Ontdek het beste van
15 Maartplein

15 Maartplein: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Boedapest: wandeltocht door het stadscentrum

1. Boedapest: wandeltocht door het stadscentrum

Ontdek de meest iconische locaties in Boedapest tijdens deze wandeltocht door de binnenstad van Pest. Begin uw wandeling op het Marcius 15-plein en bewonder de gotische middeleeuwse kathedraal van de Grote Gezegende Dame. Loop langs de rivierpromenade Duna Corso en geniet van het prachtige uitzicht over de Donau, de bruggen en het kasteel van Boeda aan de overkant. Passeer het spectaculaire danspaleis Pesti Vigado en bekijk het historische Gerbeaud Cafe op het Vorosmarty-plein. Maak een wandeling door Elizabeth Park en zie Budapest Eye, het grootste reuzenrad van Europa. Na een korte wandeling arriveert u bij een van de hoogtepunten van de tour: de Sint-Stefanusbasiliek, met zijn monumentale koepel en colonnade. Ga verder door de traditionele voetgangersstraten van de stad en zie het schattige standbeeld van Mr. Safe die je zeker aan het lachen zal maken. Kom vervolgens aan op het Vrijheidsplein, waar je meer te weten komt over het traumatische verleden van Boedapest als centrum van nazi-bezetting en communistische onderdrukking. Sluit je tour af op het Kossuth-plein en bewonder de bezienswaardigheden rondom het majestueuze Hongaarse parlementsgebouw. Luister naar verhalen over de dictatuur en de revolutie van 1956. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het aangrijpende monument Shoes on the Donau Bank of genieten van een wandeling langs de oevers van de rivier.

Boedapest: stadstour met gids per e-scooter

2. Boedapest: stadstour met gids per e-scooter

Geniet op vier verschillende manieren van de bezienswaardigheden van Boedapest. Bekijk het parlement of de Burcht van Boeda, maak een grote rondleiding door de stad of krijg een nieuw perspectief op Boedapest met een zonsondergang- en nachttour. Bekijk de parlementsgebouwen in het historische hart van de stad tijdens de Parliament Tour. Geniet van een panoramisch uitzicht op Buda en maak een aantal prachtige foto's. Verken het charmante kasteeldistrict rond het enorme Buda-kasteel tijdens de Buda Castle-tour. Bekijk de Mathiaskerk, geniet van het prachtige Vissersbastion en ontdek de historische sfeer van dit UNESCO-werelderfgoed. Neem de Grand City Tour om zowel de Burcht van Boeda als het parlement in één dag te zien, of ga voor de zonsondergang- en nachtoptie om het prachtige Boedapest bij zonsondergang te zien vanaf de twee hoogste punten bij het kasteel en de citadel.

Topbezienswaardigheden van Castle op e-scooter incl. Vissersbastion

3. Topbezienswaardigheden van Castle op e-scooter incl. Vissersbastion

Een begeleide ervaring van een uur langs de kleurrijke, smalle middeleeuwse straatjes van Buda. Geniet van het adembenemend mooie uitzicht vanaf de top van de Burchtheuvel. We laten je de beste plekken zien voor het maken van prachtige foto's en geven je insidertips waar je kunt eten, drinken en unieke souvenirs kunt kopen. Buda heeft meer dan 1000 jaar geschiedenis en er zijn veel verborgen juweeltjes om te ontdekken en talloze spannende verhalen te vertellen.

Boedapest: privétour ter herdenking van de revolutie uit 1956

4. Boedapest: privétour ter herdenking van de revolutie uit 1956

Ontdek een van de belangrijkste periodes in de Hongaarse geschiedenis door meer te weten te komen over de revolutie van 1956. Ontdek met je gids sites van historisch belang en leer meer over het communistische tijdperk van Hongarije. Historici debatteren nog steeds over hoe de gebeurtenissen moeten worden genoemd die werden veroorzaakt door een vreedzame solidariteitsbijeenkomst van Hongaarse studenten met het Poolse volk op 23 oktober 1956. Het is beschreven als een rebellie, opstand, opstand, volksopstand, revolutie, contrarevolutie, of Onafhankelijkheidsoorlog. Bezoek de site van Bloody Thursday op het Kossuth Lajos-plein, Boedapest. Er is weinig bekend over het exacte aantal revolutionairen dat werd gedood, maar het varieert tussen de 22 en 1000 of zo. Bekijk het voormalige partijhoofdkwartier van de Hongaarse communistische regering. Maak een stop bij het standbeeld van Imre Nagy, de premier van Hongarije en leider van de revolutie, die in 1958 werd geëxecuteerd wegens verraad door Sovjettroepen. Bezoek het Bem-plein, waar 200.000 Hongaarse studenten in 1956 protesteerden tegen de Sovjetregering, gevolgd door een kopje koffie in het iconische Bambi-café. Ga naar het standbeeld van revolutionair Sándor Petöfi, een centraal punt waar in 1956 politieke bijeenkomsten plaatsvonden en nog steeds plaatsvinden. Bekijk het gebouw van de Hongaarse radio, een van de epicentra van gevechten in 1956 - van hieruit smeekten revolutionairen om hulp van de wereld.

Leven onder het communisme met House of Terror of Statue Park

5. Leven onder het communisme met House of Terror of Statue Park

Volg deze tour en vervoer jezelf terug naar de vorige eeuw voor een verbazingwekkende, interactieve presentatie van het dagelijks leven in de jaren 60 en eind jaren 80. Deze educatieve tour, een unieke kans voor geschiedenisliefhebbers, geeft een overzicht van hoe het systeem werkte en geeft een beeld uit de eerste hand van het leven van toen in tegenstelling tot de veranderingen van de afgelopen vijftig jaar. Afgezien van het betreden van deze retrowereld, zullen uw bekwame gidsen benadrukken hoe decennia van communisme Hongarije hebben beïnvloed en de overblijfselen van die vervlogen jaren die vandaag de dag nog steeds bestaan. Het programma wordt geleid door Annamaria en Miklos en begint bij Bambi Eszpresszó, een symbolische ontmoetingsplaats uit de jaren tachtig.

Andere activiteiten in 15 Maartplein

Wil je alle activiteiten in 15 Maartplein bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.