Kies data
Belevingen in

Agia Napa

Topbezienswaardigheden in Agia Napa

Agia Napa: De beste dingen die je niet wil missen

Cyprus: halve dag grotten nationaal park Oostkust met jeep

1. Cyprus: halve dag grotten nationaal park Oostkust met jeep

Geniet van een uitgebreid off-road-avontuur op Cyprus en bezoek het meest oostelijke punt van Nationaal Park Konnos. Dit 4,5-uur durende avontuur vanuit Ayia biedt adembenemende uitzichten. Bezoek vele afgelegen grotten en natuurlijke bruggen en ontdek vergeten kerken. Geniet van een heerlijke duik in de kristalheldere wateren van een afgelegen strand. Deze tocht is voor jong en oud, en je houdt er vast en zeker krachtige herinneringen aan over, aan het natuurschoon van het park. Verfrissingen zijn te koop tijdens de tocht.

Van Ayia Napa: spookstad Famagusta-tour

2. Van Ayia Napa: spookstad Famagusta-tour

Bekijk Famagusta en kom meer te weten over de stand van zaken in de stad met de spookstad en de illegale bezetting van de noordelijke gebieden. Begin je tour met een pick-up door je vriendelijke gids bij je accommodatie. Na een korte meet & greet gaat u op reis. Begin met het zien van Famagusta zoals het tegenwoordig wordt beschouwd: een verlaten spookstad. Krijg inzicht in de geschiedenis van het gebied door een korte film te bekijken waarin Famagusta vóór de invasie wordt getoond. Ga dan verder op je avontuur naar de grens en rijd langs het hek dat deze eens zo glamoureuze stad omringt. Je komt aan op het beroemde zandstrand van het gebied en krijgt een close-up van de verlaten hotels langs de kust. Neem de tijd om door de straten van de spookstad te slenteren om de verlaten hotels, huizen en winkels te zien. Vervolgens omcirkel je de gracht van de oude gotische stad waar de kasteelmuren boven je uittorenen. Geniet voor het einde van de reis van de tijd om de stad te verkennen binnen de kasteelmuren waar ooit 356 kerken en kathedralen stonden. Wees getuige van eeuwenlange geschiedenis die voorbij zijn gegaan.

Van Ayia Napa: Surf & Turf Blue Lagoon-avontuur van een halve dag

3. Van Ayia Napa: Surf & Turf Blue Lagoon-avontuur van een halve dag

Geniet van de dag zowel op het land als in het water tijdens een surf- en turftour langs de oostkust van Cyprus. Je tour begint met een ritje in een jeepsafari die je naar je eerste stop brengt bij Aiya Napa's Love Bridge, een natuurlijke witte rotsformatie. Vanaf hier ga je verder off-road naar de beroemde zeegrotten. Deze grotten zijn een populaire bestemming waar de dapperen van hart een duik kunnen nemen in de diepten van het kristalheldere water van de zeegrot. Je reis gaat verder naar de top van Kaap Greko met een trektocht van 10 minuten naar de top. Als het meest oostelijke punt van Europa wacht u hier een 360 graden uitzicht over de Middellandse Zee. Geniet van het adembenemende uitzicht op het schilderachtige landschap en geniet van de verfrissende zeebries. Na je trektocht maak je een korte stop bij de natuurlijke brug van Koraka voor wat foto's en ga je vervolgens naar een verborgen grot die oorspronkelijk door de lokale bevolking als kerk werd gebruikt. Het dient nu als een duikparadijs. Boven de grot zie je de blauw-witte kapel van Agioi Anargoiroi die de voormalige grotkapel verving. Ga naar de kust om het water in te gaan op een luxe boot. Geniet van een drie uur durende cruise terwijl je de prachtige oostkust van Famagusta bekijkt. Koel af met een duik in het kristalheldere water van de blauwe lagune en krijg trek in een heerlijke BBQ-lunch.

