Kies data
Belevingen in

Aguas Calientes

Aguas Calientes: De beste dingen die je niet wil missen

Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

1. Aguas Calientes: officieel ticket, bus & gids Machu Picchu

Ontmoet je chauffeur in je hotel of het treinstation in Aguas Calientes. Begeef je op de prachtige rit van 30 minuten naar Machu Picchu, waar je je paspoort toont en door de veiligheidscontrole gaat. Loop 20 minuten naar het bovenste gedeelte van Machu Picchu en volg je gids naar de perfecte uitkijklocatie. Je gids leidt je door de legendarische site tijdens een 2-uur durende rondleiding, waarin je de geschiedenis van de verloren stad en Machu Picchu ontdekt. Krijg een panoramisch uitzicht op de ruïnes en de omliggende bergen. Verdwaal in de doolhofachtige stenen constructies. Daarna keer je terug naar Aguas Calientes.

Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

2. Van Cusco: dagtour door Machu Picchu

Reis vanuit Cusco om meer te weten te komen over de majestueuze Inca-stad: Machu Picchu en de oude beschaving die daar leeft. Ontdek de geheimen die erin verborgen zijn. Ga terug in de tijd terwijl je de straten van deze ruïnes in de Peruaanse Andes verkent. Begin met een vroege ochtend pick-up van je hotel in Cusco voor transfer naar het treinstation. Stap aan boord en geniet van het comfort dat de trein biedt tijdens de reis naar Machu Picchu. Kies uit de optie van een standaardtrein of een Vistadome-trein met panoramische uitzichten. Geniet van de dynamische landschappen van de Peruaanse Andes. Aankomst in Aguas Calientes en neem een bus naar de ingang van de citadel van Machu Picchu. Leer meer over de geschiedenis van deze prachtige plek. Neem de bus terug naar Aguas Calientes en krijg aanbevelingen voor de lunch. Stap in de trein terug naar het station Ollantaytambo of Poroy, waar vervoer klaar staat om je naar je hotel in Cusco te brengen.

Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met optioneel wandelen

3. Cusco: dagexcursie naar Machu Picchu met optioneel wandelen

Ervaar een tour die ideaal is voor diegenen die weinig tijd hebben, maar Machu Picchu, een van de meest magische plekken ter wereld, niet willen missen. Ontvang een rondleiding door de archeologische vindplaats en vrije tijd om deze zelf te ontdekken Begin je reis met het ophalen van hotels en hostels in het centrum van Cusco en ga naar Ollantaytambo om aan boord van de trein naar de stad Machu Picchu te gaan. De treinrit van 2 uur is zonder gids. Bij aankomst wacht de gids met de namen van elke reiziger. Volg je gids naar het busstation om in de bus naar de citadel te stappen. De reis zal ongeveer 25 minuten duren. Begin een rondleiding van 2 uur door het historische heiligdom van Machu Picchu. Na je rondleiding heb je vrije tijd om de site zelf te verkennen. Er zijn gebieden beschikbaar die niet bij de tour zijn inbegrepen, zoals de Inca-brug, en je kunt je gids altijd om suggesties vragen om meer te ontdekken in je vrije tijd. Later in de middag neemt u de bus terug naar Aguas Calientes, waar u de trein terug naar Ollantaytambo neemt om uiteindelijk uw laatste busreis naar Cusco te maken, die in totaal ongeveer 4 uur duurt.

Verloren Stad en berg Machu Picchu: officieel ticket

4. Verloren Stad en berg Machu Picchu: officieel ticket

Ontdek de Incaruïnes en beklim de Machu Picchu in je eigen tempo met dit officiële entreeticket voor deze geweldige UNESCO Werelderfgoed in de Heilige Vallei. Deze aanbieding omvat toegang tot de verloren stad Machu Picchu en de Machu Picchu-bergwandeling. Slechts 800 mensen mogen de berg Machu Picchu dagelijks beklimmen, verdeeld over twee groepen. De eerste groep krijgt toegang van 07:00 tot 08:00 uur en de tweede groep van 09:00 tot 10:00 uur. De klim naar de berg Machu Picchu duurt, afhankelijk van de conditie van de wandelaar, 2 tot 3 uur. Vanaf de top van de berg heb je een indrukwekkend uitzicht over de omliggende bergtoppen, de valleien en de slingerende rivier Urubamba.

Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

5. Salkantay naar Machu Picchu: trektocht van 5 dagen

Treed in de voetsporen van de oude Inca's en bewandel dezelfde bergpaden die zij ook eeuwen geleden bewandelden. Ga terug naar de natuur en geniet van het geweldige uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Dag 1: Cusco - Mollepata – Markhuq’asa - Soraypampa - Humantay-meer (L, D) Je laat Cusco achter je en reist naar Markhuq’asa voor het begin van je trek naar Soraypampa, dat 3.850 meter boven zeeniveau ligt. Je pauzeert bij het basiskamp om te lunchen en loopt dan rond het meer van Humantay. Dan ga je terug naar het basiskamp voor de nacht. Dag 2: Soraypampa - Salkantay-pas - Collpapampa (B, L, D) Je loopt naar het hoogste punt van de trek bij de Salkantay-pas en geniet van het adembenemende uitzicht op de bergtoppen. Vervolgens loop je 2 uur omlaag naar het kamp om te lunchen. Je betreedt vervolgens het hoogste deel van het Amazoneregenwoud tijdens een wandeltocht door het nevelwoud. Spot lokale wilde dieren onderweg naar het dorpje Collpapampa, waar je de nacht zult doorbrengen. Dag 3: Collpapampa - La Playa - Santa Teresa (B, L, D) Na het ontbijt maak je een lichte wandeling naar La Playa door de vallei van Santa Teresa en bewonder je de watervallen en wilde orchideeën. Je komt langs koffie-, bananen- en avocadoplantages en krijgt de mogelijkheid om lokale koffie te proeven op een biologische koffieplantage. Na een lokale lunch in La Playa ga je met de auto 40 minuten omlaag naar Santa Teresa waar je kunt genieten van thermale bronnen en wilde vogels kunt spotten. Hier breng je de nacht door.  Dag 4: Santa Teresa - Hidroelectrica - Aguas Calientes (B, L, D) Op deze dag in Santa Teresa kun je kiezen of je wilt ziplinen of de hangbrug of de thermale baden wilt bezoeken. Vervolgens ga je door naar Hidroelectrica. Onderweg kom je door watervallen die uit de gletsjers komen en door cacao- en koffievelden. Na een voedzame lunch wandel je in 2 uur naar Machi Picchu Pueblo, bekend als Aguas Calientes. Eenmaal in Aguas Calientes ga naar je hotel om je op te frissen en te ontspannen voor het avondeten. Na het avondeten kun je uitrusten en je voorbereiden voor de klimtocht naar Machu Picchu de volgende ochtend. Dag 5: Machu Picchu (B) Verken Machu Picchu vroeg in de ochtend vóór de grote menigten arriveren. Je kunt ervoor kiezen om zelf omhoog te wandelen naar de ruïnes of voor een toeslag de bus te nemen. Ga bij aankomst op een 2 uur durende rondleiding en leer meer over de tempels, paleizen, huizen van de priesters en nog veel meer. Je krijgt wat vrije tijd om de plek op eigen houtje te verkennen. Loop bijvoorbeeld omhoog naar Huayna Picchu of de berg van Machu Picchu (wanneer je dit van tevoren geboekt hebt). Je kunt ook wandelen naar Inti Punku (de zonnepoort), die bij het begin van het Inkapad ligt. Je neemt om ongeveer 18:30 uur de trein naar Ollantaytambo en neemt dan de bus terug naar Cusco om bij aankomst naar je hotel of hostel vervoerd te worden.

Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

6. Machu Picchu: dagtocht vanuit Cuzco met optionele lunch

Je begint met de ophaalservice vanaf je hotel in Cuzco en reist naar het station van Ollantaytambo om op de trein naar Aguas Calientes te stappen. Dit is de dichtstbijzijnde stad bij Machu Picchu. Geniet van een mooie treinreis door het spectaculaire Andeslandschap. De trein beschikt over genoeg zitplaatsen met grote ramen, waardoor je een weids uitzicht hebt op de omliggende jungle en de bergen.  Vervolgens maak je een busreis van 25 minuten naar Machu Picchu. Aangenomen wordt dat de stad Machu Picchu in de jaren 1450 werd gebouwd als een vakantieoord voor de Inca-keizer Pachacuti. Binnen een eeuw werd de stad verlaten na de Spaanse verovering. De Spanjaarden hebben haar nooit gevonden, dus ze werd niet verwoest zoals andere Inca-steden. In plaats daarvan werd het langzaam opgeslokt door de jungle en verborgen. Maak een begeleide tour rond deze plek, waarbij je uitleg krijgt over de oorsprong van deze adembenemende citadel en de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het centrale plein, de koninklijke vertrekken, de Tempel van de Drie Ramen, de Ronde Torens, de Heilige Zonnewijzer en de begraafplaatsen. Na deze tour keer je terug naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om de stad te verkennen en van een optionele lunch te genieten.  Na enige tijd in de stad keer je terug naar het station van Aguas Calientes, waar je de trein terug naar Ollantaytambo neemt, vanwaar je weer terug wordt gebracht naar je hotel.

Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

7. Van Aguas Calientes: retourbusticket naar Machu Picchu

Geniet tijdens de busrit van de rust en het landschap. De bussen zijn comfortabel en uitgerust met airconditioning.  De professionele chauffeur zorgt ervoor dat je ontspannen kunt genieten van de reis. Profiteer van flexibele reistijden en gunstige prijzen, en geniet boven alles van een prachtige reis.  

