Datums kiezen

Ontdek het beste van
Agios Nikolaos

Onze aanbevelingen voor Agios Nikolaos

Agios Nikolaos: boottocht naar Spinalonga met zwemstop

1. Agios Nikolaos: boottocht naar Spinalonga met zwemstop

Spinalonga is een geweldig eiland met vestingen die dateren uit de Venetiaanse periode. Het is een eiland van legendes, dat aan het begin van de 20e eeuw een lepraplaag overleefde en nu een belangrijke historische en archeologische plek is. Grijp je kans om het Interpretieve Centrum op het eiland te bezoeken en de nederzettingen van de slachtoffers en overlevenden van deze oude ziekte te verkennen. Verken de Venetiaanse forten en kom meer te weten over de lange en fascinerende geschiedenis van het eiland.Neem de tijd om rond het eiland te lopen en het schitterende uitzicht op de baai en de forten in je op te nemen. Daarna gaat de boottocht verder langs andere interessante plekken in de baai van Mirabello, zoals de grot van de legendarische piraat Barbarosa, de verzonken stad Olous en het eiland waar de inheemse Kretaanse krikri-geiten leven. Onstpan en zwem in het heerlijke turquoise water van de baai van Kolokitha. De boot, die 40 meter lang is, heeft 2 bars, een lounge en een restaurant waar Griekse en internationale gerechten worden geserveerd tegen redelijke prijzen met hoogwaardige service van de bemanning.

Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

2. Gebied Heraklion: toegangsbewijs CRETAquarium

Duik in de diepte van de oceaan met een toegangsticket voor 1 dag tot het Cretaquarium. Het Cretaquarium is een van de grootste aquaria van Europa en heeft meer dan 2.000 zeedieren in 60 verschillende leefgebieden. Duik in de grotten en spleten van de Middellandse Zee, waar pijlstaartroggen en rotsachtige schorpioenvissen rond glijden. Start in de open oceaan, waar dreigende haaien cirkelen, wachtend om te worden gevoed. Kom dichterbij en wees intiem met kwallen en scholen van levendige tropische anemoonvissen door ondiepe, open tanks, die een nieuw kijkperspectief van bekende soorten mogelijk maken.  Krijg vooral nieuwe waardering voor de oneindige verscheidenheid van 's werelds meest raadselachtige omgeving. Als je er genoeg van hebt gehad om naar de bewoners van de oceaan te kijken, waarom neem je zelf niet even duik? De Cretaquarium ligt, terecht, direct aan het strand.

Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

3. Kreta: dagtocht naar Agios Nikolaos en Spinalonga

Ga mee met een dagexcursie met gids naar het noordoosten van Kreta en maak een boottocht naar het eiland Spinalonga. Bezoek Agios Nikolaos met zijn beroemde meer en verken het pittoreske dorpje Elounda. Begin de dag met een bezoek aan Agios Nikolaos en bekijk de kust van Mirabello. Verken de stad, beroemd om het meer in het midden en de winkels en cafés. Neem de tijd voor een wandeling om van het uitzicht te genieten, ga lekker winkelen of neem een drankje in een van de vele cafés rond het meer. Ontdek de openluchtmarkt op woensdag. Ga verder naar Elounda, een voormalig vissersdorp aan de noordkust van het eiland. Vertrek uit Elounda voor de cruise naar Spinalonga. Kom meer te weten over de levendige geschiedenis van het eiland, van een thuis voor de Venetianen en de Turken tot een isolatieplek voor leprapatiënten. Beleef het eiland, populairder geworden na de historische roman "Het eiland" uit 2005 over hoe leprozen in Spinalonga leefden. Sluit je aan bij de honderden mensen die elke dag naar het eiland komen om het te bezoeken en de geschiedenis ervan te leren kennen.