Agia Napa: Kajakken met gids door zeegrotten

4. Agia Napa: Kajakken met gids door zeegrotten

De basis kajakroute: Langs de zeegrotten van Agia Napa (7 km / 4,5 mijl) (vanaf het strand van Limnara naar het oosten en terug) Als we tijd hebben en ontdekkingsreizigers dat willen, kunnen we ook kajakken naar Cape Greko Sea Caves en terug (3,5 / 2 mijl). Het strand van Limnara is het begin van de kajaktocht en de basisroute gaat naar het westen tot het strand van Glyky Nero (en dan terug naar het strand van Limnara). De kustlijn is rotsachtig, met veel formaties, onderbroken door twee natuurlijke zandstranden (één is te smal en te ondiep om er met een kajak in te gaan) en één door de mens gemaakt strand. De grote hoogtepunten van de reis zijn de verzameling zeegrotten net ten oosten van de stranden van Pantahou en Glyky Nero in Agia Napa. Er zijn meer dan vijf zeegrotten, maar de meeste zijn ofwel erg smal om binnen te komen of hun hoogte boven zeeniveau is beperkt. Meestal voeren we er twee in. De ervaring is super. We gaan de eerste grot binnen via de ene ingang en vertrekken via de andere. De tweede grot die we betreden heeft maar één (bredere) ingang en de kleuren daar zijn erg mooi, vooral omdat het een witte zandbodem heeft en lichtblauwe aquarellen. De natuurlijke rotsboog van Lovers' Bridge is een ander groot hoogtepunt van de reis. De boog is vrij breed voor een paar kajaks om tegelijkertijd onder te gaan Het wordt ten zeerste aanbevolen dat we ook gaan snorkelen (als klanten dat willen). Afhankelijk van de beschikbare tijd en de voorkeuren van de klant, kunnen we mogelijk ook een heen- en terugreis maken naar het Cape Greko Sea Caves-complex, richting het oosten. Dat complex biedt een andere ervaring, want het is een inham van zeegrotten (de Grieks-Cypriotische naam is 'Palathkia' of 'Paleis' in het Engels). We zouden een grot niet in een kajak kunnen betreden, omdat ze te ondiep zijn. In de afgelopen jaren neemt het aantal mediterrane monniksrobben op Cyprus toe (op dit moment zijn er ongeveer dertig langs de hele kustlijn). Als we heel erg veel geluk hebben, worden we misschien gezegend en zien we er een. De kajaktocht eindigt weer bij het strand van Limnara. Opgemerkt moet worden dat er op dit moment slechts plaats is voor twee kajakkers (plus de gids). Als er meer dan twee kajakkers in de groep boeken, moeten we de tijd beheren dat elke deelnemer een kajak gebruikt. De tijd die we in zee doorbrengen, is afhankelijk van de ophaallocatie voor de reis. Nicosia is mogelijk meer dan een uur rijden met de auto, terwijl Agia Napa op slechts een paar minuten afstand ligt. Dit zou natuurlijk betekenen dat we minder dan vier uur in zee zouden hebben als klanten worden opgehaald uit Nicosia, en meer dan vijf als ze worden opgehaald uit Agia Napa of Protaras. Als de klanten het ermee eens zijn, in het geval van voorspelde woelige zee, kajakken we in plaats daarvan rond Oost-Kaap Greko (als het weer overal slecht zal zijn, annuleren we de reis).

Van Ayia Napa en Protaras: rondleiding door Famagusta en Salamis

5. Van Ayia Napa en Protaras: rondleiding door Famagusta en Salamis

Steek de door de VN bewaakte grens over naar Noord-Cyprus en bezoek enkele van de beroemdste historische bezienswaardigheden van het noorden, waaronder de kerk van Salamis en St. Barnabas. De eerste stop van deze dagtocht is de archeologische vindplaats Salamis, met uitzicht op de Middellandse Zee vanaf de oostkust van Cyprus. Salamis was de meest schitterende oude stad van Cyprus en meer dan duizend jaar de hoofdstad van het eiland. De archeologische vindplaats Salamis, cultuur en geschiedenis wordt als een van de belangrijkste beschouwd, niet alleen op Cyprus, maar ook in de Middellandse Zee. Ontdek de archeologische vindplaats Salamis terwijl je gids de opkomst en ondergang van dit grote Griekse koninkrijk met je deelt. Bezoek dan de Sint-Barnabaskerk en het graf. Deze dagtour gaat verder met lunch en een korte wandeling op Constantia Beach. 's Middags bezoekt u de Latijnse Sint-Nicolaaskathedraal en de Othello-toren (geen bezoek binnen). Geniet voordat je terugkeert van wat vrije tijd in het oude centrum van Famagusta en geniet van het panoramische uitzicht op de spookstad. Het eens zo bruisende vakantieoord werd verlaten tijdens de Turkse invasie van 1974 en is sindsdien verzegeld achter prikkeldraadversperringen.

