Belevingen in
Aberdeen

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Aberdeen: De beste dingen die je niet wil missen

Dunnottar Castle en Royal Deeside 1-daagse tour vanuit Aberdeen

1. Dunnottar Castle en Royal Deeside 1-daagse tour vanuit Aberdeen

Reis in stijl in een Mercedes luxe 16-plaatsen mini-touringcar van Aberdeen naar een van de archetypische gebouwen van Schotland, Dunnottar Castle. Wees getuige van het prachtige fort op een klif aan zee. Het heeft meer veldslagen gekend dan dat je kopjes thee hebt gedronken en is een essentiële Schotse bestemming. Je volgende stop is de Falls of Feugh. Deze watervallen zijn fascinerend; en als je geluk hebt, kun je zelfs een zalm zien springen die de rivier op springt. Het is nu tijd voor een lunch in Braemar, een mooi klein dorpje in het Cairngorms National Park met koninklijke connecties en tal van lokale delicatessen om te proberen. Na je heerlijke lunch ga je naar het natuurreservaat Muir of Dinnet en kun je een wandeling maken. Houd je ogen open voor otters, vogels en adders tijdens deze typische boswandeling. U verlaat het Cairngorms National Park en arriveert vroeg in de avond in Aberdeen.

...
Loch Ness en de Highlands 1-daagse tour vanuit Aberdeen

2. Loch Ness en de Highlands 1-daagse tour vanuit Aberdeen

Je tour vertrekt vanuit Aberdeen en gaat rechtstreeks naar de 'Whiskey Capital of the World', Dufftown. Helaas is het te vroeg in de ochtend om de whisky te proeven in de Glenfiddich-distilleerderij, maar je hebt tijd om een foto te maken van de iconische plek en een kop koffie te pakken. Trek door het hart van Speyside en arriveer in Loch Ness voor een optionele boottocht die je op de dag van de reis via je gids kunt boeken. Aan boord van het schip reis je over het breedste en breedste deel van het meer en krijg je een mooi zicht op Urquhart Castle. Bij je terugkeer op het droge, is het tijd om diep in het verleden te reizen bij Clava Cairns. Deze plek is gelegen in een prachtig groen bos en beschikt over goed bewaard gebleven oude grafgraven. Ze zeggen zelfs dat deze plek de inspiratie was voor Outlander's Craigh na Dun. Volg dit met een reis naar het slagveld van Culloden, de locatie van de laatste Jacobite Rising. Het is een griezelig, plat, tragisch landschap dat de geschiedenis van Schotland in perspectief kan plaatsen. Het interactieve expositiecentrum hier brengt het echt allemaal tot leven. Geniet van een comfortabele vakantie in het prachtige Cairngorms National Park voordat je Aberdeen 8:00 PM bereikt.

...
Speyside Whisky Trail 1-daagse tour vanuit Aberdeen

3. Speyside Whisky Trail 1-daagse tour vanuit Aberdeen

Als je 's ochtends Aberdeen verlaat, kom je eerst aan in Royal Deeside, een van de favoriete vakantielocaties van de Britse koninklijke familie. Wandel in het bos van Cambus O'May in het bos en ga weer op in de ongerepte omgeving die dit gebied zo aantrekkelijk maakt voor bezoekers. Gesterkt door de wandeling ga je dieper het nationale park in terwijl je langs Cockbridge en Tomintoul reist. Dit legendarische stuk weg ziet regelmatig de eerste van het besneeuwde winterweer en steekt de bergpas over die lokaal bekend staat als de Lecht. Je hebt genoeg tijd voor fotomomenten op deze onvergetelijke route. Duik vervolgens in het huis van whisky in de Speyside-regio. Stop bij de Speyside Cooperage waar je de geschiedenis van de eiken vaten van Schotland leert kennen. Ga vervolgens naar een van de Speyside-steden voor de lunch voordat je Strathisla-distilleerderij bezoekt, een iconische distilleerderij met een pagodevormig dak dat de oudste is in de Schotse Hooglanden en waar het verhaal van de Chivas Brothers begon. Geniet van deze uitstekende single malt en leer meer over de relatie met beroemde Chivas Regal-melanges. Verlaat Strathisla vol waardering voor whisky en kom aan in de vroege avond in Aberdeen waar het aan jou is of je doorgaat met het proeven van de whisky in de nacht.

