Avontuur

IJsland: Noorderlicht-bustour vanuit Reykjavik

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus

IJsland: Noorderlicht-bustour vanuit Reykjavik

Activiteitenaanbieder: Northern Lights Bus
Snel uitverkocht
Snel uitverkocht

Vanaf € 45 per persoon

Beleef een bijzonder natuurfenomeen tijdens een 4 uur durende bustour door IJsland. Laat het kunstmatige licht van Reykjavik achter je en ga op zoek naar het Noorderlicht (Aurora Borealis).

Over deze activiteit

Gratis annuleren
Annuleer tot 24 uur van tevoren voor een volledige terugbetaling
Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19
Speciale gezond- en veiligheidsmaatregelen zijn van toepassing. Meer informatie
Reserveer nu en betaal later
Reserveer nu en betaal later om je plek vandaag nog kosteloos te boeken. Meer informatie
Duur 4 uur
Bekijk de beschikbaarheid om de begintijden te zien
Tourgids
Engels
Ophaalservice optioneel
Je wordt tussen 20:30 en 21:00 uur opgehaald als je de tour om 20:30 uur hebt geboekt. Je wordt tussen 20:30 en 21:00 uur opgehaald als je de tour om 20:30 uur hebt geboekt. De ophaalservice vanaf bepaalde hotels en guesthouses en officiële bushaltes in het centrum van Reykjavik is inbegrepen.

Belevenis

Highlights
 • Bekijk de lichten van de Aurora Borealis
 • Ontsnap aan de felle lichten van Reykjavik voor een mooier uitzicht op het Noorderlicht
 • Leer meer over hoe en waarom de dansende lichten in de hemel te zien zijn
 • Gratis toegang tot het Aurora Museum
Volledige beschrijving

Begin aan een avondtocht om de Aurora Borealis te zien. Luister naar fascinerende feiten over hen van je gidsen, bezoek het Aurora Museum en zoek om de lichten uit de eerste hand te zien.

Verlaat de felle lichten van het stadscentrum van Reykjavík om de dansende lichten van de Aurora Borealis te zien. Ook bekend als het "Noorderlicht", is het een van de meest spectaculaire shows tijdens de wintermaanden. Ga naar waar meteorologen hebben voorspeld dat de lichten op hun best zullen zijn. Om een prachtig uitzicht op de lucht te krijgen, richt je je op gebieden zonder kunstlicht.

Luister naar uitleg over hoe de Aurora Borealis wordt veroorzaakt als gevolg van de gasvormige deeltjes in de atmosfeer van de aarde die botsen met geladen deeltjes die vrijkomen uit de atmosfeer van de zon. De bezochte locaties verschillen van dag tot dag, maar je gaat in de richting met de meeste kans om Moeder Natuur aan het werk te zien.

Aangezien de tour weersafhankelijk is en waarnemingen niet gegarandeerd zijn, wordt u ook uitgenodigd om gratis deel te nemen aan een andere Northern Lights-tour als de lichten niet verschijnen. Verken het noorderlicht in het Aurora Museum. De Northern Lights-tour is inclusief een aanvullend ticket voor een bezoek aan het museum in Reykjavik, Grandagarður 2, 101 Reykjavík.

Inbegrepen
 • Avondtocht om de Aurora Borealis te zien
 • Vervoer
 • Professionele gids
 • Toegang tot het Aurora Museum
 • Gratis toegang tot een andere tour als het noorderlicht niet verschijnt
  Voorzorgsmaatregelen omtrent Covid-19

  Je moet deze activiteit online boeken aangezien het loket gesloten is

  Geldende veiligheidsmaatregelen
  • Alle contactpunten worden regelmatig schoongemaakt
  • Je moet afstand houden in de voertuigen
  • Het aantal bezoekers is beperkt om drukte te voorkomen
  Vereisten voor deelnemers
  • Je moet je eigen mondkapje meenemen en dragen

  Selecteer deelnemers en datum

  Deelnemers

  Geselecteerde datum

  Trefpunt

  Sluit je aan bij de tour bij bushalte 12, Höfðatorg (bij Þórunnartún). De bus haalt je binnen 30 minuten van de vertrektijd bij deze locatie op.

  Openen in Google Maps ⟶
  Belangrijke informatie

  Wat mee te brengen

  • Comfortabele schoenen
  • Warme kleding

  Goed om te weten

  • Het kan niet gegarandeerd worden dat het Noorderlicht te zien is, ook al gaat de tour door. Het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel waar de mens geen controle over heeft. De lokale partner heeft geen restitutie voor klanten die hebben deelgenomen aan de tour, maar biedt in plaats daarvan de kans om gratis deel te nemen aan de volgende geplande activiteit Als je IJsland verlaat vóór de volgende geplande tour, biedt de lokale partner je een open ticket voor de komende 3 jaar voor als je teruggaat naar IJsland
  • Deze activiteit is niet geschikt voor kinderen onder 8 jaar.
  • Gratis toegang is alleen geldig op de dag van de tour, vanaf het moment waarop je te horen krijgt of de tour doorgaat. Entreekaartjes voor Aurora Reykjavik tentoonstelling zijn gratis. Dat betekent dat wanneer je hier geen gebruik van maakt, je geen aanspraak hebt op gedeeltelijke terugbetaling
  • Vergeet niet om je warm te kleden met meerdere lagen. Je kunt lange periodes doorbrengen in koude winterse omstandigheden
  Klantenbeoordelingen

  Gemiddelde beoordeling

  4 /5

  gebaseerd op 2020 beoordelingen

  Beoordelingsoverzicht

  • Gids
   4,5/5
  • Vervoer
   4,4/5
  • prijs / kwaliteit
   4/5
  • veiligheid
   4,5/5

  Sorteer op:

  Soort reiziger:

  Beoordeling:

  Daniel de Noorderlicht-fluisteraar maakt er een mooie excursie van. Hij vertelt veel over het ontstaan van het Noorderlicht en houdt de voorspellingen goed in de gaten. We kregen een vuurtje om ons warm te houden en een kop warme chocolademelk. Waren allebei erg welkom, want het is koud en de kans bestaat dat je lang moet wachten. Kleed je extra warm aan! Uiteindelijk kregen wij (na 2 uur wachten) toch het geluk dat het Noorderlicht tevoorschijn kwam. Tips: boek de tour als de hemel helder is (let vooral op de bewolking) en als er geen volle maan is (het moet zo donker mogelijk zijn).

  Verder lezen

  26 januari 2022

  Daniel de "Aurora Wishperer" is een uitstekende gids met veel kennis. Op onze eerste poging gelijk een lucht vol Noorderlicht.. omstandigheden waren perfect op de perfecte locatie. En er werd een vuurtje gestookt om ons warm te houden met als kers op de taart, warme chocolademelk en een ijslands snoepje.

  6 januari 2022

  Kijk zelfs goed naar de weersvoorspellingen en boek je tour op een dag dat de verwachtingen op het noorderlicht hoog zijn. Wij hadden onwijs geluk en hebben door de gids die echt is gaan zoeken naar de juiste plek, perfect het noorderlicht kunnen zien. Een tip, kleed je echt warm aan. Want je staat een langere tijd buiten, te wachten tot het spectakel gaat komen.

  Verder lezen

  23 november 2021

  Product ID: 67019