Ålesund
Tours

Onze aanbevelingen voor Ålesund

Ålesund: 1-daagse Hop-On Hop-Off Sightseeingbus ticket

Ålesund: 1-daagse Hop-On Hop-Off Sightseeingbus ticket

Ontdek de prachtige stad Ålesund met de Hop-on Hop-off dubbeldekkerbussen in je eigen tempo. Stap in, leun achterover en geniet terwijl je langs fascinerende landschappen en architectonische en historische bezienswaardigheden rijdt. Leer meer over de spannende geschiedenis van de stad met onze onderhoudende audiogids die beschikbaar is in 7 verschillende talen (Engels, Duits, Spaans, Frans, Nederlands en Noors). Kom meer te weten over de verwoestende brand van 1904 die de houten gebouwen verwoestte en over de wederopbouw op initiatief van keizer Wilhelm van Duitsland. Scherp je kennis aan over Art Nouveau - Jugendstijl architectuur. Verwen je ogen door naar het uitkijkpunt Fjellstua te gaan en panoramische uitzichten over de stad te bekijken. Verken het Ålesund Aquarium, een van de grootste zoutwateraquaria in Scandinavië. Een gemakkelijke en leuke manier om de interessantste attracties te verkennen. Met je dagticket kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Welkom aan boord en veel plezier! KORTINGEN inbegrepen in je Hop On ticket: - Ålesund Visserijmuseum: 10% korting op entree. - Sunnmøre Openluchtmuseum: 10% korting op entree.

Vanuit Ålesund: Trollstigen Sightseeing Dorp & Fjord Tour

Vanuit Ålesund: Trollstigen Sightseeing Dorp & Fjord Tour

Bewonder de ontzagwekkende uitzichten van dit natuurlijke fantasieland. Ga met je gids mee op deze inzichtelijke dagtour die je de meest adembenemende uitzichten op de bergen, unieke fjorden en prachtige rotsformaties laat zien. Passeer onderweg enkele schilderachtige traditionele dorpjes om de lokale cultuur te ontdekken. De bus brengt je van Ålesund, door kleine Noorse stadjes, en uiteindelijk naar het land van de trollen. De eerste stop is Kokarsteinen, een geweldige fotoplek net boven de fjord. Passeer Sjoholt, een dorp dat bekend staat om zijn meubel- en houtindustrie, en Valldal, beroemd om zijn smakelijke aardbeien. Ga vervolgens verder naar Gubrandsjuvet, een 5 meter breed en 20 meter hoog ravijn waar je over een schilderachtige brug kunt lopen. Daarna rijdt de bus je naar Trollstigen, waar je kunt genieten van het majestueuze uitzicht op het natuurlijke landschap en de fantastische bergweg met elf haarspeldbochten. Terwijl je over de weg rijdt, geniet je van een extra fotostop bij Stigefossen, een krachtige waterval met een totale hoogte van 240 meter. De laatste stop is bij Trollvegen, de hoogste verticale rotswand van Europa. Geniet voordat je avontuur ten einde loopt van een mooie rit door Åndalsnes.

