Vanuit Edinburgh: Outlander-excursie - paleizen & Jakobieten

Vanuit Edinburgh: Outlander-excursie - paleizen & Jakobieten

Vanaf € 49,19 per persoon

Breng de dag door met het verkennen van filmlocaties van de televisieserie 'Outlander' tijdens een excursie vanuit Edinburgh. Zie het Linlithgow Palace van Schotse adel, bekijk Blackness Castle uit de 15 eeuw en verken de Royal Burgh van Culross.

Over deze activiteit

Eenvoudig annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Geprinte of mobiele voucher geaccepteerd
Gebruik je telefoon of print je voucher uit
Duur 9 uur
Controleer de beschikbaarheid om de begintijden te zien.
Directe bevestiging
Tourgids
Engels

Belevenis

Highlights
 • Krijg de echte locaties uit de televisieserie 'Outlander' te zien
 • Bezoek het Linlithgow Palace in de Royal Burgh van Linlithgow
 • Bezoek Doune Castle, het verblijf van de clan MacKenzie
 • Verken het dorpje Culross
Volledige beschrijving
Vertrek vanuit Edinburgh in noordwestelijke richting naar Midhope Castle (1 april tot 24 september), de locatie van Lallybroch Castle in de televisieserie 'Outlander' die over tijdreizen gaat. Ga naar de vesting Blackness Castle uit de 15e eeuw, die in 'Outlander' als het hoofdkwartier van Black Jack Randallwerd wordt gebruikt. Dit verblijf van de familie Crichton ziet er met de imposante versterkingen aan de oever van het estuarium Firth of Forth uit als een 'schip dat nooit gevaren heeft'. Verken de indrukwekkende muren en geniet van het adembenemende uitzicht. Je volgende bestemming is de Royal Burgh van Linlithgow voor een bezoek aan het Linlithgow Palace (de gevangenis Wentworth Prison in 'Outlander'), dat destijds als koninklijke retraite tussen Edinburgh en Stirling Castle werd gebruikt. Ga vervolgens het landhuis Callandar House uit de 14e eeuw, waar betrekkingen met de noordelijke grens van het Romeinse Rijk in Europa bij de Muur van Antonius gevonden zijn. Treed in de voetsporen van Claire en Jamie en ga naar Doune Castle, waar in 'Outlander' de clan MacKenzie woont. Hier krijg je de gelegenheid om het kasteel te verkennen en foto's in de sfeervolle omgeving te maken, waarna je verder gaat naar Blackness Castle. Ga door naar de Royal Burgh van Culross om een klein dorpje dat aan de kust van Fife ligt te ontdekken. Culross is misschien wel een van de beste voorbeelden van een Schots dorp uit de 17e eeuw. De tuinen van het dorp kwamen in 'Outlander' voor als de kruidentuin van Claire, en ook het mercat cross (marktkruis) van Cranesmuir Village speelt een rol in de serie. Wandel door de geplaveide straten, bekijk het opmerkelijke Biscuit Café en neem de tijd om foto's te maken bij Tuilyies Standing Stones (als de tijd het toelaat). Ga vervolgens naar het landhuis Hopetoun House, dat is omgeven door een hertenpark en wandelpaden. Dit mooie gebouw uit de 17e eeuw diende in 'Outlander' als de woning van de Duke of Sandringham en je kunt ervoor kiezen om een kijkje in het landhuis te nemen of de landerijen te verkennen, voordat je terugkeert naar Edinburgh.
Inbegrepen
 • Deskundige chauffeur/gids
 • Vervoer per luxe, moderne bus met airconditioning
 • Toegang tot bezienswaardigheden
 • Eten en drinken
Niet geschikt voor
 • Kinderen onder de 4 jaar
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Geldende veiligheidsmaatregelen
 • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
 • Je moet afstand houden in de voertuigen
 • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
Vereisten voor deelnemers
 • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

Selecteer deelnemers en datum

Deelnemers

Geselecteerde datum

Bereid je voor op je activiteit

Onderstaande gegevens kunnen veranderen als je je huidige keuzes aanpast:

  Trefpunt

  Verzamel voor de groene Ensign Ewart-pub, Lawnmarket 521-523, EH1 2PE Edinburgh.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Wat mee te brengen

  • Comfortabele schoenen

  Goed om te weten

  • Kinderen jonger dan 5 jaar mogen niet met deze excursie mee
  • De excursie volgt een zomer- en winterprogramma Hopetoun House en Midhope Castle worden alleen bezocht met het programma van april-september. Doune Castle wordt bezocht met het programma van oktober-maart.
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4,7 /5

  gebaseerd op 231 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,6/5
  • Vervoer
   4,7/5
  • prijs / kwaliteit
   4,6/5
  • veiligheid
   4,9/5
  Sorteren op

  Sorteren op

  Had een geweldige dag, maar zou aanraden om tijdens de zomer te gaan, omdat Hopetoun House en Midhope Castle gesloten waren, dus we misten die stops. Onze gids Neal was echter fantastisch en erg geduldig met het beantwoorden van veel historische vragen. Mijn vriend heeft veel uit de tour gehaald ondanks dat hij Outlander nog nooit had gezien. Neal nam met plezier de terugweg naar Doune Castle zodat we konden stoppen bij het Stirling Memorial voor mijn vriend die geïnteresseerd is in de SAS.

  Verder lezen

  11 januari 2020

  Absoluut geweldig, geweldig, onverwacht

  Onze gids Paul was absoluut fantastisch. Hij sprak niet alleen over het verleden, hij leefde geschiedenis en ik genoot veel. En een speciale dank aan hem begrijp ik de Schotse geschiedenis veel beter. Omdat ik grote bewonderaar ben van Outlander Movie, heb ik graag de plaatsen gezien die in de film worden getoond. I Markeer deze reis aanbevelen!

  Verder lezen

  22 september 2019

  Dit was een fantastische tour,een erg vriendelijke chauffeur Andrew T . Hij heeft heel veel van de geschiedenis verteld en ons overal veilig en gezellig naar toe gereden

  8 september 2019

  Georganiseerd door

  Product ID: 88751