Onze aanbevelingen voor Agios Arsenios

Naxos: Rhina Grot en Kustlijn Zeekajak Tour

Naxos: Rhina Grot en Kustlijn Zeekajak Tour

Geniet van een tocht die perfect is voor avontuurlijke mensen en kajak langs de kust van het eiland Naxos. Bewonder prachtige landschappen en kustlijnen en probeer lokale wilde dieren te spotten voordat je stopt bij grotten en geniet van een lokale maaltijd (optionele maaltijd). Start de tocht bij het prachtige zandstrand van Kalandos, gelegen aan de zuidelijke rand van het eiland Naxos, beschermd tegen de noordelijke zomerwinden. Verken het gebied, het meest zuidelijke wetland van het eiland en de eerste rust- en voederstop voor trekvogels op hun lange reis vanuit Afrika. Sluit de materiaalcheck en veiligheidsbriefing af door je gecertificeerde gids voordat je een afstand van ongeveer 8 km peddelt langs de zuidkust van Naxos, richting het oosten. Neem het adembenemende uitzicht op de naburige Cycladische eilanden in je op en stop bij piepkleine baaitjes in zee waar we stoppen om te zwemmen terwijl de woeste, steile kliffen boven ons uittorenen. Peddel in het rustige, blauwgroene water en je ogen vallen op de ontzagwekkende geologische formaties langs de kustlijn totdat je de indrukwekkendste van allemaal bereikt: Rhina Cave met zijn plafond van miniatuur stalactieten en zijn uitnodigende strand vlakbij. Maak een stop bij het strand van Rhina Cave voor ongeveer 30-40 minuten. Geniet van heerlijke hapjes die de gids voor je bereidt en proef de lokale producten en delicatessen van Naxos. Geniet van het snorkelen in de wateren rond het strand en het spotten van lokale wilde dieren. Ga terug naar de kajak om terug te keren naar het beginpunt bij Kalandos Beach. Sluit de tocht af met een heerlijke traditionele (optionele) maaltijd in de plaatselijke taverna waar je kunt ontspannen en genieten van het uitzicht.

Naxos: Food Walking Tour & kookcursus met maaltijd en drankjes

Naxos: Food Walking Tour & kookcursus met maaltijd en drankjes

Wandel door de geplaveide steegjes van Chora, de belangrijkste stad van Naxos. In het gezelschap van je gids maak je de rondes van de markt voor lokale producten zoals de mensen van Naxos dat doen. Eenmaal daar pluk en kies je je eigen lokale, verse, seizoensgebonden producten, boordevol geuren, kleuren en smaken. Tijdens de kookcursus die volgt, ga je je groenten goed gebruiken. Je route brengt je ook naar kleine traditionele winkeltjes, verborgen in de steegjes van Chora, waar je alles te weten komt over de traditionele producten waar Naxos in heel Griekenland beroemd om is: olijven, olijfolie, honing, aardappelen, fruit, kazen, en vlees van Naxos wordt gezocht en er is veel vraag naar. Bij sommige winkels heb je de kans om de echte producten te proeven. Het proeven van de geweldige lokale kazen zal u gewoon bevallen. Je zult net zo blij zijn als je versies proeft van de kenmerkende Naxos-likeur gemaakt van citron, een citrusvrucht. Onze tour neemt je mee door de doolhofachtige steegjes van het Chora-kasteel, gebouwd in de 13e eeuw toen de Venetiaanse overheersing op Naxos begon en het eiland bekend stond als het hertogdom Naxos. Je krijgt een glimp van het lokale leven in die tijd van weleer en leert niet alleen de schoonheid van de Cycladische architectuur waarderen, maar ook de functionaliteit ervan. Je wandeling eindigt bij een kleine traditionele taverna waar je de getalenteerde chef-kok ontmoet waarmee we werken. Hij zal je vragen om hem te helpen met de voorbereiding en stap voor stap zal hij je laten zien hoe je overheerlijke, traditionele hapjes en de beroemde Griekse salade maakt, terwijl hij tegelijkertijd een eerbetoon brengt aan de smaken en aroma's van de Middellandse Zee. Vervolgens komt het grootste deel van de tour. We gaan allemaal zitten om de gerechten die je zelf hebt gemaakt te delen, samen met een ander Grieks traditioneel gerecht bereid door onze chef-kok. We heffen het glas, proosten op elkaar en genieten van een dag genieten en beleven. Na het eten sluiten we onze rondreis op z'n Grieks af: met een kopje traditionele Griekse koffie als afsluiting van je culinaire ervaring.

