise op Motława - het centrum van de oude stad. Bekijk vele toeristische attracties, waaronder de ruïnes van het Duitse kasteel, waterpoorten die naar de stad leiden, de beroemde houten kraan uit de 15e eeuw, charmante oude huurkazernes en hun nieuwe omgeving. Volg een route die u ook monumenten en nieuwe gebouwen van het Ołowianka-eiland en het graanschuureiland laat zien. Deze reis is ook een unieke en enige kans om gespecialiseerde schepen, de kranen van Gdansk, van dichtbij te zien.

Gdańsk: rondvaart door de oude binnenstad van Gdansk

3. Gdańsk: rondvaart door de oude binnenstad van Gdansk

Bewonder de bezienswaardigheden van Gdańsk met een privérondvaart over de rivier de Motlawa. Glijd rustig door het water aan boord van een milieuvriendelijke, elektrische boot en bekijk de stad vanuit een ander perspectief. Spring aan boord en begin je sightseeingavontuur in Gdańsk. Leun achterover en ontspan in comfortabele stoelen met zachte kussens en dekens. Voel je vrij om ook een drankje te kopen uit de minibar aan boord. Vaar langs de historische waterpoorten van de stad, waaronder de St. Mary's Gate, Stragglers Gate, St. John's Gate en de Holy Spirit Gate. Bewonder de beroemde kraan van rode baksteen, het Soldek-museum en het Tweede Wereldoorlog-museum vanaf het water. Passeer de voetgangersbrug van Olowianka en bekijk de voormalige pakhuizen op Granary Island die zijn omgetoverd tot een chique buurt. Keer terug naar het startpunt aan het einde van de cruise. Geachte heer mevrouw, Bedankt voor uw interesse in ons aanbod van cruises rond Gdansk. We bieden cruises van een uur aan met een lengte van maximaal 40 minuten, waarbij routes door het centrum van Gdansk worden afgelegd. De definitieve route van de cruise moet worden overeengekomen. De kosten van de cruise bedragen 55 PLN per persoon, inclusief begeleiding van twee schippers. Onze boot is geschikt voor maximaal 8 personen. Onze boot is uitgerust met een geluidssysteem dat via Bluetooth kan worden aangesloten. We raden ten zeerste de cruiseroute aan, die onder andere de Groene Brug, het Blue Lamb Museum, de Frog Crow, de Cow Gate, de Green Gate, het Island of Granaries, de Water Gates omvat: St. Mary's, Straganiarska, St John's, Holy Spirit, Gdansk, Crane-Crane, St. Spirit Bridge, Gdansk Marina, Sołdek Museum, Lead Bridge, Second World War Museum, Polish Hook, Imperial Shipyard, Gdansk Shipyard, New Motlawa en de Stone Lock. Onze boot ligt in het hart van Gdansk, vlakbij de Groene Brug. Na het oversteken van de brug en tegenover Dlugi Targ (waar Neptune zich bevindt), bevindt de boot zich aan de linkerkant van de brug. Om onze locatie gemakkelijk te vinden, raden we aan om "Boot & Fiets" in Google Maps navigatie in te voeren. Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze cruises!

Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

4. Gdańsk: Sightseeing-catamarancruise op de rivier de Motlawa

Verken de bezienswaardigheden langs de Motlawa-rivier in Gdańsk tijdens deze rondvaart per catamaran. Stap terug in de tijd terwijl je via je audiogids meer te weten komt over de geschiedenis van de beroemdste monumenten van de stad. Bewonder bezienswaardigheden zoals de Poolse Hoekkaap, het eiland Ołowianka en het graanschuureiland. Begin je zeilavontuur vanaf de halte van de watertram op de linkeroever van de wijk Old Motlawa bij de Green Bridge-uitbreiding van Dluga Street. Bekijk de Groene Poort van dichtbij en vaar langs de 15e-eeuwse kraan van het Scheepvaartmuseum. Vaar langs de levendige vismarkt en de moderne flatgebouwen in Brabank. Bekijk de oude boten in de jachthaven van Gdansk en zie een deel van de Vistula-rivier. Maak foto's van de Poolse Hook-kaap en grote industriële kranen op de scheepswerven van Gdansk. Ga langs de overblijfselen van een muur van een Teutoons kasteel en vaar langs de Dlugie Pobrzeze-promenade. Zie hoe de pakhuisruïnes op het graanschuureiland zijn herontwikkeld en geniet van het uitzicht op het eiland Ołowianka. Beëindig je tour door terug te keren naar Green bridge.

