Kies data

Dingen om te doen Abisko

Abisko: De beste dingen die je niet wil missen

Abisko: Aurora Chase

1. Abisko: Aurora Chase

Wil je de spanning ervaren van het zoeken naar en jagen op het noorderlicht in de omgeving van Abisko National Park? Dit spannende avontuur begint bij de receptie van uw hotel. Nadat je alle gasten hebt verzameld voor het avondavontuur, gebruikt je professionele aurora-achtervolgingsgids de collectieve ervaring van het Lights Over Lapland en Activities in Abisko-team, gecombineerd met lokaal weer en aurora-voorspellingen om de best mogelijke beslissing te nemen over waar te zoeken naar de Noorderlicht. Tijdens onze avond samen reizen we tot 90 KM naar een van de vele spectaculaire locaties met een bewezen staat van dienst en een zeer grote kans op succes. Tijdens dit avontuur vertelt je gids over de aurora's, de geschiedenis van Abisko National Park en serveert hij je een warm drankje. Mis deze once-in-a-lifetime aurora-jachtexpeditie niet, waarmee u onze ervaring en mobiliteit kunt gebruiken om te gaan naar waar de aurora-activiteit het hoogst is en waar het weer ons een goede kans op succes geeft! Boek vandaag nog je avontuur! Veel van de locaties liggen aan meren en rivieren waardoor je de aurora's in de lucht kunt zien EN weerspiegeld in het open water tijdens de herfst en weerspiegeld in het gepolijste ijs tijdens de winter. Ons team van professionals heeft toegang tot meer spectaculaire locaties dan welke andere operator in Abisko dan ook. Tijdens je avontuur bezoeken we meestal minimaal één van de volgende locaties: De schilderachtige kustlijn van het Torneträsk-meer met adembenemende uitzichten in alle richtingen! Een rustige baai aan de noordwestkant van het Torneträsk-meer met ongelooflijke uitzichten op de Noordpool en een gezellige vuurplaats. Een spectaculaire locatie met panoramisch uitzicht op de top van Bear Mountain nabij de grens van Zweden en Noorwegen. Een geweldig aurora-uitzicht in de bergen rondom Björkliden. Een afgelegen vissersdorp nabij de monding van de rivier de Torne die uit het Torneträsk-meer stroomt. EN VEEL MEER!! Warme kleding is NIET inbegrepen bij deze tour. Het is belangrijk dat u warme kleding en warme geïsoleerde winterlaarzen meeneemt. Warme overalls en stevige poollaarzen zijn te huur tegen een toeslag. Minimumleeftijd: 5 jaar (we kunnen geen kinderzitjes in het voertuig voorzien). Houd er rekening mee dat we in het hoogseizoen een voertuig met maximaal 30 zitplaatsen kunnen gebruiken. Camera-uitrusting is niet inbegrepen, maar kan tegen een meerprijs worden toegevoegd. Je gids heeft een zeer basiskennis van aurora-fotografie en geeft je graag een paar tips onderweg! Als je op zoek bent naar een reis die erop gericht is je te helpen prachtige foto's van het noorderlicht te maken, raden we ons Ultimate Aurora Photo Adventure ten zeerste aan! Een iets andere versie van deze tour is ook beschikbaar tijdens het herfstseizoen oktober-november. Ophaalinformatie: 20:15-20:30 uur (gelieve om 20:15 uur in de lobby van je hotel te zijn)

Kiruna: noorderlichttour met diner

2. Kiruna: noorderlichttour met diner

Begin met het ophalen van je hotel in Kiruna en reis naar het dorp Abisko. We zullen heerlijk dineren in Abisko Mountain Lodge. Ga na het diner op zoek naar het spectaculaire natuurverschijnsel van het noorderlicht. Zoek met je ervaren gids de ideale locatie om een glimp op te vangen van levendige kleuren die dansen in de nachtelijke hemel. De locatie varieert en is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden. Een professionele fotograaf maakt verschillende foto's en video's van het noorderlicht, die je na de tour worden toegestuurd. Geniet van een warm drankje terwijl je rond het vuur verzamelt om de prachtige lucht te bewonderen. Hoor een klein beetje over de geschiedenis van de regio en de bijbehorende legendes. Zodra de tour is afgelopen, keert u terug naar Kiruna.

Abisko: ijsklimmen voor alle niveaus met gecertificeerde gids

3. Abisko: ijsklimmen voor alle niveaus met gecertificeerde gids

Probeer een uitdagend avontuur in arctische omstandigheden met ijsklimmen, aangepast aan alle ervaringsniveaus. Voel je veilig, wetende dat je in de deskundige handen bent van een gecertificeerde gids terwijl je over het ijs navigeert. Begin door je uit te rusten met alle geschikte ijsklimuitrusting, inclusief alpine laarzen, stijgijzers, een harnas en een helm. Rijd een korte weg naar de ijsval, waar je gids je door de eerste basisstappen van het beklimmen van verticaal ijs leidt. Beklim verticale ijsplaten onder de zorgvuldige begeleiding van je gids en voel de spanning van echt klimmen.

