Kies data

Aguas Calientes Geschikt voor groepen

Aguas Calientes Geschikt voor groepen: Onze meest aanbevolen

Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

1. Cuzco: 4-daagse Inca-trail naar Machu Picchu in kleine groep

Dag 1: Cuzco naar Wayllabamba Na ophaalservice in Cuzco, rij je 1,5 uur met de bus naar de Heilige Vallei van de Inca's, waar de wandeltocht begint. Het lopen op de eerste dag is relatief eenvoudig. Onderweg bezoek je de verwoeste stad Patallacta en Willkarakay, een militaire post boven Patallacta. Ga vervolgens de weelderige vallei van Wayllabamba binnen en loop langs de oevers van de rivier de Cusichaca. Het pad gaat geleidelijk omhoog door het dichte Andesbos, naar de eerste camping in Wayllabamba. Dag 2:  Wayllabamba naar  Pacaymayu Je begint vroeg, omdat het wandelen fysiek intens is voor diegenen die niet gewend zijn aan grote hoogten. Trek door het dichtbegroeide Andesbos tot je aankomt op een camping, waar je een korte pauze neemt. Als je 's middags hoger komt, zal het leefgebied beginnen te veranderen. Na nog een pauze met snacks en warme dranken, begin je de laatste klim naar een pas van 4215 meter, het hoogste punt van de trek. Krijg een panoramisch uitzicht op de omliggende valleien eronder en daal vervolgens af naar de camping in Pacaymayu voor de nacht. Dag 3: Pacaymayu naar  Wiñay Wayna   Bezoek de archeologische site van Runkurakay, een voormalige rustplaats voor oude pelgrims. Na 45 minuten klimmen bereik je de op een na hoogste pas van de Inca-trail. Daal af naar de archeologische vindplaats Sayacmarca. Nadat je de site hebt bezocht, ga je verder op de prachtig verharde weg naar de lunchhalte. Vanaf hier kom je  in het hoge Andeswoudbos. Het route gaat verder langs een smalle heuvelrug en komt uit op een natuurlijk uitkijkgebied, waar je de Heilige Vallei en talrijke bergtoppen ziet, evenals Machu Picchu. Daal vanaf hier af naar de camping bij Wiñay Wayna, langs een belangrijke archeologische vindplaats en een tempel waar offers worden gebracht aan de heilige geesten van de bergen. Dag 4:  Wiñay Wayna  naar  Machu Picchu Sta vroeg op om het laatste stuk van de Inca-trail te voltooien. Na ongeveer een uur bereik je de zonnepoort en zie je de zonsopgang boven de Andes (als het weer het toelaat). Een wandeling van 45 minuten brengt je naar het hogere gedeelte van Machu Picchu. Volg een 2-uur durende rondleiding om meer te weten te komen over deze magische plek, waarna je tijd hebt om de citadel zelf te verkennen. De klim naar Huayna Picchu of de berg Machu Picchu is optioneel (tegen extra kosten en moet van tevoren worden geboekt). In de middag daal je met de bus af naar de stad Aguas Calientes, waar je je treinkaartjes voor de terugreis naar Cuzco ontvangt. De trein komt aan in Ollantaytambo, waar je wordt opgehaald en met de bus teruggebracht naar je hotel in Cuzco.

Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

2. Van Cusco: privédagtrip Machu Picchu met alle tickets

Haal het meeste uit je tijd in Cusco met een privétour van een hele dag door het beste van Machu Picchu. Geniet van het ophalen van je hotel in Cusco, reis met de trein door de Andes en leer over de oorsprong van Machu Picchu tijdens een begeleide wandeling. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, reis je naar Ollantaytambo voor je treinrit naar Aguas Calientes. Geniet vanuit het raam van uw trein van een panoramisch uitzicht op het Andesgebergte en de omliggende jungle. Stap vervolgens in de bus voor een snelle reis van 25 minuten naar Machu Picchu en vermijd de lange trektocht. Geniet van een begeleide wandeling door deze historische citadel en leer over de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het centrale plein, de tempel van de drie ramen, de heilige zonneklok en de begraafplaats. Geniet na je tour van wat vrije tijd in Aguas Calientes om de stad te verkennen of om te lunchen voordat je op de trein terug naar Ollantaytambo springt, vanwaar je aan het eind van de dag weer wordt afgezet bij je hotel in Cusco.