Gdansk: City Sightseeing Tour per golfkar

5. Gdansk: City Sightseeing Tour per golfkar

Wij nodigen u uit om samen met ons Gdansk te verkennen in een comfortabele golfkar! Geniet van het zien van de meest interessante en historische plekken in de stad en haar geschiedenis. Onze goed voorbereide gidsen richten zich erop om van uw tour een unieke en onvergetelijke ervaring te maken. We zijn toegewijd aan klanttevredenheid. De tours die wij aanbieden zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en ook voor mensen met een handicap. We bieden ook gepersonaliseerde rondleidingen aan. Als u zich zorgen maakt of speciale verzoeken wilt doen, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder. Wil je de stad Gdańsk, haar geschiedenis en cultuur van dichtbij leren kennen, dan is een rondreis met ons de beste optie. Welkom!

Gdansk: avondkajaktocht

6. Gdansk: avondkajaktocht

Veel bezoekers aan Gdansk kiezen voor een rondvaart, maar met een kajaktocht kun je een unieke kant van de stad ontdekken. Begin aan een beginnersvriendelijke kajak met eenvoudig te leren technieken - een must voor elke toerist in deze prachtige Poolse havenstad. Krijg 's avonds een ander perspectief op de historische waarde van de hoofdstad terwijl je door de grachten peddelt. Profiteer van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die niet toegankelijk zijn voor cruiseschepen. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je 2 van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island. Baan je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals Gdansk Shipyard en het Polish Baltic Philharmonic.

Gdańsk: privéwandeling door de oude stad met legendes en feiten

7. Gdańsk: privéwandeling door de oude stad met legendes en feiten

Gdansk is de belangrijkste zeehaven en het industriële centrum van Polen en een symbolische plek waar de ineenstorting van het communistische Oostblok begon met de Solidariteitsbeweging. Ontdek de fascinerende historische feiten en legendes over deze historische industriële kustplaats. Word verliefd op de prachtige oude binnenstad van Gdansk. Tijdens de 2 uur durende tour leer je basisinformatie over de stad, met tips over de beste lokale restaurants, pubs en souvenirwinkels. De tour begint bij de hoofdingang van de middeleeuwse stadsmuur, Upland Gate (Brama Wyzynna), en gaat verder langs de Golden Gate en langs de historische Dluga-straat naar de Lange Markt. In het kloppende hart van de oude stad ziet u middeleeuwse architectonische monumenten zoals het stadhuis van Gdansk, het Gouden Huis en de 17e-eeuwse Neptunusfontein. Je bezoekt ook een voormalige ontmoetingsplaats van de kooplieden van de stad, Artus Court (Dwor Artusa), dat nu dienst doet als filiaal van het Gdansk History Museum met collecties van lokale geschiedenis en kunst. Volg je privégids naar de Green Gate om te genieten van het schilderachtige uitzicht op de Motlawa-rivier. De volgende bezienswaardigheid is de torenhoge St. Mary's Basilica. Stap binnen in een van de grootste bakstenen kerken ter wereld en zie de grote zaalkerk met een sierlijk altaar, een orgelstel en een koninklijke kapel. De wandeling eindigt bij de 17e-eeuwse Grote Wapenkamer, een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in de stad. Kies de optie van 3 uur om nog meer over Gdansk te leren en andere delen van de charmante oude stad te bezoeken. De uitgebreide route omvat de eilanden op de rivier de Motlawa. Maak een wandeling over het herontwikkelde eiland Wyspa Spichrzow om oude bakstenen constructies en ruïnes van pakhuizen te zien en leer over de historische achtergrond van de handel in de stad. In de oude binnenstad van Olowianka ziet u ook de prachtige Baltische Symfoniezaal van rode baksteen. Kies de optie van 4 uur om je Gdansk-ervaring te verrijken met een bezoek aan de St. Bridget-kerk. Dit verborgen juweel in de oude binnenstad is vooral bekend als toevluchtsoord voor de leiders van Solidarnosc onder de staat van beleg. Op een van de enorme kerkdeuren zijn verschillende Solidariteit-scènes te zien van augustus 1980 tot de afkondiging van de staat van beleg in december 1981. Naast de fascinerende historische achtergrond, pronkt de kerk ook met religieuze kunstvoorwerpen en een opmerkelijk barnsteenaltaar, gemaakt uit de meest herkenbare grondstof van deze regio. De optie van 6 uur geeft je een complete ervaring van Gdansk, met een route die zich uitstrekt van de oude stad tot de hoofdstad. Bekijk het Monument voor de gevallen scheepswerfarbeiders van 1970, ter nagedachtenis aan de arbeiders die zijn omgekomen bij de anticommunistische rellen, en bezoek het European Solidarity Centre. In dit moderne museum leer je over de Solidariteitsrellen en de prominente vakbondsbeweging die het einde van de communistische regering in Polen inluidde. Dit is een must voor de geschiedenisfanaten!