...
Schotse Hooglanden 4-daagse kasteeltour vanuit Edinburgh

4. Schotse Hooglanden 4-daagse kasteeltour vanuit Edinburgh

Dag 1: Vertrek vanuit Edinburgh en reis noordwaarts naar het oude koninkrijk van Fife. Bezoek Falkland Palace, gebouwd in de 16e eeuw en ligt in het middeleeuwse dorp Falkland. Ga verder naar St Andrews en verken de geplaveide straatjes en oude universiteitsgebouwen. Rijd in noordelijke richting naar Aberdeen en bewonder het House of Dun, een prachtig Georgiaans herenhuis gelegen in een bosrijk landgoed. Bezoek 's middags het kasteel van Dunnottar - een verwoest fort op de top van de kliffen. Dag 2: Breng de dag door in het Royal Deeside gebied, beroemd om zijn vele kastelen. Bezoek Castle Fraser, een van de grootste huizen in de Schotse herenhuizen. Rond uw bezoek af met een wandeling door de prachtige ommuurde tuin uit de 18e eeuw. Bezoek later Banchory en ga op zoek naar zalmspringen in de watervallen van Feugh. Na de lunch, verken het huis en de prachtige tuinen van Crathes Castle in je eigen tempo. Dwaal door de opmerkelijke, wereldberoemde juni-grenzen en bewonder prachtige vergezichten van het kasteel door de samensmelting van kleurrijke bloemen. Keer terug naar Aberdeen voor de nacht. Dag 3: Vertrek verder naar het noorden en begin de dag met een bezoek aan Fyvie Castle daterend uit de 13e eeuw met een mooie collectie wapens en wapenrustingen en 17e-eeuwse wandtapijten. Vervolg uw reis door het prachtige landschap richting Nairn en geniet van een lunch in het nabijgelegen Brodie Castle. Ontdek de ongewone pleisterwerk- en kunstcollectie van dit imposante kasteel. In de middag neemt u The Clan Stone Walkway, ontworpen om de Schotse clans en hun clansmannen die vochten in de slag bij Culloden te gedenken. Na het bezoek gaat u verder naar Forres voor uw overnachting. Dag 4: Reis zuidwaarts door een van de mooiste landschappen die Schotland te bieden heeft aan de Dalwhinnie-distilleerderij en proef het 'Water of Life'. Na een lunchstop in Pitlochry, ga je naar Loch Leven. In het midden van het loch bevindt zich Lochleven Castle, een toren uit het eind van de 14e eeuw, die de setting was voor het meest traumatische jaar in het leven van Mary Queen of Scots. Geniet van een boottocht naar het eiland en verken op je eigen gemak voordat je terugkeert over de Firth of Forth naar Edinburgh.

...
Van Aberdeen: kastelen, whisky en proeverij met eten

5. Van Aberdeen: kastelen, whisky en proeverij met eten

Proef zowel de Schotse geschiedenis als de lokale producten tijdens deze dagtour vanuit Aberdeen. Bezoek een whiskydistilleerderij en 2 heel speciale kastelen, Castle Fraser en Tolquhon Castle. Geniet van monsters van lokaal eten en drinken tijdens de tour. Na het verzamelen op het ontmoetingspunt, ga je naar Glen Garioch-distilleerderij in Oldmeldrum. Glen Garioch is de meest oostelijke distilleerderij in Schotland en maakt sinds 1797 whisky in wat liefdevol bekend staat als een Highland-Speyside. Ontdek de geschiedenis van whisky en hoe het wordt gemaakt tijdens de Founders Tour rond de distilleerderij, en geniet van een proeverij van hun Founder's Reserve. Ga vervolgens naar Castle Fraser, onderdeel van de National Trust for Scotland. Castle Fraser - niet verwant aan die beroemde Outlander, Jamie Fraser - is een van de weinige kastelen die worden beheerd door een Lady Laird en heeft een indrukwekkende laan met bomen en een aangelegde tuin. Van Castle Fraser, ga verder naar Tolquhon Castle, oorspronkelijk gebouwd in de vroege 1420s. Onderhouden door Historic Environment Scotland, het kasteel heeft een aantal interessante architectonische kenmerken en zou ooit een zeer comfortabel huis zijn geweest. Hoewel het nu een ruïne is, is het kasteel een speeltuin met trappen en kamers om te verkennen, en de charme is nog steeds sterk. De tour eindigt op het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

...
Van Aberdeen: Loch Ness, Inverness en de Highlands Tour

6. Van Aberdeen: Loch Ness, Inverness en de Highlands Tour

Begin vroeg in Aberdeen en ga naar het noorden tot net buiten Inverness voor uw eerste stop bij Cawdor Castle. Het kasteel dateert uit de late 14e eeuw en werd gebouwd als een privé-fort door de Thanes van Cawdor en bestaat uit een oude middeleeuwse toren rond de legendarische hulstboom. Bezoek het buitengewone kasteel zelf en verken de drie tuinen. Maak vervolgens een snelle stop buiten op de plaats van de laatste grote veldslag op Britse bodem, Culloden Moor, de rustplaats van 1500 Jacobieten en 50 regeringssoldaten die hier vochten en stierven in 1746. Tijd voor de lunch aan de oevers van Loch Ness in de Dores Inn. Op een koude dag kunt u ontspannen bij de gezellige open haard en genieten van een lunch van een gevarieerd menu met huisgemaakte gerechten. Op een mooie dag kunt u buiten op het zonneterras eten of genieten van een drankje of twee van de bar 'The OutDores Inn' en genieten van de zonnestralen in de grote biertuin. Na de lunch ga je naar Inverness, de Gateway to the Highlands, en geniet je van wat vrije tijd om te verkennen. Wandel door de stad, bekijk de winkels en de best gebruikte boekhandel en maak een wandeling langs de rivier en geniet van het uitzicht op Inverness Castle. Op de terugweg naar Aberdeen, stop je bij Tomintoul, het hoogste dorp in de Hooglanden op een hoogte van 355 meter op de noordelijke hellingen van het Cairngorm-gebergte.