Vanuit Ålesund: Rondvaart naar Geirangerfjord

Vanuit Ålesund: Rondvaart naar Geirangerfjord

Maak een Fjordcruise/rondvaart van de haven van Ålesund naar het Unesco Geirangerfjord en geniet van het dramatische landschap dat langzaam aan je voorbijglijdt. Onze moderne catamaran heeft een groot buitendek en een prachtige binnenruimte met grote panoramische ramen. We hebben een kleine kiosk met snacks aan boord. De boottocht duurt 3 uur heen en 3 uur terug. In Geiranger heb je een stop en tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen, voordat de boot terugkeert naar Ålesund. De stop hangt af van het schema van de dag, van 1 - 3 uur. In Ålesund ligt het ontmoetingspunt bij de pier, waar je aan boord kunt gaan van de catamaran, direct naast het centrale busstation. Rådhusbrygga. Pak aan boord een lichte snack/koffie bij de kiosk en maak je klaar voor de bezienswaardigheden. Doe je koptelefoon in en zet de audiogids aan in jouw taal. Bekijk de watervallen terwijl je naar Geiranger vaart. De laatste 16 km lange tocht is het hoogtepunt als je het UNESCO-gebied "Geirangerfjord" binnenvaart. Geniet van de verhalen over de mensen die langs de Fjorden hun brood verdienden. Vergeet je camera niet als we langzaam langs de watervallen "The Seven sister" en "The Suitor" glijden. Eenmaal aangekomen in Geiranger heb je tijd om het dorp, de watervalwandeling en het Unesco Werelderfgoedcentrum te verkennen. Er is ook tijd voor een lekkere lunch in een van de restaurants vlakbij de haven in Geiranger.

Alesund: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Alesund: Stadsrondleiding met hop-on-hop-off-bustour

Alesund is een schilderachtig stadje in Noorwegen en staat bekend om de grote brand die er in 1904 woedde. Als gevolg daarvan werd het grootste deel van de stad herbouwd en vandaag de dag is het een prachtige, kleurrijke en historische stad. Stap in bij de eerste halte, de Cruise Terminal, voor de volledige rondvaart, of als je dat liever hebt, kun je bij elk van de 8 haltes langs de route instappen. De bustour neemt je mee op een ongelooflijke reis door Alesund en laat je de mooiste bezienswaardigheden zien, zoals het populaire openluchtmuseum en het uitzichtpunt Fjellstua. Dit is een geweldige plek om af te stappen en te genieten van een onvergetelijk uitzicht op de fjorden en bergen van Alesund. Je kunt ook uitstappen bij andere fantastische locaties zoals het Parken Kulturhus waar je veel souvenirwinkels vindt en het Alesund Aquarium waar je kunt genieten van een leuk dagje uit. Als je aan boord bent, kun je genieten van een leuk en interessant audiocommentaar dat in 8 verschillende talen beschikbaar is. Met het dagticket hop-on hop-off profiteer je ook van aanbiedingen en kortingen bij een aantal winkels en eetgelegenheden in de stad, waaronder 10% korting bij Fjordbuda Souvenirs Gift Shop. Tour Stops: 1) Cruise Terminal 2) Sunnmøre Museum 3) Uitkijkpunt Aksla / Fjellstua 4) Parkgata 5) Toeristische informatie 6) Het jugendstilcentrum 7) Ålesund Kerk 8) Ålesund Aquarium / Atlanterhavsparken

Ålesund: Via Ferrata tocht

Ålesund: Via Ferrata tocht

Onze gasten ontmoeten de gids aan het begin van de klettersteig. We hebben alle uitrusting voor je klaarliggen. Je moet een korte verklaring van afstand ondertekenen voordat we de uitrusting uitdelen. Onze gidsen geven een veiligheidsbriefing en leggen uit hoe de uitrusting werkt. Afhankelijk van de grootte van de groep zullen een of twee gidsen assisteren. Als alle gasten zijn uitgerust en klaar zijn om te klimmen, begint de gids met de rondleiding. De hele route is gebouwd op stevige rots. De wand ligt op het zuiden met uitzicht op de alpen van Sunnmøre, de oceaan, eilanden en de stad. De eerste helft is het steilst, maar het wordt nooit verticaal. We hebben voetstappen en handgrepen geplaatst waar dat nodig is. Je zult nooit vast komen te zitten, hoewel je niet mee moet doen als je bang bent voor hoogtes. Het uitzicht wordt echt spectaculair als je halverwege de wand bent. We hebben een grote bank gemaakt zodat alle gasten even kunnen pauzeren en van het uitzicht kunnen genieten. De tweede helft van de klettersteig is minder steil, maar nog steeds met een geweldig uitzicht op de stad, de oceaan en de bergen. Je gaat naar rechts en omhoog naar het beroemde uitkijkpunt resteurant Fjellstua. Eenmaal boven aangekomen neemt de gids alle uitrusting mee. Je bent nu vrij om het restaurant te bezoeken of gewoon te genieten van de trap die je terugbrengt naar het park.

