Belevingen in

Kusadasi

Van oude monumenten tot een bruisend nachtleven, deze badplaats biedt voor elk wat wils.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Kuşadası: de beste activiteiten en bezienswaardigheden

Dit havenstadje aan de Egeïsche kust van Turkije groeit rap uit tot favoriete bestemming; geen wonder, met die zonnige stranden, eeuwenoude monumenten, fantastische shopgelegenheden en een opwindend nachtleven. Hier een aantal hoogtepunten.

 • Pamukkale

  1. Pamukkale

  Dit wonderlijke landschap heeft de bijnaam "Katoenkasteel" gekregen. Maak een tour langs de ruïnes van Hierapolis en geniet van de warmwaterbronnen.

 • Ephesus

  2. Ephesus

  Ephesus werd in de 10e eeuw voor Christus gesticht en staat vol klassiek-Griekse monumenten, zoals de Bibliotheek van Celsus. Makkelijk te bereiken vanuit Kuşadası!

 • Tempel van Artemis

  3. Tempel van Artemis

  Deze tempel, gewijd aan godin Artemis, is misschien wel de beroemdste ruïne in Ephesus. Het was één van de oorspronkelijke Zeven Wereldwonderen; en het eerste dat werd vernield.

 • Basiliek van St. Johannes

  4. Basiliek van St. Johannes

  Deze kerk werd gebouwd op de plek waarvan men geloofde dat Johannes de Apostel er lag begraven. Pelgrims naar Ephesus gebruikten het stof naast de kerk als geneesmiddel!

 • Huis van de Maagd Maria

  5. Huis van de Maagd Maria

  Volgens de katholieke overlevering is dit bescheiden stenen huisje de plek waar Maria haar laatste jaren doorbracht. Oud is het in elk geval zeker!

 • İsa Bey Moskee

  6. İsa Bey Moskee

  Ga op pad naar de heuvels van Ayasluğ en ontdek deze 14e-eeuwse moskee, die is gebouwd naar het model van de Grote Moskee in Damascus. In 1934 is het gedeeltelijk geërodeerde gebouw gerenoveerd.

 • Ephesus Archeologisch Museum

  7. Ephesus Archeologisch Museum

  Als je de ruïnes van Ephesus leuk vond, zal dit museum je ook bekoren. Duik in de uitgebreide collectie archeologische opgravingen uit de regio in dit recent heropende museum.

Plan je bezoek

 • Wanneer gaan?

  Het weer in Kusadasi is het hele jaar lekker, hoewel het in de winter net te fris zal zijn om er echt een srandvakantie van te maken. Tussen mei en oktober is de hemel helder en de temperatuur heerlijk.

 • Hoe ver is het van Istanbul?

  Kusadasi ligt 575 km van Istanbul; je kunt er naartoe rijden via de E881. Een trein of vliegtuig pakken kan ook, en helemaal leuk is een veerpont langs de Egeïsche kust!

Goed om te weten

 • Taal
  Turks
 • Valuta
  Turkse lira (₺)
 • Tijdzone
  UTC (+02:00)
 • Landnummer
  +90
 • De beste periode voor een bezoek
  Het weer is nooit onaangenaam, maar tussen mei en oktober is het heerlijk, vooral als je ook van het strand wil genieten.

Sitemap Kusadasi

Wil je alle activiteiten in Kusadasi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kusadasi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 657 beoordelingen

Deze tour was echt geweldig Super geweldige gids en chauffeur Voordat je naar een fabriek werd gereden, werd je gevraagd of je wilde gaan winkelen of iets buiten de tour wilde zien. We besloten het niet te doen en werden toen naar het hotel gereden. De gids was zeer goed opgeleid en je kreeg veel waardevolle informatie. Je hebt ook genoeg vrije tijd.

We hebben echt een geweldige dag gehad zelfs met onze baby van bijna 7 maandje was het super goed te doen eje werd goed geholpen met in het water te komen met de baby wij hebben genoten. Het eten was super en er was een geweldige fotograaf aan boord die mooi foto s maak voor een klein prijsje!!! Super lieve man zeer kind vriendelijk allemaal

Super service, prive tour gehad. Was echt prachtig ook super fijn dat alles op ons eigen tempo ging was niet tijd gebonden. Heerlijk gezwommen was gelukkig niet zo druk! Ga zeker opnieuw boeken. Husseyn heeft ons een unieke ervaring gegeven zeker een die we niet snel vergeten.

Een hele leuke activiteit zeker een aanrader! Opgehaald en terug gebracht naar het hotel. Vriendelijk personeel. Personeel geeft een gerust gevoel tijdens het uitleggen van het activiteit waardoor het ook zeker veilig was!

Busje mooi op tijd. Alles goed geregeld ! Gids wist wel te vertellen.