Belevingen in
Agrigento

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Topactiviteiten

Annuleer gratis tot 24 uur voordat je activiteit begint en krijg al je geld terug.


Topbezienswaardigheden in Agrigento

Onze activiteiten volgen de lokale gezondheidsrichtlijnen, zodat jij met een gerust hart van je beleving kunt genieten.

Agrigento: De beste dingen die je niet wil missen

Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

1. Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

Verken de Vallei van de Tempels op een exclusieve tour met een elektrische scooter, die ecologisch en gemakkelijk te besturen is. Bezoek het hele archeologische gebied langs de Via Sacra en bewonder onderweg de oude tempels en vele andere interessante plekken. Kies uit een tour van 1 of 2 uur die bij jouw schema past.  Daarnaast rijd je over groene routes, speciaal ontworpen zodat je kunt genieten van de prachtige natuur van het omringende landschap, bezaaid met amandelbomen en eeuwenoude olijfbomen. Hier kun je oude Romeinse wegen zoals Cardo I onderzoeken, de overblijfselen van het oude Griekse theater en de ruïnes van de necropolis. Deze begeleide tour geeft je de unieke kans om schilderachtige landschappen en eeuwenoude monumenten te bezoeken, omringd door zee, land en lucht. Op je  avontuurlijke ervaring zie je de tempel van  Hera Lacinia,  oude vestingwerken en graven, de tempel van Concordia, de tempel van Hercules Victor en girgentana-geiten.

...
Agrigento: rondleiding door de Vallei van de Tempels

2. Agrigento: rondleiding door de Vallei van de Tempels

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische attracties van Sicilië, vanwege de goed bewaarde Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt op een plateau dicht bij de Ionische Zee. Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanaf de tempel van Hera en vervolg op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. In de vallei zie je 12 tempels en enkele vestingwerken, de Lagere en Hogere Agora, een Olympiër en een Bouleuterion. Als inspiratiebron voor dichters, filosofen en schilders is het een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met het oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

...
Vanuit Catania: dagtocht naar Agrigento en Piazza Armerina

3. Vanuit Catania: dagtocht naar Agrigento en Piazza Armerina

Verlaat Catania en reis naar Agrigento, gelegen op een heuvel, beroemd om zijn ruïnes van de oude stad Akragas. Verken de uitstekend bewaarde ruïnes van de Vallei van de Tempels, waaronder de Tempel van Olympian Zeus, de Juno-tempel en de Concordia-tempel. Zie het voormalige theater dat diende als een Ekklesiasterion (vergaderruimte) voor vrije burgers. Bewonder de 3 heiligdommen en necropolis van Montelusa, Mozes en Pezzino. Vervolg je weg naar Piazza Armerina in het  Monti Erei-gebergte. Bewonder de prachtige mozaïeken van deze voormalige residentie van een Romeinse adellijke in de ruïnes van Villa Romana del Casale.

...
Palermo: hele dag in Agrigento en Valle dei Templi

4. Palermo: hele dag in Agrigento en Valle dei Templi

Beleef een prachtige 2-uur durende rit door het platteland naar Agrigento tijdens deze excursie van een hele dag vanuit Palermo. Agrigento ligt op een plateau en kijkt uit over zee. De rivieren Hypsas en Akragas stromen dichtbij, en een heuvelrug in het noorden biedt een zekere mate van natuurlijke vesting. Argigento werd gesticht in de 6e eeuw v. Chr. door Griekse kolonisten uit Gela. De 8-uur durende excursie bevat een korte koffiepauze (niet inbegrepen in de prijs van de tocht) onderweg naar Agrigento, voor je aankomst in de Valle dei Templi (vallei van de tempels). Bezoek de Heratempel, Concordiatempel en vroegchristelijke necropool, en Villa Aurea van Hardcastle, met een gidsboekje dat je meer informatie geeft over de locaties. Je krijgt vrije tijd om een plek te kiezen voor de lunch, voor je chauffeur je naar het Agrigento Archeologisch Museum brengt. Nadat je de collecties van het museum hebt verkend, word je teruggebracht naar Palermo.