Vanuit Ålesund: Winterfjordcruise naar Geirangerfjord

Vanuit Ålesund: Winterfjordcruise naar Geirangerfjord

Ga met ons mee op een onvergetelijke reis door het prachtige, wilde en rauwe landschap van de fjorden. Maak gebruik van de unieke kans om een populair Werelderfgoed te ervaren zonder de enorme drukte. Geniet van een krachtig en vredig nauw contact met de rauwe en ruige natuur, of je hier nu bent als het landschap gloeit van de herfstkleuren, als het bedekt is met sneeuw en ijs, of als het barst van de lente. Ervaar de unieke rust die over het landschap hangt in de herfst, winter en lente: de lucht is frisser, het licht helderder en de schaduwen dieper. Je vaart met onze moderne fjordenboot vanaf de smalle zeestraat in de badplaats Ålesund de fjord op naar het hart van het UNESCO-gebied Geiranger. Neem comfortabel plaats op de fjordenboot en voel hoe de stemming verandert als het landschap verandert: van de open horizon van de kust tot de meest dramatische en mysterieuze fjorden in het binnenland. Het laatste half uur van de reis gaat door de uitgestrekte Geirangerfjord, langs verlaten fjordboerderijen, hoge bergen en krachtige watervallen. Misschien ga je het dek op voor een lichte, verfrissende douche van bergwater op je gezicht? Inbegrepen in de tocht is de Fjord Ranger van het Werelderfgoedcentrum Norwegian Fjord Center. Hij vertelt je alles over hoe gletsjers, rivieren en andere krachten het landschap hebben gevormd, over de grote verscheidenheid aan planten en dieren die hier leven en over de mensen die zich op volstrekt ongelooflijke plekken bevonden. Je kunt de Fjord Ranger vragen stellen over alles tussen hemel en aarde (of tussen bergen en fjorden). In Geiranger rijd je met de bus naar het spectaculaire uitzichtpunt Flydalsjuvet, waar je de gelegenheid hebt om iconische foto's van de fjord en Geiranger te maken. Bezoek het Noorse Fjordencentrum, een interessant informatie- en bezoekerscentrum over het landschap van de West-Noorse fjorden en het erfgoedgebied Geirangerfjord. Naast een grote interactieve tentoonstelling is er ook een cafetaria en een verkoop van lokale ambachtelijke producten. Wie wil, kan de 'Waterfall Walk' (327 treden) lopen langs de prachtige rivier in Norsk Fjordsenter en terug naar het schip.

Ålesund: Giske en Godøy eilanden sightseeingtour met gids

Ålesund: Giske en Godøy eilanden sightseeingtour met gids

Reis vanuit Ålesund over de Giske brug naar het sage-eiland Giske, de geboorteplaats van de Vikingleider Rollo. De gemeente is naar dit kleine eiland vernoemd vanwege het historische belang. Giske is vrij vlak en vruchtbaar met enkele nederzettingen uit de vroege bronstijd. Stop om de buitenkant van de schilderachtige witmarmeren Giske-kerk uit de 12e eeuw te bewonderen en te fotograferen. Reis vervolgens door een tunnel naar het eiland Godøy en het pittoreske vissersdorpje Alnes. Bezoek de vuurtoren van Alnes waar je op een heldere dag een prachtig uitzicht hebt over de Atlantische Oceaan en de omliggende eilanden. Ga na terugkomst in Ålesund naar het uitkijkpunt op de berg Aksla om van het adembenemende uitzicht te genieten.

