Rondleiding

Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

Granada: ticket en rondleiding Alhambra en Nasridenpaleizen

Activiteitenaanbieder: Andalucia Travel Experience

Vanaf € 45 per persoon

Ontdek het paleizenterrein van het Alhambra en de Generalife tijdens een 3 uur durende rondleiding door het complex, inclusief de Nasridenpaleizen. Kies uit een privébeleving of in een kleine groep.

Over deze activiteit

Annuleringsbeleid
Annuleer tot 2 dagen van tevoren voor een terugbetaling van 60%
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 3 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Sla de rij voor de kassa over
Tourgids
Frans, Spaans, Engels, Italiaans, Duits
Audiogids optioneel
Italiaans, Duits
Privé- of kleine groepen mogelijk

Je belevenis

Highlights
 • Wees zeker van je toegangsbewijs voor het Alhambra, inclusief de Nasridenpaleizen
 • Profiteer van toegang tot het volledige monument, inclusief de paleizen en tuinen van de Generalife, de Medina en de Alcazaba
 • Krijg samen met je groep toegang met voorrang tot het complex en de Generalife
 • Laat je rondleiden door de beroemde Nasridenpaleizen en de adembenemende Leeuwenhof
 • Kies voor een tour in een kleine groep of een privétour
Volledige beschrijving

Krijg een idee van het middeleeuwse Granada tijdens deze onvergetelijke rondleiding over het terrein van het Alhambra en de Generalife, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontspan, wetende dat je ticket voor de paleiselijke stad toegang verschaft tot de Nasridenpaleizen, het Alcazaba-fort en het terrein van de Generalife. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids.  Je deskundige lokale gids haalt je op bij het complex, zodat je er zeker van bent dat je het terrein via een speciale groepsingang betreedt. Ook als je het paleis van de Generalife binnen gaat, kun je gebruik maken van een aparte groepsingang.  Geniet van de kalmte van het oude zomerpaleis van de emir in de Generalife, waar je onder andere een prachtige rozentuin, groene binnenplaatsen en ontspannende waterpartijen kunt vinden. Kom alles te weten over de geschiedenis van de stad Granada en het Alhambra in deze rustige omgeving.  Je gids neemt je mee naar de Nasridenpaleizen, de oude Moorse paleizen, waar je van dichtbij de iconische islamitische decoraties kunt bestuderen. Bewonder de kleurrijke geometrische tegels en diverse waterpartijen op de binnenplaatsen, waaronder de beruchte 'Patio de los Leones' ofwel de Leeuwenhof.

Liefhebbers van architectuur en kunst kunnen hun hart ophalen aan de kenmerkende islamitische en Mudéjar-stijlen op het terrein. Bezoek de Alcazaba samen met je gids en bekijk de koninklijke vesting, die zo sterk is dat 'ie nog voor eeuwen na de bouw kon werden gebruikt.

Beklim de trappen van de uitkijktoren en geniet van het prachtige uitzicht over Granada, inclusief de wijken Albaicín en Sacromonte. Neem na afloop van de tour de tijd om het complex zelf te verkennen, of je nu langer wilt doorbrengen in de schitterende tuinen of andere plekken zoals het Paleis van Karel V, een renaissance-paleis dat uit de 16e eeuw stamt, wilt bezoeken. Geniet vanaf tal van uitkijkpunten in het Moorse paleizencomplex van het adembenemende uitzicht op de oude Arabische wijk van Granada, Albaicín.

Inbegrepen
 • Tickets voor het hele Alhambracomplex, inclusief de Nasridenpaleizen, het paleis en de tuinen van de Generalife en het Alcazaba-fort
 • Officiële gids
 • Audiosysteem zodat je de gids goed kunt horen
 • Toegang tot de 'ticketloze' stukken van het Alhambracomplex na afloop van de rondleiding
 • Ophaal- en terugbrengservice
Niet geschikt voor
 • Rolstoelgebruikers

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Ontmoet elkaar in de Café Bar op Avda. del Generalife, naast het Alhambra-loket. Zoek naar je gidsen die wachten op de kleine binnenplaats tussen de souvenirwinkel en de Café Bar (naast het loket en de ingang).

Openen in Google Maps ⟶
Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Comfortabele schoenen
 • Water

Goed om te weten

 • Om de tickets voor het Alhambra-complex te kunnen reserveren, moeten alle deelnemers hun volledige naam, geboortedatum en ID-nummer opgeven bij het afrekenen. Tickets kunnen niet worden gegarandeerd als deze informatie niet wordt verstrekt tijdens het boekingsproces
 • Profiteer van een pauze van 5-10 minuten tijdens de tour
 • Met je ticket heb je slechts één keer toegang tot de Nasrid-paleizen, het Generalife-paleis en Alcazaba met je gids
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 2805 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,5/5
 • dienstverlening
  4,6/5
 • organisatie
  4,6/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Super rondleiding, ook al was het even zoeken naar het Meeting point(zit echt tegen de hoofdingang aan, schuin tegenover het winkeltje). Of loop naar de ingang met de meute mee naar de incheck, en de Bar ziet u recht voor u. De start was op z'n Spaans(enkele minuten van te voren verscheen de Guide).

8 juni 2022

Carmen was een fantastische gids, die zeer veel vertelde. En alle vragen van ons wist te beantwoorden. Ze leidde ons op zeer proffesionele wijze door het zeer grote complex. Carmen was vriendelijk en kundig. De ontmoetings plaatst was wat lastig te vinden, maar er kwam al heel gauw een zeer herkenbare medewerker

24 mei 2022

Maandag 25 april hebben wij een fantastische rondleiding in het Al Hambra mogen meemaken. Onze gids Ana wist ons gedurende 3 uur te boeien met een enorme dosis kennis en wetenswaardigheden. En dat allemaal in een hoog tempo om zoveel mogelijk te kunnen zien. Excursie onder leiding van Ana is een aanrader.

27 april 2022

Product ID: 285662