Magiczny Rejs Eko Katamaranem ku Zachodzącemu Słońcu

8. Magiczny Rejs Eko Katamaranem ku Zachodzącemu Słońcu

Vervoer jezelf door tijd en ruimte om de spectaculaire zonsondergang te bewonderen, omringd door majestueuze historische kranen op de scheepswerf van Gdansk. Het is een bijzondere ervaring die moeilijk onder woorden te brengen is. Sluit even je ogen en stel je voor dat de zon langzaam naar de horizon zakt, smeltend in warme tinten goud en oranje. Dit uitzicht is nog adembenemender tegen de rauwe, industriële sfeer van de scheepswerf. Elke kraan, beladen met geschiedenis en kracht, vormt de achtergrond voor dit ongelooflijke natuurspektakel. Vul je longen met de frisse zeebries en voel de energie van deze plek die al tientallen jaren getuige is van belangrijke gebeurtenissen. De scheepswerf van Gdansk is een symbool van vrijheid en solidariteit, en nu wordt het een getuige van deze buitengewone prestatie terwijl de zon haar nachtelijke dans aangaat met de verlichte kranen. Laat dit moment je kleine geheim zijn, te diepgaand om te beschrijven. Laat het in je hart en geest zinken, je een gevoel van harmonie geven en je herinneren aan de schoonheid die ligt in de combinatie van geschiedenis, natuur en de menselijke geest. De zonsondergang in het gezelschap van historische kranen op de scheepswerf van Gdansk is een onvergetelijke ervaring die de grenzen van woorden overstijgt.

Gdansk: begeleide kajaktocht

9. Gdansk: begeleide kajaktocht

Ga mee op een kajaktocht en ervaar Gdansk aan het water. Veel toeristen maken een veerboot, maar met een kajaktocht kun je een kant van de stad verkennen die de meeste mensen niet zien. Geniet van een beginnersvriendelijke kajaktocht met gemakkelijk te leren technieken. Krijg een ander perspectief op de historische waarde van de belangrijkste stad, peddel door grachten en geniet van de vrijheid om toegang te krijgen tot locaties die ontoegankelijk zijn voor toeristische veerboten. Terwijl je de rivier af peddelt, passeer je twee van de belangrijkste eilanden van Gdansk, Granary Island en Olowianka Island, en baan je je een weg langs attracties zoals The Crane, Olowianka Footbridge, het prachtige Radunia-kanaal, evenals de Gdansk Shipyard en de Polish Baltic Philharmonic .

Wandeltocht van 2 uur door de oude binnenstad van Gdansk

10. Wandeltocht van 2 uur door de oude binnenstad van Gdansk

Verken de compacte oude binnenstad van Gdansk en zie een unieke mix van gotische, renaissance- en maniëristische architectuur langs enkele van de mooiste straten en pleinen van Europa. Perfect voor mensen met beperkte tijd om te verkennen, een professionele gids zal je kennis laten maken met een interessant assortiment monumenten en onderweg fascinerende verhalen vertellen. Begin bij de Gouden Poort, ooit onderdeel van de vestingwerken van de oude stad. Ga verder naar de martelkamer, waar tot het midden van de 19e eeuw executies werden uitgevoerd. Ga vervolgens naar de 16e-eeuwse Upland Gate, de belangrijkste toegangspoort tot de oude stad, waar de koning van Polen vanuit Warschau in de stad zou aankomen. Vervolg over de Koninklijke Weg naar de Lange Markt en het stadhuis. Het middelpunt van de Lange Markt is de Neptunusfontein van de zeegod. Loop naar de oevers van de Motława-rivier voordat je The Crane bezoekt en het gouden handelstijdperk van de stad onthult. Passeer de St. Mary's Church, waarvan wordt aangenomen dat het de grootste bakstenen kerk ter wereld is, om te eindigen bij de imposante Great Armory, een van de mooiste voorbeelden van renaissance-architectuur in de stad.

23 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 2

Veelgestelde vragen over Motława-Tours

Welke andere activiteiten dan Motława-Tours zijn de moeite waard in Pommeren (woiwoidschap)?

Andere activiteiten in Motława

Wil je alle activiteiten in Motława bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Motława

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 118 beoordelingen

Leuke trip op het water zonder dat het heel druk is. Leuk om Gdansk vanaf het water te zien. Jonge gids die veel wist te vertellen. Wel een beetje een uithoek bij de oude scheepswerf.

Nice tour overall; nice little stops and the right amount of information during the tour so it doesn’t get boring.