Agios Nikolaos: cruise in semi-onderzeeër

4. Agios Nikolaos: cruise in semi-onderzeeër

Stap aan boord van een comfortabel semi-onderzeeër met airconditioning in de haven van Agios Nikolaos. Ontdek het onderwaterleven dat de kustwateren van het eiland Agioi Pantes bewoont. Leer meer over de flora en fauna die je zult zien via de audiogids aan boord. Zie veel verschillende soorten kleurrijke vissen terwijl de bemanning ze voert. Als je geluk hebt, kun je nieuwsgierige zeeschildpadden, dolfijnen en zeehonden spotten die er soms voor kiezen om het schip te onderzoeken. Neem in het tweede deel van de tour plaats op het hoofddek van de boot om het spectaculaire uitzicht op de baai van Agios Nikolaos te bewonderen. Voel de zeebries terwijl je door de baai vaart voordat je terugkeert naar de haven.

Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

5. Kreta: Dagtrip Rethimno, Chania en Kournas-meer

De eerste stop is de stad Rethimno, de derde grootste stad van Kreta ten westen van Heraklion aan de noordkust van Kreta. Hier bestaan archeologische monumenten uit de Ottomaanse en Venetiaanse tijd naast elkaar. Geniet van een wandeling door de steegjes van de oude stad, een bezoek aan de Turkse minaretten en de Venetiaanse forten, of een kopje koffie in de prachtige haven. De volgende stop is de stad Chania, de op één na grootste stad van Kreta aan de noordkust ten westen van Rethymno. De stad Chania is verdeeld in de oude stad, met de prachtige haven, en de nieuwe stad, voorbij de Venetiaanse vestingwerken. De oude stad is een van de mooiste steden aan de Middellandse Zee en wordt ook wel het "Venetië van het Oosten" genoemd. Je vindt er Turkse minaretten en moskeeën, moslimwijken, Venetiaanse forten, scheepswerven, fonteinen, pleinen, bogen, herenhuizen, Loggia en de vuurtoren. Bezoek de beroemde Agora (markt), waar traditionele winkeltjes en tavernes te vinden zijn. De laatste stop van de dag is het meer van Kournas, een prachtig leefgebied met natuurlijk zoet water, uniek in zijn soort op Kreta. Het hele gebied van Kournas wordt beschermd onder 'Natura 2000', aangezien het een aangewezen wetland is. Uitgestrekt groen, steile holtes tussen heuvels en zeldzame vis- en vogelsoorten maken van Kournas de ideale plek om te genieten van een vroege middagwandeling.

Van Agios Nikolaos: boottocht Spinalonga & BBQ op Kolokytha

6. Van Agios Nikolaos: boottocht Spinalonga & BBQ op Kolokytha

Geniet van een leuke rondvaart in de Griekse zon met een barbecue aan zee. Verken Kolokytha Bay en het historische eiland Spinalonga. Begin uw dag aan boord van de boot in de mooie haven van Agios Nikolaos. Vaar over de prachtige baai van Mirabello voordat je aankomt op het legendarische eiland Spinalonga. Op het eiland Spinalonga heb je anderhalf uur om rond te toeren en de Venetiaanse vestingwerken en oude huizen van de slachtoffers van lepra te verkennen. Leer meer over de geschiedenis en de mensen die in de eerste helft van de 20e eeuw op het eiland woonden uit de gedrukte gids die je gratis krijgt. Later brengt de boot je naar de andere kant van het eiland Kolokytha en legt aan bij het gelijknamige strand. Kolokytha is een prachtige baai met kristalhelder turkoois water. Ontspan, zwem en zonnebaad terwijl de bootbemanning een stevige barbecue voor je klaarmaakt. Geniet van gegrilde karbonades, koolsalade, brood, wijn en seizoensfruit.