Van Cusco: Machu Picchu kleine groep dagtour

3. Van Cusco: Machu Picchu kleine groep dagtour

Sluit je aan bij een kleine groepsreis en ga op een onvergetelijke begeleide reis naar Machu Picchu. Ontvang een rondleiding door de ontzagwekkende citadel van een officiële gids en profiteer van een tourpakket dat het ophalen van hotels uit Cusco, treinkaartjes en busshuttles omvat. Nadat je bent opgehaald bij je hotel, word je naar het treinstation van Cusco gereden en begin je aan een schilderachtige treinrit van 2 uur naar de stad Aguas Calientes. Bewonder de adembenemende schoonheid van de Heilige Vallei van de Inca's tegen het prachtige landschap van de Andes. Bij aankomst in Aguas Calientes spring je op een kleine bus en reis je langs de stad Urubamba en naar de ruïnes van de zogenaamde "Verloren Stad van de Inca's", een UNESCO-werelderfgoed en nu een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. Laat je afzetten bij de hoofdingang van Machu Picchu, waar je wordt opgewacht door je deskundige gids die je rond de heilige heuveltop zal leiden en je zal vertellen over de fascinerende geschiedenis en cultuur van de Inca's. Bewonder meer dan 600 terrassen, 160 gebouwen, duizenden trappen, verschillende tempels en 16 fonteinen gebouwd door de Inca-keizer Pachacutec. Kijk omhoog naar de gerestaureerde gebouwen, zoals de Tempel van de Zon en de Kamer met de Drie Ramen, en geniet van het weidse landschap van de omliggende vallei.   Daal weer af naar Aguas Calientes, waar je vrije tijd hebt om door de stad te wandelen en op zoek te gaan naar een plek om te lunchen. Stap op een geplande tijd in de trein terug naar Cusco en word opgehaald bij het treinstation om terug naar uw hotel te worden vervoerd.

Van Cusco: 2-daagse bustour naar Machu Picchu

4. Van Cusco: 2-daagse bustour naar Machu Picchu

Beleef twee volle dagen in het Nationaal Park van Machu Picchu. Reis naar de waterkrachtcentrale en bekijk het omliggende berglandschap terwijl je voorbijrijdt. Geniet van een wandeling of treinrit naar de stad Aguas Calientes. Word wakker en loop naar de archeologische vindplaats en volg een rondleiding van 2 uur. Begin met reizen naar de waterkrachtcentrale van Machu Picchu en bewonder het prachtige landschap terwijl de bus door de bergen en het nevelwoud rijdt. Aankomst in Santa Tereza om te stoppen voor de lunch en ga dan verder naar het Machu Picchu National Park. Betreed het Nationale Park van Machu Picchu en geniet van een ongeleide wandeling van twee uur langs de goed gemarkeerde treinsporen om de stad Aguas Calientes te bereiken, of sla de wandeling over en kies ervoor om de optie van een treinrit toe te voegen . Ontmoet de gids op het hoofdplein bij aankomst in Aguas Calientes. Leer meer over de stad en het ontmoetingspunt voor het diner. Ontvang informatie over de activiteiten van de volgende dag en keer terug naar het hotel om te slapen en je voor te bereiden op een nieuwe dag vol opwinding en verkenning. Word bepakt en opgewonden wakker voor een wandeling van de stad Machu Picchu naar de archeologische vindplaats. Kies de optie om de wandeling van een uur over te slaan en een busrit toe te voegen. Geniet van een rondleiding van twee uur in de archeologische vindplaats. Kies ervoor om te wandelen of met de bus naar het waterkrachtstation te gaan waar de retourbus zal wachten. Geniet van het landschap tijdens een rustige zes uur durende rit terug naar Cusco.