...
Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

5. Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

Uw bezoek start met een pick-up van uw accommodatie in een comfortabele minibus rond 08.30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was vroeger de rijkste van alle Griekse koloniën. De rijkdom ervan is nog steeds te bewonderen door een bezoek te brengen aan de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Zie hier enkele van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden van mensen bewoond door stervelingen. De Vallei van de Tempels staat bekend om zijn goed bewaarde tempels, zeven in totaal. De Tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en helpt de site om de klassieke UNESCO-werelderfgoedprijs te krijgen. Op de site kun je ook de overblijfselen bezoeken van vele andere tempels gewijd aan verschillende goddelijkheid zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Vervolgens bezoekt u een van de mooiste stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vindt u de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald naar Turkse trappen. Het is een oogverblindende witte rotsformatie, die oprijst uit de helderblauwe zee als gigantische treden. Deze lichte helling, hoog boven de zee aan je voeten, laat je genieten van een unieke ervaring. Hier heeft u vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Een typisch Siciliaans tussendoortje met kleine pizza's, flessen water en rode lokale wijn.

...
Agrigento Valley of the Temples en Kolymbethra Private Tour

6. Agrigento Valley of the Temples en Kolymbethra Private Tour

Leer de Griekse geschiedenis van Sicilië en de oude stad Akragas tijdens een privétour door de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels in Agrigento. Bewonder prachtige voorbeelden van Griekse kunst en Dorische architectuur op de UNESCO-werelderfgoedlijst terwijl je gids de geschiedenis van de tempels op de heilige heuvel uitlegt. Krijg uitleg over de Tempel van Hera, Tempel van Concordia, Tempel van Herakles en Tempel van Zeus. Bezoek het heiligdom van chtonische goden op de vlakten van het Olympeion-veld om een beter begrip te krijgen van de oude Griekse cultuur en de personages die Akragas tot de mooiste stad van stervelingen maakten. Ga verder naar de kleurrijke tuin van Kolymbetra, gevierd door schrijvers en dichters uit de oudheid en vaak vergeleken met de tuin van Eden. Geniet van de heerlijke geuren en bezienswaardigheden en zie veel verschillende planten die typisch zijn voor Sicilië.

...
Sicilië: rondleiding door Valle dei Templi

7. Sicilië: rondleiding door Valle dei Templi

Bekijk een van de meest opvallende voorbeelden van Magna Graecia-kunst en -architectuur ter wereld. Grijp de kans om een van de belangrijkste attracties van Sicilië te verkennen. Bewonder de prachtige Dorische tempels van de heilige heuvel, zoals: de tempel van Hera Lacina, de tempel van Concordia, de tempel van Heracles, de tempel van de Olympische Zeus en het heiligdom van chtonische goden. Volg je deskundige gids door Valle dei Templi. Leer meer over de geschiedenis van deze majestueuze monumenten en de cultuur van de mensen die ze hebben gebouwd.

...
Sicilië: Full-Day Car of Minivan

8. Sicilië: Full-Day Car of Minivan

U bent vrij om alles wat u wilt in Sicilië te verkennen, met een gemakkelijke stap. Boek deze tour en schrijf het aantal personen. Daarna ontvangt u een auto of minivan met uw chauffeur. Alles is inbegrepen en u hoeft niets extra te betalen. Natuurlijk op alle locaties als u ook een gids of toegangsprijs nodig heeft, zijn deze twee dingen niet inbegrepen, maar de chauffeur kan u helpen bij het regelen en boeken van dezelfde dagen en ook de lokale gidsen. Wat de toegangsgeld betreft, wordt u voorgesteld om direct ter plaatse te betalen bij de ticketbureaus van de monumenten en bezienswaardigheden.

...
Catania: Vallei van de Tempels en Piazza Armerina Transfer

9. Catania: Vallei van de Tempels en Piazza Armerina Transfer

Rijd naar de zuidkust van Sicilië in een comfortabel voertuig met airconditioning om de geschiedenis, cultuur en kunst te ontdekken die te vinden zijn op Sicilië in de Vallei van de Tempels en Villa Romana del Casale. Je tour begint met een bezoek aan het majestueuze archeologische gebied van de Vallei van de Tempels, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Pindar, de Griekse dichter en schrijver beschreef het als "een van de mooiste steden van mensen die door stervelingen worden bewoond". Beroemd om zijn zeven goed bewaard gebleven tempels, Valley of the Temples gewijd aan verschillende goddelijkheid waaronder Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Het bezoek aan de Vallei van de Tempels is een wonderbaarlijk gedenkwaardige ervaring die je toelaat om je te verdiepen in de Griekse cultuur en geschiedenis die is verweven met Sicilië. Na een wandeling door de Vallei van de tempels in Agrigento, stop je om te genieten van een heerlijke lunch gevuld met Siciliaans streetfood, water en wijn voordat je naar Piazza Armerina reist. Piazza Armerina, gelegen in het hart van Sicilië, is de thuisbasis van de prachtige Villa Romana del Casale, een majestueuze keizerlijke villa die oorspronkelijk eigendom was van een machtige Romeinse familie. Bij de villa vindt u de best bewaarde in-situ Romeinse mozaïeken ter wereld.

