Dingen om te doen Agrigento

Agrigento: De beste dingen die je niet wil missen

Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

1. Agrigento: Vallei van de Tempels Skip the line & rondleiding

Kom naar Agrigento en ontdek een van de beroemdste historische bezienswaardigheden van Sicilië, vanwege de goed bewaarde Dorische tempels gewijd aan Griekse godheden, de beroemde Vallei van de Tempels. Dit archeologische park, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ligt op een plateau in de buurt van de Straat van Sicilië . Volg je gids om deze site te verkennen waar de tijd lijkt stil te staan, met behoud van een ongekende historische charme. Begin de tour vanuit de tempel van Hera en vervolg op de heilige weg naar de overblijfselen van de omringende muur. In de vallei zie je 12 tempels en enkele vestingwerken, de Lagere en Hogere Agora, een Olympiër en een Bouleuterion. Bron van inspiratie voor dichters, filosofen en schilders, het is een van de meest emblematische parken van Sicilië. Bewonder Dorische tempels uit de Helleense periode, die overeenkomen met het oude Akragas, de oorspronkelijke monumentale kern van de stad Agrigento. Ga verder naar de Tempel van Concord, de overblijfselen van de vroegchristelijke Necropolis, de Tempel van Heracles en de overblijfselen van de Tempel van Zeus.

Agrigento: Entreebewijs en Pemcard Vallei van de Tempels

2. Agrigento: Entreebewijs en Pemcard Vallei van de Tempels

Maak een boeiende reis over het archeologische terrein bij Agrigento dat bekend staat als de Vallei van de Tempels en krijg toegang met voorrang. Ontdek het immense   artistieke en archeologische erfgoed van Sicilië terwijl je het 1.300 hectare groot terrein verkent. Leer alles over de millennia oude geschiedenis, beginnend met de stichting van de Oude Griekse kolonie Akragas in de 6e eeuw v. Chr. Bekijk het uit terrassen opgebouwde terrein dat ooit het centrum vormde van het openbare leven van de oude Grieken en Romeinen. Wandel naar het hart van het archeologische terrein van Agrigento en loop langs imposante tempels, zoals de Tempel van Zeus, de Tempio della Concordia, de Tempio di Eracle en nog veel meer. Bewonder het Gymnasium, een oude locatie voor sportieve, educatieve en recreatieve activiteiten.

Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

3. Agrigento: Vallei van de Tempels met e-scooter

Verken de Vallei van de Tempels op een exclusieve tour met een elektrische scooter, die ecologisch is en gemakkelijk te besturen. Bezoek het hele archeologische gebied aan de Via Sacra en bewonder onderweg de oude tempels en vele andere interessante plekken. Kies voor een tour van 1 of 2 uur en kijk wat het beste bij jouw schema past.  Daarnaast rijd je over groene routes, speciaal ontworpen zodat je kunt genieten van de prachtige natuur van het omringende landschap, bezaaid met amandelbomen en eeuwenoude olijfbomen. Hier kun je oude Romeinse wegen zoals Cardo I, de overblijfselen van het oude Griekse theater en de ruïnes van de necropolis verkennen. Tijdens deze avontuurlijke ervaring zie je de tempel van Hera Lacinia, oude vestingwerken en graven, de tempel van Concordia, de tempel van Hercules Victor en girgentana-geiten.