Van Ayia Napa en Protaras: rondleiding door Nicosia

6. Van Ayia Napa en Protaras: rondleiding door Nicosia

Bezoek Nicosia, de hoofdstad van Cyprus, om meer te weten te komen over de turbulente geschiedenis van een van 's werelds laatst verdeelde steden. Maak een wandeling door de oude stad. Bezoek de Sint-Janskathedraal en de Ottomaanse Buyuk Han. Neem je identiteitsbewijs mee als je wilt oversteken tussen de Griekse en Turkse kant van de stad. Na het ophalen van het hotel, ga je naar het zuiden van Nicosia, waar je gids je alle interessante feiten over deze stad zal laten zien en geven. Ontdek het Vrijheidsmonument en de Sint-Janskathedraal in het centrum van de oude stad. Ondanks de bescheiden buitenkant, zal het interieur van de kathedraal je verrassen. Maak vervolgens een wandeltocht door de gedeeltelijk autovrije oude stad binnen de Venetiaanse muren. Eenmaal in het bezette deel van Nicosia, bezoek je Buyuk Han en zie je de Ayia Sofia-kerk met zijn moderne Byzantijnse architectuur . Geniet van koffie en een taart. Er wordt voldoende vrije tijd voorzien om te winkelen of te lunchen. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan Leventis Museum, wacht de gids om 15:00 uur buiten het museum op je. Rond je tour af met drop-off terug in je centraal gelegen hotel in Ayia Napa of Protaras.

Van Ayia Napa: Full-Day 4x4 Jeep Safari Tour met lunch

7. Van Ayia Napa: Full-Day 4x4 Jeep Safari Tour met lunch

Ga diep in het hart van Cyprus om buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen rond het Troodos-gebergte te zien op een dag vol spectaculaire landschappen, onbekende dorpjes, schone rivieren, ongerepte lucht, flora en fauna, wijngaarden, kloosters, kerken en meer. Maak het af met heerlijke lokale gerechten en goede wijn in een traditionele dorpstaverne. Begin met een 4x4 off-road avontuur door de meest diverse en snel veranderende landschappen van Cyprus. Loop door etnische dorpjes met smalle straatjes, spectaculaire uitzichten en geweldige stenen architectuur. Je eerste stop is bij Pano Lefkara, een dorp dat bekend staat om zijn zilverwerk en handgemaakte kant, waar je ook kunt genieten van een welkomstdrankje. Passeer een 20 meter hoge bergwaterval, een fantastisch natuurwonder. Na een heerlijke lunch bezoekt u Omodos, het belangrijkste dorp in het wijnbouwgebied van Limassol. Wandel door de geplaveide straten van het dorp of bezoek het klooster van het Heilige Kruis voordat je terugkeert naar je hotel.