Kreta: Knossos Palace & Heraklion Rondleiding

7. Kreta: Knossos Palace & Heraklion Rondleiding

Begin uw dag met ophalen uit geselecteerde regio's op Kreta en ga eerst naar Heraklion voor een rondleiding door Knossos Palace. Loop met je gids door dit Minoïsche paleis en ontdek hoe mensen hier 4000 jaar geleden leefden. De Troonzaal, de fresco's en de Minoïsche zuilen laten je je voorstellen hoe de Minoërs ooit leefden. Ga verder naar het stadscentrum van Heraklion, waar u het Archeologisch Museum en de stad zelf kunt bezoeken. Het Archeologisch Museum verzamelt vondsten uit heel Kreta, die meer dan 5500 jaar geschiedenis van het eiland beslaan. Ga naar het stadscentrum van Heraklion en loop door de Daidalou-straat naar het Leeuwenplein en de beroemde Morosini-fontein uit de Venetiaanse tijd. Verken de permanente openluchtmarkt van de stad en de Valide-moskee, een overblijfsel van Turkse invloeden. Verken de Venetiaanse Loggia en ga naar de zee en het fort van Koules voordat je weer wordt afgezet bij je hotel.

Chersonissos: catamarantocht bij zonsondergang met hapjes en drankjes

8. Chersonissos: catamarantocht bij zonsondergang met hapjes en drankjes

Een zeiltocht is beter geschikt voor pasgetrouwden en koppels, het kan ook een budgetoptie worden voor een gezinsvakantie. We nemen boottochten mee, snorkel- en visuitrusting, sup, opblaasbare flamingo en eenhoorn, populaire fotoshootobjecten van de gasten. Je duikt in kristalhelder mediterraan water. Witte Kretenzische wijn en lichte snacks: kaas en fruit worden aan boord geserveerd. Producten worden gekocht op de lokale boerenmarkt. Het hoogtepunt van de cruise is de zonsondergang bij de uitgang van de baai. Ongelooflijk mooi en opwindend gezicht.

Heraklion: Spinalonga & Agios Nikolaos Cruise met BBQ Lunch

9. Heraklion: Spinalonga & Agios Nikolaos Cruise met BBQ Lunch

Maak een bus- en boottocht vanuit Heraklion, stap terug in de tijd tijdens een rondleiding door Spinalonga, ontspan op het strand in de baai van Kolokytha, geniet van een heerlijke barbecuelunch en heb vrije tijd in Agios Nikolaos. Wordt 's ochtends opgehaald vanuit het comfort van uw accommodatie op geselecteerde locaties op Kreta. Spring aan boord van een ruime en comfortabele bus en leun achterover en ontspan tijdens de rit naar de kosmopolitische stad Agios Nikolaos en stap aan boord van een schip. Voel de zeebries terwijl je door de baai van Mirabello vaart naar het eiland Spinalonga. Volg een rondleiding Spinalonga, dat een rijke geschiedenis heeft, van het verdedigen van het gebied tegen zeeaanvallen tot het huisvesten van een leprakolonie. Heb wat vrije tijd om foto's van het eiland te maken. Ga verder naar Kolokytha Bay, waar u kunt ontspannen op het strand, een duik kunt nemen en kunt genieten van een lunch met gegrilde varkenssteak of kip, brood en een salade van tomaten, komkommer en feta. Vegetariërs en veganisten kunnen genieten van een tortilla met groenten, brood en salade. Sluit uw maaltijd af met vers fruit en complimenteer het met een glas wijn of sap. Vaar naar Agios Nikolaos en breng wat vrije tijd door met het verkennen in je eigen tempo. Ga zitten in een café met uitzicht op het meer of de haven, ga winkelen of wandel door dit kleine Kretenzische stadje. Keer terug naar uw accommodatie aan het einde van uw tour.

