Datums kiezen

Abbaye du Mont-Saint-Michel

Abbaye du Mont-Saint-Michel: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

1. Mont Saint-Michel: toegangsbewijs abdij Mont Saint-Michel

Ontdek een van 's werelds eerste UNESCO-Werelderfgoedlocaties met een bezoek aan de abdij van Mont Saint-Michel.Verken de locatie tijdens een zelfgeleide tour met behulp van een informatieboekje en kom in je eigen tempo meer te weten over de fascinerende geschiedenis van de abdij. De aanbidding van de heilige Michaël werd in het jaar 708 op de heilige berg geïntroduceerd, dat daarmee een van de belangrijkste plaatsen van de middeleeuwse bedevaart werd. Benedictijnse monniken begonnen hier in de 10e eeuw een abdij te bouwen.   De abdij heeft de aanvallen van mens, tijd en elementen weerstaan.De heroïsche weerstand tegen de Engelse aanvallen tijdens de Honderdjarige Oorlog (in de 14e en 15e eeuw) maakte haar tot een symbool van de Franse nationale identiteit.  De monniken verlieten de abdij in 1790 en het werd in 1874 als historisch monument geregistreerd. De hele locatie is dankzij de voortdurende restauratie in haar oude glorie hersteld.

Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

2. Dagtrip naar Mont-Saint-Michel vanuit Parijs

Reis door Normandië op weg naar de middeleeuwse Mont-St-Michel op een dagtrip vanuit Parijs aan boord van een bus met airconditioning. Kies ervoor om alleen te gaan, met een live gids of met een audiogids. Ontdek het eiland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en de gotische abdij. Leer over de fascinerende geschiedenis en legendarische verhalen. Vertrek uit Parijs en reis door het Franse platteland met een bus met airconditioning naar de verbazingwekkende vestingstad Mont Saint-Michel voor de kust van Normandië kust. Leun achterover en ontspan en geniet onderweg van een prachtig uitzicht op het landschap. Stop voor een pauze in een nabijgelegen dorp dat dateert uit de tijd van de Noormannen en wandel door de kronkelende straatjes en smalle paadjes om het beste uitzicht op de baai te vinden. Ga verder naar de monding van de rivier de Couesnon, waar Mont-Saint-Michel werd gebouwd op een eilandje op slechts een paar honderd meter van het vasteland. Breng de middag door met het verkennen van de opmerkelijke monumenten van de ommuurde stad, die sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem de tijd om het rotsachtige eilandje in uw eigen tempo te ontdekken. Klim langs de wallen om naar de abdij op de top van de stad te gaan. Bezoek de abdij van Mont-Saint-Michel met een inbegrepen toegangsticket. dit benedictijnse gebouw heeft een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van de commune en de feodale samenleving die het vertegenwoordigt. Bewonder dit magnifieke voorbeeld van gotische architectuur uit het begin van de 13e eeuw. Bewonder het uitzicht op de omliggende baai voordat u in de late namiddag de Mont-Saint-Michel verlaat. Laat je terugrijden naar de Franse hoofdstad om bij het startpunt te worden afgezet.

Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

3. Vanuit Parijs: Dagtocht Mont Saint Michel met een gids

Bezoek Mont Saint-Michel tijdens een begeleide dagtrip vanuit Parijs. Ontdek de hoogtepunten met je gids voordat je een rondleiding met audiogids maakt door de abdij van Mont-Saint-Michel. Geniet daarna van wat vrije tijd om op eigen gelegenheid te verkennen. Stap vanuit Parijs in een privébus naar het eiland Mont Saint Michel. Luister onderweg terwijl je gids interessante verhalen vertelt uit de geschiedenis van de abdij. Volg je gids tijdens een oriëntatietour om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden ziet, waaronder de abdij op de heuveltop van Mont Saint Michel. Geniet van een paar uur op uw gemak om de abdij te verkennen en de pracht van het interieur op te snuiven met een audiogids, of slenter door de pittoreske straatjes. Kies uit een verscheidenheid aan lunchopties, variërend van eetzalen met rustiek vlees tot verfijnde restaurants met terrassen met uitzicht op de baai die gespecialiseerd zijn in zeevruchten. Of stop bij een van de crêperieën van Mont Saint Michel om te smullen van galettes (boekweitpannenkoeken) met Normandische cider. In de late namiddag stapt u in de bus voor een terugreis naar Parijs.

Mont-Saint-Michel: Abdij rondleiding met audiogids

4. Mont-Saint-Michel: Abdij rondleiding met audiogids

Luister naar een rondleiding op je telefoon terwijl je door het UNESCO-Werelderfgoed van de abdij van Mont-Saint-Michel wandelt. Dompel jezelf onder in deze religieuze plek die gedurende meerdere eeuwen werd gebouwd. Vind schuine trappen achter verborgen deuren terwijl je het verleden ontdekt aan de hand van content op een app. Ga op weg naar het sprookjeskasteel met een schilderachtige wandeling langs de baai terwijl de contouren van de abdij van Mont-Saint-Michel aan de horizon verschijnen. Koop een kaartje voor de abdij en start je audiotour op jouw telefoon. Reis terug in de tijd naar de tijd dat monniken binnen deze muren leefden volgens hun geschriften. Geniet van het schilderachtige uitzicht over de oceaan vanaf de torens van het kasteel. Volg de audiogids omhoog en omlaag langs kronkelende trappen en door geheime deuren naar grote zalen. Ontdek duistere kerkers uit de middeleeuwen. Dompel jezelf onder in verhalen over heilige ridders en vrome pelgrims.

Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

5. Vanuit Parijs: begeleide dagtour naar Mont Saint-Michel

Ontdek het traditionele Normandische dorp Mont Saint-Michel tijdens deze dagtour vanuit Parijs. Rijd door Normandië terwijl je gids je vertelt over de rijke geschiedenis van de regio, eerst binnengevallen door de Romeinen en vervolgens door barbaren voordat de regio werd betwist in de Honderdjarige Oorlog. Bezoek de beroemde abdij en bewonder eeuwenoude gotische bouwwerken zoals het klooster en de refter van de monniken. Krijg de kans om door het dorp te dwalen en de middeleeuwse sfeer van de smalle geplaveide straatjes in je op te nemen.

Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

6. Van Bayeux: Mont Saint-Michel-tour van een hele dag

De Mont Saint Michel is een eiland voor de kust van Normandië in het Engelse Kanaal en kent enkele van de grootste getijden van Europa. De eerste kerk werd in 709 op de berg gebouwd op verzoek van aartsengel Michaël. De bouw van de abdij van Mont Saint-Michel zoals we die nu kennen, werd voltooid in de 13e en 14e eeuw. Die honderden jaren van architectonische hoogstandjes hebben ons een magnifiek monument nagelaten, nu aangeduid als het "Wonder van de westerse wereld" en erkend als UNESCO-werelderfgoed. Reis met een vriendelijke chauffeur en professionele Engelssprekende gids van Bayeux naar de Mont Saint Michel, die u met een shuttle over de brug kunt bereiken in overeenstemming met de lokale vereisten. Ga naar de top van de berg en ga de abdij binnen. De geschiedenis van de constructie wordt in detail uitgelegd, terwijl je je vergaapt aan een prachtig uitzicht op de omliggende baai. Na een bezoek aan de abdij, verken je de stad in je eigen tempo en koop je wat souvenirs voor vrienden en familie. Je gids zal een aantal geweldige restaurants voor de lunch voorstellen, geschikt voor alle budgetten. Aan het einde van de tour brengt uw chauffeur u terug naar uw oorspronkelijke ontmoetingspunt in Bayeux.

Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

7. Vanuit Parijs: Mont St Michel Tour met kleine groepen en ciderproeverij

Ontdek een van de meest unieke nederzettingen in Frankrijk tijdens een dagtrip vanuit Parijs naar het bergachtige stadseiland Mont St-Michel aan de kust van Normandië. Transfer vanuit Parijs met een comfortabele minibus of busje en geniet daarna van wat vrije tijd bij aankomst op het prachtige UNESCO-werelderfgoed. De stad rijst op uit de zee of uit het zand (afhankelijk van het getij) en staat bekend om zijn hoge torenspitsen, imposante wallen en steile straatjes. Gekroond door de versterkte Abbaye du Mont St-Michel (gewijd aan de heilige aartsengel Michaël), is de Mont St-Michel sinds de middeleeuwen weinig veranderd. Verken het dorp in je eigen tempo en het interieur van de abdij (waar benedictijner monniken nog steeds de ochtendmis houden) met een audiogids. Luister naar verhalen over de legendes van een ongebruikelijk juweel van Frankrijk. Normandië staat ook bekend om zijn geweldige appelproductie en je zult een speciale stop maken om enkele van de beroemde Cider Pommeau en Calvados te proeven.

Mont-Saint-Michel: privé wandeltour met ticket voor de abdij

8. Mont-Saint-Michel: privé wandeltour met ticket voor de abdij

Ga op een onvergetelijke reis met onze exclusieve privérondleiding op de Mont St Michel - een betoverende ervaring als geen ander! Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en adembenemende schoonheid van dit UNESCO Werelderfgoed terwijl onze deskundige gids je door de geplaveide straten leidt en boeiende verhalen en verborgen geheimen vertelt. Maar dat is nog niet alles - je avontuur is inclusief een exclusief ticket voor de beroemde abdij, zodat je de oude zalen en het panoramische uitzicht kunt verkennen. Ontdek de mystiek van de Mont St Michel in het gezelschap van een deskundige gids, die zorgt voor een persoonlijke en inzichtelijke ervaring. Boek nu je privérondleiding en laat de magie van de Mont St Michel zich voor je ogen ontvouwen!