Cyprus: begeleide dagtrip naar zeegrotten van Agia Napa

8. Cyprus: begeleide dagtrip naar zeegrotten van Agia Napa

Ontdek enkele van de beste snorkelplekken op Cyprus met deze rondleiding met ophalen en wegbrengen van het hotel in Larnaca, Ayia Napa, Nicosia of Protaras. Geniet van het gemak van een privétour die kan worden aangepast aan uw behoeften. Bezoek snorkel hotspots zoals Agia Napa en Cape Greko. Word opgehaald vanuit het comfort van uw accommodatie en leun achterover en ontspan op de rit met airconditioning in een ruime auto. Voel je zelfverzekerd terwijl je snorkelt terwijl je gids boeien uitzet om ervoor te zorgen dat je zichtbaar bent voor passerende boten. Ontdek de geheime wereld onder de golven in de turquoise wateren bij Agia Napa, waar azuurblauwe zeegrotten zijn waar je in kunt zwemmen als het water kalm is. Zwem onder de natuurlijke boog van de Lovers' Bridge terwijl je je een weg baant langs een kilometer lange route. Ga verder naar het noordelijke uiteinde van Kaap Greko naar het strand van Konnos, dat bekend staat om de aanwezigheid van groene zeeschildpadden en het witte zandstrand. Keer terug naar uw accommodatie aan het einde van uw dagtocht.

Grape Escape: Troodos Mountain Wine Tour met een local

9. Grape Escape: Troodos Mountain Wine Tour met een local

Geniet van het gemak om opgehaald te worden bij uw accommodatie. Ontmoet je lokale gids en leer meer over het lokale aanbod aan eten en wijn. Rijd naar een Troodos-bergdorp en bezoek een boetiekwijnmakerij in familiebezit. Volg een rondleiding door de faciliteit en geniet van een wijnproeverij. Ga verder naar een schilderachtig dorp waar je de kans krijgt om door de geplaveide straatjes te dwalen en het schilderachtige landschap in je op te nemen. Bezoek de plaatselijke kerk, het klooster en de plaatselijke ambachtswinkels. Terwijl je het dorp verkent, stop je voor een proeverij. Ga na het verkennen van het dorp zitten voor koffie en een traditionele snack. Ontspan en kijk naar de wereld die voorbijgaat.

Van Ayia Napa: Enchanted Lagoon Jeep Safari

10. Van Ayia Napa: Enchanted Lagoon Jeep Safari

Ervaar extreme spanning en verwacht het onverwachte op een geweldig off-road avontuur van Ayia Napa. Stop voor een kopje koffie in een traditionele Kafenio (lokale coffeeshop) in een klein dorpje en meng je met de lokale bevolking. Ga dan off-road en klim de bergen in voor adembenemende uitzichten en stop bij een afgelegen 17e-eeuwse kapel. Ga vervolgens naar een betoverde lagune en geniet van een rustige duik op een geheime locatie, alleen bekend bij je gidsen. Ga door naar een dorp, bevroren in de tijd, en stap terug in eeuwen voorbij. Geniet van een optionele lunch in het hart van het dorp in een typische taverne die door een familie wordt beheerd. Ga vervolgens naar de top van de berg voor verbluffende fotomomenten. Eindig in het charmante dorpje Lefkara en slenter door de kiezelstenen straten. Pauzeer voor nog een koffie voordat u terugkeert naar uw hotel of accommodatie in Ayia Napa, Protaras of Larnaca.

Sitemap Agia Napa

Wil je alle activiteiten in Agia Napa ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agia Napa

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 418 beoordelingen

Het was heel leuk en interessant. Super aardige tourguide en wist ons goed te vermaken! Genoeg ruimte om water te halen af en toe en om van een rots af te springen/zwemmen. Zou wel aanraden om s ochtends te gaan als het overdag extreem warm is, aangezien je anders echt wegsmelt! Verder heel leuk en het werd enthousiast verteld.

Leuke tocht met een Jeep, gezellige chauffeur die ook interessante dingen verteld. Was zeker de moeite waard. Op site was onze lokatie niet te kiezen voor ophalen/brengen. Maar toch konden we worden opgehaald. Misschien de site aanpassen want zo zullen wellicht minder mensen de keuze voor deze excursie maken.

Een aanrader! Vriendelijke en enthousiaste gids; legt veel uit over de regio en geschiedenis. Beantwoord vragen uitgebreid en geeft voldoende ruimte om ook zelf plaatsen te ontdekken.

We zagen meer in één ochtend dan in een hele week, onze gids was erg vriendelijk en liet ons een aantal werkelijk spectaculaire plekken zien! Nogmaals bedankt !

Een perfecte reis en reisleider. Hij nam overal de tijd voor en legde alles goed uit. Zeker een aanrader voor de hoogtepunten aan die kant van Cyprus.