Cusco: 2-daagse Humantay Lake en Machu Picchu Tour

5. Cusco: 2-daagse Humantay Lake en Machu Picchu Tour

Dag 1: Cusco, Humantay Lake en Aguas Calientes Je wordt opgehaald tussen 04.30 uur en 05.00 uur vanuit je Cusco-accommodatie. Vanaf daar rijd je 2 uur naar Mollepata voor het ontbijt, daarna nog 1 uur naar het startpunt van Soraypampa. Eenmaal daar begin je aan je trektocht naar het Humantay-meer, waar je, nadat je wat tijd hebt doorgebracht met verkennen, afdaalt naar Soraypampa voordat je verder reist naar Mollepata. Eenmaal daar aangekomen, geniet u van een heerlijke lunch zoals gekookt voor uw chef-kok. Volg na de lunch 3,5 uur met een busje naar Ollantaytambo. In Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, waar zodra u aankomt uw transfer op u wacht op het treinstation om u naar uw hotel te brengen. Je hebt later vrije tijd om de stad te verkennen, voordat je je terugtrekt voor de avond. Dag 2: Machu Picchu en Cusco Je wordt vroeg in de ochtend wakker om de bus naar Machu Picchu te nemen. Na een rit van ongeveer 30 minuten bereikt u de poorten van de site. Eenmaal aangekomen in Machu Picchu, zult u uw gids ontmoeten om uw tour te beginnen. Je gids zal je alles uitleggen en informeren over de functie, geschiedenis en bouw van het gebied, en als je klaar bent met genieten van deze beroemde en heilige site, reis je terug naar Aguas Calientes met de bus. U hebt dan tijd om Aguas Calientes Town te bezoeken en te verkennen, en kunt mogelijk ook enkele aangrenzende warmwaterbronnen verkennen. Er zijn ook tal van restaurants, hotels en bars, waar u kunt ontspannen voor de middag voordat u aan boord van uw respectieve trein gaat. In de vroege avond neemt u de trein terug naar Ollantaytambo, voordat u wordt teruggebracht naar Cusco.

Cuzco: 2-daagse kleinegroepstour Incapad naar Machu Picchu

6. Cuzco: 2-daagse kleinegroepstour Incapad naar Machu Picchu

Je wordt op de eerste dag eerst opgehaald bij je hotel. Daarna reis je per bus naar de plaats Ollantaytambo in de Heilige Vallei. Vanaf hier ga je met de trein naar het beginpunt van de wandeltocht, aan de oever van de Urubamba-rivier. Het pad gaat langzaam omhoog richting het oorspronkelijke Incapad. Onderweg kom je door een dicht nevelwoud met een rijke verscheidenheid aan planten, bloemen en vogels. Als je geluk hebt zie je misschien enkele plaatselijke zoogdieren, zoals de zeldzame brilbeer. Na een lange dag wandelen kom je laat in de middag bij de Zonnepoort aan, waar je een eerste uitzicht hebt op Machu Picchu. Het licht rond deze tijd is perfect voor prachtige foto's. Vanaf de Zonnepoort ga je naar beneden en dan over een prachtig stenen pad naar Machu Picchu, richting het beroemde uitzichtpunt boven het hoofdgedeelte van de citadel. Vanaf hier ga je naar beneden naar de plaats Aguas Calientes in de vallei. Je checkt in bij je hotel en geniet van je avondmaaltijd. Op de tweede dag sta je erg vroeg op om de eerste bus naar Machu Picchu te nemen. Je gaat op een rondleiding van 2 uur om enkele van de belangrijkste plekken, altaren en bouwwerken te zien. Leer meer over de geschiedenis van deze geweldige plek en de mensen die hier ooit woonden. Hierna heb je de rest van de dag om de citadel zelfstandig te verkennen. Als je de extra vergunning hebt om de Huayna Picchu of Machu Picchu-berg te beklimmen, kun je het dan doen. 's Middags vertrekt je trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo. Vanaf hier ga je met de bus naar Cuzco, waar je weer bij je hotel wordt afgezet.