Vanuit Parijs: Mont St Michel en Loiredal 2 daagse tour

9. Vanuit Parijs: Mont St Michel en Loiredal 2 daagse tour

Ontsnap aan de drukke stad Parijs en dompel jezelf onder in het Franse platteland tijdens deze tweedaagse trip. De tour verlaat de stad en doorkruist de westelijke wijken van Parijs langs de Normandische snelweg om je eerste bestemming te bereiken. Geniet op de Mont Saint-Michel van een fascinerend geleid bezoek aan het interieur van de abdij en bewonder de gotische en romaanse architectuur van het gebouw. Breng wat vrije tijd door met het verkennen van de rest van de abdij en het omliggende dorp. Na de abdij gaat u richting Château d'Angers voor uw overnachting. Check in bij uw 4-sterrenhotel voor de nacht en ontspan voor de tweede dag van de tour. Op de tweede dag wordt u wakker met een heerlijk ontbijt en begint uw reis naar de adembenemende Loire-vallei. Bij aankomst in de vallei, bezoek het kasteel Langeais langs Cunault en Saumur onderweg. Geniet van een rondleiding door de kastelen van Chenonceau en Chambord en leer over de rijke geschiedenis van de mensen die hier woonden. Bewonder ten slotte het adembenemende landschap van het platteland terwijl je reist als je terugkeert naar Parijs.

Mont Saint-Michel & kastelen land 3-daagse tour vanuit Parijs

10. Mont Saint-Michel & kastelen land 3-daagse tour vanuit Parijs

Rijd door het prachtige Franse platteland om de Middeleeuwen en Gotisch geïnspireerde architectuur te ontdekken en leer de intrigerende geschiedenis van Normandië en Frankrijk kennen van een deskundige gids. Steek over naar het getijdeneiland Mont Saint-Michel en geniet van de verfijning van prestigieuze kastelen in de Loire-vallei, zoals het uitgestrekte koninklijke Château de Chambord. Dag 1 (vrijdag): Reist u met een luxe touringcar met airconditioning, verlaat Parijs via de westelijke districten en neem de snelweg Normandië tot aan Mont Saint-Michel. Aankomst rond het middaguur, stop voor de lunch in het 4-sterrenhotel Relais Saint Michel, met een fantastisch uitzicht over het eiland. Na de lunch klim je naar de abdij op de top van de berg voor een geleid bezoek aan het gotische en romaanse interieur. Geniet van wat vrije tijd om de smalle, heuvelachtige straatjes te verkennen voordat u vertrekt naar Angers, de bakermat van de Plantagenet-dynastie, waar u zult genieten van een diner en een overnachting in Hotel Mercure Lac de Maine (of vergelijkbare accommodatie). Dag 2 (zaterdag): Na een stevig ontbijt rijdt u naar Langeais, onderweg langs Cunault en Saumur. Rijd langs wijngaarden en geniet van het uitzicht op romantische kastelen aan de horizon. Aankomst in Château de Langeais om een van de bekendste voorbeelden van laatmiddeleeuwse architectuur te verkennen. Ga verder met een geleid bezoek aan Clos-Lucé, de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci. Wandel door de prachtige tuinen van Villandry en bezoek de oude historische wijk Tours aan de benedenloop van de Loire. Een avondmaaltijd wordt geserveerd bij uw overnachting in Tours in het Hotel Mercure. Dag 3 (zondag): Volg een rondleiding door het Château de Chenonceau, gebouwd op de plaats van een oude molen aan de overkant van de rivier de Cher. Ga verder naar het decoratieve Château de Cheverny, gebruikt door de maker van Kuifje, Hergé, als inspiratiebron voor zijn fictieve Château de Moulinsart. Na de lunch in Hotel Saint-Hubert gaat u naar het Château de Chambord om het grootste en meest imposante kasteel in de Loire-vallei te verkennen. Bewonder de kenmerkende Franse Renaissance-architectuur, die op indrukwekkende wijze samengaat met traditionele middeleeuwse vormen.

26 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Abbaye du Mont-Saint-Michel: topattracties in de buurt

Andere activiteiten in Abbaye du Mont-Saint-Michel

Wil je alle activiteiten in Abbaye du Mont-Saint-Michel bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Abbaye du Mont-Saint-Michel

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 4.524 beoordelingen

Veel te zien voor weinig geld. De abdij is zeker de moeite waard om te bezichtigen en als je de tijd neemt, kun je veel ontdekken. Maar zelfs als u er gewoon doorheen wandelt, krijgt u een blijvende indruk en herinnert u zich het geweldige uitzicht vanaf de berg. Aanbeveling.

Echt genoten van onze dag. Vanaf de parkeerplaats gelopen voor de oefening. Nam de minder bereisde route naar de abdij en maakte veel prachtige foto's. Het was geweldig om een kaartje voor de abdij te hebben om de wachtrij over te slaan. Er stond een behoorlijke wachtrij!

Het was daar erg leuk. Maar wees voorzichtig, als het regent worden de stenen erg glad en kun je zwaar vallen.

Er stond een lange rij waar we zo aan voorbij konden gaan. Dat was fijn!

In oktober en op vrijdag is de toestroom van toeristen niet zo groot.