Belevingen in
Agia Napa

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topbezienswaardigheden in Agia Napa

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Agia Napa: De beste dingen die je niet wil missen

Cyprus: halve dag grotten nationaal park Oostkust met jeep

1. Cyprus: halve dag grotten nationaal park Oostkust met jeep

Geniet van een uitgebreid off-road-avontuur op Cyprus en bezoek het meest oostelijke punt van Nationaal Park Konnos. Dit 4,5-uur durende avontuur vanuit Ayia biedt adembenemende uitzichten. Bezoek vele afgelegen grotten en natuurlijke bruggen en ontdek vergeten kerken. Geniet van een heerlijke duik in de kristalheldere wateren van een afgelegen strand. Deze tocht is voor jong en oud, en je houdt er vast en zeker krachtige herinneringen aan over, aan het natuurschoon van het park. Verfrissingen zijn te koop tijdens de tocht.

...
Grape Escape: Troodos Mountain Wine Tour met een local

2. Grape Escape: Troodos Mountain Wine Tour met een local

Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie. Ontmoet je lokale gids en leer meer over het lokale aanbod aan eten en wijn. Rijd naar een Troodos-bergdorp en bezoek een boetiekwijnmakerij in familiebezit. Volg een rondleiding door de faciliteit en geniet van een wijnproeverij. Ga verder naar een schilderachtig dorp waar je de kans krijgt om door de geplaveide straatjes te dwalen en het schilderachtige landschap in je op te nemen. Bezoek de plaatselijke kerk, het klooster en de plaatselijke ambachtswinkels. Terwijl je het dorp verkent, stop je voor een proeverij. Ga na het verkennen van het dorp zitten voor koffie en een traditionele snack. Ontspan en kijk naar de wereld die voorbijgaat.

...
Larnaca: Lefkara Lace, Choirokoitia en Birdwatching Tour

3. Larnaca: Lefkara Lace, Choirokoitia en Birdwatching Tour

Verken het stenen dorp Pano Lefkara, het productiecentrum van de beroemde kant. Leonardo da Vinci bezocht het dorp en hield van Lefkaritika-kant. Naast kronkelende door het doolhof van het dorp, is de centrale kerk van het dorp een bezoek waard en het huisvest volgens de lokale traditie een stuk van het Heilige Kruis. Ontdek de Unesco-werelderfgoedlocatie van de neolithische nederzetting Choirokoitia. Ga vogels kijken op een van de drie wetlands bij Larnaca, waar duizenden vogels en tientallen vogelsoorten verblijven, vooral tijdens de jaarlijkse trek in het voorjaar maar ook in de herfst. Duizenden flamingo's vinden hier hun toevlucht in de koude maanden van het jaar. Afhankelijk van je voorkeur en beschikbare tijd kun je ook een wandeling maken door het kunstmatige meer van Lefkara. Bezoek onderweg andere attracties, afhankelijk van je ophaallocatie, waaronder het Kamares-aquaduct of de Panagia Angeloktisti-kerk in het dorp Kiti. Sluit uw dag af met een heerlijke, traditionele maaltijd in een lokaal restaurant.

...
Omodos Village en Kelephos Middeleeuwse Brug Tour

4. Omodos Village en Kelephos Middeleeuwse Brug Tour

Begin je tour door naar de wijndorpen van Krassohoria te gaan. Eerst ga je naar het uitgestrekte Paphos-bos en bezoek je de middeleeuwse Venetiaanse brug van Kelephos, die volgens de traditie op een kamelenpad is gebouwd. Het pad werd blijkbaar gebruikt door kameelkaravanen om gedolven materiaal van de mijnen aan de noordkant van het Troodos-gebergte naar de haven van Paphos te vervoeren. De lokale stroom heeft het hele jaar door water. De omgeving is prachtig, met een hogere waterstroom tijdens het regenseizoen en met meer groen in de zomer wanneer de elzen hun bladeren hebben en de varens vol leven. Je gaat dan naar het dorp Omodos, een van de grootste dorpen van Krasochoria. Het staat al jaren bekend om zijn wijngaarden en wijn en staat vandaag de dag nog steeds bekend om zijn uitstekende producten. Omodos ontwikkelde zich rond het oude klooster van het Heilige Kruis (verbonden met St. Helen's Passage naar Cyprus) en is een populaire bestemming voor bezoekers. Als je wilt, kun je een minder toeristisch dorp bezoeken, bijvoorbeeld Arsos of Vasa.

...
Privétransfer van Larnaca Airport naar Ayia Napa

5. Privétransfer van Larnaca Airport naar Ayia Napa

Boek een vooraf afgesproken privéluchthaventransfer en begin uw vakantie probleemloos. De luchthaven van Cyprus kan druk zijn, dus waarom zou je je tijd verspillen met navigeren door de menigte, in de rij staan of worstelen met zware bagage? In plaats daarvan zal een professionele chauffeur u begroeten en u rechtstreeks naar uw accommodatie brengen. Uw inkomende vlucht wordt gecontroleerd voor vroege of late aankomsten, zodat u kunt uitrusten wetende dat uw chauffeur op u wacht zoals afgesproken. Rijd in stijl in een modern, comfortabel voertuig met voldoende ruimte voor uw bagage. Alle chauffeurs zijn professioneel en beleefd. De service wordt de klok rond aangeboden, zeven dagen per week.

...

Sitemap Agia Napa

Wil je alle activiteiten in Agia Napa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agia Napa

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 182 beoordelingen

Het was heel leuk en interessant. Super aardige tourguide en wist ons goed te vermaken! Genoeg ruimte om water te halen af en toe en om van een rots af te springen/zwemmen. Zou wel aanraden om s ochtends te gaan als het overdag extreem warm is, aangezien je anders echt wegsmelt! Verder heel leuk en het werd enthousiast verteld.

Leuke tocht met een Jeep, gezellige chauffeur die ook interessante dingen verteld. Was zeker de moeite waard. Op site was onze lokatie niet te kiezen voor ophalen/brengen. Maar toch konden we worden opgehaald. Misschien de site aanpassen want zo zullen wellicht minder mensen de keuze voor deze excursie maken.

Fantastische rondleiding. Onze gids, Adam, kwam ons ophalen onder de receptie van ons hotel en leidde ons op zoek naar betoverende plekken die ons de prachtige geschiedenis van dit land vertelde. Hij liet ons een uur zwemmen in de baai van Konnos, waar het water prachtig is.

Een aanrader! Vriendelijke en enthousiaste gids; legt veel uit over de regio en geschiedenis. Beantwoord vragen uitgebreid en geeft voldoende ruimte om ook zelf plaatsen te ontdekken.

Een perfecte reis en reisleider. Hij nam overal de tijd voor en legde alles goed uit. Zeker een aanrader voor de hoogtepunten aan die kant van Cyprus.