Ontdek het beste van
Agerola

Alle activiteiten

Onze aanbevelingen voor Agerola

Amalfikust: Verse pasta, mozzarella en tiramisù maken

Amalfikust: Verse pasta, mozzarella en tiramisù maken

U wordt verwelkomd in een authentieke boerderij in Amalfi, met uitzicht op het bovenste deel van de kust van Amalfi. Deze boerderij heeft een adembenemend uitzicht op het zuidelijke deel van de kust van Amalfi en de Golf van Salerno. Deze boerderij wordt al eeuwenlang verzorgd door een van de oudste dynastieën aan de Amalfikust, de familie Acampora. Deze boerderij is ook een inspiratiebron geweest voor veel dichters, waaronder Salvatore Di Giacomo, die terwijl hij uitrustte op deze hemelse plek het beroemde Napolitaanse gedicht "Luna d'Agerola" schreef, dit is een van de eerste dialectteksten in de Napolitaanse taal. Hieruit is de naam afgeleid van de boerderij, die tegenwoordig "Luna d'Agerola" heet. Tijdens de ervaring leert de chef-kok van de familie Acampora je hoe je een authentieke Tiramisu helemaal zelf kunt bereiden, volgens het beroemde recept van Nonna Maria! Na het bereiden van de Tiramisù kunt u heerlijk ontspannen onder het genot van een goede zelfgemaakte biologische wijn. Daarna bereiden we de fantastische mozzarella, afkomstig van de echte melk van onze koe, geteeld en verzorgd op de boerderij. Daarna zullen we een aantal heerlijke noedels bereiden, helemaal opnieuw, en samen plezier maken. Tenslotte proeft u alle biologische producten die wij hebben bereid en proeft u de ware smaak van de Italiaanse keuken! We laten u ook de boerderij en het adembenemende uitzicht op de kust van Amalfi zien! Als u voedselbeperkingen heeft, dient u dit tijdens het reserveren aan te geven.

Agerola: Pad van de Goden Wandeltocht met gids

Agerola: Pad van de Goden Wandeltocht met gids

Laat de toeristen achter en breng de dag door in de natuur tijdens een begeleide wandeling langs het Pad van de Goden aan de Amalfikust. Ontdek pittoreske kustplaatsjes zoals Praiano en Positano. Ontmoet je gids op het plein Bomerano di Agerola Paolo Capasso 12. Na een korte veiligheidsbriefing begint je wandeling langs een deel van het klifpad dat van het dorp Bomerano naar Nocelle leidt. Passeer rotsachtige toppen en bewonder de lokale flora en fauna en stop onderweg om de steden Positano en Praiano vanuit een andere hoek te bewonderen. Als je geluk hebt, krijg je de kans om lokale boeren te ontmoeten die je alles over het gebied vertellen vanuit een lokaal perspectief.

Van Agerola: Pad van de Goden Amalfikustwandeling naar Nocello

Van Agerola: Pad van de Goden Amalfikustwandeling naar Nocello

Path of the Gods is an amazing hike from Agerola (Amalfi) to Nocelle (Positano), because you can see all the Amalfi Coast, Salerno's and Napoli's gulf, Cilento and Capri. The tour ends in Nocelle (Positano), then you can decide either to get 1800 steps down to Positano, or the bus to Positano. 4 Ds of the Gods' path: Difficulty: E (Moderate), Duration: 3 hours, Distance: 250 meters going down and Distance: 7 kms (5 miles). So you need to be Moderate fit and wear good grip shoes. During the summer you can bring a swimming suit, because in Positano there is a fantastic beach called Fornillo. If you want to hike the Sunset Gods' path, I will set a time in the afternoon. Ask me anything you like. I will answer all your questions This is a shared group tour. ONLY FOR PRIVATE TOURS: Loop hikes available from Agerola or Nocelle or Praiano. We can also start from Nocelle or Agerola to Praiano via the Convent San Domenico or viceversa, just contact me please. Free parking available in Bomerano (Agerola), please ask me all the directions. Wedding and team building groups.

