Datums kiezen

Ontdek het beste van
Aalborg

Aalborg

Onze aanbevelingen voor Aalborg

Aalborg: historische zelfgeleide audiowandeling

1. Aalborg: historische zelfgeleide audiowandeling

We reizen samen terug naar "Het oude Aalborg" en leren meer over de meest interessante straten, gebouwen, evenementen en persoonlijkheden van Aalborg in de afgelopen 1000 jaar. Je maakt kennis met de belangrijkste kooplieden van de stad en hoort verhalen over de laatste burgeroorlog van Denemarken, die hier in Aalborg plaatsvond. Je hoort ook huiveringwekkende verhalen uit de kerkers en pleinen van de stad. We passeren 14 punten die ons rond het oude Aalborg brengen, waar de stad werd gesticht en gebouwd. De tocht duurt ongeveer 2 uur. We zullen door verschillende tijdsperioden gaan om een grondige ervaring te hebben door "The old Aalborg". Er is ook een quizmodule in de app waar je kunt strijden met anderen in de groep. De tour begint bij de Budolfi-kerk.

Aalborg Street Art: ontdek 79 muurschilderingen

2. Aalborg Street Art: ontdek 79 muurschilderingen

Sinds 2014 zijn er meer dan 80 muurschilderingen aan de stad toegevoegd. Tijdens deze tour wordt u rondgeleid langs de prachtige schilderijen van de stad en worden er fascinerende verhalen verteld over de kunstenaars, de schilderijen en hun achtergrond. Er zullen ook punten op de tour zijn waar je kunt horen over enkele van de lokale kunstenaars van Aalborg en de wettelijke muren die er zijn voor de straatkunstscene van de stad. De route is niet chronologisch opgebouwd, dus je kunt starten en eindigen waar je maar wilt. De tour kan variëren van 30 minuten tot 5 uur.

Aalborg zelfgeleide Sherlock Holmes-moordmysteriespel

3. Aalborg zelfgeleide Sherlock Holmes-moordmysteriespel

De Sherlock Holmes City Game is een zelfgeleide tour die je een leuke en interactieve manier geeft om door de stad te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met internetverbinding. Zodra je het spel boekt, sturen we je via e-mail alle benodigde informatie. Door door de stad te bewegen, ontgrendel je opdrachten. Hier vind je personages die bereid zijn te helpen. Maar de informatie heeft een prijs! Los hun puzzels op, ga hilarische foto-uitdagingen aan, achtervolg de daders en speel mee om dichter bij het oplossen van de moord op Balthasar te komen. BELANGRIJKE GEGEVENS: - Moeilijkheidsgraad: eenvoudig – ook geschikt voor gezinnen met kinderen - Duur: 2 uur - Tickets: Je hoeft slechts 1 ticket per groep (1-4 personen) te kopen - Elke groep speelt met 1 apparaat. Voor groepen vanaf 4 personen kunt u 2 of meer tickets kopen. - Om dit spel te boeken moet je een datum/tijd opgeven, MAAR je kunt beginnen wanneer je maar wilt. - *LET OP: deze City Game gebruikt de stad als interactief speelveld, maar geeft GEEN informatie over de stad! HOE TE SPELEN: Boek de City Game, bekijk de e-mail die we je sturen met de instructies, download de Loquiz App en begin aan je game-ervaring! Verken de stad in je eigen tempo terwijl je de Sherlock Holmes City Game speelt, een zelfgeleide tour die veel vrijheid en flexibiliteit biedt. Je kunt spelen wanneer, waar en met wie je wilt. Of je nu alleen wilt spelen voor persoonlijke opwinding of met een groep mensen, dit is het spel voor jou! Spelen met meer groepen wordt een competitieve ervaring, perfect als teambuildingactiviteit. Dit spel is een leuke activiteit die je kunt doen tijdens een bezoek aan een stad met je familie en vrienden of als koppel. Onze City Game biedt de maximale onafhankelijkheid, je kunt pauzeren en doorgaan wanneer je maar wilt!

Heksen, horror en beulen

4. Heksen, horror en beulen

We nemen je mee terug naar het duistere verleden van Aalborg, toen heksen zichtbaar waren en hekserijscholen werden gecultiveerd. Tijdens de wandeling word je door de sinistere straten van de stad geleid en bezoek je onder meer een voormalig psychiatrisch ziekenhuis en hoor je huiveringwekkende verhalen uit de kerkers van de stad. De tour staat garant voor schrik, aangezien het verleden van Aalborg veel gruwelijke en monsterlijke verhalen biedt over heksenverbrandingen, executies en spookverhalen. Je wordt langs 17 verhalen geleid en de hele ervaring duurt ongeveer 2 uur. Onderweg quiz je over de verhalen die je zojuist hebt gehoord. Ben je klaar om de donkere kant van Aalborg te onthullen?