Van Cusco: 5-daagse Salkantay Trek naar Machu Picchu & Bezoek

7. Van Cusco: 5-daagse Salkantay Trek naar Machu Picchu & Bezoek

DAG01: MOLLEPATA – SORAYPAMPA We halen je om 05:00 uur op bij je hotel en reizen per privébusje naar het dorp Mollepata in de groene Apurimac-riviervallei. Na het ontbijt en het klaarmaken maken we een wandeling van drie en een half uur naar Sicllapata. Hier zullen we lunchen, omringd door prachtige panoramische uitzichten op de met sneeuw bedekte toppen van Humantay en Salkantay. We vervolgen onze tocht naar Soraypamapa (4000m/12750ft) voor nog eens 4 uur. Deze camping is de hoogste en koudste camping van de hele reis. DAG02: SORAYPAMPA –QOLPAPAMPA De tweede dag is de langste dag van de trektocht. Na een vroeg ontbijt beginnen we met een matige klim van drie en een half uur totdat we de Salkantay Pass (4600m/9800ft) bereiken. Vanaf dit punt kunnen we genieten van een spectaculair uitzicht op Salkantay. Bij de pas kun je een van de bodem gedragen stuk rots achterlaten als cadeau voor de berggeest. We vervolgen een afdaling van twee uur naar Huayracmachay. Na een korte rustpauze vervolgen we onze wandeling van drie en een half uur door de Amazone jungle (vergeet je insectenspray niet!). We zullen onze tweede camping, Colcapampa (3000m/9800ft) bereiken en dineren. Afhankelijk van hoe snel de groep wandelt, zijn andere mogelijke campings Andenes of Challway. DAG03: QOLPAPAMPA – HET STRAND Na het ontbijt om 5.30 uur beginnen we aan een 6 uur durende wandeling door de tropische jungle. We zullen de Lluskamayo-rivier en een verscheidenheid aan kleine stroompjes oversteken, dus waterdichte schoenen zijn een goed idee. We passeren prachtige valleien en hebben een prachtig uitzicht op watervallen. Je gids zal je natuurlijk groeiend tropisch fruit en inheemse planten en bloemen laten zien. Daarna zal je de nacht doorbrengen op de camping van La Playa (2500 m / 8350 ft). We hebben ook de mogelijkheid om een ontspannende middag door te brengen bij de warmwaterbronnen en te genieten van de verfrissende rivier. DAG04: HET STRAND – LLACTAPATA – HOT SPRINGS In de ochtend verlaten we La Playa en beginnen we aan een klim van 3 uur om Llactapata (2.700m/8910ft) te bereiken, een ongelooflijk Inca-fort van waaruit we zullen genieten van ons eerste uitzicht op Machu Picchu! Na wat foto's en rust, dalen we voor twee uur af naar de waterkrachtcentrale, waar we onze laatste lunch zullen nuttigen. Om ongeveer 16.00 uur bereiken we Aguas Calientes waar we de nacht zullen doorbrengen. In Aguas Calientes zullen we genieten van een feestelijk diner en genieten van het comfort van bedden en warme douches in een lokaal hostel. U heeft ook de mogelijkheid om 's avonds (10 soles) te profiteren van de thermale bronnen. DAG05: MACHU PICCHU 1) we kunnen anderhalf uur wandelen van Aguas Calientes naar Machu Picchu, of met de bus Door vroeg wakker te worden, zult u getuige zijn van de prachtige zonsopgang in deze oude Inca-stad. Bij Machu Picchu krijg je een rondleiding van ongeveer 2 uur. Na de rondleiding heb je vrije tijd om deze mysterieuze stad zelf te verkennen. Wanneer je eindigt in Machu Picchu, ontmoet je je gids in Aguas Calientes voor de lunch, waar hij/zij je je treinkaartje terug naar Cusco zal geven.