Abisko: noorderlichttour met diner

4. Abisko: noorderlichttour met diner

Doe mee met de langste noorderlichttour in Zweeds Lapland. Achtervolg de iconische lichtfenomenen samen met een gids en fotograaf, geniet van een diner en profiteer van het ophalen van een retourhotel vanuit Abisko of Björkliden. Begin uw reis met het ophalen van het hotel en ga daarna naar een heerlijk diner, dat wordt geserveerd in de Abisko Mountain Lodge. Na het diner wordt u uitgerust met sneeuwpakken en sneeuwlaarzen om ervoor te zorgen dat u de hele nacht veilig en warm blijft en begint u aan de jacht op het noorderlicht. Bij het nastreven van het noorderlicht kan de tour leiden naar plaatsen zoals de fjorden van Noorwegen of de arctische bossen van Kiruna. Krijg tips en leer trucs over hoe je het magnifieke noorderlicht het beste met je camera kunt vastleggen. Ontvang na uw rondleiding een kopie van de vele foto's en video's gedurende de nacht.

Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

5. Abisko: Aurora sneeuwschoenwandelen

Leg het ware gevoel van een winternacht in het noordpoolgebied vast. Je gids neemt je mee om de winterse manier van bewegen met sneeuwschoenen te leren. Al wandelend door de sneeuw ervaar je hoe het melkachtige licht van de maan en de sterren betoverende schaduwen door de sneeuwvelden werpen. In Abisko leven in de winter veel dieren in het berkenbos, dus de kans om veel sporen te zien is vrij groot. Hoogstwaarschijnlijk ziet u sporen van boshazen, sneeuwhoenders, vossen, lemmingen en als u geluk heeft, ziet u misschien zelfs sporen van een eland. Tijdens de tour houden we een pauze en genieten we van wat warm bessensap terwijl het enige geluid dat je hoort het geruis van het bos en de heuvels is. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs het noorderlicht dansen over het meer Torneträsk en over de bergtoppen. Bij volle maan en een heldere hemel heb je ook een spectaculair uitzicht over het Abisko-gebergte met een van de beroemdste bergformaties van Zweden, Lapporten, een U-vallei gebeeldhouwd door de ijstijd.

Abisko: noorderlicht-sneeuwschoenwandeling met gids

6. Abisko: noorderlicht-sneeuwschoenwandeling met gids

Met sneeuwschoenen aan gaan we richting de bergen rond Abisko, op zoek naar het noorderlicht. We stoppen zodra we het zien! Onze gids probeert altijd de beste plek te vinden. Als we geluk hebben, zien we misschien enkele lokale dieren zoals elanden, hazen, sneeuwhoenders of vossen. Tijdens de wandeling serveren onze gidsen enkele warme dranken om ons warm te houden. De wandeling is relatief eenvoudig, dus de meeste mensen kunnen het doen, en we hebben eerder verschillende routes uitgestippeld en zullen kiezen afhankelijk van de fysieke vaardigheden van de groep. We starten de tour tussen 18:00-20:00, afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden die dag. Eerder in het seizoen moet het later zijn zodat het donker is. In december kunnen we al vanaf 18.00 uur starten. Vraag bij de receptie van het Guesthouse naar de exacte vertrektijd van uw rondreis.