Vanuit Sorrento: Pad van de Goden Wandelen & Transfer met gids

Vanuit Sorrento: Pad van de Goden Wandelen & Transfer met gids

Begin je avontuur op het trefpunt waar vervoer je met een comfortabel busje naar het begin van de route in Agerola - Bomerano brengt. Neem een paar wandelstokken mee en wandel 3,5 uur in een spectaculair landschap door oude wijngaarden, terrastuinen, boerderijen en kloosters op ongeveer 700 meter boven zeeniveau. Luister goed naar je deskundige gids die je alle informatie geeft om de route veilig af te leggen. Leer de geschiedenis en tradities van het gebied van je gids en je krijgt de kans om de lokale boeren onderweg te ontmoeten en met ze te praten. Eindig de tocht aan het eindpunt van de rondwandeling in Bomerano, waar je wordt opgehaald om teruggebracht te worden naar het trefpunt waar de reis begon.

Amalfikust: Pad van de Goden Privé Wandeltocht

Amalfikust: Pad van de Goden Privé Wandeltocht

Ontdek het pad van de goden via de enige originele route van Agerola naar Positano. Je wandelt ongeveer 7 km over het bergpad door het mediterrane struikgewas en de eikenbossen van de kust van Amalfi. Loop tussen de lucht en de zee langs een van de meest populaire paden in heel Italië en de parel van de kust van Amalfi en maak prachtige foto's van het landschap van Amalfi en de prachtige kustlijn. Na ongeveer 2 uur wandelen kom je aan in het kleine gehucht Nocelle, een heel schattig dorpje met uitzicht op de baai van Positano; hier eindigt de tour en kun je besluiten om uit te rusten of te lunchen in een lokale trattoria. Uw gids helpt u graag bij het maken van een reservering en leidt u naar het restaurant. Als je wilt, kun je ook je gids volgen langs schilderachtige trappen naar beneden naar het centrum van Positano. Als je je dag nog meer wilt verrijken door jezelf te laten verwennen tijdens deze privétour, kun je tijdens het boeken van je tour een extra optie kiezen om een privétransferservice voor je te hebben en een geweldige lunch in een lokale "trattoria" direct aan de einde van Path of the Gods.

Amalfi: Limoncello fabrieksbezoek met instructeur en proeverij

Amalfi: Limoncello fabrieksbezoek met instructeur en proeverij

Begin met een ontmoeting op Piazza Duomo en ga dan naar de fabriek. Laat je instructeur je testen op je kennis van de citroenlikeur. Luister naar je instructeur voor een introductie in limoncello, inclusief informatie over het type alcohol dat wordt gebruikt en hoe je een kwaliteitsdrankje herkent. Vervolgens krijg je te zien hoe je het moet proeven en op welke temperatuur je het moet serveren. Probeer verschillende soorten limoncello en stel je nieuwe kennis op de proef. Leer hoe je het familierecept van de fabriek maakt. Krijg wat tips om het thuis te maken. Probeer tot slot wat snacks, waaronder citroentaart en koekjes.

Pianillo: gnocchi maken, mozzarella en wijnproeverij

Pianillo: gnocchi maken, mozzarella en wijnproeverij

Je wordt hartelijk ontvangen in een van de oudste boerderijen aan de Amalfikust door onze familie. Samen zullen we met veel plezier aardappelgnocchi bereiden volgens het traditionele recept en dat alles onder het genot van een goede wijn van de boerderij. We zullen ook mozzarella bereiden, met verse kaas van onze koeien, die opgevoed en verzorgd worden op het land van de boerderij. We koken samen en delen tradities en cultuur over de goede mediterrane keuken. Alle ingrediënten die we zullen gebruiken komen van de boerderij en je kunt ook de boerderij bezoeken die het bovenste deel van de Amalfikust domineert met zijn landerijen en adembenemende uitzichten. Als je dieetbeperkingen hebt, laat het ons dan weten op het moment van boeken.