...
Van Aberdeen: Balmoral Castle en Royal Deeside Tour

7. Van Aberdeen: Balmoral Castle en Royal Deeside Tour

Verken Royal Deeside, de thuisbasis van Balmoral Castle and Estate, tijdens een dagtour vanuit Aberdeen. Met mooie autoritten en voldoende tijd om de Schotse Hooglanden te ervaren, is deze dagtocht perfect voor liefhebbers van het buitenleven. Eerst bezoekt u Balmoral, het privé buitenverblijf van de koningin in Schotland. Luister naar verhalen van mensen die Balmoral hebben bezocht en gewerkt, terwijl je het landgoed verkent met een audiogids. Ga verder naar het mooie dorp Braemar. Stop om te genieten van Highland-gastvrijheid in het prachtige Fife Arms, voordat je door de dorpsstraten slentert. Je hebt de mogelijkheid om het Duke of Rothsay Highland Games Museum te bezoeken, een treinstation te zien dat nog nooit een trein heeft gezien, of Crathes Church te ontdekken. U kunt ook even buiten het dorp gaan om de prachtige heuvels van dichtbij te bekijken. De keuze is aan jou. Op de terugreis naar Aberdeen stop je bij het prachtige Queen's View, waar je 12 verschillende heuvels en toppen kunt zien.

...
Van Aberdeen: Coastal Tour ten noordoosten van Schotland

8. Van Aberdeen: Coastal Tour ten noordoosten van Schotland

Verken de noordoostkust van Schotland tijdens een dagtocht vanuit Aberdeen. Reis door het platteland van Aberdeenshire naar de historische stad Banff, bekend om zijn zilverwerk en prachtige architectuur. Stop om Duff House te verkennen en meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis van het gebouw. Bezoek de tentoonstelling van de Scottish National Gallery op de bovenste verdieping van het huis. Geniet daarna van een heerlijke lunch van vers bereide lokale gerechten in het Duff House Café. De tour gaat verder langs de kustroute en bezoekt het charmante dorpje Pennan dat de ruige kliffen omhelst. Wandel door dit mooie dorp, voordat u doorgaat naar uw volgende stop in Fraserburgh. Hier bezoek je het Museum of Scottish Lighthouses om de unieke collectie memorabilia, lenzen en technologie van de vuurtoren te bewonderen. Geniet van een rondleiding door Kinnaird Lighthouse die je meeneemt naar het licht zelf. Loop naar buiten en geniet van het 360-graden uitzicht op de stad, de haven en de Noordzee.

...
Privé transfer: Aberdeen Centre naar Aberdeen Airport

9. Privé transfer: Aberdeen Centre naar Aberdeen Airport

Reis comfortabel en ontspan terwijl u privé wordt overgebracht naar de luchthaven van Aberdeen op tijd door een chauffeur. Passagiers die vertrekken vanaf het hotel moeten worden uitgecheckt en wachten bij de conciërgebalie in de lobby bij een bevestigde ophaaltijd. De voorgestelde inningstijden voor vertrektransfers zijn 3 uur voor de vlucht. Deze doorlooptijden kunnen naar eigen goeddunken worden verlengd of ingekort door het bewerkingscentrum te bellen. Vergeet niet om voldoende tijd in te checken voor uw transfers. De chauffeur ontmoet u in uw hotel en biedt bagage afhandeling. Kom op tijd en probleemloos naar de luchthaven.

...
Privé transfer: Aberdeen Airport naar Aberdeen Centre

10. Privé transfer: Aberdeen Airport naar Aberdeen Centre

Reis comfortabel en stijlvol tussen Aberdeen Airport en het stadscentrum van Aberdeen in uw eigen privévervoer met chauffeur, dat zowel gemakkelijk als stressvrij is. Nadat u de douane heeft verlaten, wordt u begroet door uw chauffeur en houdt u een bord met uw naam in de aankomsthallen. Je wordt begeleid naar je auto met chauffeur en je bagage wordt verzorgd en in het voertuig geladen. Dan wordt u veilig en comfortabel naar de door u gekozen bestemming gebracht. Bij aankomst zal uw chauffeur uw bagage uitladen. Wees gerust, alle vluchten worden bijgehouden, dus eventuele vertragingen en vluchten die voor een vroege aankomst zijn ingesteld, worden genoteerd. Kom tijdig naar uw accommodatie en neem afscheid van uw chauffeur.

...

Sitemap Aberdeen

Wil je alle activiteiten in Aberdeen ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.