Van Cusco: Budget Salkantay Trek met Return by Car

8. Van Cusco: Budget Salkantay Trek met Return by Car

DAG 1: Cusco - Mollepata - Challacancha - Laguna Humantay - Soraypampa Laat je ophalen bij je accommodatie in Cusco. Passeer de steden Izcuchaca en Limatambo voordat je aankomt in Mollepata, waar je een licht ontbijt kunt kopen of water kunt voorzien. Ga door totdat je Challacancha bereikt, vanwaar de 3 uur durende wandeling naar Soraypampa begint. Stop voor de lunch en loop vervolgens ongeveer 1-2 uur naar de Humantay-lagune. Keer terug naar Soraypampa en overnacht in het kamp met tent en diner. DAG 2: Soraypampa - Soyrococha - Salkantay - Huayracmachay - Chaullay Word wakker met de eerste lichten van de dag om 05.30 uur en geniet van een snel maar energiek ontbijt. Begin een wandeling naar het hoogste punt van het pad, de Salkantay Pass (4650 MASL - 15255 FASL), waar je de imposante besneeuwde toppen van de Salkantay, Humantay, Tucarhuay en Pumasillo-bergen zult waarderen. Wandel over het slangvormige pad naar het Huayracmachay-kamp waar je stopt voor de lunch. Aan het einde van deze uitzonderlijke wandeling arriveert u in Chaullay Village (2900 MASL - 9514 FASL) voor een pauze van een lange dag wandelen. Overnacht in het kamp met een tent en diner. DAG 3 - voor 5-daagse optie: Chaullay - Playa Sahuayaco - Lucmabamba - Santa Teresa (optioneel Cocalmayo) Na het geruststellende ontbijt vervolgt u de wandeling naar het kleine stadje La Playa door de Santa Teresa-vallei. Stop hier voor de lunch en stap dan in een bus naar het kamp in Santa Teresa. Je komt aan bij het kamp waar je optioneel kunt genieten van de warmwaterbronnen van Cocalmayo in Santa Teresa, die geneeskrachtige en therapeutische wateren zijn. Overnacht in het kamp met een tent en diner. Als u voor de 4-daagse optie kiest, wordt u direct na uw lunch in La Playa met de bus naar Hydroelectric gebracht. Vanaf daar begint u een wandeling van 3 uur over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes heb je voor het diner vrije tijd om uit te rusten of door de stad te wandelen. DAG 4 - voor 5-daagse optie: Santa Teresa - Hydro-elektrisch - Aguas Calientes Na een typisch ontbijt begint u gemiddeld 3 uur aan de wandeling naar de waterkrachtcentrale door de vallei. Bij aankomst laad je op met een lunch. Je kunt na je ontbijt een add-on voor een zipline-avontuur kiezen; in dit geval wordt u na de activiteit per transport naar het begin van het pad naar Aguas Calientes bij Hydroelectric gebracht. Start vanaf Hydroelectric een wandeling over de treinsporen door een inheemse jungle naar Aguas Calientes, ongeveer een tocht van 3 uur. Bij aankomst in Aguas Calientes heb je voor het diner vrije tijd om uit te rusten of door de stad te wandelen. DAG 4 voor optie van 4 dagen / DAG 5 voor optie van 5 dagen: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco Sta vroeg op om de tocht naar Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, te beginnen. De steile wandeling duurt ongeveer 1:30 uur en het doel is om de zonsopgang vanaf de Inca-citadel te waarderen en als eerste aan te komen. De wandeling naar Machu Picchu vereist een redelijke fysieke conditie - je kunt ook een extra bus naar Machu Picchu kiezen bij de kassa als je de wandeling niet wilt doen. Ontvang een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu en de omliggende sites. Geniet van vrije tijd om foto's te maken en rond te kijken in de citadel. Als je een van de extra wandelingen naar een van de bergen hebt gekozen, ga je met de groep op pad om alleen naar de Huayna Picchu of Machu Picchu-berg te gaan, je kunt deze wandelingen bij de kassa toevoegen. Verlaat Machu Picchu en keer te voet of met de bus terug naar Aguas Calientes, afhankelijk van de add-on bij het afrekenen. Eenmaal in Aguas Calientes begint u de wandeling terug naar Hydroelectric, waar uw gids wacht om de groep te verzamelen om terug te keren naar de stad Cusco. Je bent rond 21.30 - 22.00 uur terug in Cusco. De drop-off vindt plaats op het San Francisco-plein in het historische centrum, vlakbij Plaza de Armas. Houd er rekening mee dat dit een budgetvriendelijke tour is en exclusief de trein terug naar Cusco. De afstand die per auto / busje van Hydro-elektrisch naar Cusco wordt afgelegd, is ongeveer 5 tot 6 uur.

Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

9. Van Cusco: tweedaagse reis naar Machu Picchu met overnachting

Ga naar Machu Picchu tijdens deze rondreis vanuit Cusco. Volg een pad door de weelderige jungle en bezoek de stad Machu Picchu. Bezoek de archeologische vindplaats Machu Picchu met een professionele gids. DAG 1: Cusco – Waterkrachtcentrale – Machu Picchu Town Je wordt om 06:20 uur opgehaald bij je hotel in het historische centrum. Rijd naar de waterkrachtcentrale en passeer de steden Ollantaytambo, Malaga en Santa Teresa om aan te komen bij de waterkrachtcentrale waar je zult lunchen. De wandeling begint vanaf hier en je gids geeft instructies voor de 3 uur durende wandeling naar Aguas Calientes, een stad in de buurt van Machu Picchu. Ontmoet je gids op het centrale plein Aguas Calientes aan het einde van de wandeling. Voordat u naar uw accommodatie vertrekt voor het diner op eigen gelegenheid, wordt u geïnformeerd over hoe u de volgende dag in Machu Picchu kunt arriveren. Dag 2 Machu Picchu – Hydro-elektrisch – Cusco Sta om 5 uur op en loop of neem de bus naar de ingang van Machu Picchu. Ga met de groep naar binnen en geniet van 2,5 uur om de site te verkennen, unieke foto's te maken en onderweg herinneringen op te doen. Nadat je Machu Picchu hebt verkend, loop je de weg af naar de verwoeste brug en keer je 3 uur terug langs hetzelfde pad naar de waterkrachtcentrale waar de bus zal wachten. Gasten arriveren om 14.00 uur voor vertrek van 14.30 uur naar Cusco. De tour eindigt om 23:00 uur in Cusco op de Plaza de San Francisco.

Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

10. Cusco: 2-daagse heilige vallei en rondleiding door Machu Picchu

De reis begint met het ophalen van je hotel in Cusco om 07:40 uur. Verken de Heilige Vallei van de Inca's en bezoek de pittoreske stadjes Pisaq en Ollantaytambo. De lunch wordt verzorgd in de stad Urubamba (inbegrepen). Na de tour in de heilige vallei, neem je de trein naar Aguas Calientes. Bij aankomst in Aguas Calientes wordt u naar uw accommodatie gebracht. Geniet van een vrije middag in Aguas Calientes. 'S Nachts neemt de gids contact met je op in je hotel om alle instructies te geven voor de tour naar Machu Picchu de volgende dag. Word vroeg wakker voor een transfer van 07:00 uur van Aguas Calientes naar de Inca-citadel van Machu Picchu met de bus. Geniet bij aankomst van een rondleiding van 2 uur door Machu Picchu. Leer met je deskundige gids alles over de oude Inca-stad en bezoek de verschillende locaties, waaronder tuinen, heiligdommen, waterkanalen, gevangenissen en meer. Na de rondleiding heb je vrije tijd om de Inca-citadel op eigen gelegenheid te verkennen. Als je ervoor kiest om een Huayna Picchu- of Machu Picchu-klim aan je reis toe te voegen, doe je de beklimming alleen. Het tourpersoneel wijst de route naar de berg aan, daarna ben je vrij om de klim in je eigen tempo te doen. Je wordt dan teruggebracht naar de stad Aguas Calientes, waar je tijd hebt voor de lunch voordat je de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Ten slotte zal de touroperator je met de bus naar de stad Cusco brengen.

Sitemap Aguas Calientes

Wil je alle activiteiten in Aguas Calientes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aguas Calientes

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 865 beoordelingen

Dit was een uitstekende ervaring en ik vond het leuk om onze Machu Picchu-toegangskaarten, buskaartjes en gids allemaal gecombineerd te hebben. Onze gids kwam de avond voor onze tour naar ons hotel om er zeker van te zijn dat we begrepen wat we moesten meenemen (zonnebrandcrème, paspoorten, water, enz.), vergadertijden en wat we konden verwachten op onze grote tourdag. Onze gids sprak uitstekend Engels en deelde veel fascinerende informatie met ons toen we in Machu Picchu waren. Beveel deze reis ten zeerste aan!

De 5-daagse wandeling op de Salcantay, die stopt bij Lake Huamantay en eindigt bij Machu Picchu, is een must voor elke Peru-bezoeker. Het beste van alles is echter de gids (en de kok), die je rechtstreeks naar hun hart neemt en je meeneemt in de familie. Als je geluk hebt, zal Big Willy je gids zijn en Manzanita (Sergio) je kok en zul je de beste 5 dagen van het jaar doorbrengen.

Machu Picchu was geweldig. Het weer is zo goed, maar niemand kan er iets aan doen. Gids was super aardig en sprak goed Engels. Is erg toeristisch en gewoon duur.

Onze gids Ronnie was deskundig, zeer aangenaam om mee om te gaan en nam geweldige foto's!

Punctuele ophaalservice, deskundige gids en gemak van het hele proces.