Kies data

Abu Dhabi Ontmoet de locals

Abu Dhabi Ontmoet de locals: Onze meest aanbevolen

Abu Dhabi: woestijnsafari met BBQ, kamelenrit & sandboarden

1. Abu Dhabi: woestijnsafari met BBQ, kamelenrit & sandboarden

Nadat je bent opgehaald in een voertuig met 4WD en airconditioning rijd je op comfortabele wijze naar de woestijn. Eenmaal daar aangekomen breng je een bezoek aan een kamelenboerderij om deze dieren, die zo goed zijn aangepast aan het leven in de woestijn, van dichtbij te bekijken. Vervolgens neem je deel aan een spannende dune-bashingrit. Voel de adrenaline wanneer het voertuig over de steile duinen rijdt. Probeer daarna te sandboarden en glij op een plank de duinen af. Hierna ga je naar een bedoeïenenkamp, waar je wordt verwelkomd met traditionele Arabische koffie en dadels. Bij zonsondergang loop je de duinen op om foto's te nemen van de van kleur veranderende woestijn. In het kamp leer je de lokale gewoonten en de cultuur van het Arabische schiereiland kennen. Geniet van culturele activiteiten, zoals hennaschilderen, het roken van shisha en kameelrijden. Trek daarna traditionele Arabische kostuums aan en maak foto's met een valk. Bekijk boeiende optredens met tanouradansen en buikdansen, waarna je kunt genieten van een barbecue-avondmaal. Afsluitend worden de lichten in het kamp uitgedaan. Leun achterover en geniet van de sterrenhemel voor een moment van bezinning, voordat je terugkeert naar de heldere stadslichten van Abu Dhabi.

Abu Dhabi: ochtendsafari in de woestijn met kamelenrit

2. Abu Dhabi: ochtendsafari in de woestijn met kamelenrit

Maak je klaar voor een woestijnsafari van 4 uur en word vroeg in de ochtend opgehaald bij je hotel. Een rit van 45 minuten brengt je naar het hart van de woestijn buiten Abu Dhabi. Verken de woestijn in een Landcruiser met vierwielaandrijving en raas dwars door de enorme duinen heen. Daarna krijg je de kans om zandborden uit te proberen. Volg de instructies en glijd over de duinen terwijl je ontdekt hoe makkelijk het eigenlijk is. Tijdens de safari zijn er veel kansen om in de woestijn op de foto te gaan. Je vriendelijke chauffeur zal je daarbij helpen. Deze speciale ochtendsafari wordt afgesloten met een korte kamelenrit, waarna je weer teruggebracht wordt naar het ophaalpunt.

Vanuit Dubai: rondleiding Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi

3. Vanuit Dubai: rondleiding Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi

Vertrek uit Dubai en reis naar de Sheikh Zayed-moskee in Abu Dhabi per modern voertuig met airconditioning. Ontspan tijdens de 90 minuten durende rit met je professionele gids. Bij aankomst bewonder je de op 7 na grootste moskee ter wereld. Het heeft ruim 10 jaar geduurd voor dit geweldige bouwwerk klaar was. Het is het schoolvoorbeeld geworden voor het islamitisch cultureel erfgoed in de Verenigde Arabische Emiraten. Dwaal rond op het terrein dat plaats biedt aan 40.000 gelovigen tegelijk. Bewonder de weelderige decoraties, zoals de grote Swarovski-kandelaars, bloemenmozaïeken en voorwerpen van goud, zilver en marmer. Het grote tapijt in de centrale gebedshal is een indrukwekkende blikvanger. Dit tapijt, dat groter is dan 18.461 vierkante meter en met een gewicht van 35 ton, werd gemaakt in Iran en is het resultaat van het harde werk van duizenden tapijtwevers in 2 jaar. Maak als aandenken foto's van het complex en z'n adembenemende architectuur, en leer meer over de visie van sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan, de overleden president van de VAE en het brein achter de moskee. Vertrek vanuit Abu Dhabi en reis terug naar Dubai, waar je wordt afgezet bij je hotel of een andere locatie.