Agrigento: privétour Vallei van de tempels en tuinen

4. Agrigento: privétour Vallei van de tempels en tuinen

De rondleiding door het oudste en meest karakteristieke gebied van Agrigento, bekend als de Vallei van de Tempels, neemt je mee terug in de tijd tussen de Dorische tempels van de Helleense periode en bezoekt een van de grootste en meest spectaculaire archeologische gebieden in de wereld. We beginnen meteen met een bezoek aan de tempel van Hera Lacinia of Juno, 120 meter hoog gebouwd in 450 voor Christus. op de heuvel van de Rupe Atenea met Dorische zuilen; de tempel waarin hij de bruiloft vierde, is opgedragen aan Juno omdat er binnenin een schilderij werd bewaard dat waarschijnlijk de godin-beschermer van vrouwen en vruchtbaarheid afbeeldde. Op een steenworp afstand vinden we een van de symbolen van Agrigento, de majestueuze tempel van Concordia, de op één na best bewaarde tempel ter wereld na het Parthenon in Athene. Daterend uit 430 voor Christus. vandaag is het in een uitstekende staat van instandhouding dankzij de transformatie van de tempel in een christelijke kerk. In het voorste deel van de tempel kunnen we het suggestieve bronzen beeld van Icarus bewonderen, geschonken door de beroemde Poolse beeldhouwer Igor Mitoraj, dat de val van Icarus voorstelt die ongehoorzaam was aan zijn vader en te dicht bij de zon vloog, zijn wasvleugels verbrandde en in de Middellandse Zee. We vervolgen de rondleiding en verkennen de oudste van de Dorische tempels van Agrigento, de tempel van Hercules of Heracles voor de Grieken, die zijn naam dankt aan een bronzen beeld van Hercules, de sterkste en dapperste van de goden, in de tempel. Tijdens het bezoek ziet u stekelige perenbomen en adembenemende panoramische uitzichten over de vallei. We komen dan aan bij de Tempel van Jupiter of Zeus, oorspronkelijk een van de grootste tempels uit de klassieke oudheid die in de loop van de tijd werd beschadigd door aardbevingen en daarom werd gebruikt als steengroeve voor de bouw van de pier van Porto Empedocle. Tussen de ruïnes van de tempel zullen we de reconstructie zien van een van de telamons van meer dan 7 meter hoog, stenen sculpturen van reuzen die buiten de tempel zijn geplaatst om de goddelijkheid te beschermen, die ons met zijn majesteit een idee geeft van de schoonheid van de tempels oorspronkelijk. Na een paar stappen gaat de rondleiding verder naar de Tempel van de Dioscuri, waarvan slechts een hoek met vier zuilen overblijft, maar die ondanks de weinige overblijfselen die tot op de dag van vandaag zijn overgebleven, een van de meest representatieve monumenten van Agrigento is geworden. De rondleiding eindigt met het bewonderen van de Kolymbetra-tuin van buitenaf, een uitgestrekte citrusboomgaard met sinaasappel- en citroenbomen waar de natuur en stilte het tot een hemelse plek maken in totale harmonie met de tempels eromheen.

Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

5. Van Catania: Vallei van de Tempels en de Turkse Trappen

Je bezoek begint met een pick-up van je accommodatie in een comfortabele minibus rond 8.30 uur. De eerste stop is in Agrigento. Deze stad was vroeger de rijkste van alle Griekse koloniën. De rijkdom kan nog steeds worden bewonderd door een bezoek te brengen aan de prachtige en indrukwekkende Vallei van de Tempels, die sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bekijk hier enkele van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld. Pindar, de Griekse dichter en schrijver, beschreef het als een van de mooiste steden die door stervelingen worden bewoond. De Vallei van de Tempels staat bekend om zijn goed bewaarde tempels, zeven in totaal. De Tempel van Concordia is een van de best bewaarde Griekse tempels ter wereld en helpt de site om de klassieke UNESCO-werelderfgoedprijs te winnen. Op de site kun je ook de overblijfselen bezoeken van vele andere tempels die zijn gewijd aan verschillende goden, zoals Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Daarna bezoekt u een van de meest verbazingwekkende stranden van Sicilië. Op een paar kilometer afstand van Agrigento vind je de Scala dei Turchi, letterlijk vertaald naar Turkse trappen. Het is een oogverblindend witte rotsformatie die als gigantische trappen uit de helderblauwe zee oprijst. Als u deze glooiende helling, hoog boven de zee, te voet bewandelt, zult u genieten van een unieke ervaring. Hier heeft u vrije tijd om te genieten van een van de beroemdste stranden van Sicilië. Een typisch Siciliaanse snack met kleine pizza's, flessen water en rode lokale wijn. Aankomst terug in Catania in de vroege avond.

Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

6. Van Palermo: Villa Romana en Vallei van de Tempels Trip

Treed in de voetsporen van de Grieken en Romeinen op een dagtocht waarbij uw vervoer voor u wordt geregeld. Ontdek enkele van de mooiste Romeinse mozaïeken ter wereld in de Villa Romana del Casale. Leer alles over de archeologische vindplaats Vallei van de Tempels met een erkende lokale gids. Ontmoet je chauffeur in het centrum van Palermo en word rechtstreeks naar Piazza Armerina gebracht, waar je de Villa Romana del Casale onafhankelijk zult verkennen. Bewonder de luxueuze villa uit de 4e eeuw, de thuisbasis van een invloedrijke Romeinse familie. Neem de tijd om de prachtige mozaïekvloeren te bekijken. Ga verder naar Agrigento voor een rondleiding door de prachtige Vallei van de Tempels, gebouwd door de Grieken in de 5e eeuw voor Christus. Bekijk de ruïnes van tempels, necropolissen, huizen, straten en al het andere dat je zou verwachten in een oude stad. Keer ten slotte terug naar het ontmoetingspunt in Palermo.

Palermo: hele dag in Agrigento en Valle dei Templi

7. Palermo: hele dag in Agrigento en Valle dei Templi

Beleef een prachtige 2-uur durende rit door het platteland naar Agrigento tijdens deze excursie van een hele dag vanuit Palermo. Agrigento ligt op een plateau en kijkt uit over zee. De rivieren Hypsas en Akragas stromen dichtbij, en een heuvelrug in het noorden biedt een zekere mate van natuurlijke vesting. Argigento werd gesticht in de 6e eeuw v. Chr. door Griekse kolonisten uit Gela. De 8-uur durende excursie bevat een korte koffiepauze (niet inbegrepen in de prijs van de tocht) onderweg naar Agrigento, voor je aankomst in de Valle dei Templi (vallei van de tempels). Bezoek de Heratempel, Concordiatempel en vroegchristelijke necropool, en Villa Aurea van Hardcastle, met een gidsboekje dat je meer informatie geeft over de locaties. Je krijgt vrije tijd om een plek te kiezen voor de lunch, voor je chauffeur je naar het Agrigento Archeologisch Museum brengt. Nadat je de collecties van het museum hebt verkend, word je teruggebracht naar Palermo.

Vanuit Catania: dagtocht naar Agrigento en Piazza Armerina

8. Vanuit Catania: dagtocht naar Agrigento en Piazza Armerina

Verlaat Catania en reis naar Agrigento, gelegen op een heuvel, beroemd om zijn ruïnes van de oude stad Akragas. Verken de uitstekend bewaarde ruïnes van de Vallei van de Tempels, waaronder de Tempel van Olympian Zeus, de Juno-tempel en de Concordia-tempel. Zie het voormalige theater dat diende als een Ekklesiasterion (vergaderruimte) voor vrije burgers. Bewonder de 3 heiligdommen en necropolis van Montelusa, Mozes en Pezzino. Vervolg je weg naar Piazza Armerina in het  Monti Erei-gebergte. Bewonder de prachtige mozaïeken van deze voormalige residentie van een Romeinse adellijke in de ruïnes van Villa Romana del Casale.

