Ad Deir

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Ad Deir: De beste tours & activiteiten die u niet wilt missen

Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

1. Vanuit Amman: privé-dagtour naar Petra met ophaalservice

Vertrek 's morgens naar Amman en rij over de woestijnweg naar Petra en Wadi Mousa. Bij aankomst in de oude stad, ga je naar de archeologische vindplaats en begeef je je naar de beroemde schat van de rots met de prachtige Siq-kloof. Je bezoekt het enorme theater, uitgehouwen uit de berghelling en gaat dan verder naar het klooster om de overblijfselen van de gevel van de heilige plaats te bewonderen. Keer terug door de rotswanden via de indrukwekkende Hoge offerplaats waar adembenemende uitzichten en prachtige rotsen van verschillende kleuren je beloning zijn. Vertrek in de namiddag en wordt afgezet bij je hotel in Amman.

...
Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

2. Vanuit Amman: halfdaags bezoek Petra met vervoer

Bezoek Petra vanuit Amman op deze halfdaagse uitstap met vervoer. Je deskundige en professionele chauffeur brengt je naar Petra en wacht daar terwijl je deze geweldige stad 3 uur lang verkent. Dan brengt je chauffeur je weer terug naar Amman. Je beleeft zo een volledig zorgeloos bezoek. Petra is een van de 7 Wereldwonderen en is een spectaculair voorbeeld van de bouwkundige vaardigheden van dit oude volk. Het werd meer dan 2000 jaar geleden in de donkerroze rotsen uitgehakt. Je komt de stad binnen door de Siq, een smalle kloof van meer dan 1 kilometer lang. Je bewondert de sprankelende kleuren en de rotsformaties voordat je Al Khazneh in het zicht krijgt. Bewonder het gigantische Romeinse theater met plek voor 3.000 toeschouwers, geweldige obelisken, tempels, altaren en straten met zuilen, alsmede het indrukwekkende Ad Deir-klooster, dat uitzicht biedt over de vallei. Je komt meer te weten over de geschiedenis van Petra in twee musea: het Archeologische Museum en het Nabateïsche Museum. Bezoek het marktje waar ambachtslieden uit Wadi Musa en een nabijgelegen bedoeïenennederzetting plaatselijke snuisterijen verkopen zoals aardewerk, bedoeïenensieraden en flessen van gekleurd zand uit de regio.

...
Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

3. Vanuit Tel Aviv: 2-daagse trip naar Petra, Jerash en Amman

Vroeg in de morgen word je met de bus opgehaald bij Abraham Hostel in Tel Aviv. Je rijdt door Jerusalem en gaat dan richting het noorden. Geniet van het adembenemende uitzicht op het vruchtbare land langs de Israëlische kant van de Jordaanoever. Nadat je de bij Sjeik Hoessein-brug de grens bent gepasseerd zie je het landschap langzaam veranderen in het woestijnlandschap van het noorden van Jordanië. Eerst bezoek je Jerash. Deze stad staat erom bekend een van best bewaarde Romeinse steden ter wereld te zijn. De indrukwekkende triomfboog van Hadrianus markeert de entree van straten met zuilengalerijen, theaters, tempels en een renbaan. Wanneer je door de stad loopt voelt het alsof je een reis door de tijd maakt. Ondertussen vertelt je gids spannende verhalen over het glorieuze verleden van de stad en hoe het ooit door de beroemde Alexander de Grote is bestuurd. Vervolg je weg naar de hoofdstad Amman, waar je bezienswaardigheden zoals het koninklijk paleis en de nationale moskee King Hussein passeert en een algemeen overzicht van de stad krijgt. Voordat je uit Amman vertrekt, proef je een heerlijk lokaal zoetigheid, genaamd Knafeh. Maar eerst krijg je een warm welkom in een originele bedoeïenenkamp, een diner bij een kampvuur en kun je heerlijk slapen in een comfortabele tent. De nomadische Bedoeïenen wonen al duizenden jaren in de woestijn en staan bekend om hun geweldige gastvrijheid. De volgende dag vertrek je na het ontbijt richting de UNESCO-Werelderfgoedstad Petra. Carved into the red rocks by the Nabateans some 2,000 years ago, it hasn’t lost any of its magic. Je gids leidt je door de Siq en fungeert als een toegangsgang naar de oude stad die uiteindelijk opent voor de iconische schatkamer. Vanaf hier ga je verder richting de Koninklijke Tombe, het 3000-zitplaatsen tellende amfitheater, het klooster en nog veel meer, elk een prachtig voorbeeld van perfect symmetrische Hellenistische architectuur. Geniet van een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, zodat je tevreden terugkeert naar Tel Aviv via de Allenby grensovergang.

...
Vanuit Sharm El Sheikh: dagtocht naar Petra

4. Vanuit Sharm El Sheikh: dagtocht naar Petra

Je begint met de ophaalservice in Sharm El Sheikh, waarna je over het Sinaï-schiereiland naar Taba rijdt. Daar neem je een veerboot over de Golf van Aqaba naar Jordanië. Vervolgens reis je naar de Ma'an-kloof, waar zich de oude stad Petra bevindt. Petra staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en wordt als een van de Nieuwe Wereldwonderen gezien. De stad werd ooit beschreven als zijnde "gedurende meer dan 1000 jaren vergeten door de wereld". In Petra vind je torenhoge gebouwen uitgehouwen in de roze steen. Tijdens je tour door de kloof bewonder je het Paleis van de Schat, het Romeinse theater en de Tempel en de Schatten van de Citadel. Het is een van de meest verbazingwekkende archeologische vindplaatsen ter wereld. Met deze tour kan je deze plek van je bucket list afstrepen. Nadat je Petra hebt verkend geniet je van een lunch in een lokaal restaurant, waarna je terugkeert naar Sharm El Sheikh.