Amalfi: Wandeltocht tussen Furore verticale wijngaarden

Amalfi: Wandeltocht tussen Furore verticale wijngaarden

Na het verzamelen op het ontmoetingspunt van Hotel Gentile, begint je authentieke pad dat trekking, panorama's en de authentieke smaken van de kust van Amalfi combineert. Wandel door de kleine dorpjes Agerola en Furore en steek de groene Valle di Praia over - die van bovenaf een uniek panorama biedt op Praiano en zijn financiële terrassen. Reis langs een oude trap en bewonder de verticale kliffen die de suggestieve grotten van Santa Barbara herbergen. Van daaruit wordt u gekatapulteerd naar de landelijke omgeving van de Furore-wijngaarden. Een groot deel van de route voert je door de verticale wijngaarden die het leven schonken aan een van de beste witte wijnen van Italië: Fior d'Uva. Bezoek het gebied waar de druiven worden omgezet in wijn en ontmoet de boeren en wijnmakers die verantwoordelijk zijn voor dit proces. Je bezoekt ook de Marisa Cuomo Winery, de showroom en de ondergrondse grotten - waar oude vaten staan. Je reis gaat dan verder door het bovenste gedeelte van Fiordo di Furore en steekt de rivier over precies daar waar de fjord zelf ontspringt. Je dag eindigt uiteindelijk met een mooie reis naar een kleine boerderij, met uitzicht op de fjord en omgeven door de natuur. Daar kunt u uw ervaring afsluiten met een volledige lunch, gebaseerd op typische producten en in combinatie met authentieke Furore-wijn.

Amalfi kookles: Tiramisù, mozzarella en pasta

Amalfi kookles: Tiramisù, mozzarella en pasta

Begeef je op een magische reis in Pianillo, waar de kunst van het pasta verweven is met familie-erfgoed en boerderijbetovering. Ga met ons mee voor een onvergetelijke dag terwijl je duikt in het hart van de Italiaanse kooktradities. Stroop je mouwen op en creëer je eigen verrukkelijke tagliatelle, waarbij je de aloude technieken leert die van generatie op generatie zijn doorgegeven Dit is niet zomaar een kookles – het is een viering van familie, smaak en de simpele geneugten van het leven. Dompel jezelf onder in de rustieke charme van onze boerderij en laat je meeslepen door de geur van vers bereide pasta. Ga met ons mee en ervaar de magie waar traditie en smaak samenkomen, alles tegen de achtergrond van de prachtige kust van Amalfi.

Amalfikust: Boerderijbezoek, Mozzarella en Tagliatelle maken

Amalfikust: Boerderijbezoek, Mozzarella en Tagliatelle maken

Je wordt ontvangen door Valentino en zijn familie in de eeuwenoude boerderij, die al generaties lang door hen wordt verzorgd. Je wordt hartelijk ontvangen en maakt deel uit van de familie! Om te beginnen kun je proeven van een goede huiswijn of andere drankjes naar keuze. Vervolgens gaan we onze koeien melken en samen met Gigino kun je ze met de hand leren melken, een traditionele praktijk die op deze plek al eeuwenlang wordt doorgegeven! Terug in de boerderij beginnen we met het bereiden van mozzarella met verse kaas van vers gemolken koeien! We bereiden een bijzonder type mozzarella, Fiordilatte, een van de beste kazen ter wereld! De bekendste Fiordilatte is die van Agerola, in feite zijn we in Agerola, ook de geboorteplaats van Fiordilatte. We zullen ook verse pasta bereiden, met behulp van de recepten van Nonna Maria, die we hebben doorgegeven! We bereiden een van de lekkerste pastasoorten, tagliatelle. De hele les wordt gehouden op een van de mooiste plekken aan de Amalfikust, op een steenworp afstand van Castello Lauritano, een oud kasteel van de Maritieme Republiek Amalfi, dat uitkijkt over Amalfi en de omgeving. Vanaf dit panoramische punt kun je genieten van een van de meest betoverende landschappen ter wereld! Tot slot gaan jullie allemaal aan tafel om jullie lekkernijen te proeven, met de hand bereid met ingrediënten van de boerderij in km0! Je zult echt Italiaans eten proeven!

Veelgestelde vragen over Agerola

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Agerola?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Bekijk alle dagtochten en excursies vanuit Agerola op GetYourGuide

Activiteiten in Agerola

Steden in Italië

Andere activiteiten in Agerola

Wil je alle activiteiten in Agerola bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agerola

Gemiddelde beoordeling

5.0
(4 beoordelingen)