Aalborg tijdens WO II: in de voetsporen van de Churchill Club

5. Aalborg tijdens WO II: in de voetsporen van de Churchill Club

We gaan terugreizen naar Aalborg tijdens de Tweede Wereldoorlog, waar de stad en het land bezet zijn door Duitsland. We zullen in de voetsporen treden van een groep jonge jongens uit Aalborg, die later bekend zou worden als de Churchill Club. Tijdens onze reis passeren we het hoofdkantoor van de club en leren we waar en hoe ze sabotageacties tegen de Duitsers uitvoerden. Tijdens de rondleiding leer je hoe het gebeurde dat enkele jonge jongens uit Aalborg bekend werden als de eerste verzetsgroep van Denemarken – een groep die door Churchill zelf zeer werd geprezen. Welkom bij het geweldige verhaal van de Churchill Club!

Aaalborg: Murder Mystery City-verkenningsspel

6. Aaalborg: Murder Mystery City-verkenningsspel

ClueBreak is een groot buitenevenement dat centraal in jouw stad en steden over de hele wereld plaatsvindt. Onderweg door de binnenstad van Aalborg bezoekt u vele beroemde plaatsen zoals het kasteel van Aalborghus, Sankt Budolfi Kirke, Fredrikstorv en zie onderweg ook veel bekende plekken in het stadscentrum. Eerst download je de app CLUEBREAK en met de code die je per e-mail ontvangt log je in en begint je avontuur. Je gaat op zoek naar getuigen, vindt aanwijzingen, test je kennis en lost het moordmysterie op. Eén ticket is geldig voor 1-6 personen. Je ontvangt een exclusieve code en verdere informatie die je nodig hebt om in te loggen op onze app en het spel te starten. In de app vind je een kaart met gemarkeerde plaatsen en getuigen. Bezoek de getuigen en beantwoord de vragen en raadsels om hun getuigenissen te krijgen. De getuigenissen zijn in de vorm van films en bevatten informatie waarmee je verdachten en wapens kunt uitschakelen. Uiteindelijk heb je hopelijk de juiste oplossing voor het moordmysterie! DE ZAAK De game speelt zich af in een fictief stadje genaamd Glenndale. Een man genaamd Carl Brown is vermoord aangetroffen in zijn eigen huis. Waarom wilde iemand Carl vermoorden? Wie had het motief en de gelegenheid? Jouw taak is om erachter te komen wie de schuldige is en welk moordwapen is gebruikt. Dit is ons eerste geval en er zullen er nog meer volgen. Wij schatten dat het minimaal 2 uur duurt om de opdracht te voltooien. Het duurt meestal langer, omdat u de getuigenissen misschien een extra keer wilt bekijken, even wilt stoppen voor een kopje koffie of naar een plek wilt gaan waar het hele team bij kan blijven. Het is niet het snelste team dat wint, maar het team met de meeste punten!

Geesten van Aalborg Ontsnappingsspel voor buiten: Het Heksenproces

7. Geesten van Aalborg Ontsnappingsspel voor buiten: Het Heksenproces

Ga op avontuur in het spookachtige Aalborg, waar je raadsels oplost en codes kraakt om unieke plekken en lokale verhalen te ontdekken, waarvan sommige door de lokale bevolking zijn vergeten. In dit enge stadsspel in Aalborg volg je stap-voor-stap instructies om griezelige verhalen over spookachtige plaatsen te ontgrendelen, zoals Het Klooster van het Heilige Spook, Aalborg Theater en Hotel Phønix. Ook hoor je meer over de heksenjachten in de Deense middeleeuwen. Heb jij zin in een griezelige heksenjacht rond Aalborg? De app biedt een precieze routebeschrijving door de stad. Speel in je eigen tempo. Voel je vrij om te pauzeren en je omgeving te verkennen wanneer je maar wilt. Nadat je het spel hebt geboekt, krijg je een e-mail met instructies over hoe je moet spelen. Ga naar het Oude Plein en start de zoektocht in de app. Eindig de tocht bij de Budolfi kerk. Voor grotere groepen kan één persoon toegang kopen voor de hele groep door het aantal mensen in de groep te selecteren. Alle groepsleden kunnen dan het stadsspel op hun smartphone spelen. Als alternatief kan elke persoon zijn eigen voucher kopen. Je kunt als groep spelen en samen de aanwijzingen oplossen terwijl je loopt, of je kunt je opsplitsen in kleinere groepen/teams en het tegen elkaar opnemen. Iedereen kan ook alleen spelen, los van de groep, en de groep aan het einde weer ontmoeten.

Andere activiteiten in Aalborg

Wil je alle activiteiten in Aalborg bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.