Van Cusco: Maras, Moray & Machu Picchu 2-daagse trip

8. Van Cusco: Maras, Moray & Machu Picchu 2-daagse trip

Verken de verloren stad Machu Picchu, de meest vooraanstaande archeologische vindplaats van Peru en een UNESCO-werelderfgoed. Dompel jezelf onder in de verbazingwekkende locaties en cultuur van de Urubamba-vallei gedurende 2 dagen. Profiteer van vervoer heen en terug vanaf uw hotel in Cusco, accommodatie en maaltijden. Dag 1: Cusco – Chinchero – Moray - Salineras – Ollantaytambo – Aguas Calientes Begin met het ophalen van een hotel in Cusco om 8:00 uur. Laat u naar Chinchero rijden. Verken de archeologische vindplaats en de koloniale kerk. Bezoek de ambachtelijke markt. Neem vervolgens plaats voor een rit van 1 uur naar de archeologische vindplaats Moray. Bekijk de circulaire landbouwterrassen van Moray voordat je naar de stad Maras gaat, die bekend staat om zijn zoutmijnen. Stop bij een lokaal restaurant voor de lunch terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen. Bezoek na de lunch Salineras, waar de lokale bevolking al sinds de Inca-tijd zout wint. Rijd later naar Ollantaytambo om de stad en de archeologische vindplaats te verkennen. Bekijk de ruïnes van Ollantaytambo, een enorm Inca-fort met grote stenen terrassen op een heuvel. Geniet van een diner in een lokaal restaurant. Neem vervolgens de trein naar Aguas Calientes en overnacht in een driesterrenhotel. Dag 2: Machu Picchu – Cusco Op de laatste dag begin je vroeg met een ontbijt in het hotel. Neem de eerste bus naar Machu Picchu. Neem bij aankomst deel aan een rondleiding door de belangrijkste plaatsen in Machu Picchu, zoals tempels, paleizen en pleinen. Geniet na een rondleiding van 3 uur van vrije tijd om de citadel te verkennen. Neem vervolgens de bus naar Aguas Calientes en lunch. Stap ten slotte op de Visatdoem-trein terug naar Cusco. Kom rond 19.30 uur terug in uw hotel.

Van Cusco: 6-daagse Machu Picchu en Cusco Tour

9. Van Cusco: 6-daagse Machu Picchu en Cusco Tour

Dag 1: Aankomst in Cusco en Inca Museum en Koricancha Begin uw tour met een pendeldienst van de luchthaven of het busstation naar uw hotel. De rest van de ochtend wordt gereserveerd om uit te rusten om zich aan te passen aan de hoogte, ongeveer 3400 meter (11.000 voet). Bezoek 's middags het Inca-museum, de thuisbasis van duizenden jaren Andes-cultuur. Ga verder met de tour en ga naar de tempel van Koricancha, de beroemde zonnetempel van Qosqo. Dag 2: Saqsayhuaman, Tambomachay en de Tempel van de Maan – Transfer naar Aguas Calientes Begin uw dag met de reis naar Saqsayhuaman. Deze Inca-architectuur, met zijn prachtige kwaliteiten en kolossale stenen, wordt beschouwd als een van de meest uitzonderlijke constructies op aarde. Ga vanaf hier verder naar de Tempel van de Maan, een plek voor spirituele verbinding, en ontmoet de vrouwelijke energie van de Maangodin. In de middag reist u met de auto naar het treinstation in de stad Ollantaytambo voor transfer naar de stad Machu Picchu (Aguas Calientes). Je hebt de mogelijkheid om de warmwaterbronnen te bezoeken en ervan te genieten. Dag 3: Machu Picchu Word heel vroeg wakker voor het ontbijt en klim naar de Inca-citadel van Machu Picchu om de zonsopgang te waarderen op deze magische plek, waarvan wordt aangenomen dat het een toevluchtsoord en een energiek centrum was. Tegenwoordig wordt Machu Picchu door UNESCO erkend als een van de zeven wereldwonderen en als werelderfgoed. Dag 4: Aguas Calientes – Ollantaytambo – Moray-zoutmijnen Ga 's ochtends met de trein terug naar de "levende" Inca-stad Ollantaytambo. Bezoek Ollantaytambo voordat je doorgaat naar Moray, een oude constructie die is ontworpen voor landbouwonderzoek en studies van verschillende gewassen op verschillende hoogtes. Ga dan naar de zoutmijnen van Maras, ongeveer 3,2 km verderop. Dit dorp staat bekend als een voormalig zoutproducerend centrum waarvan wordt gedacht dat het dateert uit de pre-Inca-tijd. Er zijn meer dan 3000 zoutpoelen die allemaal in de berghelling zijn uitgehouwen, dagelijks gevuld met een klein stroompje water. Dag 5: Chinchero (textielinterpretatiecentrum) en stadswandeling Chinchero, het regenboogdorp, is de thuisbasis van de ruïnes van het koninklijk paleis van de Túpac Inca Yupanqui, een pittoreske gemeenschap gelegen op een hoog plateau met uitzicht op de vele besneeuwde toppen van de regio Cusco. Keer na je bezoek aan dit gebied terug naar Cusco, waar je vrije tijd hebt voor de lunch, en begin dan met je stadswandeling langs de belangrijkste plaatsen in Cusco. Dag 6: Vrije dag – Vlieg naar Lima Geniet van een vrije ochtend om te ontspannen of een activiteit te doen en, volgens uw vluchtgegevens, wordt u door de lokale partner naar de luchthaven gebracht voor uw vertrek naar Lima.

