Acatenango: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Van Antigua: Pacaya-vulkaantrektocht

1. Van Antigua: Pacaya-vulkaantrektocht

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

2. Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

Bekijk de zonsondergang en de zonsopgang vanaf Acatenango. Slaap 's nachts in het basiskamp vlak voor de Fuego-vulkaan, met uitzicht op een hoogte van 3.700 meter boven zeeniveau. Begin 's ochtends met een shuttle van Antigua naar het dorp La Soledad. Begin je wandeling en wandel tot de zon ondergaat om het uitzicht van bovenaf te vangen. Slaap een nacht in het basiskamp. Sta op dag twee vroeg op en maak een korte wandeling naar de top. Geniet van een verhoogd uitzicht op de zonsopgang. Het ontbijt wordt geserveerd in het basiskamp voordat de tocht terug naar het dorp begint. Eindelijk bereik je het dorp voor de middag. Geniet van vrije tijd om rond te kijken voor de transfer naar Antigua en geniet van de rest van je dag in de stad.

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

3. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

4. Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

5. Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Antigua Halve dag verloren steden van de Almolonga-fietstocht

6. Antigua Halve dag verloren steden van de Almolonga-fietstocht

Leer de gebieden rondom Antigua kennen met een fietstocht van een halve dag. Op deze reis, die geschikt is voor beginnende en halfgevorderde fietsers, rijd je naar de Almolonga-vallei ten westen van Antigua. Het gebied was de thuisbasis van de tweede hoofdstad van Guatemala, Ciudad Vieja. Zie tijdens je reis het stadsleven vervagen en het plattelandsleven het overnemen terwijl je verder reist. Lees meer over hoe de oude stad in 1541 noodlottig ten einde kwam als gevolg van een vreselijke modderstroom die vrijkwam uit de krater van de Agua-vulkaan. De stad verdween in de vallei tussen de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango, en je zult horen over het voortdurende debat terwijl mensen proberen de exacte locatie te bepalen. Onderweg ziet u ook de dorpen Santiago Zamora en San Antonio Aguas Calientes en stopt u bij een macadamia-boerderij. Deze reis wordt gegarandeerd een leerzame ervaring die je leert over de geschiedenis en cultuur van het gebied terwijl je tijd doorbrengt in de vrije natuur!

1-daagse Acatenango-vulkaanwandeling vanuit Antigua

7. 1-daagse Acatenango-vulkaanwandeling vanuit Antigua

Onze groep vertrekt om 05:00 uur vanuit ons kantoor in Antigua, waar u uw waterflessen kunt vullen en eventueel extra spullen kunt kopen. Wandelaars moeten van tevoren ontbijten en een kleine snack meenemen voor onderweg. Een rit van een uur brengt ons van Antigua naar het slaperige bergdorp La Soledad, gelegen op de bergkam van de Pacifische helling van Volcan Acatenango. Het pad naar de vulkaan Acatenango heeft vier verschillende microklimaten, die je elk ongeveer een uur nodig hebt om te doorkruisen. We beginnen met een steil pad omhoog te lopen door lokale boerderijvelden - hetzelfde pad dat elke ochtend door lokale dorpelingen wordt gebruikt om toegang te krijgen tot hun maïs-, peultjes- en lelievelden. Ons eerste uur wandelen helpt je om de beenspieren te acclimatiseren en op te warmen voor de wandeling van de dag. De tweede fase van onze beklimming gaat door oud tropisch nevelwoud. In deze milieuzone vinden we enkele van de oudste bomen van Acatenango, een ongelooflijke biodiversiteit van flora en fauna, frisse berglucht en de geluiden van lokale vogels en dieren in het wild. Dit type hoogalpine nevelwoud is te vinden op de bovenste hellingen van veel van Guatemala's hoogste vulkanen en bergen, en is de thuisbasis van de beroemde Quetzal. Nadat we het nevelwoud hebben verlaten, worden we beloond met een fantastisch uitzicht op de andere hooglandvulkanen (Atitlan, Toliman, San Pedro, Santa Maria, Santo Tomas, Tajamulco), samen met een glimp van de Cuchumatanes-bergketen. Rond het middaguur wordt er een verse picknicklunch bereid waar onze groep van kan genieten. Gematigd naaldbos en tropisch droog bos kenmerken de 3e fase van onze beklimming, die ons zal leiden naar de door de storm geteisterde boomgrens van de vulkaan. Ons laatste deel van de beklimming is een zand- en grindpad bezaaid met dwergpijnbomen en hoogalpine mossen. Als we de top naderen, vinden we de blootgestelde rotsachtige oppervlakken die zijn achtergelaten door de windvlagen en koude wind die constant over de top van Acatenango gaat. Op de top bereidt je gids een verse, welverdiende picknicklunch terwijl je uitrust en geniet van een ongeëvenaard uitzicht van 360 graden over de Guatemalteekse hooglanden. Bovenop de top zullen we ook onze aandacht vestigen op de nabijgelegen en voortdurend uitbarstende Volcan Fuego. Met een beetje geluk geeft Fuego een vuurwerkshow op grote hoogte, met gewelddadige explosies van gas, steen en lava. Na 30 minuten tot 1 uur op de top (afhankelijk van de omstandigheden en tijdsoverwegingen), begint de groep aan de 3 uur durende afdaling terug naar La Soledad. Onze groep heeft de mogelijkheid om af te dalen via een alternatieve route langs de vulkaan Acatenango, waarbij we een verscheidenheid aan microklimaten en een prachtig pad ervaren. Vanuit La Soledad vervoeren we terug naar Antigua, waar we 's middags aankomen met voldoende tijd om te genieten van de geneugten van de oude Spaanse koloniale hoofdstad.