Vanuit Heraklion: Spinalonga, Plaka, Agios Nikolaos & Elounda

10. Vanuit Heraklion: Spinalonga, Plaka, Agios Nikolaos & Elounda

De tour begint met een ophaalservice vanaf je hotel en een rit langs de noordoostkust en de kloof van St. George. Na een korte rit bezoek je een olijfolieboerderij waar je de standaardisatie van extra zuivere olijfolie, olijven en olijventapenade kunt ervaren. Proef de authentieke Griekse olijfolie, die wereldwijd beroemd is om zijn heerlijke smaak, en andere authentieke Kretenzische producten zoals raki en honing. Reis naast de kosmopolitische stad Agios Nikolaos aan de Golf van Mirabello. Agios Nikolaos is beroemd vanwege het pittoreske bodemloze meer, dat verkend werd door oceaanonderzoeker Jaques Cousteau en het onderwerp van verschillende legendes is. Ontdek de mooie stad op eigen gelegenheid, wandel langs de winkeltjes of ontspan in een van de cafés en zie hoe de wereld aan je voorbijtrekt. Ga door naar Elounda en geniet daar van wat misschien wel het mooiste uitzicht van Kreta is. Kijk uit over de Lagune van Elounda bij de betoverende eilanden Spinalonga en Kolokitha. Spinalonga is door de geschiedenis heen een belangrijke plaats geweest. Neem de tijd om het eiland op eigen gelegenheid te verkennen. Na een korte rit bereik je Plaka, een vissersdorpje direct tegenover Spinalonga. Daar maak je een boottochtje van 10 minuten naar het eiland. Plaka was de veerhaven van de leprakolonie op het eiland, waarvan de geschiedenis is vastgelegd in een boek en een Griekse televisieserie. Bezoek de filmlocaties, geniet van een lunch of neem een verfrissende duik in het water. De laatste bestemming van de dag is Elounda, een voormalig vissersdorp dat vandaag de dag een beroemde vakantiebestemming is en de meeste vijfsterrenhotels van Griekenland telt. Neem ruim de tijd om door de pittoreske haven te wandelen en een kop koffie te drinken voordat je weer teruggaat naar je accommodatie.

Alle activiteiten

127 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Veelgestelde vragen over Agios Nikolaos

Wat zijn de topattracties van Agios Nikolaos?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Agios Nikolaos?

Wat zijn de betaalbaarste activiteiten van Agios Nikolaos

Andere activiteiten in Agios Nikolaos

Wil je alle activiteiten in Agios Nikolaos bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agios Nikolaos

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 3.482 beoordelingen

Griekenland is altijd een reis waard! We werden opgehaald van de hoofdstraat van het hotel. Helaas werd de bus een beetje oud en was de airconditioning ook niet zo goed. Ik had het behoorlijk warm in de bus. De gids was aardig. Alles werd tijdens de reis uitgelegd in het Engels, Duits en Frans. Daarna gingen we naar Agios Nikolaos. Onderweg was er veel informatie. De stad zelf was prachtig. We hadden daar iets meer dan een uur om de omgeving te verkennen. Daarna gingen we naar Elounda, een klein vissersdorpje. Hier hebben wij, mijn zoon en ik, geluncht en even op het strand gezeten voordat we de boot naar Spinalonga namen. Het eiland is zeer doordrenkt van geschiedenis. Prachtig uitzicht vanaf de muren en het kleine, afbrokkelende dorp was zeker mooi. Op de terugweg stopten we midden op zee en een paar mensen gingen van boord om te zwemmen. Daarna namen we de bus terug naar de hotels.

Beveel deze reis ten zeerste aan. We waren op zoek naar een reis naar Spinalonga, maar de extra stops bij Agios Nikolaos (mooi) en Elounda (voldoende tijd om te zwemmen en te drinken) maakten echt een fantastisch dagje uit. Spinalonga is zeker een bezoek waard en het zwemmen van de boot aan het eind van de dag was een aangename verrassing. Onze gids Michael en chauffeur waren geweldig en gaven ons precies de juiste hoeveelheid tijd bij elke stop. Briljant dagje uit!

Geweldig om het “land” te ontdekken, wandelingen, bezoeken, winkelen, stranden, enz. te combineren. alles was aanwezig! Vrije tijd om te ontdekken zoals u wilt. Mijn tieners vonden het erg leuk: het kasteel van Spinalonga verkennen en vanaf de boot duiken in het heldere water van de Kretenzische Zee.

Halve dag uitstap... met tijdstippen en activiteiten die beantwoorden aan de realiteit. Aanrader!

Begeleiding door de gids tijdens het bezoek aan het eiland wordt op prijs gesteld