Abu Dhabi: woestijntocht en diner onder de sterren

4. Abu Dhabi: woestijntocht en diner onder de sterren

Ga op avondavontuur in de woestijn van Abu Dhabi. s Middags verlaat je de stad om in de woestijn het echte Abu Dhabi te verkennen. Na een wilde rit over de zandheuvels bezoek je een kamelenboerderij en geniet je van de zonsondergang achter de heuvels. Hierna bezoek je een kamelenboerderij en kun je de zonsondergang bewonderen vanaf de duinen. Vervolgens bezoek je een traditioneel Arabisch kamp, waar henna- tatoeages, buikdanslessen en waterpijpen op je wachten, alsmede Arabische zoetigheden en traditionele koffie. Je eet een heerlijke barbecue maaltijd onder de sterren, met onvergetelijk Arabisch entertainment. Ervaar de Arabische gastvrijheid onder het genot van koffie en dadels, geserveerd op eeuwenoude Arabische wijze. Ontspan terwijl je ervaart wat Arabische gastvrijheid inhoudt, met Arabische koffie en dadels zoals ze eeuwen geleden al werden geserveerd en nog steeds worden geserveerd in de woningen in de Emiraten.

Abu Dhabi: traditioneel woestijnkamp en rit met een quad

5. Abu Dhabi: traditioneel woestijnkamp en rit met een quad

Beleef deze woestijnsafari vanuit Abu Dhabi, met een hele hoop Arabische culturele en traditionele ervaringen.  Deze avondsafari, die jou uitgebreid de kans biedt om de woestijn rond Abu Dhabi te verkennen, is ideaal voor avonturiers, cultuurliefhebbers en fans van de woestijn.  Geniet van een dune-bashingrit met een Land Cruiser in de gouden woestijn van Abu Dhabi en ontdek de ongerepte en rustgevende schoonheid van de woestijn, ondanks de hitte en extreme omstandigheden. Met de charmante landschappen van de woestijn en de zachte wind die door je haren waait,  ontdek je een geheel nieuwe wereld vol spectaculaire uitzichten tijdens je  off-road woestijnavontuur vanuit Abu Dhabi. Om je een complete culturele en traditionele Arabische ervaring te bieden, bezoek je een kamelenboerderij en een  traditioneel woestijnkamp, waar je de tijd kunt doorbrengen met vrolijke kamelen en  meer kunt leren over het woestijnleven rond Abu Dhabi. Maak ook een spannende rit van 10 minuten op een quad voor een ware adrenalineshot. Vervolgens rijd je op een goedgehumeurde kameel door de woestijn zoals een echte local, waarbij je fantastische foto's van de zonsondergang over de zandduinen kunt maken en je je hand op traditionele manier met henna kunt laten versieren. Hierna kun je een charmante, traditionele Arabische buikdans en een Tanouradans zien en genieten van een waterpijp. Je beëindigt je off-road woestijnavontuur met een heerlijke, traditionele Arabische barbecue onder de sterrenhemel. Je ziet duizenden sterren  en sterrenbeelden.

Abu Dhabi: Woestijnsafari met overnachting

6. Abu Dhabi: Woestijnsafari met overnachting

Breng een dag en nacht door in de woestijn en ervaar de volledige kick! Geniet van de woestijnavond en krijg de echte blootstelling aan het woestijnleven. De camping is aantrekkelijk en artistiek ontworpen met een Arabisch concept en gevoel. Hier kunt u genieten van de muziek samen met thee en Arabische koffie. Daarnaast kun je sheesha in verschillende smaken proberen; het zal je kalm laten voelen en je helpen ontspannen. Je kunt het kamp in je eigen tempo verkennen en jezelf bedekken met traditionele Arabische jurken en gefotografeerd worden. De nachtelijke woestijnsafari is een leuke ervaring met henna-schilderen voor dames. Internationale gerechten met een barbecue zullen uw eetlust opwekken. Zodra alle opwinding is gekalmeerd, ga je bij elkaar zitten en klets je met je geliefde of je vrienden en geniet je van het ritme van de woestijnnacht. Je gaat slapen en herinnert je de avond die je in de woestijn doorbracht en bereidt je geest voor om 's ochtends wakker te worden om de woestijnzon te zien. Na het ontbijt en een verheerlijkende zonsopgangervaring neem je afscheid van de woestijnavonturen.