Naxos: Wandeling naar de top van de berg Zas met een gids

Naxos: Wandeling naar de top van de berg Zas met een gids

Deze wandeling brengt je naar de top van de meest populaire berg in de Cycladische eilandengroep: Mount Zas! Als je eenmaal de top hebt bereikt, zijn er veel dingen om trots op te zijn! Je bent niet alleen op het hoogste punt van de Cycladen (1003 m / 3290 ft), maar je hebt ook een wandeling gemaakt naar de top van de berg waar Zeus, vader en koning van de Olympische goden, is opgegroeid. Dat is de reden waarom de berg is vernoemd naar Zeus (Zas in het lokale dialect van Naxos). Deze aangename wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad begint bij de kleine landelijke kerk van Agia Marina in het dorp Danakos. Het pad dat u volgt, is precies hetzelfde pad dat mensen al sinds de oudheid naar de top van de berg volgen. Terwijl je omhoog wandelt, kom je de fascinerende inscriptie uit de 4e eeuw voor Christus tegen die op een rots is uitgehouwen: "ΟΡΟΣ ΔΙΟΣ ΜΗΛΩΣΙΟΥ." Wat zegt de inscriptie? Ga met ons mee en ontdek hoe mythologie zich vermengt met geschiedenis! Je begint een onverhard pad op te lopen dat wordt geflankeerd door de kenmerkende vegetatie van de Cycladen. Hoger wordt het geleidelijk een grillig kalkstenen pad dat je naar de steile top van de machtige Zeus brengt. Het uitgestrekte blauw van de Egeïsche Zee zal je onderweg vergezellen, terwijl het uitzicht op de naburige Cycladische eilanden adembenemend is. Als je boven bent, is het 360 graden uitzicht de goden waardig: vlaktes en groene hellingen, kleine dorpjes en kleine, witgekalkte plattelandskerkjes (hoeveel kun je er tellen?) zover het oog reikt. Zodra je de top bereikt, besteed je wat tijd aan het maken van foto's en het nuttigen van een heerlijke traditionele traktatie. Nadat je al het moois in je hebt opgenomen, begin je aan de terugweg! Aan het einde van je wandeling geniet je van een heerlijke traditionele picknick! De wandeling naar de top van de berg Zas stelt nooit teleur. Het is eigenlijk een wandeling die je niet snel zult vergeten. Ga met ons mee op deze epische wandeling en ontdek het ongerepte, ongerepte Naxos buiten de gebaande paden. Afstand: 6 km / 3,7 m Hoogte: 1003 meter / 3290 ft Stijgen: 391 meter / 1282 ft Afdaling: 391 meter / 1282 ft Terrein: onverhard pad, rotsachtig pad

Naxos: Avontuur aan de oever van de rivier (Kinidaros - Eggares dorpen)

Naxos: Avontuur aan de oever van de rivier (Kinidaros - Eggares dorpen)

Je begint je wandeling in Kinidaros, een schilderachtig dorp te midden van marmergroeven die erboven uittorenen. Ooit waren de meeste dorpsmensen steenhouwers, maar Kinidaros staat bekend om een heel andere eigenschap: muziek! Voor de lokale bevolking van Kinidaros komt muziek op de eerste plaats. De meesten van hen zijn bekwame muzikanten, iedereen bespeelt een instrument (of twee of drie) en iedereen houdt de Cycladische volksmuziektraditie levend en wel. Je laat Kinidaros achter je om over een onverharde weg te lopen, waardoor je de geweldige marmergroeven van een afstand kunt aanschouwen. Het onverharde pad verandert in een geplaveid pad dat je helemaal naar de rivier brengt. Het uitzicht op de nabijgelegen bergen terwijl ze zich vermengen met het diepe blauw van de Egeïsche Zee, het weelderige groen dat beneden op je wacht, het pad zelf dat eigenlijk een klein ravijn doorkruist, is onverslaanbaar. Zodra je de rivieroevers bereikt, verandert het landschap volledig. De 18e-eeuwse stenen brug met dubbele boog, bekend als Mill of Hadji, bewaakt alles en als je er eenmaal voorbij bent gelopen richting de rivieroever, merk je het verschil: de lucht is koeler, schaduwrijke plekken in overvloed en vegetatie rellen naast verlaten watermolens, lagunes en kleine watervallen, terwijl krabben en waterschildpadden hun weg banen aan de waterkant naast oleanderstruiken en platanen. Even later voert het pad je langs de serene, kleine landelijke kerk van Aghios Georgios in het vruchtbare Lagada-gebied en een majestueuze watermolen met vier bogen. Je vervolgt je weg omringd door platanen en rietvelden tot je de 18e-eeuwse toren van de Pradouna Elders bereikt. Op dat punt betreedt u de traditionele boerennederzetting Mesa Geitonia. Ten slotte brengt het pad je naar Eggares, een oud, rustig boerendorp in de omhelzing van een vruchtbare vlakte, waar je de kans krijgt om een van de oudste overgebleven olijfmolens van Naxos te bezoeken: de onlangs gerenoveerde Eggares Olive Press dateert uit in ieder geval aan het einde van de 19e eeuw, toen het lokaal geteelde olijven perste voor de dorpsgemeenschap. Bij Eggares delen we een geweldige, ontspannen maaltijd in een van de beste traditionele taverna's van het dorp. Dan brengt ons transport je terug naar je accommodatie!

Naxos: E-biketocht langs de westkust met optie voor zonsondergang

Naxos: E-biketocht langs de westkust met optie voor zonsondergang

Ga met ons mee voor een korte, maar plezierige ontsnapping naar de schilderachtige wonderen van Naxos. Ervaar de sensatie van een e-bike avontuur te midden van een overvolle agenda met onze Short... is The New Black tour. In slechts 2,5 uur begin je aan een heerlijke verkenning van de betoverende zuidwestkust van Naxos. Onze ontspannen route slingert door de meest pittoreske kustlandschappen van het eiland en biedt een perfecte ontsnapping. Geniet tijdens het fietsen van het adembenemende landschap en als je geluk hebt, zie je meeuwen boven op strobollen. Neem een verfrissende duik in het azuurblauwe, kristalheldere water of geniet van een verkwikkend sapje. Voor een vleugje verkenning ga je mee op een korte wandeling van 5 minuten naar een kapel aan zee en bewonder je de beruchte haaivormige rots. Aan het einde van de tour is de keuze aan jou - ga terug zoals je gekomen bent of vertrouw je gids toe om je op een alternatieve route te leiden. *Houd er rekening mee dat dit avontuur niet wordt aanbevolen voor gasten met accommodaties aan de westkust.

Veelgestelde vragen over Agios Arsenios

De topbezienswaardigheden in Agios Arsenios

Activiteiten in Agios Arsenios

Steden in Griekenland

Andere activiteiten in Agios Arsenios

Wil je alle activiteiten in Agios Arsenios bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agios Arsenios

Gemiddelde beoordeling

5.0
(1 beoordelingen)