Van Cusco: 2-daagse Inca Trail met kleine groepen naar Machu Picchu

10. Van Cusco: 2-daagse Inca Trail met kleine groepen naar Machu Picchu

Dag 1: Volg het pad van de Willkamayu-rivier tot je de Stone Alter-site in Chachabamba bereikt. Aanbid de zon en de bergen daar, zoals de Inca's deden, of geniet gewoon van de prachtige uitzichten die de enorme hoogte biedt. Pas op voor enkele van de grotere lokale zoogdieren zoals viscacha's of, als je geluk hebt, de brilberen. Daal af in een geweldig nevelwoud, passeer prachtige watervallen en bezoek de ruïnes van Winaywayna. Als je bij Inti Punku (de Zonnepoort) aankomt, kunnen de late middagstralen er doorheen filteren en je opwarmen. Hier krijgt u uw eerste uitzicht op Machu Picchu en de omliggende toppen. Als je de citadel inloopt, moet je even pauzeren voor foto's. Wanneer u beneden aankomt, brengt uw bus u naar Aguas Calientes, waar u uw vermoeide lichaam kunt laten rusten in de warmwaterbronnen, of een ontspannende wandeling kunt maken door de kleurrijke stad. Dag 2: Begin uw dag vroeg met een ontbijt in het hotel, waarna u de bus kunt nemen of de rest van de Inca Trail naar Machu Picchu kunt wandelen. Ontmoet de rest van de groep in Machu Picchu en geniet van een rondleiding van twee uur. Je hebt daarna voldoende tijd om zelf de ruïnes te verkennen, Huaynapicchu te beklimmen of de helling op te gaan naar de beroemdste plek van Machu Picchu. Neem de bus of wandel terug naar Aguas Calientes, afhankelijk van de tijd. Je vertrekt 's middags naar Cusco en reist per bus en trein.

  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
12 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Aguas Calientes

Wil je alle activiteiten in Aguas Calientes ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Aguas Calientes

Very good organized trip. Very friendly guide and porters. Everyday excellent food was made. Like we were having breakfast lunch and dinner in a real restaurant. We look back at a very interesting and nice hiking 4 days to Machu Pichu. Thank you Paul and the porters

Onvergetelijke ervaring. Schitterende landschappen. Nilton onze topgids. Mario de kok maakte uitstekende maaltijden voor ons. En het hele team van geweldige dragers. Te doen