Kies data

Dingen om te doen Monopoli

Monopoli: De beste dingen die je niet wil missen

Polignano a Mare: boottocht met prosecco en snacks

1. Polignano a Mare: boottocht met prosecco en snacks

Een ongelooflijke en emotionele boottocht naar de grotten van Polignano a Mare. Verken met ons de kust van Monopoli en Polignano a Mare. Bezoek aan de belangrijkste grotten van het gebied, waaronder de beroemde Grotta Palazzese, het Lama Monachile-strand, Cala Paura, Grotta Ardito, Grotta Azzurra, Grotta delle Rondinelle, Grotta delle Monache en het eiland San Paolo. Tijdens de cruise zal er een stop zijn om een bad te nemen en te ontspannen onder het maanlicht. Ten slotte bieden we aan boord een glas Prosecco en een typisch Apulische snack "taralli" aan.

Wandeltocht in de prachtige Monopoli

2. Wandeltocht in de prachtige Monopoli

Monopoli is een perfecte combinatie van ouderwetse charme en geweldige stranden; een prachtige, typisch, pittoreske Apulische stad, die ondanks zijn onbetwistbare charme zijn traditionele identiteit weet te behouden. Veel schilderachtige smalle straatjes, mooie pleinen en een pittoreske haven om op te starten. De oude stad is een typische Apulische parel vol met schilderachtige smalle straatjes, mooie pleinen, interessante huizen en een pittoreske haven. Tijdens de wandeling bezoekt u het kleine kasteel, dat zich op een zeer schilderachtig plein bevindt. De huizen en kleine gebouwen zijn charmant. Je loopt door een poort van een boog die uitkomt op de zee met een mooie wandeling langs de haven. Dit is een heel schattig kasteel en het beste deel ervan is het uitzicht over de blauwe wateren van Monopoli, met zijn karakteristieke dorpsomgeving en vissershaven. Vervolgens ziet u de barokke kathedraal gewijd aan de Madonna della Madia beschermer van de stad, een verbazingwekkende basiliek. Schijnbaar klein, het blijkt een enorme kathedraal te zijn met verbazingwekkende ornamenten van binnenuit. Zeer uitbundig versierd met goud en een verscheidenheid aan marmer in verbluffende kleuren. Het aantal zijaltaren langs beide zijden van de grote zaal is verbluffend. Het is moeilijk om je een fantastisch stadsbeeld voor te stellen: smalle steegjes, bogen, torenhoge torens, een fort, oude stenen muren, licht dat uit tientallen verschillende richtingen komt, en een kristalhelder zwemstrand, net buiten de poorten. Het is een fotografische droom.

Monopoli: Legends en Gastronomie Tour

3. Monopoli: Legends en Gastronomie Tour

Je ontmoet de lokale gids in Largo Plebiscito, vanwaar je begint te wandelen door het historische centrum van Monopoli, een doolhof van smalle straatjes die kleine kunstschatten verbergen. Je gids zal je leiden en je het verhaal vertellen van de Madonna die uit de zee komt, zo geliefd bij de inwoners van de stad. Je bezoekt de kerk en zijn kleine ondergrondse, en leert ook over de legende die in de muren van het kasteel wordt bewaard. Daarna laat je gids je de beste plekken zien waar je sandwiches met vis, het beste Monopoli-ijs, de lekkerste koffie of het beste restaurant voor een speciaal diner kunt proeven. Als u aan het einde van uw tour enkele typische producten wilt proeven, zal uw gids u graag vergezellen.

Privérondleiding van Conversano: ontdek het oude Norba

4. Privérondleiding van Conversano: ontdek het oude Norba

Begin je rondleiding door een prachtig Normandisch kasteel te verkennen met vele zalen waar edelen gasten zouden hebben ontvangen. Dit is ook de statige trouwlocatie van graaf Giangirolamo II Acquaviva d'Aragona. U zult schilderijen uit de 17e eeuw van Paolo Finoglio bewonderen, zoals La Gerusalemme Liberata. Vervolgens dwaal je door het klooster van San Benedetto di Conversano, dat is gewijd aan de heilige van Norcia. Het klooster wordt over het hoofd gezien door een elegante barokke klokkentoren en het middeleeuwse klooster biedt een adembenemend uitzicht op de zeven romaanse drievoudige poorten. Ook gehuisvest in het klooster is het belangrijke archeologische gedeelte van het openbare museum. Presentatie van artefacten uit de prehistorie tot het Romeinse tijdperk: paleolitische vuurstenen en lithische gereedschappen uit de grotten van Conversano en Monopoli. Bewonder de Apulische romaanse stijl Catherdral van Conversano, gewijd aan Santa Maria Assunta, het heeft een elegante gevel met een 15e eeuws roosvenster. Het interieur behoudt drie beuken die prachtige motieven weergeven op de Byzantijns geïnspireerde kolommen. Ondanks het vuur van 1911 dat de meeste werken vernietigde, bewaart de kathedraal nog steeds een groot fresco van de Pisan-school, een houten kruisbeeld en het icoon van de Madonna della Fonte, de patroonheilige van Conversano.

Beschikbare activiteiten

  • Privétours
  • Wateractiviteiten
4 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Monopoli

Wil je alle activiteiten in Monopoli ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.