Abisko: het ultieme Aurora-foto-avontuur

7. Abisko: het ultieme Aurora-foto-avontuur

Sluit je aan bij een van de professionele aurora-gidsen van Lights Over Lapland en maak kans om de aurora borealis te zien en te fotograferen op een van onze prachtige locaties in en rond Abisko National Park. Vanwege de neiging tot heldere lucht is Abisko een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. We zullen je voorzien van een DSLR-camera en -lens die vooraf is ingesteld om het noorderlicht vast te leggen en snel de basisvaardigheden bespreken die je nodig hebt om de magische aurora borealis te vinden en te fotograferen. Ons ultieme aurora-fotoavontuur biedt je DRIE verschillende manieren om het noorderlicht te zien: afhankelijk van het weer en de aurora-voorspelling gaan we te voet op zoek naar de lichten in een nabijgelegen tipi, achtervolgen de lichten in een modern 4×4-busje of rijden verder een gezellige slee die achter een sneeuwscooter wordt getrokken naar een van onze wilderniskampen in en rond Abisko National Park. Deze avond onder de sterren biedt je een fantastische kans om meer te weten te komen over de cultuur en natuurlijke geschiedenis van Lapland en geeft je de kans om schoonheid te ervaren die alleen te vinden is in Abisko National Park. Tijdens onze tijd samen bespreken we de manier waarop de lokale bevolking omgaat met de natuur en onderzoeken we de culturele interpretaties van het noorderlicht die de lokale bewoners van de regio de afgelopen eeuwen hebben geloofd. Kleine groepen van 8 gasten garanderen een zeer persoonlijke en oprechte ervaring en zorgen voor een veilige en comfortabele reis naar de Arctische omgeving. Lights Over Lapland begon al in 2012 met het aanbieden van onze originele Nightly Aurora Photo Tour. Het was de eerste aurora-fototour in Abisko en de afgelopen tien jaar hebben we duizenden tevreden gasten van over de hele wereld geholpen om het noorderlicht te zien en te fotograferen in Abisko Nationaal Park. Een paar jaar later vormden we een partnerschap met onze vrienden bij Activities In Abisko en voegden we ons Wilderness Aurora Adventure toe, dat onze klanten dieper in de Arctische wildernis rond Abisko bracht dan welke andere operator in Abisko dan ook. Gedurende deze tijd hebben we onze gasten voortdurend om feedback gevraagd over wat ze zoeken in een aurora-achtervolging en hebben we de collectieve hersenkracht van onze gasten en gidsen gebruikt om het ultieme avontuur te creëren, dat volgens ons de absoluut beste manier is om zie het noorderlicht in Abisko National Park. Dit nieuwe en opwindende avontuur neemt de beste elementen van onze nalatenschap Nightly Aurora Photo Tour & Wilderness Aurora Adventure, voegt een achtervolging toe aan het pakket en combineert alle drie methoden van aurora-jacht in één ongelooflijk avontuur, waarvan we geloven dat het echt het ultieme aurora-avontuur is beschikbaar in Abisko. Inbegrepen in de rondreis: - Verhuur camera, statief, rugzak, warme overall en hoofdlamp. - Warm drankje en kleine snack. - Begeleidingsdiensten en minimaal 3 uur zoeken naar en fotograferen van de aurora in en rond Abisko National Park. - Ophalen bij elk hotel in Abisko of Björkliden.

Van Abisko: Narvik Fjord Tour

8. Van Abisko: Narvik Fjord Tour

Narvik fjord is de langste in de regio Nordland en beschikt over een verbluffend mooi landschap dat je tijdens deze tour kunt ervaren, maar zelfs voordat we daar aankomen, nemen we onze eigen tourbussen langs het Torneträsk-meer en door de grens naar Noorwegen bij Riksgränsen. Spectaculaire uitzichten zijn overal langs de route en veranderen naarmate het landschap verandert. Tijdens de reis stoppen we onderweg op enkele van de prachtige en historisch belangrijke plaatsen en de gids vertelt je over het gebied en de geschiedenis. Als we bij de oceaan en de Narvik-fjord komen, stoppen we om het strand te verkennen. Vanaf de waterkant is het uitzicht geweldig, met bergen langs de fjord en de eilanden en bergen van de Lofoten in de verte.

Noorwegen Fotoreis van Abisko naar Fjorden

9. Noorwegen Fotoreis van Abisko naar Fjorden

Het spectaculaire landschap dat ons begroet als we Noorwegen binnenrijden, maakt deze tour echt iets speciaals. Bergen rijzen majestueus op rondom de fjorden en meren en de zee bevriest nooit volledig. Misschien zien we zelfs adelaars, orka's en dolfijnen, hoewel we dat niet kunnen garanderen! Deze tour biedt een volledig scala aan foto-avonturen. We vertrekken vanuit Abisko en gaan in westelijke richting langs het magische Torenträsk-meer in onze minibusjes, waarbij we de grens met Noorwegen oversteken bij Riksgränsen. Maak je geen zorgen als je nog nooit een camera hebt gebruikt, onze professionele fotografen leren je snel de vaardigheden voor het maken van foto's en ze zullen er zijn om geweldige foto's met en van jou te maken! Die herinneringen en foto's gaan een leven lang mee.

Van Abisko: vervoer naar het ijshotel en toegangskaarten

10. Van Abisko: vervoer naar het ijshotel en toegangskaarten

Van ijssculpturen tot een ijskapel, we gaan naar het IceHotel in Jukkasjärvi en besteden er een paar uur aan om het te verkennen. Het hotel is gemaakt van ijs en sneeuw en beschikt over vele sculpturen en andere kunstwerken gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld. We rijden van Abisko langs het Torneträsk-meer oostwaarts naar Kiruna en genieten van de verschillende landschappen in die richting. Wanneer we bij het IceHotel aankomen, heb je ongeveer 2 uur om te verkennen, winkelen en eten als je dat wilt. We komen via Kiruna en de luchthaven terug naar het pension, zodat we je ook op een van die locaties kunnen afzetten.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Overzicht activiteiten in Abisko

Wil je alle activiteiten in Abisko ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.