Datums kiezen

Aardewerkfabriek De Delftse Pauw

Aardewerkfabriek De Delftse Pauw: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

1. Vanuit Amsterdam: excursie met gids naar Rotterdam, Delft & Den Haag

De excursie begint in Amsterdam. Hier stap je aan boord van de bus en vertrek je naar Rotterdam. Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn architectuur en de handelshaven. Bewonder de imposante skyline van Rotterdam, de hypermoderne architectuur en de havens, scheepswerven en dokken. Na de rondvaart door de haven vervolg je de tour door de stad en maak je een stop bij de beroemde Markthal en de Kubuswoningen.  Ga vervolgens naar het pittoreske Delft, de geboorteplaats en laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier al eeuwenlang zijn begraven. Geniet van wat vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen) en ontdek het door grachten bezaaide historische stadscentrum van Delft. Delft staat vol met historische monumenten zoals de Oude Kerk, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakt Delfts Blauw aardewerk, sinds de 17e eeuw het meest begeerde porselein.  Ga vervolgens naar Den Haag voor een stadstour. Behalve de zetel van de Nederlandse regering is Den Haag ook de woonplaats van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Bezoek Den Haag, waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland gevestigd zijn, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Pauzeer en maak foto's bij het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol) en het Binnenhof (de ontmoetingsplaats van de Nederlandse regering). Kies ten slotte voor een schilderachtige rondvaart in Amsterdam en bekijk een aantal van de topattracties van de stad, waaronder grachtenpanden uit de Gouden Eeuw, de Westerkerk en het Anne Frank Huis.

Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

2. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Begin uw tour door uw gids/chauffeur te ontmoeten op een centraal gelegen ontmoetingspunt. Je gids brengt je in ongeveer 60 minuten naar de eerste bestemming van vandaag: Rotterdam. Rotterdam is de op een na grootste stad van Nederland en staat bekend om zijn commerciële haven. De eerste stop is Spido voor je boottocht van 75 minuten, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, hypermoderne architectuur, havens, scheepswerven en dokken. De volgende stop op de tour is Delft, waar u de kans krijgt om het door grachten bezaaide historische stadscentrum van de stad en de ontzagwekkende historische monumenten, waaronder de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk, te zien. Terwijl je daar bent, bezoek je een fabriek die gespecialiseerd is in handgemaakt Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Ontdek Den Haag. De stad is de thuisbasis van buitenlandse ambassades en internationale organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het staat ook bekend om zijn historische bezienswaardigheden. Het Paleis van Vrede en Recht, waarin internationale gerechtshoven zijn gevestigd, staat in Den Haag, net als 150 andere internationale organisaties. Daarnaast zijn er verschillende koninklijke paleizen en monumenten, waaronder het Mauritshuis en het Binnenhof.

Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

3. Vanuit Amsterdam: privétour Delft en Den Haag

Geniet van een sightseeingtour naar de pottenbakkerijen in Delft en Madurodam in Den Haag. U heeft toegangskaarten voor de Madurodam en de Royal Delft Potteries waar u ca. 1 - 1,5 uur op elke plek. Wil je ook het Mauritshuis bezoeken, dan dien je de tickets zelf te kopen vanwege het beperkte aantal tickets. Als je tijd over hebt kun je lekker lunchen in Den Haag. Je wordt opgehaald in een luxe Mercedes-voertuig door een professionele chauffeur. Na de tour word je afgezet bij je hotel in Amsterdam.

Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

4. Amsterdam: privédagtour Den Haag, Delft en Rotterdam

Ontdek enkele van de hoogtepunten van Nederland tijdens deze dagtour. Terwijl je Den Haag, Delft en Rotterdam verkent, leer je over de fascinerende geschiedenis en cultuur van je privégids. Je ziet bezienswaardigheden zoals het Binnenhof, bewondert de ongelooflijke architectuur en nog veel meer. Nadat je bent opgehaald, reis je naar de stad Delft, de thuisbasis van het Delfts Blauwe aardewerk en het Huis van Oranje-Nassau. Delft, een van de oudste steden van Nederland, speelde een zeer invloedrijke rol in de Nederlandse Gouden Eeuw, en de architectuur weerspiegelt dit. Hier vindt u het Royal Delft Museum, waar u meer te weten kunt komen over het beroemde Delfts Blauwe aardewerk. Vervolgens gaat het door naar Den Haag, het politieke centrum van Nederland. Ontdek de charmes van deze oude stad met gedenkwaardige bezienswaardigheden, zoals het 19e-eeuwse gerestaureerde stadhuis, het Binnenhof en de Nieuwe Kerk. Na je bezoek aan Den Haag heb je de kans om het Madurodam museum te bezoeken. Dit miniatuurpark herbergt een reeks replica's op schaal 1:25 van beroemde Nederlandse bezienswaardigheden, historische steden en grote projecten (entree is € 16,50 per persoon). Van daaruit brengt je gids je naar de stad Rotterdam. Ontdek hoe de verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog leidde tot een intensief wederopbouwproces en hoe Rotterdam een van de meest gedurfde voorbeelden van moderne architectuur in Nederland werd. Na je bezoek aan Rotterdam brengt je gids je terug naar je hotel of een andere gewenste locatie.

Vanuit Amsterdam: privétrip Den Haag en entree Mauritshuis

5. Vanuit Amsterdam: privétrip Den Haag en entree Mauritshuis

Begin je reis op een ontspannen manier met een ophaalservice bij je accommodatie. Na een korte meet-and-greet met uw chauffeur/host wordt u naar uw eerste locatie, Den Haag, gebracht. Den Haag is een belangrijke stad in Nederland, de thuisbasis van enkele van de belangrijkste gebouwen. Den Haag is gastheer van de Nederlandse regering en het parlement. Je maakt nog even een fotostop bij het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis, daarna ga je naar Madurodam en dan naar het Mauritshuis en als je klaar bent met het bekijken van de schilderijen ga je naar de Delfs Blue Pottery.

5 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Aardewerkfabriek De Delftse Pauw: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Aardewerkfabriek De Delftse Pauw

Wil je alle activiteiten in Aardewerkfabriek De Delftse Pauw bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aardewerkfabriek De Delftse Pauw

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 121 beoordelingen

Dit was een fantastische dagtocht. We hadden 4 kinderen bij ons (2x tieners en 2x meisjes van 7/9 jaar). Er waren momenten dat ze zich verveelden, maar voor het grootste deel vonden ze het geweldig. De volwassenen vonden het ook geweldig. Geweldige mix van wandel- en busvervoer. De Delftse aardewerktour was erg interessant en de gids betrok de kinderen heel goed. Ik weet dat het moeilijk is voor gidsen om iedereen tegemoet te komen, maar misschien kan er soms meer worden gedaan om de deelnemers ervan bewust te maken dat ze achterblijven als ze te laat komen. We brachten veel tijd door met wachten op anderen en het voelde als een afleiding van onze eigen ervaring waarvoor we betaalden. De stops waren over het algemeen geweldig om te zien, veel geweldige dingen om te zien, te proeven en om foto's van te maken. Heel plezierig en fijn om niet zelf te navigeren, maar achterover te leunen en begeleid en vervoerd te worden. Hoge aanbeveling voor gezinnen om deze kant op te gaan.

Hoewel ik genoten heb van de tour, moet ik bekennen dat sommige dingen niet werkten zoals ze zouden moeten. De "meertalige" gids had veel moeite met het spreken van Spaans en daarom was hij erg kort en bondig in zijn uitleg. Die van de Spaanse lijn waren ongeveer 1/3 van het totaal van de groep. Een ander ding is dat de tour aanvoelt als een "schatrun met de timer aan". Alles wordt gehaast gedaan met de rechtvaardiging dat, zo niet, er geen tijd is om alles te zien. Ik betreur het dat ik niet wat meer tijd heb gehad om in alle rust van de tour te genieten.

Zeer nuttige reis als je weinig tijd hebt om veel steden te bezoeken. Ik had Rotterdam liever bezocht door uit de bus te stappen in plaats van de minicruise in de haven te nemen (je kunt alleen het industriële gedeelte zien). Daarentegen is het bezoek aan het keramiekmuseum en de stad Delft heerlijk. Madurodam ook te zien. Ook erg goed onze gids, Harold, die wachtte en ons vergezelde in elke ervaring, altijd klaar om elke vraag te beantwoorden (het is jammer dat hij geen Italiaans sprak ..)

Het was uitstekend, het is veel waard om de steden van bovenaf te leren kennen, het enige nadeel is de weinige vrije tijd die we in de steden hebben. Moest genieten!