Abu Dhabi: woestijnsafari met BBQ, buikdans en Tannura-dans

7. Abu Dhabi: woestijnsafari met BBQ, buikdans en Tannura-dans

Ontdek de ware woestijn van Abu Dhabi. Voel de opwinding tijdens een spannende rit over de zandduinen, bezoek een kamelenboerderij en glijd over de duinen met een sandbord. Bekijk de spectaculaire zonsondergang vanaf de duinen aan het eind van de middag. De rit gaat verder tot je het traditionele Arabische kamp bereikt, waar je een unieke avond vol activiteiten en amusement beleeft. Je krijgt de kans om verschillende activiteiten uit te proberen, zoals henna-schilderen, buikdansen en waterpijp roken. Na zonsondergang kun je genieten van een BBQ-diner onder de sterrenhemel. Geniet van live-amusement in de vorm van buikdansen, en verzeker jezelf van een avond om nooit te vergeten. Ervaar traditionele Arabische gastvrijheid, met Arabische koffie en dadels, zoals dit al eeuwen wordt geserveerd.

Vanuit Abu Dhabi: ochtendexcursie naar de woestijn

8. Vanuit Abu Dhabi: ochtendexcursie naar de woestijn

Je wordt 's ochtends opgehaald en begint aan je offroad-avontuur in de woestijn. Ga naar de woestijn in een 4x4 Land Cruiser en rijd over de duinen. Bewonder het gouden zand onder de hete zon. Bekijk de prachtige zandpatronen en rijd over de duinen om de verborgen schoonheid van de ruige woestijn van Abu Dhabi te ontdekken. Heb je een adrenalinekick nodig, probeer dan een rondje zandboarden. Beklim de gouden duinen en voel het zijdezachte zand en de droge woestijnbries terwijl je de duinen afglijdt. Verkleed je in traditionele Arabische kledij voor een fotomoment met een valk of ga even zitten met een warme kop Arabische koffie. Maak je excursie compleet met een ritje op een kameel. Krijg betoverend uitzicht op de woestijn van Abu Dhabi en ervaar het ritme van de kameel als je er een ritje op maakt. Ontspan en kijk naar de horizon waar de woestijn en de hemel prachtig samenkomen.

Abu Dhabi: stadstour en woestijnsafari

9. Abu Dhabi: stadstour en woestijnsafari

Dit pakket biedt je een speciale combinatie, bestaande uit een 4 uur durende ochtendwandeling door de stad en een 6 uur durende avondsafari in de woestijn. Begin je dag met het verkennen van de bruisende stad Abu Dhabi en sluit de dag af met het serene uitzicht op de zandduinen in de woestijn. Tussen de twee activiteiten door heb je tijd voor een pauze in je eigen accommodatie. De ochtendtour door Abu Dhabi begint met een bezoek aan de heilige Sjeik Zayed-moskee. Bewonder het bouwwerk en het goud, marmer, steen en kristal die zijn gebruikt in het ontwerp van de moskee. Zie hoe een van de grootste moskeeën ter wereld plaats biedt aan ongeveer 40.000 mensen. Vervolgens bezoek je Heritage Village, een gereconstrueerd Emirati-dorp, waar je een indruk krijgt van de traditionele manier van leven van de bedoeïenen. Dan rijd je naar de eilanden Saadiyat en Yas. Bekijk het Yas Marina Circuit waar sinds 2009 de Formule 1 Grand Prix van Abu Dhabi wordt gehouden. Rijd langs de Corniche en bewonder de schoonheid van de Arabische Zee. Maak ook een korte fotostop bij Abu Dhabi's iconische Emirates Palace. Sluit de ochtendtour af met een wandeling over een dadelmarkt. 's Middags word je in een 4x4-voertuig opgehaald voor de woestijnsafari. Trek erop uit om de Arabische woestijn te verkennen en voel de adrenaline door je lichaam stromen terwijl je over de steile duinen raast en het zand rond het voertuig stroomt. Bezoek een kamelenboerderij midden in de woestijn waar je kamelen kunt voeren. Daarna ga je naar een bedoeïenenkamp, waar je wordt verwelkomd met Arabische koffie en dadels. Test je evenwichtsvaardigheden tijdens het sandboarden. Probeer ook de andere culturele activiteiten uit, zoals kameelrijden, henna-schilderen, shisha of foto's maken in Arabische klederdracht. Je hebt ook de mogelijkheid om een foto te maken met een valk. Je kunt ontspannen terwijl je onder de stralende woestijnhemel naar een onderhoudende Tanoura-dans en een adembenemende buikdansvoorstelling kijkt. Geniet vervolgens van een heerlijk barbecuediner met onbeperkt frisdrank en waterpijp roken.  Zodra de avonturen en activiteiten afgelopen zijn, zullen de lichten van het kamp worden gedoofd. Leun achterover en werp een blik op de woestijn en de sterrenhemel voor een paar rustige momenten, voordat je weer terug wordt gebracht naar je accommodatie.

