Agra
Voer data in om beschikbare activiteiten te vinden
tot

De beste tours & activiteiten in Agra

Bekijk alle tours en activiteiten in Agra

De 10 beste activiteiten in Agra

Kroonjuweel van Agra, stad aan de rivier Yamuna, is uiteraard de Taj Mahal. Toch mag de Taj Mahal de andere attracties niet overschaduwen; er is van alles te zien!

Taj Mahal

Shah Jahan bouwde het mausoleum ter ere van zijn derde vrouw, Mumtaz Mahal, die tijdens haar bevalling overleed. De Taj Mahal wordt beschouwd als één van de mooiste gebouwen ter wereld.

Metab Bagh

Dit park staat bekend als Moonlight Garden en was één van 11 parken die Keizer Babur wilde bouwen. Je hebt er prachtig uitzicht over de Taj.

Agra Fort

Shah Jahan transformeerde dit, door keizer Akbar gebouwde, fort van rode zandsteen tot een paleis. Toen zijn zoon de macht nam, diende het als zijn gevangenis.

Moti Masjid

Wegens het rijke gebruik van wit marmer staat Moti Masjid bekend als "Parelmoskee". Shah Jahan bouwde het in 1654 voor de leden van het hof.

Paleis Jahangir

Keizer Akbar bouwde deze residentie binnen het Fort voor zijn lievelingszoon Jahangir. De architectuur vertoont hindoeïstische en Centraal-Aziatische invloeden.

Itimad-ud-Daulah

In de "kleine Taj Mahal" aan de Yamuna bevinden zich de overblijfselen van Perzische nobelman Mizra Ghiyas Beg, de grootvader van Mumtaz Mahal.

Chini Ka Rauza

Dit is de tombe van Afzal Khan, dichter en minister-president onder Shah Jahan. Het gebouw in Perzische stijl staat bekend om de glanzende tegels (chini) in verschillende kleuren.

Guru ka Tal

Acht van de oorspronkelijk twaalf torens bij dit 17e-eeuwse bouwwerk staan nog overeind. De heilige plaats voor Sikhs is gewijd aan Guru Tegh Bahadur.

Jama Masjid

Shah Jahans dochter Jahanara Begum gaf opdracht voor de bouw van deze 17e-eeuwse moskee, één van de grootste in India.

Tombe van Akbar de Grote

Volgens de overlevering begon de keizer zelf aan de bouw van zijn mausoleum in rode zandsteen, maar zijn zoon rondde het bovenste deel af met wit marmer.

Agra: Plan uw bezoek

Hoe veel dagen heb je nodig in Agra?

Veel bezoekers komen op dagtrip naar Agra vanuit Delhi, maar je kunt er met gemak 3 dagen doorbrengen. Dat biedt meteen de mogelijkheid om het keizerlijke complex van Fatehpur Sikri te bezoeken, dat op 35 kilometer afstand van Agra ligt.

Vervoer

Naast taxi's en bussen zijn tuktuks en riksja's de norm; kies er één die er niet al te achenebbisj uitziet. De Taj Mahal is autovrij, daar biedt een fietsriksja uitkomst.

Waar slaap je in Agra?

Vanuit de wijken Tajganj en Basai kun je de bezienswaardigheden makkelijk bezoeken, omdat er bussen rijden naar het centrum.

Tips & informatie

 • Taal
  Hindi
 • Valuta
  Rupee
 • Tijdzone
  UTC (+05:30)
 • Landnummer
  +91
 • De beste periode voor een bezoek
  De Taj Mahal is altijd prachtig, maar om de hevige hitte te vermijden kun je het best tussen oktober en maart naar Agra gaan, dan is het weer wat milder.

Activiteiten in Agra

De must-see bezienswaardigheden in Agra

Sitemap Agra

Wil je alle activiteiten in Agra ontdekken?  Klik hier voor de volledige lijst.


Agra
4.1
Gebaseerd op 119 beoordelingen van GetYourGuide-klanten