Datums kiezen

Acatenango
Rondleidingen

Rondleidingen
1 activiteiten gevonden

Topactiviteiten in Sacatepéquez

82 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Acatenango Rondleidingen: onze aanbevelingen

Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

1. Vanuit Antigua: Trek naar de vulkaan Pacaya

Loop 2 uur naar de top van de Pacaya-vulkaan en geniet van een prachtig uitzicht. Vertrek vanuit Antigua voor een busreis van 1 uur naar de basis van de vulkaan voordat je meteen begint aan je 2 uur durende trektocht met je lokale gids. Wandel door prachtige dennenbossen naar het moeilijkere vulkanische asgedeelte en uiteindelijk naar de zwavelrokende kegel. Af en toe zie je zelfs kleine uitbarstingen en lavastromen, afhankelijk van de activiteit van de vulkaan. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de nabijgelegen vulkanen, Agua, Fuego en Acatenango, de Pacifische laaglanden en helemaal tot aan El Salvador. Om je veiligheid te garanderen, kun je de krater niet bezoeken, maar krijg je een geweldig uitzicht op gloeiend hete lavastromen en stoombaden gecreëerd door de hitte van Pacaya. Neem hier een pauze en ontspan terwijl u geniet van meer mooie uitzichten voordat u terugwandelt naar de voet van de vulkaan, vanwaar u terugkeert naar uw accommodatie.

Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

2. Overnachting vulkaan Acatenango wandelavontuur

Bekijk de zonsondergang en de zonsopgang vanaf Acatenango. Slaap 's nachts in het basiskamp vlak voor de Fuego-vulkaan, met uitzicht op een hoogte van 3.700 meter boven zeeniveau. Begin 's ochtends met een shuttle van Antigua naar het dorp La Soledad. Begin je wandeling en wandel tot de zon ondergaat om het uitzicht van bovenaf te vangen. Slaap een nacht in het basiskamp. Sta op dag twee vroeg op en maak een korte wandeling naar de top. Geniet van een verhoogd uitzicht op de zonsopgang. Het ontbijt wordt geserveerd in het basiskamp voordat de tocht terug naar het dorp begint. Eindelijk bereik je het dorp voor de middag. Geniet van vrije tijd om rond te kijken voor de transfer naar Antigua en geniet van de rest van je dag in de stad.

Vanuit Antigua: Avontuur, 2-daagse trektocht naar de vulkaan Acatenango

3. Vanuit Antigua: Avontuur, 2-daagse trektocht naar de vulkaan Acatenango

Ervaar de grootsheid van Acatenango en de Fuego vulkaan op deze 2-daagse tour. Begin met een ophaalservice vanaf je hotel in Antigua Guatemala om 9:00 uur. Twee uur later arriveer je bij het beginpunt van de wandeling naar de Acatenango Vulkaan. Stop om 13:00 uur voor de lunch. Na een prachtige wandeling tussen wisselende landschappen kom je rond 16:00 uur aan bij het kamp. Eenmaal in het kamp heb je de optie om de extra tour naar de Fuego Vulkaan te nemen, waar je de krater van de vuurvulkaan op slechts 300 meter afstand kunt zien. Later keer je terug naar het kamp en eet je voor een kampvuur. Geniet van het spectaculaire nachtzicht dat de vulkaan je biedt. En geniet daarna van een goede nachtrust in een gedeelde slaapkoepel voordat het avontuur 's ochtends verdergaat. De volgende dag sta je om 4:00 uur op om te beginnen aan de beklimming van de top van de Acatenango vulkaan. Geniet van een vroege aankomst op de top en wees getuige van een majestueuze zonsondergang boven de wolken. Na de afdaling ontbijt je om 7:30 uur in het kamp en ga je verder naar beneden, waar de bus wacht om je terug te brengen naar je hotel of een ander adres. Vertrek met herinneringen aan een avontuur dat een leven lang meegaat.

Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

4. Vanuit Antigua: Pacaya Vulkaan Tour in Engels/Spaans

Na een ophaalservice vanaf je hotel vertrek je vanuit Antigua naar de voet van de Pacaya vulkaan. Ga ontspannen in een bus zitten voor de 1 uur durende tocht. Bij aankomst begin je de beklimming met een lokale gids, wandelend door een groot bebost gebied. Volg de paden van het vulkanische gebied en geniet onderweg van het uitzicht op de andere vulkanen en de regionale vegetatie. Wanneer je het plateau bereikt, kun je de hoofdkrater van de vulkaan van een afstand bekijken. Bekijk de lava die afhankelijk is van de activiteit van de vulkaan en enkele stoombaden die door de hitte van de Pacaya vulkaan zijn ontstaan. Nadat je hebt genoten van het spectaculaire uitzicht op de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango op de top van Pacaya, begin je aan de afdaling naar de basis, voordat je de bus neemt terug naar Antigua.

Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

5. Vanuit Antigua: 2-daagse Acatenango-vulkaanwandeltocht met eten

Er zijn ongeveer 5 uur wandelen om het kamp te bereiken, onderweg zullen er verschillende stops zijn voor rust, hydratatie en eten. Er is de mogelijkheid om de eerste dag de vulkaan van vuur te bezoeken met een extra wandeling van 03 uur heen en terug. Mensen die dit wensen, moeten op het moment van boeking bevestigen om een gids met ervaring in de vuurvulkaan toe te wijzen. De prijs voor een bezoek aan de vulkaan van vuur is Q200 per persoon. De accommodatie in de tenten wordt gedeeld Dag 2: 04.00 uur Begin van de klim naar de top van Acatenango 05.45 uur Aankomst op de top van Acatenango Uitzicht op de zonsopgang op de top afdaling naar de top 07.30 uur Ontbijt in het kamp team beoordeling 8.30 uur Begin van de afdaling 11:30 Aankomst in La Soledad Village 12:30 Aankomst in Antigua Guatemala

Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

6. Vanuit Guatemala-Stad of Antigua: Pacaya Volcano Day Tour

Kom kijken naar de Pacaya-vulkaan: de meest actieve vulkaan van Guatemala op 2.500 meter (meer dan 8.000 voet). Wees getuige van een spectaculair uitzicht op de lagune van Calderas en drie andere vulkanen: Agua, Fuego en Acatenango. De omgeving is een ervaring op zich, die voor een groot deel bestaat uit vochtig bos en rotsen. Na een wandeling over vulkanische zandpaden, met geweldige uitzichten op de vulkanen en unieke vegetatie, kom je aan op het plateau waar je de belangrijkste krater van de vulkaan kunt zien. Vandaag kun je om veiligheidsredenen de krater van de vulkaan niet bezoeken, maar je zult de lava zien (indien actief) en enkele stoombaden die zijn gecreëerd door de hitte van de Pacaya-vulkaan. Bij de vulkaan heb je de mogelijkheid om de vulkaan van dichtbij te bekijken. Na een spannende dag van verkenning en dramatische uitzichten, kom je terug bij je hotel.

Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

7. Antigua: ATV-tour Pacaya-vulkaan

Berijd een quad en voel de adrenalinestoot terwijl je door Pacaya's rijdt. Ontmoet je gids op het ontmoetingspunt in Antigua voor een avontuur vol actie, weg van de drukte en chaos van de stad. Dus spring in onze auto en geniet van de rit terwijl je naar San Vicente Pacaya gaat. Kijk hoe je gids je een snelle veiligheidsintroductie geeft voordat je op de ATV springt. Eerst spring je op de ATV bij San Vicente Pacaya, waar je de gebieden nabij en rond de Pacaya-vulkaan gaat verkennen, omgeven door weelderige bossen en rotsen. Voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van een opwindende quadtocht over verschillende paden naar het plaatselijke dorp aan de voet van de vulkaan. Duik door verschillende offroad-paden en rijd door vulkanisch zand en lavavelden in een privéplantage. Rijd naar de Calderas-lagune en bewonder het prachtige turquoise water. Geniet van het eten van een lekker broodje terwijl je geniet van het uitzicht. Zorg ervoor dat je je camera meeneemt, want je wilt veel foto's maken. Eindelijk geniet je van een handige lift terug naar Antigua wanneer je tour eindigt. Beëindig je avontuur op een hoogtepunt en ga naar huis met herinneringen die voor altijd bijblijven.

Atv-tour door Antigua-dorpen

8. Atv-tour door Antigua-dorpen

Deze tour neemt ons mee door de Panchoy-vallei rond Antigua. We beginnen aan de zuidkant van de vallei in de stad San Antonio Aguas Calientes; in dit dorp bezoeken we een lokaal en traditioneel textielmuseum en een markt waar je lokale geschenken, kleding en textiel kunt kopen. Deze halte heeft een aantal van de beste uitzichten op de vulkaan Fuego en Acatenango vanwege de nabijheid van dit kleine ambachtelijke stadje. De volgende stop op de tour is de eerste hoofdstad van Guatemala, die "ciudad vieja" of in het Engels de "oude stad" wordt genoemd. We parkeren bij het centrale plein en kunnen erheen lopen en de eerste kathedraal bezoeken die in het jaar 1534 in Midden-Amerika is gebouwd. Na een kleine wandeling over het plein stappen we in onze voertuigen en gaan naar een plaatselijke jadefabriek in de stad San Pedro de las Huertas. Hier worden we de processen getoond die nodig zijn om ruwe Jade-stenen om te zetten en om te zetten in fijne sieraden. Er is een kleine winkel in de fabriek waar we een selectie van afgewerkte producten kunnen zien, zoals "nahuales" die zijn verwerkt tot kettingen, armbanden en zelfs sleutelhangers. Na een beetje winkelen, springen we op onze ATV's en gaan we naar de voet van de Agua-vulkaan naar het kleurrijke stadje San Juan Del Obispo, een lokale ambachtelijke chocoladefabriek aan de voet van de Agua-vulkaan. In de fabriek, "chocolatería antigua", krijgen we delen te zien van het proces om rauwe cacaobonen te nemen en er warme chocolademelk van te maken. We mogen ook cacaobonen en het eindproduct “warme chocolademelk” proeven. Nadat we wat chocolade hebben geprobeerd, lopen we een paar blokken en gaan we naar een lokale bakkerij "Los Sabores de mi Pueblo" en proberen we het beroemde nisperobrood en ook wat nisperowijn gemaakt van het lokale fruit dat rond de Agua-vulkaan groeit. Nadat we enkele lokale producten in San Juan hebben geprobeerd, zullen we de hele vallei doorkruisen en naar de noordkant van de vallei gaan en een van Antigua's meest iconische bezienswaardigheden "el Cerro de la Cruz" of de top van het kruis bezoeken. Hier krijgen we een vogelvlucht van Antigua, een uitzicht op de eerste rij van de Agua-vulkaan en bewonderen we de architectuur in koloniale Spaanse stijl van de stad beneden. Nadat we het uitzicht hebben bewonderd, gaan we de El Hato-berg op voor wat lokaal eten en drinken naar "restaurante El Tambor", een lokaal restaurant aan de kant van de El Hato-berg dat heerlijke traditionele Guatemalteekse gerechten serveert met een geweldig uitzicht op de vallei. Als we klaar zijn met de lunch, gaan we terug naar ons kantoor in Antigua.

Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

9. Van Antigua: Pacaya-vulkaandagwandeling

Vulkaan Pacaya (2552 m) is misschien niet de hoogste top van Guatemala, maar de hellingen en unieke landschappen behoren zeker tot de meest indrukwekkende vulkanische landschappen in heel Midden-Amerika. Pacaya, gelegen in zijn eigen nationale park, is een verhalenboekvulkaan met een continue rookpluim die van de top afdrijft en een enorm gedroogd lavaveld dat de vallei vormt aan de voet van de caldera. De groep komt bijeen in Antigua om 08:00 uur (voor een ochtendwandeling) of 14:00 uur (voor een zonsondergangwandeling) – waar drinkwater, badkamerfaciliteiten en buitenuitrusting beschikbaar zijn. Je rit naar de trailhead duurt iets meer dan 1 uur met privévervoer van Antigua naar het parkkantoor. Terwijl de groep de talloze paden op de berg opgaat, openen de indrukwekkende vergezichten van Guatemala zich voor je. Als je de voet van de caldera bereikt, leidt je gids de groep door de ruige gedroogde lavavelden, die onlangs zijn hervormd door een enorme uitbarsting in 2010. Welke omstandigheden je ook tegenkomt op de berg, de groep krijgt de kans om unieke vulkanische rotslandschappen terwijl je naar de top klimt. Hier stopt de groep voor een vers bereide picknick om te genieten van het uitzicht op de nabijgelegen vulkanen Agua, Fuego en Acatenango. Er is volop gelegenheid om geothermische hotspots op de gekoelde lavaformaties te verkennen - die altijd beschikbaar zijn om marshmallows te roosteren! De wandeling naar beneden brengt je over de resterende gedroogde lavavelden voordat je begint aan je afdaling door de weelderige en minder bekende bossen en landbouwgronden van Pacaya. Na je wandeling naar de trailhead, keert de groep met privévervoer terug naar Antigua om rond 16:00 uur (dagwandeling) of 20:30 uur (zonsondergangwandeling) in de stad aan te komen.

Antigua Halve dag verloren steden van de Almolonga-fietstocht

10. Antigua Halve dag verloren steden van de Almolonga-fietstocht

Leer de gebieden rondom Antigua kennen met een fietstocht van een halve dag. Op deze reis, die geschikt is voor beginnende en halfgevorderde fietsers, rijd je naar de Almolonga-vallei ten westen van Antigua. Het gebied was de thuisbasis van de tweede hoofdstad van Guatemala, Ciudad Vieja. Zie tijdens je reis het stadsleven vervagen en het plattelandsleven het overnemen terwijl je verder reist. Lees meer over hoe de oude stad in 1541 noodlottig ten einde kwam als gevolg van een vreselijke modderstroom die vrijkwam uit de krater van de Agua-vulkaan. De stad verdween in de vallei tussen de vulkanen Agua, Fuego en Acatenango, en je zult horen over het voortdurende debat terwijl mensen proberen de exacte locatie te bepalen. Onderweg ziet u ook de dorpen Santiago Zamora en San Antonio Aguas Calientes en stopt u bij een macadamia-boerderij. Deze reis wordt gegarandeerd een leerzame ervaring die je leert over de geschiedenis en cultuur van het gebied terwijl je tijd doorbrengt in de vrije natuur!

Andere aanbevelingen

Sacatepéquez

Sacatepéquez

Veelgestelde vragen over Acatenango-Rondleidingen

Welke andere activiteiten dan Acatenango-Rondleidingen zijn de moeite waard in Sacatepéquez?

Andere activiteiten in Acatenango

Wil je alle activiteiten in Acatenango bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.