...
Petra privétour van een hele dag vanuit Amman

5. Petra privétour van een hele dag vanuit Amman

Tijdens deze 10-uur durende excursie reis je van Amman naar Petra met een sedan met airconditioning en stop je voor een pauze tijdens de 2,5-uur durende rit. Bij aankomst in het bezoekerscentrum van Petra kan een privégids voor u en uw groep van maximaal 3 personen (optioneel) worden geregeld nadat tickets zijn gekocht. Vanaf dit punt begin je je rondleiding door deze fascinerende site. Een Engelstalige gids (indien gekocht) kan u op een rondleiding door Petra leiden en ervoor zorgen dat u de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt en meer te weten komt over de oprichting van de stad. Aan het einde van de smalle kloof die bekend staat als Al Siq, zul je je vergapen aan de gevel in Grecian-stijl van Al Khazneh. Het wordt aanbevolen om dicht bij je gids te blijven, zodat je niets van het commentaar mist. Je hoort details van de fascinerende geschiedenis van de Nabateeërs die de stad uit rotsen bouwden. Je hebt een kans om te rusten, eten, drinken en de faciliteiten te gebruiken terwijl je in Petra bent. Aan het einde van de tour begeleidt je gids je naar het ontmoetingspunt voor de reis van 3 uur terug naar Amman.

...
Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

6. Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

Je vertrekt vroeg uit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Nadat je de obelisk die voor de grot staat bent gepasseerd, ga je de smalle 1200 lange kloof in, de Siq. Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Terwijl je door de kloof met aan beide kanten torenhoog rood gesteente loopt, kun jij je vergapen aan de graveringen in de rode bergen. Op het einde zie je de prachtige buitenkant van de schatkamer (Khaznah) opdoemen met zijn Korintische zuilen. Deze beroemde schatkamer is buitengewoon goed bewaard gebleven, aangezien het diep in de rode steen is uitgehouwen en door de rotsen wordt beschermd. Om je een idee te geven van hoogte; de urn op de voorgevel van de schatkamer is alleen al bijna 3,5 meter hoog.  Het monumentale gebouw dat bekend staat als Ad Deir is meer dan 40 meter hoog, met zuilen van meer dan twee verdiepingen. In het Romeinse amfitheater kun jij je afvragen wie toch al die stoelen toentertijd heeft bezet. Bewonder ook het offeraltaar en de talloze graftombes, stuk voor stuk met een uniek ontwerp. Na een late lunch, ga je terug naar Eilat.

...
Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

7. Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

Dag 1: Je vertrekt vroeg vanuit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute en door de woestijn naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Er is een korte pauze om van het uitzicht te genieten. Nadat je de obelisken voor het grafmonument passeert betreed je de 1.200 meter lange siq (kloof). Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Loop door de torenhoge kloof en bewonder hoe de stad is uitgehouwen in het rode gebergte. Laat je beïndrukken door de Ad Deir (tempel), een monumentaal gebouw van meer dan 40 meter hoog met zuilen hoger dan twee verdiepingen. Bezichtig het Romeinse theater, de uniek ontworpen graftombes en het offeraltaar. Vervolgens geniet je na een heerlijk diner in Petra van  je vrije avond.  Dag 2: In de ochtend heb je alle tijd om Petra op je gemak te leren kennen en de bedoeïenenmarkt te bezoeken. Na de lunch begint de terugtocht. Tijdens de reis stop je bij enkele observatiepunten om te genieten van het schilderachtige uitzicht op het woestijnlandschap en Wadi Rum, voordat je Eilat doorkruist.

...

Sitemap Ad Deir

Wil je alle activiteiten in Ad Deir ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Ad Deir

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 176 beoordelingen

Leuke reis naar een van de hoogtepunten van Jordanië

Leuke reis met een aardige chauffeur. Hij begeleidt u naar de kassa en spreekt af wanneer en waar hij u weer ophaalt. Bij de ingang kun je een gids nemen, je kunt een koets of kameel door de Siq nemen, dit alles natuurlijk tegen een meerprijs. De rit van Amman naar Petra en terug duurt ongeveer 6 uur en is dan ook vermoeiend. Al met al een geslaagde excursie voor iedereen die alleen vanwege Petra naar Jordanië komt.

Onze chauffeur was ongelooflijk aardig en vertelde ons veel over Jordanië. Hij was op tijd en de hele reis was volkomen ongecompliceerd. De auto was voorzien van airconditioning en er was ook wifi (voor wie het nodig heeft), maar je kunt de hele rit door het raam kijken en genieten van het uitzicht door de woestijngebieden.

Geweldige dagtocht naar Petra. Onze chauffeur was zo lief, bescheiden en attent (zoals veel van de mensen die we in Jordanië hebben ontmoet!). Hij was erg flexibel en reageerde op wat we wilden / nodig hadden tijdens de reis. We raden deze touroperator ten zeerste aan.

We hadden een absoluut geweldige ervaring. Onze chauffeur Ibrahim was een ervaren en veilige chauffeur. Hij was attent op onze troost en behoeften. Ik zou deze tour aan iedereen aanbevelen. Elke dollar waard

Geweldige en interessante ervaring

Zeer voorbereide chauffeur, interessant om de cultuur te leren kennen met een persoon uit het land. Prachtig Petra