...
Sicilië: 8-daagse tour met kleine groepen met hoogtepunten

10. Sicilië: 8-daagse tour met kleine groepen met hoogtepunten

Om te beginnen, maak een wandeling met je plaatselijke gids die de Taormina-cultuur, architectuur, natuurlijke en politieke geschiedenis onthult en vertel verhalen over de Siciliaanse bevolking en hun tradities. Veroverd door de Romeinen, Grieken, Arabieren, Byzantijnen en Noormannen, Taormina heeft een rijke en fascinerende geschiedenis en een robuuste mix van stijlen. Ontdek kleine straatjes en verborgen hoekjes die Taormina een speciale charme geven. De volgende dag is een dagtocht van een halve dag naar de kleine antieke dorpjes Savoca en Forza d'Agro op de bergen. Bekijk de plaatsen waar de beroemdste scènes van de Godfather-films zijn gemaakt. Probeer vervolgens Taormina echt te proeven. Geniet van het heerlijke eten, geniet van de levendige cultuur en ontmoet de mensen die zoveel prachtige eten en wijntradities levend houden. Volg gewoon je deskundige gids door de stad en eet en drink zoals de lokale bevolking. De volgende dag omvat een avontuur om Mt. te bezoeken. Etna. Je hebt vrije tijd om over de oude lavastromen te lopen voordat je je tour vervolgt naar een beroemde wijnmakerij op de hellingen van de Etna, beroemd om zijn unieke vulkanische wijnen en biologische producten. Je gaat dan naar het prachtige Noto. Terwijl je rondloopt, proef je een beroemde Modica-chocolade en Siciliaans ijs met een buitengewone smaak. De volgende dag is er een wandeltocht van 2 uur door Ortigia, het oude centrum van Syracuse. Bewonder de majesteit van de Apollo-tempel voordat je via de Via Cavour gaat, een van de kleurrijkste straten in Ortigia, waar lokale artiesten en aristocraten graag hun avonden doorbrengen. Het is dan tijd om afscheid te nemen van Syracuse en richting Palermo te trekken langs de oude Tempelvallei. De volgende dag proef je het beste Siciliaanse streetfood tijdens een 3 uur durende wandeling door Palermo. Deze culinaire reis, geleid door een lokale deskundige gids, verkent de fascinerende culinaire wereld van de hoofdstad van Sicilië en omvat een bezoek aan de beroemde en levendige markten Vucciria en Mercato del Capo.

...

Sitemap Agrigento

Wil je alle activiteiten in Agrigento ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agrigento

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 409 beoordelingen

Echt een geweldige gimmick, bravo Antonio! In twee uur konden we het hele uitgestrekte gebied zonder moeite bezoeken. Te voet zouden we ons waarschijnlijk (misschien) beperken tot de twee belangrijkste tempels. Antonio was een goed opgeleide reisgenoot in plaats van een gids: zijn liefde voor zijn land is duidelijk en, ik moet zeggen, gerechtvaardigd! Een onvergetelijke ervaring! Fantastisch idee, goed gedaan Antonio! In twee uur hebben we het hele uitgestrekte gebied moeiteloos kunnen bezoeken. Te voet zouden we onze tour waarschijnlijk (misschien) beperken tot de twee belangrijkste tempels. Antonio was een geïnformeerde reisgenoot in plaats van een gids: zijn liefde voor zijn land is duidelijk en, ik moet zeggen, gerechtvaardigd! Een onvergetelijke ervaring!

Ideaal om op deze manier de tempelvalei te bezoeken. Het is anders een behoorlijk stuk lopen in de warmte. Zeker een aanrader. Niet goedkoop ook omdat de toegang er niet bij zit. Met een gids erbij krijg je toch net even meer leuke info. Onze gids Donna met haar zoontje heeft onze rondleiding verzorgd ze heeft het super gedaan.

heel leuk om te doen met een e-scooter. Gids Allesandra geeft goeie uitleg. Veel minder toeristen door het covid gebeuren, volgens de gids een tiende minder dan anders waardoor zeer aangenaam voor ons. Door de e-scooter kan je alles op aangename manier op 2 uur alles vlot bekijken

Joshua deed het super! Zeer vriendelijke nette goed Engels sprekende italiaan. Gaf goede tips waar te eten en veel uitleg! Super

Het was een leuke manier om alle historische tempels te zien en zorgde er voor dat je het goed vol hield in de hitte