Acatenango-vulkaan 2-daagse wandeling

8. Acatenango-vulkaan 2-daagse wandeling

Deze 2-daagse/1-nacht wandeling brengt je op de hellingen van de prachtige vulkaan Acatenango naar ons privécamping - bankje uitgesneden in de zijkant van deze torenhoge berg. Vanaf hier genieten we van ons kamp maaltijden, ongelooflijke uitzichten en voldoende ruimte om je uit te strekken. In het kamp daar hebben we ruim de tijd voor waardeer de bezienswaardigheden en geluiden van de gewelddadige vulkaanuitbarstingen in de buurt van Volcan Fuego. Op de ochtend van de 2e dag beklimt onze groep de top van Acatenango (3.975 m/12.720 ft - de op twee na hoogste vulkaan in Guatemala), met een panoramisch uitzicht vanaf de top. Als laatste dalen we weer af naar beneden door een groot aantal microklimaten om tegen het begin van de middag terug te keren naar Antigua. Dag 1: wandeling naar kamp Onze groep vertrekt om 8:00 uur vanuit de Old Town Outfitters Shop, waar je je kunt tanken waterflessen en koop eventuele extra uitrusting die u nodig heeft. Wandelaars moeten ontbijten vooraf en neem een kleine snack mee voor onderweg. Een uur rijden brengt ons van Antigua naar de slaperige bergdorp La Soledad, gelegen op de rand van de Pacifische helling van Volcan Acatenango. De trail up Volcan Acatenango heeft vier verschillende microklimaten, die elk ongeveer een uur duren doorkruisen. We beginnen met een steil pad op te lopen door lokale akkers - hetzelfde pad dat door lokale dorpelingen elke ochtend om toegang te krijgen tot hun maïs-, peultjes- en lelievelden. Ons eerste uur wandelen zal helpen u te acclimatiseren en de beenspieren op te warmen voor de dagwandeling. De tweede fase van onze beklimming gaat door oud tropisch nevelwoud. In deze milieuzone, vinden we enkele van de oudste bomen van Acatenango, een ongelooflijke biodiversiteit van flora en fauna, frisse berglucht en de geluiden van lokale vogels en dieren in het wild. Dit type hoogalpine nevelwoud is te vinden op de bovenste hellingen van veel van Guatemala's hoogste vulkanen en bergen, en is de thuisbasis van de beroemde Quetzal. Na het verlaten van het nevelwoud worden we beloond met een fantastisch uitzicht op het andere hoogland vulkanen (Atitlan, Toliman, San Pedro, Santa Maria, Santo Tomas, Tajamulco), samen met glimpen van de bergketen Cuchumatanes. Halverwege de dag wordt er een verse picknick klaargemaakt waar onze groep van kan genieten. Gematigd naaldbos en tropisch droog bos kenmerken de 3e fase van onze beklimming, die ons naar de door de storm geteisterde boomgrens van de vulkaan zal leiden. Onze camping ligt er net onder boomgrens met prachtig uitzicht op de Antigua-vallei en Volcan Fuego. Na het opzetten van het kamp, wandelaars zijn vrij om uit te rusten, te ontspannen en te genieten van hun omgeving terwijl onze gids een vers kampdiner bereidt bij ~3750m met hete thee en koffie. Dag 2: Acatenango beklimmen 'S Ochtends, na een vroeg kampontbijt, begint onze groep aan een klim van 45 minuten naar de top op een zand- en grindpad bezaaid met dwergdennen en hoogalpenmossen. De pad naar de top is het steilste dat we hebben gezien, en leidt naar de rotsachtige top blootgesteld aan de windvlagen en koude winden die constant over de top van Acatenango gaan. Op de top rust onze groep uit en geniet van een ongeëvenaard uitzicht van 360 graden over het geheel de Guatemalteekse hooglanden – helemaal tot aan de grens met Mexico. Na 45min op de top (afhankelijk van afhankelijk van voorwaarden en tijdsoverwegingen), begint de groep aan de 3 uur durende afdaling terug naar La Soledad. Onze groep heeft de mogelijkheid om af te dalen via een alternatieve route langs Volcan Acatenango, een verscheidenheid aan microklimaten en een prachtig pad. Van La Soledad, zullen we vervoer terug naar Antigua, aankomst in de middag met voldoende tijd om van de geneugten te genieten van de oude Spaanse koloniale hoofdstad (~13:00 uur).

