Dingen om te doen Addis Abeba

Addis Abeba: De beste dingen die je niet wil missen

Addis Abeba: Debre Libanos, Blauwe Nijlkloof & Grotkerk

1. Addis Abeba: Debre Libanos, Blauwe Nijlkloof & Grotkerk

Bezoek het indrukwekkende Debre Libanos-klooster, de beroemde Portugese brug, de spectaculaire Blue Nile Gorge en de spookachtige Saint Teklehaimanot Cave Church in slechts één dag met een Engelssprekende gids. Bewonder adembenemende berglandschappen en endemische dieren in het wild, zoals bloedende gelada-bavianen. Nadat je bent opgehaald bij je hotel of op de luchthaven in Addis Abeba, rijd je 100 kilometer (68 mijl) naar het noorden en passeer je golvende bergketens die de beroemde bavianen met bloedend hart beschermen, evenals verschillende endemische vogels. Aankomst in Debre Libanos, een kloostercomplex gesticht door de Ethiopische heilige Abune Tekle Haymanot in 1284 dat op een terras tussen een klif en de kloof van een van de zijrivieren van de rivier de Blauwe Nijl (Jamma-rivier) ligt. Ervaar vervolgens het adembenemende uitzicht op de Blue Nile Gorge, vaak vergeleken met de Grand Canyon in Arizona. Bewonder de Portugese brug, gebouwd door Ras Darge in de jaren 1890 in een klassieke Portugese stijl. Geniet van de schilderachtige uitzichten, communiceer met de Oromo-bevolking en trek naar de Saint Teklehaimanot-grotkerk waar in 1936 ongeveer 300 monniken werden afgeslacht door Italiaanse indringers. Op de terugweg naar Addis Abeba maakt u een stop bij de Entoto-berg voor een panoramisch uitzicht op Addis Abeba vanaf 3.300 meter (10.827 voet) boven de zeespiegel. De tour eindigt met drop-off op de luchthaven of uw hotel

Van Bole: privétrip Tiya, Adadi Mariam en Melka Kunture

2. Van Bole: privétrip Tiya, Adadi Mariam en Melka Kunture

Deze privédagtour vanuit Addis Abeba neemt je mee door het schilderachtige Oost-Afrikaanse Rift Valley-deel van Ethiopië naar de unieke uit rotsen gehouwen kerk van Adadi Mariam, het oude graf van Tiya (UNESCO-werelderfgoed), en ervaar het dagelijkse leven van de lokale bevolking met familiebezoek . Waardeer interessante plaatsen en activiteiten, zoals de unieke nog steeds werkende kerk van Adadi Mariam die in de 13e eeuw na Christus uit een enkel stuk rots is gesneden, een oude begraafplaats van Tiya en een traditioneel dorp van de Oromo-bevolking. Geniet van het adembenemende landschap van het Ethiopische deel van de Great East African Rift Valley en leer ook hoe je Enjera, een Ethiopische pannenkoek, kookt. Dit is een Tour beperkt tot maximaal 6 personen. Dit is een 9-uur durende tour met Later wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vertrek.

Addis Abeba: stadstour met gids

3. Addis Abeba: stadstour met gids

Je wordt opgehaald bij je hotel in Addis Abeba of bij de aankomsthal van Bole International Airport, waar je je Engelssprekende gids zult ontmoeten. Na een snelle verfrissing begint u aan uw begeleide stadstour door Addis Abeba. Rijd eerst naar de berg Entoto voor een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad. Daal af via het Nationaal Museum waar je de kans krijgt om het fossiel van 'Lucy' te observeren - de oudste voorouder van de mens. Bezoek vervolgens de opmerkelijke Ethiopisch-orthodoxe oude kerken van de Heilige Drie-eenheid die werden gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga naar het Etnografisch Museum, het voormalige paleis van keizer Hailie Selassie. Bekijk na de lunch de graven van keizer Hailie Selassie en bewonder de verbazingwekkende schilderijen en kerkfresco's. Sluit de tour ten slotte af met een wandeling door de spectaculaire openluchtmarkten - de grootste in Oost-Afrika. 'S Avonds wordt u op tijd voor uw vertrek teruggebracht naar uw hotel of de luchthaven.

Sitemap Addis Abeba

Wil je alle activiteiten in Addis Abeba ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.