Kies data

15 Maartplein

15 Maartplein: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: stadsrondleiding met gids per e-scooter

1. Boedapest: stadsrondleiding met gids per e-scooter

Geniet op vier verschillende manieren van de bezienswaardigheden van Boedapest. Bekijk het parlement of het Buda-kasteel, maak een grootse rondleiding door de stad of krijg een nieuw perspectief op Boedapest met een zonsondergang- en nachttour. Bekijk de parlementsgebouwen in het historische hart van de stad tijdens de Parliament Tour. Geniet van een panoramisch uitzicht op Buda en maak een aantal prachtige foto's. Verken het charmante kasteeldistrict rond het enorme Buda-kasteel tijdens de Buda Castle-tour. Bekijk de Mathias-kerk, geniet van het prachtige Vissersbastion en ontdek de historische sfeer van dit UNESCO-werelderfgoed. Neem de Grand City Tour om zowel het Buda-kasteel als het parlement in één dag te zien, of ga met de optie zonsondergang en nacht om het prachtige Boedapest bij zonsondergang te zien vanaf de twee hoogste punten bij het kasteel en de citadel.

Boedapest: privétour Revolution Memorial 1956

2. Boedapest: privétour Revolution Memorial 1956

Ontdek een van de belangrijkste periodes in de Hongaarse geschiedenis door meer te weten te komen over de revolutie van 1956. Verken met je gids locaties van historisch belang en leer meer over het communistische tijdperk van Hongarije. Historici beweren nog steeds hoe ze de gebeurtenissen moeten noemen die werden veroorzaakt door een vreedzame solidariteitsbijeenkomst van Hongaarse studenten met het Poolse volk op 23 oktober 1956. Het is beschreven als een rebellie, opstand, opstand, volksopstand, revolutie, contrarevolutie, of Onafhankelijkheidsoorlog. Bezoek de site van Bloody Thursday op het Kossuth Lajos-plein, Boedapest. Er is weinig bekend over het exacte aantal revolutionairen dat is omgekomen, maar het varieert tussen de 22 en 1000 mensen. Bekijk het voormalige partijhoofdkwartier van de Hongaarse communistische regering. Maak een stop bij het standbeeld van Imre Nagy, de premier van Hongarije en leider van de revolutie, die in 1958 door Sovjet-troepen werd geëxecuteerd wegens verraad. Bezoek het Bem-plein waar 200.000 Hongaarse studenten in 1956 protesteerden tegen de Sovjetregering, gevolgd door een kopje koffie in het iconische Bambi-café. Ga naar het standbeeld van revolutionair Sándor Petöfi, een brandpunt waar in 1956 politieke bijeenkomsten plaatsvonden en dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet. Bekijk het gebouw van de Hongaarse radio, een van de epicentra van de gevechten in 1956 - vanaf hier smeekten revolutionairen de wereld om hulp.

Boedapest: privétour leven onder het communisme

3. Boedapest: privétour leven onder het communisme

Volg deze tour en ga terug naar de vorige eeuw voor een verbazingwekkende, interactieve presentatie van het dagelijks leven in de jaren zestig en eind jaren tachtig. Deze educatieve rondleiding, een unieke kans voor geschiedenisliefhebbers, geeft een overzicht van hoe het systeem werkte en geeft een beeld uit de eerste hand van het leven toen in contrast met de veranderingen van de afgelopen vijftig jaar. Naast het betreden van deze retrowereld, zullen uw bekwame gidsen benadrukken hoe decennia van communisme Hongarije hebben beïnvloed en de overblijfselen van die voorbije jaren die vandaag de dag nog steeds aanwezig zijn. Het programma wordt geleid door Annamaria en Miklos en begint bij Bambi Eszpresszó, een symbolische ontmoetingsplaats uit de jaren tachtig.

Boedapest: Joodse Memorial e-Scooter Tour

4. Boedapest: Joodse Memorial e-Scooter Tour

De gemakkelijkste en handigste manier om Boedapest te leren kennen, is per e-scooter! Onze bezienswaardigheden zijn grondig zonder onnodige tijdverspilling. Even wat voordelen: - geen rijbewijs nodig -het is niet nodig om uren zinloos door de stad te lopen -zie meer bezienswaardigheden in een kortere tijd - veel spannender dan een sightseeingbus Deze uitgebreide rondleiding van 2 uur biedt een gedenkwaardige en inzichtelijke combinatie van hun rijke culturele, historische en religieuze erfgoed. Verken het Shoes Memorial, de op een na grootste synagoge ter wereld - bekend als Dohány Street synagoge -: de Tree of Life, de Holocaust Cementery, het Raoul Wallenberg Memorial Park, de Tree of Life en Liberty Square. Elke dag aangeboden met gegarandeerd vertrek. Kwaliteit staat bij ons voorop: een kleine groep van maximaal 8 gasten zorgt voor een intieme beleving. De Hongaars-joodse cultuur bloeit al meer dan 200 jaar en herbergt tegenwoordig de grootste en meest actieve gemeenschap van Oost-Europa. Leer meer over de turbulente Joodse geschiedenis, het vredige heden en ken de helden die Joodse levens hebben gered tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Overzicht activiteiten in 15 Maartplein

Wil je alle activiteiten in 15 Maartplein ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.