Atv-tour door Antigua-dorpen

9. Atv-tour door Antigua-dorpen

Deze tour neemt ons mee door de Panchoy-vallei rond Antigua. We beginnen aan de zuidkant van de vallei in de stad San Antonio Aguas Calientes; in dit dorp bezoeken we een lokaal en traditioneel textielmuseum en een markt waar je lokale geschenken, kleding en textiel kunt kopen. Deze halte heeft een aantal van de beste uitzichten op de vulkaan Fuego en Acatenango vanwege de nabijheid van dit kleine ambachtelijke stadje. De volgende stop op de tour is de eerste hoofdstad van Guatemala, die "ciudad vieja" of in het Engels de "oude stad" wordt genoemd. We parkeren bij het centrale plein en kunnen erheen lopen en de eerste kathedraal bezoeken die in het jaar 1534 in Midden-Amerika is gebouwd. Na een kleine wandeling over het plein stappen we in onze voertuigen en gaan naar een plaatselijke jadefabriek in de stad San Pedro de las Huertas. Hier worden we de processen getoond die nodig zijn om ruwe Jade-stenen om te zetten en om te zetten in fijne sieraden. Er is een kleine winkel in de fabriek waar we een selectie van afgewerkte producten kunnen zien, zoals "nahuales" die zijn verwerkt tot kettingen, armbanden en zelfs sleutelhangers. Na een beetje winkelen, springen we op onze ATV's en gaan we naar de voet van de Agua-vulkaan naar het kleurrijke stadje San Juan Del Obispo, een lokale ambachtelijke chocoladefabriek aan de voet van de Agua-vulkaan. In de fabriek, "chocolatería antigua", krijgen we delen te zien van het proces om rauwe cacaobonen te nemen en er warme chocolademelk van te maken. We mogen ook cacaobonen en het eindproduct “warme chocolademelk” proeven. Nadat we wat chocolade hebben geprobeerd, lopen we een paar blokken en gaan we naar een lokale bakkerij "Los Sabores de mi Pueblo" en proberen we het beroemde nisperobrood en ook wat nisperowijn gemaakt van het lokale fruit dat rond de Agua-vulkaan groeit. Nadat we enkele lokale producten in San Juan hebben geprobeerd, zullen we de hele vallei doorkruisen en naar de noordkant van de vallei gaan en een van Antigua's meest iconische bezienswaardigheden "el Cerro de la Cruz" of de top van het kruis bezoeken. Hier krijgen we een vogelvlucht van Antigua, een uitzicht op de eerste rij van de Agua-vulkaan en bewonderen we de architectuur in koloniale Spaanse stijl van de stad beneden. Nadat we het uitzicht hebben bewonderd, gaan we de El Hato-berg op voor wat lokaal eten en drinken naar "restaurante El Tambor", een lokaal restaurant aan de kant van de El Hato-berg dat heerlijke traditionele Guatemalteekse gerechten serveert met een geweldig uitzicht op de vallei. Als we klaar zijn met de lunch, gaan we terug naar ons kantoor in Antigua.

Antigua Guatemala: mountainbiketocht van een halve dag met gids

10. Antigua Guatemala: mountainbiketocht van een halve dag met gids

Deze rit begint met een shuttle van onze winkel in Antigua naar de trailhead op 2600 meter hoogte op de alpine hellingen van Volcán Acatenango. Na een korte klim beginnen we aan een singletrack-afdaling die landbouwpaden volgt langs een dramatische bergkam met weidse uitzichten op de omliggende vulkanen. Het pad daalt 760 meter puur bergafwaarts! De zachte vulkanische grond is snel en vloeiend met kleine rotsen; er zijn echter enkele steile technische stukken en kreekovergangen. Aan de voet beklimmen we een 4x4-weg door landbouwvelden langs de San Andres-ruïnes, een door een aardbeving verwoeste kerk uit de 16e eeuw. De klim volgt een gematigde helling tot aan de laatste 200 meter steile klim. Maak je geen zorgen, de volgende afdaling is de moeite waard! Nadat je door een weelderig bos bent gepasseerd, word je beloond met uitgestrekte uitzichten op 3 vulkanen en de Antigua-vallei terwijl we afdalen via een oud pad dat diep in een bergkam is uitgesneden met grote druppels aan weerszijden. Deze laatste afdaling van 760 meter duurt ongeveer 45 minuten en zit boordevol leuke rotsen, drops, haarspeldbochten en een halfpipe-achtig aquaductparcours om de rit af te maken.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Acatenango

12 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere activiteiten in Acatenango

Wil je alle activiteiten in Acatenango bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.