Vanuit Ålesund: Rondvaart Hjørundfjord

Vanuit Ålesund: Rondvaart Hjørundfjord

Ervaar de schoonheid van de Hjørundfjord tijdens een rondvaart vanuit Ålesund. Bewonder de prachtige uitzichten en charmante dorpjes, waaronder een stop van 30 minuten bij het mooie Øye. Vertrek vanuit het centrum van Ålesund op de MS Trolltind Nordic. Geniet van een schilderachtige boottocht met comfortabel uitzicht van binnen en buiten op het dek. Bewonder het prachtige uitzicht op de Hjørundfjord tussen de majestueuze hoge bergen die bekend staan als "De Sunnmøre Alpen". Je vaart langs de charmante dorpjes Hundeidvik, Trandal, Sæbø en Urke voordat je aankomt in Øye. Geniet van een stop van 30 minuten om het dorp Øye te verkennen, met het beroemde Hotel Union Øye, waar royals en beroemdheden al eeuwenlang uitrusten. Ontspan daarna op de terugreis naar Ålesund.

Ålesund: Ålesund en omliggende eilanden audioguide tour

Ålesund: Ålesund en omliggende eilanden audioguide tour

Verken Ålesund en omgeving met een gids en leer over de geschiedenis en cultuur van de regio. Bezoek bezienswaardigheden zoals een 12e-eeuwse kerk, een plaatselijke vuurtoren en een uitkijkpunt, allemaal tijdens één tour. Ontmoet je chauffeur en ga naar het eiland Giske. Bezoek de Giske-kerk, een 12e-eeuwse kerk gebouwd van wit marmer, op ongeveer 10 km van het stadscentrum van Ålesund. Vaar over het water naar het eiland Alnes. Bekijk het uitzicht op de Atlantische oceaan terwijl je het visserseiland verkent. Stop bij Alnes Fyr, een lokale vuurtoren met een café. Breng wat tijd door in Alnes Fyr Cafe, waar u koffie en snacks kunt kopen. De laatste stop is het uitkijkpunt Aksla. Hier kunt u genieten van een panoramisch uitzicht over de stad en de archipel. U kunt hier stoppen voor een kopje koffie of iets eten in restaurant Fjellstua. Als je naar het stadscentrum wilt, kun je de tour beëindigen bij het uitkijkpunt. Anders wordt u teruggebracht naar het startpunt van de tour.

Oslo: eSIM Internet Data Plan voor Noorwegen hoge snelheid 4G/5G

Oslo: eSIM Internet Data Plan voor Noorwegen hoge snelheid 4G/5G

Ontdek de cultuur en landschappen van Noorwegen zonder iets te missen. Deze eSIM-service zorgt ervoor dat je verbonden blijft met high-speed data, of je nu het ontzagwekkende noorderlicht ziet, het dramatische landschap van de fjorden verkent of de bruisende stad Oslo ontdekt. Kies het pakket dat het beste bij je reisplannen past en na aankoop ontvang je een QR-code die je kunt gebruiken met je eSIM-compatibele apparaat. Activeer de eSIM en je kunt aan de slag tijdens je Noorse avontuur. Tijdens je reis kun je al je gebruikelijke online diensten en apps gebruiken en in contact blijven met familie, vrienden en collega's.

Alle activiteiten

Veelgestelde vragen over Ålesund

Wat zijn de topattracties van Ålesund?

De topattracties van Ålesund zijn:

Bekijk alle topattracties van Ålesund

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Ålesund?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Ålesund op GetYourGuide

Wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige een dag tijdens een bezoek aan Ålesund?

De beste binnenactiviteiten voor regenachtige dagen zijn:

Bekijk de beste binnenactiviteiten van Ålesund op GetYourGuide

Topattracties in Ålesund

Activiteiten in Ålesund

Rondleidingen in Noorwegen

Wat te doen in Noorwegen

Andere activiteiten in Ålesund

Wil je alle activiteiten in Ålesund bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.