Rondleiding

Berlijn: tour plenaire zaal, koepel & regeringswijk

Berlijn: tour plenaire zaal, koepel & regeringswijk

Snel uitverkocht

Vanaf € 15 per persoon

Snel uitverkocht

Geniet van een rondleiding door de Berlijnse parlementswijk en bezoek de kamer en koepel van de Rijksdag. Kom meer te weten over de geschiedenis, architectuur en politiek in het hart van politiek Berlijn.

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 4 dagen van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Bekijk na het boeken je voucher voor meer informatie.
Duur 2 - 2.5 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Duits, Engels
Audiogids optioneel
Duits
Privé- of kleine groepen mogelijk

Je belevenis

Highlights
 • Ontdek de politieke en historische achtergrond van Berlijn en zie het parlement en de regeringswijk van de hoofdstad
 • Bezoek de plenaire zaal en/of de koepel van de Rijksdag
 • Kom meer te weten over de geschiedenis van Berlijn
 • Hier krijg je een blik achter de schermen van wat er gaande is in de Rijksdag
 • Profiteer van het adembenemend panoramisch uitzicht over Berlijn en luister naar interessante verhalen van je deskundige gids
Volledige beschrijving

Tijdens deze rondleiding door het parlement en de regeringswijk van Berlijn, maakt u kennis met een deel van de politieke geschiedenis van Duitsland. Begin je reis op Pariser Platz en ga verder naar het parlement en de regeringswijk.

Leer meer over beroemde gebouwen zoals Hotel Adlon of de Brandenburger Tor en bekijk de bezienswaardigheden vanuit een ander perspectief. Steek de historische sectorgrens over bij de Brandenburger Tor en krijg interessante informatie over het Reichstag-gebouw en de gecompliceerde locatie bij de Berlijnse Muur.

Beklim vervolgens de koepel van de Reichstag om meer te weten te komen over de taken en plichten van de Bondsdag. Luister naar het fascinerende verhaal achter het Reichstag-gebouw, de transformatie ervan tot een modern monument ontworpen door Lord Foster, en over het interessante ecologische concept waarop Foster's werk is gebouwd.

Ervaar Berlijn van bovenaf, geniet van de skyline van de stad en leer meer over de geschiedenis van de stad.

Inbegrepen
 • Begeleide tour
 • Registratie voor gratis bezoek aan de koepel van de Reichstag (afhankelijk van weersomstandigheden, veiligheidssituatie en conferenties - niet gegarandeerd!)
 • Vervoer naar het trefpunt

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Trefpunt

Het trefpunt hangt af van de geboekte optie.

Belangrijke informatie

Niet vergeten mee te nemen

 • Paspoort of identiteitskaart

Goed om te weten

 • Houd er rekening mee dat het ontmoetingspunt niet de Reichstag is, maar de juwelier voor Hotel Adlon
 • Op bepaalde data kan het bezoek aan de koepel worden gecombineerd met een bezoek aan de Plenarsaal om een vrije meningsuiting van de Bondsdag te horen (30 minuten, geen garantie)
 • De Bondsdag kan boekingen voor een bezoek aan de koepel op korte termijn annuleren. Als dit het geval is, wordt u gebeld
 • De geboekte tijd kan niet altijd worden gegarandeerd. Zorg ervoor dat uw reisschema niet te druk is, aangezien de eigenlijke tour tot 2 uur later kan plaatsvinden dan gepland
 • De koepel van de Reichstag is gratis te bezoeken
 • Boekingen kunnen niet worden geannuleerd
Klantenbeoordelingen

Gemiddelde beoordeling

4,8 /5

gebaseerd op 5178 beoordelingen

Beoordelingsoverzicht

 • Gids
  4,8/5
 • prijs / kwaliteit
  4,6/5
 • dienstverlening
  4,7/5
 • organisatie
  4,7/5

Sorteer op:

Soort reiziger:

Beoordeling:

Dit was een geweldige rondleiding. Ik was eigenlijk nogal verrast hoe informatief het was. Stefan was een geweldige gids en was zeer informatief, niet alleen over de Reichstag maar ook over de geschiedenis van de omgeving. Een briefing over het parlement krijgen was ook erg interessant en zeker een bezoek waard. We hebben enorm genoten van deze activiteit en waren verrast hoe goed de tour was. Stefan de gids maakte het ook erg leuk.

Verder lezen

11 juli 2021

Het was een zeer regenachtige en stormachtige dag. Mijn man en ik waren 15 minuten te vroeg op het ontmoetingspunt. Onze gids vroeg ons om in het warme en droge te wachten omdat er nog deelnemers moesten komen. Helaas waren ze er 10 minuten na het ontmoetingspunt nog steeds niet. Toch wachtten we. Helaas werd het niet geannuleerd en werd onze gids erg ongemakkelijk. Zelfs als het een stroeve start had, heeft onze gids alles eruit gehaald. We hadden een geweldige tour, de beste informatie en konden alles zien. Jammer dat er mensen zijn die niet denken dat ze moeten afzeggen en het daarbij laten met de mededeling dat ze er uiteindelijk voor betaald hebben en niet hoefden te komen. Des te beter dat er mensen zijn zoals onze gids. We waren erg blij!

Verder lezen

26 oktober 2020

Goed georganiseerd. De rondleiding was een uur vervroegd. We zijn wel 2x gebeld echter niet opgenomen door ons. Vlak voor tour gebeld met gids. Hoorde toen pas dat tour vervroegd was. Gids heeft alles in het werk gesteld om ervoor te zorgen dat we toch nog konden aansluiten bij het bezoek aan de Rijksdag & koepel. Geweldige rondleiding.

Verder lezen

3 januari 2020

Product ID: 45967