Abu Dhabi: professionele fotoshoot in de Sheikh Zayed-moskee

10. Abu Dhabi: professionele fotoshoot in de Sheikh Zayed-moskee

Leg de beste herinneringen aan je tijd in Abu Dhabi vast met een fotoshoot in de Sheikh Zayed Grand Mosque. Nadat je je professionele fotograaf op het ontmoetingspunt hebt ontmoet, ga je naar de moskee, waar de fotograaf de beste foto's van je reis maakt tegen de mooiste achtergrond van de stad. Ontdek in de moskee rijke bloemenpatronen en kalligrafie. Bewonder buiten Sivec-knikkers gemaakt in Macedonië en Griekenland. Je krijgt ook de mogelijkheid om je foto te laten maken voor een van 's werelds grootste moskeekoepels. Laat je foto maken met de achtergrond van 's werelds grootste handgeweven tapijt, of voor 's werelds grootste marmeren mozaïek bloemdessin. U kunt ook voor de kroonluchter en glazen panelen van Swarovski-kristallen gaan staan voor een glamoureuze foto. Beëindig de fotoshoot door de glorie van de reflecterende zwembaden rond de moskee te bewonderen. Ga na het moskeebezoek naar het Cinnabon Cafe voor verdere verfrissingen. Je ontvangt de foto's van je tour de volgende dag via e-mail.

  • Rondleidingen
  • Avonturen
  • Andere belevenissen
10 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Abu Dhabi

Welke topattracties zijn een must-see in Abu Dhabi?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Abu Dhabi?

Abu Dhabi: wat zijn de beste betaalbare dingen om te doen?

Overzicht activiteiten in Abu Dhabi

Wil je alle activiteiten in Abu Dhabi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Abu Dhabi

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 3.277 beoordelingen

We had a really great experience. At first we were picked up by car (because everyone stayed in different places). Then we all sat on the bus. The tour leader told us the history of the Emirates and also more interesting information. They also had chilled bottles of water for everyone. We had a stopover so that all the ladies who didn't wear clothes for the mosque got a nice abaya and headscarf. Once we arrived at the location, we could freshen up for a while. We had a wonderful tour, the mosque is really breathtaking! The tour leader was also ready to take pictures for everyone and explained everything about the mosque. After the tour we went somewhere to eat, afterwards you had to pay for this yourself. Unfortunately they didn't told us. But it was very tasty! We also got a tour in Abu Dhabi in very beautiful places! definitely recommended!

Was de beste excursie die ik in Dubai heb gedaan en Zaid was een vriendelijke en enthousiaste gids. Was vanaf het begin goed verzorgd en veel interessante informatie, wat grotendeels te danken was aan Zaid. En een kleine groep wat veel persoonlijker aanvoelt.

Noor was the best tourguide we could wish for! He has good knowledge and shares a lot of interesting information. I would definitely recommend this tour.

Good pickup service and transfer to the mosque. You can walk yourself out in the mosque. Everything was top

Fantastic experience with a great enthousiastic guide!