Agrigento: Stair of the Turks Cliffs Boat Tour & zwemstops

9. Agrigento: Stair of the Turks Cliffs Boat Tour & zwemstops

Zwem in het kristalheldere water bij de kliffen van de Trap van de Turken tijdens deze boottocht vanuit Agrigento. Traceer de kustlijn en ontdek stranden en baaien zoals het strand van Maddalusa en de baai van Madonnina. Heb de mogelijkheid om drankjes te kopen en ligstoelen aan boord te huren. Ontmoet uw schipper op het kantoor van de activiteitenaanbieder in Agrigento en begin uw vaaravontuur. Bewonder de prachtige landschappen van het gebied terwijl je de rivier de Akragas oversteekt. Ontdek de schoonheid van de zachte witte kliffen van de Trap van de Turken (Scala dei Turchi), omringd door turquoise wateren. Stop voor een verfrissende duik op deze schilderachtige locatie. Ga verder naar het westen voor een prachtig uitzicht op de vuurtoren van Capo Rossello, de baai van Madonnina en de rotsen van Gucciarda. Ga voor een tweede duik op een plek met blauw water en adembenemende uitzichten. Vaar langs de dynamische stranden van Pietre Cadute, Siculiana en Giallonardo voordat je terugkeert naar je startpunt in Agrigento.

Catania: Vallei van de Tempels en Piazza Armerina Transfer

10. Catania: Vallei van de Tempels en Piazza Armerina Transfer

Rijd naar de zuidkust van Sicilië in een comfortabel voertuig met airconditioning om de geschiedenis, cultuur en kunst te ontdekken die te vinden zijn op Sicilië in de Vallei van de Tempels en Villa Romana del Casale. Je tour begint met een bezoek aan het majestueuze archeologische gebied van de Vallei van de Tempels, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Pindar, de Griekse dichter en schrijver beschreef het als "een van de mooiste steden van mensen die door stervelingen worden bewoond". Beroemd om zijn zeven goed bewaard gebleven tempels, Valley of the Temples gewijd aan verschillende goddelijkheid waaronder Juno, Hercules, Hephaestus en Athena. Het bezoek aan de Vallei van de Tempels is een wonderbaarlijk gedenkwaardige ervaring die je toelaat om je te verdiepen in de Griekse cultuur en geschiedenis die is verweven met Sicilië. Na een wandeling door de Vallei van de tempels in Agrigento, stop je om te genieten van een heerlijke lunch gevuld met Siciliaans streetfood, water en wijn voordat je naar Piazza Armerina reist. Piazza Armerina, gelegen in het hart van Sicilië, is de thuisbasis van de prachtige Villa Romana del Casale, een majestueuze keizerlijke villa die oorspronkelijk eigendom was van een machtige Romeinse familie. Bij de villa vindt u de best bewaarde in-situ Romeinse mozaïeken ter wereld.

Topbezienswaardigheden in Agrigento

Sitemap Agrigento

Wil je alle activiteiten in Agrigento ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Agrigento

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 1.042 beoordelingen

Dit was een geweldige ervaring ..een heel mooi park.wij konden geen gids krijgen op korte termijn .maar als je een foto maakte kon je het met google translate laten vertalen in ned (dan werd er gesproken ) ook kan je de app Valledeitempli downloaden (zwart loge met een rode kreeft) dan wordt er gesproken in het engels )

Prachtig! We waren er vroeg in de ochtend, geen "hordes"... Voor wie de hitte in de zomer vreest, is er nog veel groen maar een hoed en water zijn essentieel... Het kleine verklarende boekje voor 5 euro, exemplaar verklarende panelen plakken, maakt lezen in de schaduw mogelijk. Onvergetelijk bezoek.

Deze vallei is absoluut uitzonderlijk! Een must in Agrigento! Wees voorbereid om goed te moeten lopen (minibussen zijn beschikbaar om de vallei naar de receptie te gaan). Vergeet niet om lijn 2 van het agrigento stadsvervoer te nemen om van de stad naar de vallei van de tempels te gaan…

Heel mooie site! Erg groot dus neem goede schoenen mee, water (hoewel er altijd drinkwaterpunten zijn) ... en tijd om alles te doen ... we hebben geen gids genomen, het is natuurlijk te doen, maar het ontbrak uitleg ....

Interessante tour, wij zijn met de elektrische scooters gegaan en een leuke gide! Ga later op de dag, het was erg warm, zelfs nog om 17 uur!